Zaman: 21 Ara 2025 17:25

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 83 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 27 Eyl 2011 13:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: osman
Araç: mıtsubısı 1999 carizma
Meslek: inssat
Kan grubu: bhr+
bende 8 yıldan beri carizma 1.8 gdi var yakıt pompası aralı motorun üzerindeki parca kodu : md351 017 nerden temin ede bilirim acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Eyl 2011 15:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
Yeni kasa lancerdaki baskı balatayı kullanan marka ve modeller ülkemizde var mı? Veya lancer ile aynı parçaları kullanan hangi markalar var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Mar 2012 23:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: hilmi
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: memur
Kan grubu: BRh+
carisma 1,6 glx için fan müşürü arıyorum. servis fiyatı 300tl civarında .kendi aracıda sorun yok ama tesadüfen yakın bir arkadaşım aynı renk aynı model carisma almış ona yardımcı olmak amacıyla arıyorum.daha önce bir yerlerde yazılmış ama bana pek aydınlatıcı gelmedi.yerine takılabildikten sonra başka aracın (piyasadaki parçası ucuz olanlardan)aynı derecelik müşürü çalışır sanıyorum.malum yan sanayi olanlara güvenilmiyor. bu konuda bilgi ve tecrübesi olan varsa yardım istiyorum şimdiden teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Mar 2012 23:20 
Kullanıcı avatarı

carisma 1,6 glx için fan müşürü arıyorum. servis fiyatı 300tl civarında .kendi aracıda sorun yok ama tesadüfen yakın bir arkadaşım aynı renk aynı model carisma almış ona yardımcı olmak amacıyla arıyorum.daha önce bir yerlerde yazılmış ama bana pek aydınlatıcı gelmedi.yerine takılabildikten sonra başka aracın (piyasadaki parçası ucuz olanlardan)aynı derecelik müşürü çalışır sanıyorum.malum yan sanayi olanlara güvenilmiyor. bu konuda bilgi ve tecrübesi olan varsa yardım istiyorum şimdiden teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2012 16:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: ekrem
Araç: Carisma 1.9 Dı-d --2005
Meslek: muhasebe
Kan grubu: b+
1.9 di-d' lerin motoru renault traffic ile aynı ben triger set, devridaim kayışlar vs. renault parçacısından motor numarası ile orjinal olarak aldım.Parçacı 2 hafta önce başkasına komple motor parçalarını vermişler. işin ilginç yanı bu durum karşısında onlarında şaşırmaları.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 08:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: ekrem
Araç: Carisma 1.9 Dı-d --2005
Meslek: muhasebe
Kan grubu: b+
_opeth yazdı:
şaşıracak bişey yok carisma dizel motorunu renault'dan aldı, 1.6 motorunu volvo s40'a verdi.

motor ustalarının bana söylediği motor renault ama üreticisinin yine mitsubishi olduğunu. Mitsubishi'nin çok sayıda motoru olduğunu bu motorları farklı markalara onların markasıyla yaptığını söylediler. doğrumu bilmiyorum ama bana inandırıcı geldi.Zira mitsubishi çok büyük motor üreticisi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 22:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: alican
Araç: carisma 1.6 glx
Meslek: inşaat teknikeri
Kan grubu: a+
alaybeyi yazdı:

bahsettigin şey hararet müşürü ise bnm aracıma hundai h100 ünkini mi ne taktılar 35 lira falan çapını ölçüp uygun olanı takmışlardı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2012 00:18 
Kullanıcı avatarı

bahsettiğim fan müşürü motorun üzerinde ama yan sanayi olanı bulup taktık 60 tl ye.şimdilik sorunsuz çalışıyor.hararet müşüründe sorun olmaz genelde, yerine olduktan sonra çalışır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2012 00:28 
Kullanıcı avatarı

carisma hatchback için bagaj amortisörü şaşılacak fiyata 8 tl.....renault megane.2. gidip de dükkan dükkan dolaşmayın en yakın renault parçacısına gidip eskisini gösterip yenisini alın.bu arabaları bu uyumlu parçaları yüzünden çok seviyorum.arızasız günlere inşallah...

En son alaybeyi tarafından 22 Haz 2012 00:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2012 09:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Daha öncede bir arkadaş transit amortisörünü önermişti. Bilgilendirme için teşekkürler..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2012 00:41 
Kullanıcı avatarı

alttaki vuruntuların sebebini bulup giderdik... viraj demiri takozu ..çiftinin fiyatı 5 tl ama ....... sökmek için, her iki salıncak,motoru taşıyan alt şase ,direksiyon kutusu ve eksoz bağlantılarını sökmek zorunda kaldı usta.sert kalkışlarda aks lalesindeki boşluktan dolayı bir boşluk ve vuruntu vardı onu da çıkma renault concorde aks lalesi ile çözdük on numara oldu..ustama teşekkürü bir borç biliyorum . viraj demiri takozu için arabanın alt takımı neredeyse komple söküp tekrar topladı ve kendisi temin ettiği aks lalesini taktı, istediği para 50 tl..her carismacıya lazım bu ustadan...kocaeli bölgesinde olan arkadaşlar için özellikle tavsiye ederim.turanay otomotiv. sinan usta fox rent a car mekanik servisi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2012 23:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergün İlker
Araç: 1.8 GDI
Meslek: Memur
Kan grubu: 0rh+
alaybeyi yazdı:
alttaki vuruntuların sebebini bulup giderdik... viraj demiri takozu ..çiftinin fiyatı 5 tl ama ....... sökmek için, her iki salıncak,motoru taşıyan alt şase ,direksiyon kutusu ve eksoz bağlantılarını sökmek zorunda kaldı usta.sert kalkışlarda aks lalesindeki boşluktan dolayı bir boşluk ve vuruntu vardı onu da çıkma renault concorde aks lalesi ile çözdük on numara oldu..ustama teşekkürü bir borç biliyorum . viraj demiri takozu için arabanın alt takımı neredeyse komple söküp tekrar topladı ve kendisi temin ettiği aks lalesini taktı, istediği para 50 tl..her carismacıya lazım bu ustadan...kocaeli bölgesinde olan arkadaşlar için özellikle tavsiye ederim.turanay otomotiv. sinan usta fox rent a car mekanik servisi.

Arkadaşlar 1.8 GDI Carısma otomatik için kullanabileceğim bir şanzıman yağ filtresi söylermisiniz lütfen elimde BOSH marka 0 986 TF0 091-825numaralı bir filtre var internetten bunu tavsiye ettiler araca uygunmudur acaba

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Haz 2012 09:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: İlyas
Araç: Carizma Avance
Meslek: smmm
Kan grubu: arh+
Benimde 4'den 3e geçişte garç diye ses geliyor. t
Bunun sorunu ne olabilir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2012 01:41 
Kullanıcı avatarı

özellikle direksiyon kutusuyla çalışırken dikkat edimesi gereken bir konu daha ortaya çıktı.hidrolik pompasından geri dönüş hortumu kısa olduğundan direksiyon sistemi yerinden oynadığında kelepçeye rağmen yerinden oynayabiliyor. tamirden sonra on beş gündür kullandığım arac dün akşam olmadık bir yerde bahsettiğim hortumun yerinden çıkmasıyla tüm yağ boşaldı.direksiyon sertleşti aracı evin önüne zor getirdim.

En son alaybeyi tarafından 12 Tem 2012 19:45 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Haz 2012 01:01 
Kullanıcı avatarı

ilyaswolf senin durumunu tamirci arkadaşa ilettim gidersen yardımcı olacak.sanayiye oto pazarı tarafından girdiğinde sağa sola dönmeden devam ediyorsun ileride solda fox rent a car mekanik servisi turanay otomotiv sinan usta....bu arada mitsubishi katili ustalar otomotiv kapanmış .tek yetkili servis bursa yolunda ileride arp otomotiv..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2012 14:51 
Kullanıcı avatarı

carisma fren sesi konusunu hallettim gibi...çiziklerden dolayı tornada temizlendiğinde çapı büyüdüğünden balata ötmesine neden oluyordu kampana aşınma miktarı kadar balatayı kalın çaktırarak sorunu şimdilik hallettim balatayla kampana şimdi tam uyuyor sorun çözüldü gibi..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eyl 2012 21:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: yusuf
Araç: CARISMA 1999
Meslek: MEMUR
Kan grubu: ARH
merhabalar abi bende yeni 99 carısma aldım birkaç sıkıntı var araçta usta konusunda yardımcı olursanız sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2012 14:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serkan
Araç: Carisma 1.8 GDI Avance
Meslek: Satınalma
Kan grubu: 0Rh+
tunalar52 yazdı:
alaybeyi yazdı:
kendi aracımda valeo baskı balata seti kullandım kutunun üzerinde renault 19 ,flash ve carisma yazısını kendim gördüm ve kocaeli yavuz oto fiyatı 125 tl .baskı balatada motor hacmi mutlaka önemli ama aynı hacimde diye farklı baskı balata setini yerine takamazsınız çünkü yerine uymaz . yukarıda yazdığım gibi iyi bir renault tamircisine giderseniz şanzıman konusunda daha iyi sonuç alırsınız.çünkü bu araçların şanzıman ve baskı balata seti renault.geri vitese geçmeme sorunu ayarla alakalı olabilir vites kolunun şanzımana bağlanması için alttaki kullanılan kolun uçlarındaki burçlar aşındığından yukarıdan sizin yaptığınız hareketleri şanzımana yeterince iletmiyordur. ama hızlanmaması debriyaj balatasının bittiğine işaret . set olarak değişmeli. ilk bulduğun yerden almayıp bir kaç yerden fiyat almanı tavsiye ederim ben 5 veya 6.ncı yerde en uygun fiyatı buldum.şimdi ne ihtiyacım olsa başka yerlerden fiyat sorup o 6. yerden alıyorum..bir takım silecek bir yerde 25 tl başka yerde 14 tl. varın hesabı kendiniz yapın..
sagolasın alaybeyi.aracımı dün ustaya götürdüm.bindi baktı arabaya biraz gezdik..debriyajda sorun yok.vitese ayar yaparım dedi.arabayı lifte kaldırdı.senin dedigin vites kolunun şanzımana baglatısı olanyerlerdeki burçları kontrol etti.5 dk falan ugraştı.şu anda şıkırşıkır vitese geciyor..arabanın hızlanmasında sorun yok .ayagını gaz pedalına korkak alıştırma dedi.yavaşladıgın zaman tekrar hızlanmak için biraz devir ver sonuçta 1200 kg araba brodway kullanmıyorsun dedi.şanzıman yagına bujiye baktırdım.hepsi iyi şu anda bir şeye ihtiyacın yok dedi.hakkatende ustanın dediği gibi yaptım devirli hızlanmada sorun olmadı.usta iyi adammış.başkası olsa şanzımanı söküp balatayı çoktan takmış şanzıman yagını bujileri değiştirmiş olurdu.tabii benim 400-500 tl uçmuş olurdu.10 tl ye yırttım.verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Selamlar,
anladığım kadarı ile Çerkezköydesin bende Çorludayım şu gittiğin ustanın bilgilerini banada verirmisin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2012 01:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
çok faydalı bilgiler edindim. tesekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2013 17:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: abdullah
Araç: mitsubishi carisma 2000 model heçbek
Meslek: şoföt
Kan grubu: arh
selam mitsubishi ciler bende aranızda olmaktan mutluyum kısaca bi sorum olacak hundai getz camurluk sinayali carismaya uyuyormuş arkadaş öyle yazmış 2000 model avanse uyumlu demiş acaba 2000 model hecbek de uyar mı fikri olan var mı

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 83 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye