Zaman: 06 Kas 2025 17:14

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 20 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2011 15:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ufuk
Araç: Lancer 1.5 Invite
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
Kan grubu: B+
Merhabalar

Sanırım yakın bir süre içerisinde (kurban bayramından önce) bende aranızda olacağım.2010 Lancer 1.5 Invite otomatik vites araç almayı düşünüyorum ikinci el.Fakat birkaç forumda lancerla ilgili yorumları okudum, aklıma takılanlar var.

İzolasyon kötü mü gerçekten? 3Bin devirden sonra motor sesi çok geliyor diyorlar.
Dümdüz bir otobanda 160-170 geçince araba yolda geziyor,sallanıyor diyorlar.Ve cam kenarlarından rüzgar sesi alıyormuş sanırım.
LPG bağlatmayı kesinlikle düşünmüyorum ama LPG uyumlu mudur bu araçlar?
Süspansiyon sistemi nasıl? Ben İzmir'de Hatay caddesinde oturuyorum.Bilirsiniz burada senelerdir bitmeyen bir metro çalışması ve delik deşik yollar var. :unknown:
Arabanın motorunun o kaportaya göre yetersiz olduğunu söylüyorlar. 1.6 olanından alın falan diyorlar fakat o modellerinde otomatik olanı yok.Yani yokuşlarda falan bayılıyor diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum :sorry:

ve sonrasında evo X body kit bana kaça maal olur? İzmir Yükseliş Mitsubishi Bayisi 10Bin TL civarlarında dedi fakat tam oturmuyor dediler :/

Araç alımından sonra yapacaklarım,
KN Hava filtresi
Brembo fren sistemi
Evo X body kit
18'' Jant ve lastikler

Bunlar sizce kaça maal olur?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2011 17:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Bu kadar ugrasacagina 1.8 al keyfine bak diyecem reklam yapiyor diyecekler :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2011 17:56 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
catalyst yazdı:

reklam yapıyor :O:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2011 18:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: ERDAL
Araç: 2009 1.5 İNVİTE YAKUT KIRMIZI LANCER
Meslek: ÖĞRETMEN
Kan grubu: Brh+
catalyst yazdı:

:good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2011 18:28 
Kullanıcı avatarı

Malesef 1.8 alacak kadar bütçem yok.Ayırdığım para maksimum 30Bin TL :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2011 19:28 
Kullanıcı avatarı

Peki yokuşta bağırttık diyelim arabayı,hararet yükselmesi vs oluyor mu? Bende rover var şuan 416 modeli honda civic motorlu,yokuşta az biraz zorla hararet tavan :( Ben bu yüzden civic almak istemiyorum,lancerda karar kıldım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2011 19:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Harun Işık
Araç: Lancer
Meslek: Öğrenci
Hayır yokuşta hararet falan olmuyor . Bende 2010 Lancer AT sahibiyim. O motor sesi insanı cezbediyor gerçekten istiyosa ilk devirde alsın bayılıyorum o sese :)

Harun Işık

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2011 20:24 
Kullanıcı avatarı

Kurban bayramından önce alacağım.Satan varsa anlaşabiliriz (Y)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2011 21:09 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
Bodykit düşünürsen;

http://www.peceotomotiv.com/urundetay.a ... &ustkat=26

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2011 21:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Harun Işık
Meslek: Öğrenci
30.000 TL ye 2010 Otomatik pek kolay da değil :)

Harun Işık

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2011 23:33 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Stanly yazdı:
Peki yokuşta bağırttık diyelim arabayı,hararet yükselmesi vs oluyor mu? Bende rover var şuan 416 modeli honda civic motorlu,yokuşta az biraz zorla hararet tavan :( Ben bu yüzden civic almak istemiyorum,lancerda karar kıldım.

arabada bi sıkıntı vardır bence normal değil o

Bakılmadık yeri kalmadı hocam.Ne zaman LPG taktırdım,sorunlar başladı.İçeri düğme yaptırdım gündüz sıcakta full fan açık gidiyorum anca o şekilde hararet çıkmıyor.Müşterisi var bir tane ay sonu alacak kesin satıp kurtulucam.

30Bin limitim var otomatik şart.Zorlarsam 35Bin felan kurban öncesine kadar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eyl 2011 00:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
ben 1.5 düz vites kullanıyorum.2010 model.ben o paraya vermem aracımı otomatiğinide zor bulursunuz gibime geliyor.motor sesi düşük devirlerde daha fazla çıkıyor.araç gayet seri.100 km hızı geçince rüzgar sesi rahatsız ediyor.yalnız lancer in otomatik vitesi aracı fazlaca törpülüyor hızlanma kötü yakıt tüketimide yüksek.hararet sorunu olmaz ama rampalarda sizi geçen araç fazlaca olacaktır.lpg işi lancer da biraz sıkıntılı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eyl 2011 10:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nuri
Araç: Lancer Sportback
Meslek: Tüccar
Kan grubu: b+
Bayramda uzun yol yapma şansım oldu deneyimlerim.
1500 km yol yaptım 440 tl lik yakıt tükettim. Belki az bazsam daha az yakardı ama 120-180 arası hızlarda kullandım.
Sürüş konforu olarak gayet iyiydi fakat yol sesi özellikle tırtıklı asfaltta bazen çileden çıkarıyor. Rüzgar sesi 100 km hızdan sonra artarak devam ediyor. Yolda gezme durumu 30-40 km boyunca başıma geldi. dışarıda aşırı rüzgar vardı ve hızım 160 civarıydı sanırım dengeyi bozan rüzgardı. Ama ciddi manada araçta dengesizlik oldu hızımı düşürmem gerekti. 200 km hızı gördüm fazlası da giderdi ama aileyle olunca gerek duymadım. Peşime çok Bmw kattım boynum bükük kalmadı :)
Eşim ve çocuklar geniş iç hacminden ötürü iyi bir yolculuk yaptılar. Otomatik kliması sayesinde klima hiç çarpmıyor, makul bir ısıya ayarlarsanız ferah bir yolculuk yapıyorsunuz. Yol boyunca klima açık kaldı ve motor performansında bir düşüş sezmedim.

Özetlersem Motor sesinden ziyade yol sesi ve rüzgar sesi beni rahatsız etti. Birde kol dayama çok alçak olduğundan onu kullanamadım, Şehir içinde çok problem olamasada uzun yolda koldayama aranıyor. Onun haricinde keyifli bir yolculuk yaptık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Eyl 2011 23:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: erkan
Araç: lancer 1.6 inform
Meslek: asansör süpervisör
Kan grubu: B -
Arkadaşım merhaba,ben de ramazan bayramından önce aldım aracı otm. nasıl bilmiyorum..benim ki manuel vites.Bence F/P olarak çok iyi bir seçim olur LANCER...Bir ürünü kıyaslarken muadili ürünlerle kıyaslamak gerekir....Yani önce kendine dürüst olacaksın..Ben eski motorcu olduğum için motor sesine bayılıyorum.. Eskiden race motor um vardı :) Bence rüzgar sesi rahatsız edecek kadar DEĞİL...Ve rahatsız olan arkadaşlar sanırım hiç müzik falan dinlemiyorlar araç kullanırken,ya da stetoskop kadar keskin kulakları var..Ne güzel...Ama audi A6 da daha az rüzgar sesi geliyor o doğru...Yakıt olayına gelirsek..Bayii den sıfır aldım,benzin ışığı yanıyor du..gittim fulledim..214 liralık yakıt aldı..iki gün ist içi gezdim..şehir dışı çanakkale ye gittim..arada bir 180-200 km ye çıktım..ama ort. 100-110 km hız la gittim.orada bayram gezmesi dur kalk lar felan 827 km yaptıktan sonra benzin ışığı yandı...gittim gene fulledim...220 tl dı...Aksesuar olarak ise PEÇE den Cihan çok ilgilendi..Sağolsun...Tavsiye ederim..ORJ PARÇA GİBİ OLUYOR SAMİMİ SÖYLÜYORUM..Ben sadece spoiler ve marşpiyel taktım aracıma...Evo tampon lar çok alçak benim otopark a girerken mevcut olan bile sürtüyor..o yüzden tampon olayı şiimdilik bize zor..GİTTİĞİM HER YERDE DE RAĞBET GÖRDÜ ARABAM :) :) hoca misali ye kürküm ye :) ayrıca mail adresini verirsen resimlerini de gönderirim aracımın..

..Saygılar..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2011 09:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihan
Meslek: Sales&Marketing Executive
erkan17 yazdı:
Arkadaşım merhaba,ben de ramazan bayramından önce aldım aracı otm. nasıl bilmiyorum..benim ki manuel vites.Bence F/P olarak çok iyi bir seçim olur LANCER...Bir ürünü kıyaslarken muadili ürünlerle kıyaslamak gerekir....Yani önce kendine dürüst olacaksın..Ben eski motorcu olduğum için motor sesine bayılıyorum.. Eskiden race motor um vardı :) Bence rüzgar sesi rahatsız edecek kadar DEĞİL...Ve rahatsız olan arkadaşlar sanırım hiç müzik falan dinlemiyorlar araç kullanırken,ya da stetoskop kadar keskin kulakları var..Ne güzel...Ama audi A6 da daha az rüzgar sesi geliyor o doğru...Yakıt olayına gelirsek..Bayii den sıfır aldım,benzin ışığı yanıyor du..gittim fulledim..214 liralık yakıt aldı..iki gün ist içi gezdim..şehir dışı çanakkale ye gittim..arada bir 180-200 km ye çıktım..ama ort. 100-110 km hız la gittim.orada bayram gezmesi dur kalk lar felan 827 km yaptıktan sonra benzin ışığı yandı...gittim gene fulledim...220 tl dı...Aksesuar olarak ise PEÇE den Cihan çok ilgilendi..Sağolsun...Tavsiye ederim..ORJ PARÇA GİBİ OLUYOR SAMİMİ SÖYLÜYORUM..Ben sadece spoiler ve marşpiyel taktım aracıma...Evo tampon lar çok alçak benim otopark a girerken mevcut olan bile sürtüyor..o yüzden tampon olayı şiimdilik bize zor..GİTTİĞİM HER YERDE DE RAĞBET GÖRDÜ ARABAM :) :) hoca misali ye kürküm ye :) ayrıca mail adresini verirsen resimlerini de gönderirim aracımın..

..Saygılar..

Erkan abicim senin şartlar el vermiyor suan body-kit yapmaya senin inşallah 4. aracı da lancer alıp takarız tamponları :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2011 09:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihan
Meslek: Sales&Marketing Executive
Stanly yazdı:
Merhabalar

Sanırım yakın bir süre içerisinde (kurban bayramından önce) bende aranızda olacağım.2010 Lancer 1.5 Invite otomatik vites araç almayı düşünüyorum ikinci el.Fakat birkaç forumda lancerla ilgili yorumları okudum, aklıma takılanlar var.

İzolasyon kötü mü gerçekten? 3Bin devirden sonra motor sesi çok geliyor diyorlar.
Dümdüz bir otobanda 160-170 geçince araba yolda geziyor,sallanıyor diyorlar.Ve cam kenarlarından rüzgar sesi alıyormuş sanırım.
Süspansiyon sistemi nasıl? Ben İzmir'de Hatay caddesinde oturuyorum.Bilirsiniz burada senelerdir bitmeyen bir metro çalışması ve delik deşik yollar var. :unknown:
Arabanın motorunun o kaportaya göre yetersiz olduğunu söylüyorlar. 1.6 olanından alın falan diyorlar fakat o modellerinde otomatik olanı yok.Yani yokuşlarda falan bayılıyor diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum :sorry:

ve sonrasında evo X body kit bana kaça maal olur? İzmir Yükseliş Mitsubishi Bayisi 10Bin TL civarlarında dedi fakat tam oturmuyor dediler :/

KN Hava filtresi
Brembo fren sistemi
Evo X body kit
18'' Jant ve lastikler

Hem lancer inform mt hem invite lancer at kullanana biri olarak size sırasi ile cevap vereyim ( kendi gözlemlerime göre )

bu konu cok tartısıldı izalasyon falan 3 bin devirden sonra bagırma işi diye,ama sorun bizim milletimizde ne istediklerini bilmiyorlar en kolay örneği audi de gidin a5 sportback e binin test aracına sorduğunuzda bu ses içeri niye geliyor diye yanınızdaki yetkili size aracın sahibine spor otomobil tarzı yaşatmasını saglıyor diye cevap alıyorsunuz ( temsanın sağolsun yetkilileri birakın böyle cevap vermeyi arac satmayı bilmedikleri için) genelde doğru cevap alamıyorsunuz böyle forum sitelerinde gördüklerimizle aracı direk fişliyoruz.benim aracımda 18" jant var 245 45 18 aracıma Zafer bindi sesi gördü taban büyük oldugu için benim arac içeri doğal olarak ses alıyor ama hiç sikayetci değilim.lancer a 225 40 17 takılırsa hem performans hemde ses konusunda sıkıntısız olur.
Yolda geziyor muhabbetine sadece :lol: :lol: :lol: :lol: derim ben
1.5 e ben gerek duymuyorum tavsiyede etmiyorum lpg kim ne derse desin lpg giren arabanın ömründen ömür gider
Süspansiyon sisteminede diyebilecek bir şey yok ama 1.8'in süspansiyonları gibi olsa süper olur :)
1.5 sizi üzmez merak etmeyin size 1.6 alın diyorlar çünkü ellerinde 1.5 yok ben gereksiz görüyorum 1.6 yı sonucta fazla değişen bir şey yok 117 hp diyorlar da ne fark ediyor onu göremedim ben 1.5 109 hp
Body-kit bizde satıyoruz şuana kadar sattıgım en pahalı body-kit 4.200TL demek bendende iyileri varmış 10bin lira 3 tane body-kit e araba alıyorsun demek vayy :D
Eger biraz daha uygun ve sorunsuz şekilde body-kit taktırmak isterseniz size yardımcı olabilirim.

Alıntı:
KN Hava filtresi
Brembo fren sistemi
Evo X body kit
18'' Jant ve lastikler

hava filtresi kutu içi
brembo ya o kadar para vermeye gerek var mı sizce ?
18" jant ben kullanıyorum aracı birazcıkta olsa yoruyor 17" tavsiyem

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2011 12:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: suat
Araç: 2012 mitsubishi outlander
Meslek: İNŞAAT MÜHENDİSİ
Kan grubu: A +
Pecelution yazdı:
1.5 sizi üzmez merak etmeyin size 1.6 alın diyorlar çünkü ellerinde 1.5 yok ben gereksiz görüyorum 1.6 yı sonucta fazla değişen bir şey yok 117 hp diyorlar da ne fark ediyor onu göremedim ben
[/b]

Motor sesini sadece istediğin zaman duymak istiyorsan 1.6 , her zaman dinlemek istiyorsan 1.5 alacaksın. Daha fazla güç daha az yakıt diyorsan 1.6 alacaksın. Ben aracımı alırken 1.5 ile deneme sürüşüne çıktığımda beni arabada sadece motor sesi rahatsız etmişti. Fakat 1.6 da böyle bir ses duymak için yüksek devirlerde dolaşman lazım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2011 16:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nuri
Araç: Lancer Sportback
Meslek: Tüccar
Kan grubu: b+
erkan17 yazdı:

..Saygılar..

Rüzgar sesi bariz var duymak için steteskop kullanmaya gerek yok. Siz motorcu olduğunuzdan rüzgarla bütünleşmişsiniz demekki sizi rahatsız etmiyor .Ben 40 küsür bin para verip alıyosam muadili beni bağlamaz ,adam gibi bir fitil kullansınlar bu ses olmasın neden bu kadar para veripte mağdur olayım bunu neden normal bir durum gibi kabul edeyim ? Amaç aracı kötülemek değil eksik yanlarını ortaya koymak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2011 03:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Meslek: TSK.
Kan grubu: A RH
MİTSUATSHİ yazdı:
Pecelution yazdı:
1.5 sizi üzmez merak etmeyin size 1.6 alın diyorlar çünkü ellerinde 1.5 yok ben gereksiz görüyorum 1.6 yı sonucta fazla değişen bir şey yok 117 hp diyorlar da ne fark ediyor onu göremedim ben
[/b]

Motor sesini sadece istediğin zaman duymak istiyorsan 1.6 , her zaman dinlemek istiyorsan 1.5 alacaksın. Daha fazla güç daha az yakıt diyorsan 1.6 alacaksın. Ben aracımı alırken 1.5 ile deneme sürüşüne çıktığımda beni arabada sadece motor sesi rahatsız etmişti. Fakat 1.6 da böyle bir ses duymak için yüksek devirlerde dolaşman lazım.

Aynen öyle.

Rüzgar sesine gelecek olursak hep muzik dinlediğimden duymadım. Sessiz kullanıp bakayım bende. Ayrıca yukses seste muzik dinlerken sag arka kapı döşemesinden boğuk bir cızırtı geliyor uyuz oldum. Döşeme titriyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Eyl 2011 14:16 
Kullanıcı avatarı

Pecelution yazdı:
Stanly yazdı:
Merhabalar

KN Hava filtresi
Brembo fren sistemi
Evo X body kit
18'' Jant ve lastikler

Hem lancer inform mt hem invite lancer at kullanana biri olarak size sırasi ile cevap vereyim ( kendi gözlemlerime göre )

bu konu cok tartısıldı izalasyon falan 3 bin devirden sonra bagırma işi diye,ama sorun bizim milletimizde ne istediklerini bilmiyorlar en kolay örneği audi de gidin a5 sportback e binin test aracına sorduğunuzda bu ses içeri niye geliyor diye yanınızdaki yetkili size aracın sahibine spor otomobil tarzı yaşatmasını saglıyor diye cevap alıyorsunuz ( temsanın sağolsun yetkilileri birakın böyle cevap vermeyi arac satmayı bilmedikleri için) genelde doğru cevap alamıyorsunuz böyle forum sitelerinde gördüklerimizle aracı direk fişliyoruz.benim aracımda 18" jant var 245 45 18 aracıma Zafer bindi sesi gördü taban büyük oldugu için benim arac içeri doğal olarak ses alıyor ama hiç sikayetci değilim.lancer a 225 40 17 takılırsa hem performans hemde ses konusunda sıkıntısız olur.
Yolda geziyor muhabbetine sadece :lol: :lol: :lol: :lol: derim ben
1.5 e ben gerek duymuyorum tavsiyede etmiyorum lpg kim ne derse desin lpg giren arabanın ömründen ömür gider
Süspansiyon sisteminede diyebilecek bir şey yok ama 1.8'in süspansiyonları gibi olsa süper olur :)
1.5 sizi üzmez merak etmeyin size 1.6 alın diyorlar çünkü ellerinde 1.5 yok ben gereksiz görüyorum 1.6 yı sonucta fazla değişen bir şey yok 117 hp diyorlar da ne fark ediyor onu göremedim ben 1.5 109 hp
Body-kit bizde satıyoruz şuana kadar sattıgım en pahalı body-kit 4.200TL demek bendende iyileri varmış 10bin lira 3 tane body-kit e araba alıyorsun demek vayy :D
Eger biraz daha uygun ve sorunsuz şekilde body-kit taktırmak isterseniz size yardımcı olabilirim.

Alıntı:
KN Hava filtresi
Brembo fren sistemi
Evo X body kit
18'' Jant ve lastikler

hava filtresi kutu içi
brembo ya o kadar para vermeye gerek var mı sizce ?
18" jant ben kullanıyorum aracı birazcıkta olsa yoruyor 17" tavsiyem

Hocam haftaya alıyorum aracı.Aldıktan sonra bodykit için seninle bi görüşelim :)

Alacağım araç 2009 1.5 Invite 44binde kazasız.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 20 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: