Zaman: 20 Ara 2025 08:52

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 941 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 48  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2011 14:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
_opeth yazdı:
uzun yolda değişmiyorsa bi sıkıntı var

Adam 120 basiyorsa s.ici kadar yakar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2011 00:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: FATİH
Araç: COLT 1.5 AMT brcli
Meslek: muallim
bugün yeniden fulledim 23.3 lt gaz ile 207 km gitti nasıl bi ayar yaptırmalıyım nelere baktırmalıyım tavsiye bekliyorum lütfen

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2011 08:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Fatih kardeşim ayar için nerede yaptırmalıyım sorusunun cevabı "iyi bir usta" dır. Bunu araştıman gerekir daha doğrusu bunu en başında taktırırken araştırmalıydın. LPG konusu %50 kit ise %50 si usta farkıdır. Karamanda veya çevre illerde araştırıp baktırmalısın, zengin-fakir karışımı LPG geçis ısısı bunlar bizim bildiklerimiz. Teknik yöndende mutlaka bazı ayarlar vardır. Olmadı git taktırdığın servisin kafasına çal, ayarlayın bunu adam gibi de.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2011 02:09 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
fakir karışımsa ayarlıysa zengin karışım yap arıza lambası yanıyor mu şu an?

önceleri yanıyordu ama söndürdüler valla lamba falan umrumda değil yanarsa yansın artık yakıtı düşürmem gerekiyor
@mesut..
abi küçük şehir burası araştırdım iki tane iyi usta vardı biri atikerciydi takamam lambaya garanti vermem dedi
diğeri içinde burdaki birkaç kişiye danıştım buna mitsu yet. serv de dahil ii ustadıe dedi ve taktırdım ama yakıt çok canımı sıkıyor çoookkk

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2011 09:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Valla forumda hatırladığım kadarıyla Antalyada falan vardı galiba iyi usta gerekirse oralara gitcen. Bizim tavsiyeler tahminden ve dedikodudan öteye gitmez bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2011 01:37 
Kullanıcı avatarı

@opeth
aga cok canım sıkılıyo valla hatta bugün alarm + oto cam kald. modülü taksınlar diye (malum benim kapı önü illet etti aracı) elektrikçiye bıraktım
mal herif 4 lü kumandayı sürücü kapıssındakini yakmış bi de hocam bunu yapamadık sen konyada taktır diyo
dedim bana sen aldığın gibi teslim et gerisi kolay yarın bi de ona bakacağım artık vaalla midem bulandı hepsi üst üste geliyor yakıt 21-22 kurusun altına inmiyo vs vs vs
sen forumdan yazsan ben ustaya götürsem olmaz mı ya da ben de numaan var arasak falan (resmen çırpınıyorum yaa)
@mesut
üstad antalya gitgel nerdeyse 1000 km çok zor anlayacağın

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 23:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: altay
Araç: colt 1.3 invite
Meslek: sosyolog
selam arkadaşlar,

bu forum sayesinde gaza geldim, colt almaya karar verdim. aradım, taradım, hatta bulamayınca baya sinirlendim bir ara. ama en sonunda ben de colt'landım. sağolun :)

ilk arabam. alır almaz trafiğe çıktım. ilk arabası olan biri nasıl kullanıyorsa öyle kullandım. bir de araba nasılmış diye abuk sabuk şeyler de yaptım. otobana çıkıp bastım da, köy yollarına da girdim. ev zaten dikmen'de. envai çeşit yokuşla da haşır neşir oldum.

arabada tomasetto marka lpg var. arabayı alınca depo boş dediler. opet'ten fullettim. sonra dolandım 250 km yaptım tekrar fullettim 45 lira tuttu. yani ortalama lpg tüketimim 18 tl /100 km. bu iyi bir oran sanırım. (di mi?) .

bende de motor arızası yanıyor. almadan önce ekspertiz için yetkili servise götürmüştüm. hayalet arıza dediler, yani aslında çok önemli bir arıza değilmiş. öyle mi gerçekten? yoksa bunu mutlaka halletmem mi gerekiyor? yeni bir ayarlama benim tüketim değerlerimi değiştirecek mi?

forumda bu sayfaya kadar geldim. benimki gibi sorunları olanların bir kısmı bir yerlerde ayar yaptırıp düzelttirmiş, bir kısmı takmamış. şaşırdım ne yapacağımı. bir de bir arkadaş "motor arızası ışığı yanıyorsa araba kendini korumaya alır, bunun için tam verim alamazsınız" demiş. böyle bir şeye siz de şahit oldunuz mu?

benim en çok korktuğum şey şu: lpg yüzünden arıza lambası yanıyorken ya başka bir motor arızası olursa ve ben bu uyarıyı görmezsem? aldığım kişiye sordum. lpg'yi takanlar şöyle demişler: "gerçekten bir arıza olursa o ışık şimdiki gibi sürekli yanmaz, yanıp söner sürekli".

napsam? her fikrinize açığım arkadaşlar. madem bu coltu aklıma soktunuz, hadi bakalım eller klavyeye :)

(not: ankara'da bu işi şu usta-servis çözer derseniz ne de güzel olur ama!)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2011 00:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
karakizil yazdı:
selam arkadaşlar,

bu forum sayesinde gaza geldim, colt almaya karar verdim. aradım, taradım, hatta bulamayınca baya sinirlendim bir ara. ama en sonunda ben de colt'landım. sağolun :)

ilk arabam. alır almaz trafiğe çıktım. ilk arabası olan biri nasıl kullanıyorsa öyle kullandım. bir de araba nasılmış diye abuk sabuk şeyler de yaptım. otobana çıkıp bastım da, köy yollarına da girdim. ev zaten dikmen'de. envai çeşit yokuşla da haşır neşir oldum.

arabada tomasetto marka lpg var. arabayı alınca depo boş dediler. opet'ten fullettim. sonra dolandım 250 km yaptım tekrar fullettim 45 lira tuttu. yani ortalama lpg tüketimim 18 tl /100 km. bu iyi bir oran sanırım. (di mi?) .

bende de motor arızası yanıyor. almadan önce ekspertiz için yetkili servise götürmüştüm. hayalet arıza dediler, yani aslında çok önemli bir arıza değilmiş. öyle mi gerçekten? yoksa bunu mutlaka halletmem mi gerekiyor? yeni bir ayarlama benim tüketim değerlerimi değiştirecek mi?

forumda bu sayfaya kadar geldim. benimki gibi sorunları olanların bir kısmı bir yerlerde ayar yaptırıp düzelttirmiş, bir kısmı takmamış. şaşırdım ne yapacağımı. bir de bir arkadaş "motor arızası ışığı yanıyorsa araba kendini korumaya alır, bunun için tam verim alamazsınız" demiş. böyle bir şeye siz de şahit oldunuz mu?

benim en çok korktuğum şey şu: lpg yüzünden arıza lambası yanıyorken ya başka bir motor arızası olursa ve ben bu uyarıyı görmezsem? aldığım kişiye sordum. lpg'yi takanlar şöyle demişler: "gerçekten bir arıza olursa o ışık şimdiki gibi sürekli yanmaz, yanıp söner sürekli".

napsam? her fikrinize açığım arkadaşlar. madem bu coltu aklıma soktunuz, hadi bakalım eller klavyeye :)

(not: ankara'da bu işi şu usta-servis çözer derseniz ne de güzel olur ama!)

Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

LPG tüketimini hesaplarken en iyi yöntem full doldurup, alınan litreyi not etmek,full bitirmek ve gidilen km'yi tespit etmek.

Ben litre yazan fişi saklarım. Km sayacını da sıfırlarım. örneğin 29litre LPG aldım ve 350km'de bitti diyelim.

29*100=2900

Bu rakamı km ile bölünce 100km'de ortalama litre bazında değeri buluruz.

2900/350=8.2litre /100

Siz bu değeri bulunca herkes kendi litre fiyatıyla çarpıp km de kaç kuruş yaktığını bulur.

örneğin 8.2lt*2,29=18,7 kuruş yapar :D Geçen sene olsa 14.7 kuruş yapardı ;)
-----------------------------------------------------------
Gelelim arıza lambasına..

Efendim arıza lambası gaz basıncı yükseltilip, zengin karışım yapılarak söndürülebilir. Bende yanmıyor (Atiker). sizin markayı bilmiyorum..

Arıza lambası yanınca araç kendini korumaya alıyor tabirini ben kullanmıştım bir kere.. Bu başıma 1 kere geldi.. Araç LPG'ye geçtiği an stop etti ve vites geçişi zor oldu.. o sırada arıza lambası yandı ve gaza bassamda devir 1000dd'i geçmedi. Ancak stop edip biraz bekledikten sonra düzelmişti..

Geçiş ısısı mutlaka 42derece olmalı.. daha aşası her zaman risktir. ;)

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2011 01:32 
Kullanıcı avatarı

metehjan yazdı:
@opeth
aga cok canım sıkılıyo valla hatta bugün alarm + oto cam kald. modülü taksınlar diye (malum benim kapı önü illet etti aracı) elektrikçiye bıraktım
mal herif 4 lü kumandayı sürücü kapıssındakini yakmış bi de hocam bunu yapamadık sen konyada taktır diyo
dedim bana sen aldığın gibi teslim et gerisi kolay yarın bi de ona bakacağım artık vaalla midem bulandı hepsi üst üste geliyor yakıt 21-22 kurusun altına inmiyo vs vs vs
sen forumdan yazsan ben ustaya götürsem olmaz mı ya da ben de numaan var arasak falan (resmen çırpınıyorum yaa)
@mesut
üstad antalya gitgel nerdeyse 1000 km çok zor anlayacağın

bana yardım edecek yoooookkk muuuu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eyl 2011 00:02 
Kullanıcı avatarı

hüsran hüsran hüsrannnnnn
19,78 lt gaz 183,6 km yol:(( :cry: :evil: :cry: :kır:

kmde 27 kuruşşş: :Search: :Search: :Search: :Search: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eyl 2011 00:58 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
hımm, benzini fullemek haa...iyiymiş :D

metehjan,

sorunu çözersin inşAllah...

opethcan,

normalde benzinde yol bilgisayar verisi olarak 7- 7.5 ortalamayı tutturan biriyimdir...LPGde maximum kaç kuruş yakarım :D litresi 2.4 TL :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2011 12:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yasin
Araç: 2005 COLT 1.3 - Invite AMT- LPG
Meslek: Mak. Müh.
Kan grubu: A +
LPG'de ankaraya gidiş ortalamam

Resim

Daha da aşağı düşebilirdi fakat ortalama hızı korumak için bana göre biraz daha yüksek.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2011 15:53 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Hacı, bu eski kasa yol bilgisayarlarının ekran verisi benzin mi LPG ortalaması mı ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2011 16:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 3008
Meslek: Information Technology
Atikerde sorun yaşayan arkadaşlar konya dışındalar ise atikerin fabrikasına uğraya bilirler. iyiy bir usta bulamıyorsanız ustayla uğraşmaya gerek kalmaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eki 2011 01:57 
Kullanıcı avatarı

metehjan yazdı:
hüsran hüsran hüsrannnnnn
19,78 lt gaz 183,6 km yol:(( :cry: :evil: :cry: :kır:

kmde 27 kuruşşş: :Search: :Search: :Search: :Search: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Dostum belki sorunun hallolmuştur ama ben genede yazayım. Sürüş sitilin doğrudan etkendir yakıt tüketimine.
Kısa mesafe sürüşler yakıt tüketimini km başına oldukça arttırır.

Hemen bir örnek:
Litre hesabı değil ama daha yakın bir zamanda 40 TL gaz ile 280 km yol gittim.
istanbul - adapazarı ve civarlarında dolandım. Süper demektir bu. Ama 80-95 km/h arası kullandım.
İstanbulda evden işe 7 km git, 7 km gel yapınca 40 TL gaz 180 km de bitti. Gel sen hesapla şimdi.
Uzun yolda 130-140 la gitsem yakıt neredeyse ikiye katlıyor.
Tam dolu benzin deposu ile istanbul - ankara otobanı toplam 470 km'de benzin bitti.
Dönüş yolu 90 la geldim, yarım depo benzin yaktım. üstelik dolu arabayla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Eki 2011 00:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
2005 coltlardaki yol bilgisayarının zemini siyah değilmiyid?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2011 14:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: sıkıntı
Araç: colt
Meslek: danışman
Kan grubu: 0rh+
ben mitsubishi colt kullanıcısıyım ve çook araştırma yaptım gerek bire bir gerek internet üzerinden. fakat sonuç
1- vialli 120£+ kdv yani 3 500 tl
2- landi renzo fiyatı 1 750 tl (bunun tüpü küçük değil bağaj hacmini azaltı
3- brc plas 1680 tl bunda bir problem yok
bak kardeşim atiker denilen markada inanılmaz problem yaşayan var.
ben 1,5 yıldır brc plas kullanıyorum hiç bir sorun yok ne çekişinde ne gidişinde sadece rampalarda araç kalabalık ise biraz düşüyor. okadar istanbulda marotoda taktırdım motora çekilen tesisat falan mithiş olmuş istersen taktırdığım kişinin adı ömerdi galiba. bilginize
yakıt olarak kışın 215 kuruş yazın 190 kuruş. yakıyor depo 60 tl fulleniyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2011 16:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
HAKAN yazdı:
ben mitsubishi colt kullanıcısıyım ve çook araştırma yaptım gerek bire bir gerek internet üzerinden. fakat sonuç
1- vialli 120£+ kdv yani 3 500 tl
2- landi renzo fiyatı 1 750 tl (bunun tüpü küçük değil bağaj hacmini azaltı
3- brc plas 1680 tl bunda bir problem yok
bak kardeşim atiker denilen markada inanılmaz problem yaşayan var.
ben 1,5 yıldır brc plas kullanıyorum hiç bir sorun yok ne çekişinde ne gidişinde sadece rampalarda araç kalabalık ise biraz düşüyor. okadar istanbulda marotoda taktırdım motora çekilen tesisat falan mithiş olmuş istersen taktırdığım kişinin adı ömerdi galiba. bilginize
yakıt olarak kışın 215 kuruş yazın 190 kuruş. yakıyor depo 60 tl fulleniyor.

O kadar araştırdıysanız vialle'nin Colt'a uygun deposunun olmadığını bilirsiniz. Seçeneklere girmiyor bile.

BRC- Landi Renzo yada Atiker farketmez.. istediğiniz depoyu kullanırsınız. Şu markada depo büyük demek doğru değil. Zaten burada LPG montaj resimlerine bakarsanız.. Simit depo kullanan arkadaşlar 3 aşağı 5 yukarı aynı.

BRC Plus'tan memnun olmayan da var. Burda gördük. Siz memnunsanız ne mutlu.

Ben de 1 buçuk yıldır Atiker kullanıyorum. Arıza lambası yanmıyor. 40bin km'dir eşşek gibi biniyorum. Bir sıkıntımız yok. Geçen kış sıkıntı oldu, o da 23 derece geçiş ısısı ve filtre dolmasıyla alakalı. Geçiş ısısı 45 yapıldı, filtre değişti sorun kalmadı.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2011 18:49 
Kullanıcı avatarı

:vauv: benim aracımda lpg var brc plas taktırdım ve inanılmaz memnunum ist. mar otoda ömer isminde bir arkadaş taktı 1650 tl ye şimdi bir depo 55 tl doluyor ve 265 km de bitiyor çekiş sadece araçta 5 kişi varsa rampada etkiliyor.başkada hiç bir etkisi yok.
bildiğim ve araştırdığım kadarıyla en iyisi vialli denilen sıvı lpg sistemiymiş.
sonra landi renzo onun deposu büyük.
en uygunuda brc lpas denilen sistem
sakın atiter falan düşünmeyin başınıza dert alırsınız. :vauv:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Kas 2011 13:07 
Kullanıcı avatarı

bende 2005 colt 1,3 amt var araçıma 65.000 km de lpg taktım ve çook araştırdım. sonuçları
sorularım

1- en iyisi
2- sorunları
3- yakıt depoları depoları (coltların bagajı malüm küçük)
4- araçta etkisi
5- çekiş
cevaplar
1- en iyisi vialli denilen sıvı lpi sistemi (sıvı lpg ) 1.200 £ + kdv = 3.500 tl
bir alt segmenti landi renzo motor garantisi var ve lpg arızasında müştiş destek veriyor 1.700 tl küçük yakıt deposu yok 42 lt olanı var buda koltuklar ileri geri oynatmıyor. biraz sesli çalışıyor.
hemen hemen aynı olanı BRC Plas deposu süper 32 lt koltuklar oynuyor. sessiz çalışıyor. 1.650 tl
2- hepsi sorunsuz.
3- bizim araca uygun olanı ya vialli yada BRC plas
4- araçta spepne yerini kaplıyor diğer türlü belli bile olmuyor.
5- çekişi sadece yukuş yukarı çıkarken 5 kişi ile etkiliyor. oda yüzdeye vuracak olursak % 15 - 20 arası
yakıt durumu: benim depom 60 tl doluyor ve tam 320 km yol yapıyorum
çok memnum takan arkadaş çok güzel bir işçilik sergilemiş. yaklaşı 1,5 yıl oldu
araçtan şimdi zevk almaya başladım
çıktığım max surat 195 km
uzun yolda 630 km de 95 tl yaktı.
bilginize sunuyorum
atikerde sorun en üst segmentte diye biliyorum.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 941 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 48  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye