Zaman: 21 Ara 2025 17:25

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 83 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 18:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: şevki
Araç: karizmaglx
Kan grubu: 0rh+
sercansofu yazdı:
Selam Arkadaşlar Carisma için Merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz burdan bana size 1 2 tiyo vereyim
1-carismada renault şanzımanıu vardıır bi baskı balatası 180 200 cihavrında ama carisma adı altında alırsanız? peki 60 tlye bi flaş baskı balatası alıp reno clionunda debriyaj bilyasini aldığınız zaman size 78 tlye gelir.
2- Direksiyon tam dönükken lastik çekme gibi bir eğilimizniz var ise en az 1000TL yi gözden çıkarınız eğer aracınız yürürken kütür kütür ses yapiosa orda brakın çekici ile en yakın tamirciye gidip şanzımanı söktürün bakın içerisinden 5 Tl lik bir sekman parçaları çıkacaktır. muhetemelende :) ayna dişlisinin arkasındadır :) bu şu demektir carisma ile el freni çekip dönmeyeceksin be direksiyon tam dönükken yüklenmiceksin.
3- şanzuman yediniz en ucuza nasıl mal edersiniz carismanın şanzımanı 2300TL + KDV serviste işçilik hariç bir çıkma renault megane 2 şanzumanı bulursanız ki 700 800liradır dış kovanını atıp içini sizinkien toplarsınız.
4-Kimse sizi parçası pahalı die korkutmasın aracımızın tek türkiyedeki pazarı ölüdür. fakat komfor sağlamlık bakımına euroncupta 5yıldız ödül almıştır ve şuan yazıyorsam size carismaya borçluyumdur. 4. carismam şuan bendeki kısacası her civatası hakkında size bilgi verebilirim. :beer:
slm.hocam ALLA razı olsun.çok güzel bilgiler vermişsin.ben bu gün arka teker bilyası siparişi verdim.poryasıyla birlikte satılıyormuş.80 tl dediler.çerkezköy sanayisindeki ustalar parçayı al öyle sökelim ddediler.öyle yaa arka bilyayı sökeriz birde buralarda bulamayız.araba 2 gün sanayide yatar.acaba başka markaların ki uyarmıydı.bilgi verirsen sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 18:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
arka teker bilyası için birşey diyemeyeceğim fakat ön teker bilyasını değiştirmiştim. ses geldiğini düşünerek, değiştirmeyi gerektirecek sorun da yoktu.

japon parçacılarda kolaylıkla bulunuyor. motor şase numarasından tespit ettirerek alırsanız sıkıntı olmaz. ben bu şekilde temin etmiştim. unutmadan toz vs girmemesi için keçe gibi bir parçası daha var. onu da alırsanız daha evladiyelik olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2011 00:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
Arkadaslar bır bılgı daha hyundai getz camurluk sınyalı 2000 model ve sonrası avance kasalara bırebır uyuyor...

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2011 01:36 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
tburon yazdı:
Arkadaslar bır bılgı daha hyundai getz camurluk sınyalı 2000 model ve sonrası avance kasalara bırebır uyuyor...

+1 :vauv:

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 15:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: carısma
Meslek: iş makınası oparatorü
Kan grubu: ab+h
slm arkadaşlar bende 1999 model 1,6 düz vites carısma var ön arka şanzuman takozu arıyorum nerde bulabilirim yada başka araclarınki uyarmı servisten sordum pahalı geldi 360 tl söyledilr

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2011 11:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ümit
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: Elektrik Teknisyeni
Kan grubu: ARh+
alaybeyi yazdı:
umitsengulen arkadaşım,baskı balata problemi biraz kullanıcıya biraz tamirciye bağlıdır.ekonomik kaygıyla sadece balata değiştirilmiş olabilir.set olarak değiştirmek lazım.agresif kullanmada, patinajda,bazı insanların alışkanlık yapıp ayağını debriyaj pedalına sık sık basması nedeniyle balata daha çabuk biter ,sizin kullanmanızla da aynı şey oluyorsa o zaman tamir düşünmelisiniz.ve carismanın şanzımanı renault olduğundan baskı balata seti de renault olma ihtimali yüksek (benim aracım 2000 glx hb ve baskı balatası 19 ve flash la aynı ,set fiyatı 125 tl ses yaptığı için şanzımanı söktürdüm dişli kırık çıktı ve clionun dişlisiyle değiştirdik çıkması işçilik dahil 200 tl.)o yüzden illa mitsubishi tamircisi aramayın, bildiğiniz iyi bir renault tamircisi varsa baskı balata ve şanzıman için ona gidin derim.sadece şanzımanın altındaki vites kolunun boşluğunu almak için bir yayı var onun takılma şekli farklı gerisi aynı.

saolasın alaybeyi çok teşekkür ederim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Mar 2011 00:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: hilmi
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: memur
Kan grubu: BRh+
umitsengulen arkadaşım ,birşey değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana .
yasin01 arkadaşım parça bulmak zor olabilir, benim uyguladığım taktik,parçayı söktürüp elimde numune olarak götürüp aramak. bu araçlar avrupa montajı olduğundan başka markalarda da kullanılmış olma ihtimali yüksek. direk carisma diye aradığınızda bu araçlar piyasa aracı olmadığından elimde kalır satamam korkusuyla getirmeyip kısa yoldan'' yok ''diyebiliyorlar ama parçayı gördüklerinde şu markanınkine benziyor bakalım diye yardımcı olmaya çalışıyorlar..aynı taktiği tavsiye ederim .Herkese arızasız günler inşallah..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2011 01:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: yunus
Araç: karizma glx
Meslek: serbest
Kan grubu: 0RH+
slm.son zamanlarda geri vitese geçişler zorlaandı.hatta geri vitese degilde 1. vitese geciyor.vites geçişleri kemikleşti.araba kalkışlarda titriyor.kasislerde yavaşladıgım zaman hızlanmak içiçn hemen toparlamıyor.bu işaretler baskı balatanın gittiginemi işaret.dediğiniz gibi reno 19 un baskı balatası sorunsuz çalışırmı.reno 19 1.6 balatası olmak zorunda galiba .çünkü benimki 1.6 .baskı balatalardada motor hacmi önemli galiba .emin olmak için yardımlarınızı bekliyorum.çünkü çerkezköyde anahtar tutmayı bilmeyen usta çok

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 23:48 
Kullanıcı avatarı

kendi aracımda valeo baskı balata seti kullandım kutunun üzerinde renault 19 ,flash ve carisma yazısını kendim gördüm ve kocaeli yavuz oto fiyatı 125 tl .baskı balatada motor hacmi mutlaka önemli ama aynı hacimde diye farklı baskı balata setini yerine takamazsınız çünkü yerine uymaz . yukarıda yazdığım gibi iyi bir renault tamircisine giderseniz şanzıman konusunda daha iyi sonuç alırsınız.çünkü bu araçların şanzıman ve baskı balata seti renault.geri vitese geçmeme sorunu ayarla alakalı olabilir vites kolunun şanzımana bağlanması için alttaki kullanılan kolun uçlarındaki burçlar aşındığından yukarıdan sizin yaptığınız hareketleri şanzımana yeterince iletmiyordur. ama hızlanmaması debriyaj balatasının bittiğine işaret . set olarak değişmeli. ilk bulduğun yerden almayıp bir kaç yerden fiyat almanı tavsiye ederim ben 5 veya 6.ncı yerde en uygun fiyatı buldum.şimdi ne ihtiyacım olsa başka yerlerden fiyat sorup o 6. yerden alıyorum..bir takım silecek bir yerde 25 tl başka yerde 14 tl. varın hesabı kendiniz yapın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 23:51 
Kullanıcı avatarı

yasin 01 arkadaşım özellikle senin için sanayideki tamirci arkadaşlara motor takozu konusunu sordum kendi aracımdaki takozları gösterdim ama maalesef bunlara uyacak takoz bulamazsın servis yolu görünüyor dediler .

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2011 10:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: yunus
Araç: karizma glx
Meslek: serbest
Kan grubu: 0RH+
alaybeyi yazdı:
kendi aracımda valeo baskı balata seti kullandım kutunun üzerinde renault 19 ,flash ve carisma yazısını kendim gördüm ve kocaeli yavuz oto fiyatı 125 tl .baskı balatada motor hacmi mutlaka önemli ama aynı hacimde diye farklı baskı balata setini yerine takamazsınız çünkü yerine uymaz . yukarıda yazdığım gibi iyi bir renault tamircisine giderseniz şanzıman konusunda daha iyi sonuç alırsınız.çünkü bu araçların şanzıman ve baskı balata seti renault.geri vitese geçmeme sorunu ayarla alakalı olabilir vites kolunun şanzımana bağlanması için alttaki kullanılan kolun uçlarındaki burçlar aşındığından yukarıdan sizin yaptığınız hareketleri şanzımana yeterince iletmiyordur. ama hızlanmaması debriyaj balatasının bittiğine işaret . set olarak değişmeli. ilk bulduğun yerden almayıp bir kaç yerden fiyat almanı tavsiye ederim ben 5 veya 6.ncı yerde en uygun fiyatı buldum.şimdi ne ihtiyacım olsa başka yerlerden fiyat sorup o 6. yerden alıyorum..bir takım silecek bir yerde 25 tl başka yerde 14 tl. varın hesabı kendiniz yapın..
sagolasın alaybeyi.aracımı dün ustaya götürdüm.bindi baktı arabaya biraz gezdik..debriyajda sorun yok.vitese ayar yaparım dedi.arabayı lifte kaldırdı.senin dedigin vites kolunun şanzımana baglatısı olanyerlerdeki burçları kontrol etti.5 dk falan ugraştı.şu anda şıkırşıkır vitese geciyor..arabanın hızlanmasında sorun yok .ayagını gaz pedalına korkak alıştırma dedi.yavaşladıgın zaman tekrar hızlanmak için biraz devir ver sonuçta 1200 kg araba brodway kullanmıyorsun dedi.şanzıman yagına bujiye baktırdım.hepsi iyi şu anda bir şeye ihtiyacın yok dedi.hakkatende ustanın dediği gibi yaptım devirli hızlanmada sorun olmadı.usta iyi adammış.başkası olsa şanzımanı söküp balatayı çoktan takmış şanzıman yagını bujileri değiştirmiş olurdu.tabii benim 400-500 tl uçmuş olurdu.10 tl ye yırttım.verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2011 20:49 
Kullanıcı avatarı

ucuz yollu halledebildiğine sevindim .arızasız günler dilerim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2011 13:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: hiram
Araç: mıtsubıshı carisma
Meslek: saglık
Kan grubu: a rh
ön motor takuzu neye ustaya dedık trıgerı degıstır bunu dadegıstırelım dedı yan sanayisi 60 lıra

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2011 00:22 
Kullanıcı avatarı

bu gün triger seti ve arka fren balatalarını değiştirdim .sürprizler arka arkaya geliyor. parçası pahalı dedikleri carismanın triger seti 95 tl . fren balataları 35 tl aynı yerde megane 1 in triger setinin 155 tl olduğunu öğrenince carisma parçaları hakkında atıp tutanların nasıl bir yalan fırtınasında olduklarına şahit oldum.bütün mesele neyi nerede arayacağını bilmekte.işçilik için de 50 tl verdim triger seti ve fren balatası değişimi toplam 180 tl ye hallolmuş oldu.başka markanın bu fiyata değişebileceğini hiç sanmıyorum.. iyi ki carisma sahibiyim.. son bir bilgi carisma ,colt ve lancerin triger seti aynı. en azından kutusunun üzerinde öyle yazıyor..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2011 02:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
alaybeyi yazdı:
bu gün triger seti ve arka fren balatalarını değiştirdim .sürprizler arka arkaya geliyor. parçası pahalı dedikleri carismanın triger seti 95 tl . fren balataları 35 tl aynı yerde megane 1 in triger setinin 155 tl olduğunu öğrenince carisma parçaları hakkında atıp tutanların nasıl bir yalan fırtınasında olduklarına şahit oldum.bütün mesele neyi nerede arayacağını bilmekte.işçilik için de 50 tl verdim triger seti ve fren balatası değişimi toplam 180 tl ye hallolmuş oldu.başka markanın bu fiyata değişebileceğini hiç sanmıyorum.. iyi ki carisma sahibiyim.. son bir bilgi carisma ,colt ve lancerin triger seti aynı. en azından kutusunun üzerinde öyle yazıyor..

kesinlikle haklısınız carismayı almak isteyenler bilmiyor üstelik danıştıkları kişilere sorsan hiç yakından incelemiş mi şöyle bir yol yapmış mı HAYIR. bilmeden atıp tutuyorlar. yoksa dediğiniz gibi hangi parçayı nerede arayacağını bileceksiniz. bu konfor bu paraya başka yerde bulamazsınız

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2011 15:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: İlyas
Araç: Carizma Avance
Meslek: smmm
Kan grubu: arh+
Alaybeyi sana teşekkür ederek başlıyorum yazıma.
Arkadaşlar bende kocaelinde oturuyorum. Baskı balata değiştirmem gerekli birkaç yer reno flash ile 19 ile aynı olduğunu söyledi. Bende Alaybeyi arkadaşın tarif ettiği yerden bu akşam alacağım ve takacağız inşallah.

Vites sorununu bende yaşadım. 5. Vitese geçerken sert vuruyordum yana doğru. Birkaç yer şanzıman inecek desede yetkili servis life kaldırıp iki dakkada halletti 20TL'ye.

Gerçekten birkaç yere danışmakta fayda var. Triger için 350-400 den aşağı olmaz diyenlere cevap 100TL set ve 50 TL takma ücretiyle hallettim.

Mutlaka parçayı siz temin edin. Tamirciye iş kalırsa parçayı ne söylerse kabul edeceksin. O yüzden parçayı kendiniz alın tamirciye takma parası verin.

Benim araba kazalı. Hatta hava yastıkları açılmış. Tabi benim haberim yok bundan. Satan kişi yenilerini takacağını beyan etti, bu halde bile birisi temprayla takas istedi kıyamadım arabama. Bu kaliteyi başka arabada bulmak zor gibi müdavilleri içinde.

Kocaeilinde olan carismacılarla irtibat halinde olmak isterim. Bizlerde carisma günleri düzenleyelim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eyl 2011 17:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: alican
Araç: carisma 1.6 glx
Meslek: inşaat teknikeri
Kan grubu: a+
ilyaswolf yazdı:
Alaybeyi sana teşekkür ederek başlıyorum yazıma.
Arkadaşlar bende kocaelinde oturuyorum. Baskı balata değiştirmem gerekli birkaç yer reno flash ile 19 ile aynı olduğunu söyledi. Bende Alaybeyi arkadaşın tarif ettiği yerden bu akşam alacağım ve takacağız inşallah.

Vites sorununu bende yaşadım. 5. Vitese geçerken sert vuruyordum yana doğru. Birkaç yer şanzıman inecek desede yetkili servis life kaldırıp iki dakkada halletti 20TL'ye.

Gerçekten birkaç yere danışmakta fayda var. Triger için 350-400 den aşağı olmaz diyenlere cevap 100TL set ve 50 TL takma ücretiyle hallettim.

Mutlaka parçayı siz temin edin. Tamirciye iş kalırsa parçayı ne söylerse kabul edeceksin. O yüzden parçayı kendiniz alın tamirciye takma parası verin.

Benim araba kazalı. Hatta hava yastıkları açılmış. Tabi benim haberim yok bundan. Satan kişi yenilerini takacağını beyan etti, bu halde bile birisi temprayla takas istedi kıyamadım arabama. Bu kaliteyi başka arabada bulmak zor gibi müdavilleri içinde.

Kocaeilinde olan carismacılarla irtibat halinde olmak isterim. Bizlerde carisma günleri düzenleyelim.

benimde baskı balata problemim var siz reno parçalarını alıp taktırdınızmı kaça mal oldu triger setimde değişcek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2011 01:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: carızma1.8 gdı elagance 1999
Meslek: pazarlama
Kan grubu: brh+
Arkadaşlar kazancıda carızma iç havalandırma ızgaralarından bulabilirmiyim yada bilen varsa telefon numarasını teşekkürler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2011 17:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent
Araç: mitsubishi colt
[quote="tuna52"][quote="sercansofu"][b]Selam Arkadaşlar Carisma için Merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz burdan bana size 1 2 tiyo vereyim
1-carismada renault şanzımanıu vardıır bi baskı balatası 180 200 cihavrında ama carisma adı altında alırsanız? peki 60 tlye bi flaş baskı balatası alıp reno clionunda debriyaj bilyasini aldığınız zaman size 78 tlye gelir.
2- Direksiyon tam dönükken lastik çekme gibi bir eğilimizniz var ise en az 1000TL yi gözden çıkarınız eğer aracınız yürürken kütür kütür ses yapiosa orda brakın çekici ile en yakın tamirciye gidip şanzımanı söktürün bakın içerisinden 5 Tl lik bir sekman parçaları çıkacaktır. muhetemelende :) ayna dişlisinin arkasındadır :) bu şu demektir carisma ile el freni çekip dönmeyeceksin be direksiyon tam dönükken yüklenmiceksin.
3- şanzuman yediniz en ucuza nasıl mal edersiniz carismanın şanzımanı 2300TL + KDV serviste işçilik hariç bir çıkma renault megane 2 şanzumanı bulursanız ki 700 800liradır dış kovanını atıp içini sizinkien toplarsınız.
4-Kimse sizi parçası pahalı die korkutmasın aracımızın tek türkiyedeki pazarı ölüdür. fakat komfor sağlamlık bakımına euroncupta 5yıldız ödül almıştır ve şuan yazıyorsam size carismaya borçluyumdur. 4. carismam şuan bendeki kısacası her civatası hakkında size bilgi verebilirim.

aracım 2001 model 1.8gdi elegance aracımın baskı balatasını değiştirmem gerekiyor flash baskı balatası reno clonun debriyaj bilyası 1.6 lar içinmi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Eyl 2011 00:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent
Araç: mitsubishi colt
2001 model 1.8 gdi debriyaj baskı balata renaultun hangi parçalarıyla uygun yardımcı olabilecek yokmu?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 83 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye