Zaman: 02 Eki 2025 05:02

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 40 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2011 12:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alperen
Araç: Giulietta
Meslek: Mimar
Kan grubu: ARh+
100 kmde 8.5 litre LPG mi tüketiyorsunuz yani? Şehir içinde güzel ortalama tutturmuşsunuz gerçekten...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2011 21:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: mete
Araç: lancer
Meslek: kamu
arakdaşlar bile n yokmu sırf bu lpg olayındaki kararsızlık yüzünden bu aracı almıyorum beklmeedeyim bir kişi garanti etse gidip yarın alacam

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2011 05:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: yusuf
Araç: gür
Meslek: memur
Arkadaşlar ben mitsubishi sahibi değilim ama seneye Allah kısmet ederse 1.6 Honda Civic, 1.6 Mitsubishi Lancer İnvite veya 1.6MPI Skoda Octavia almayı düşünüyorum. 5 senedir 2004 model Skoda Fabia kullanıyorum, 4 sene önce lpg taktırdım araca, uzun yolda kullanacağım için tasarruf amaçlı taktırdım, aslında ciddi bir problem yaşamadım lpg'den dolayı (Rölantide titremeler, marş almama vb.) ama şu anki aklım olsa taktırmazdım. 50.000 km yol yaptım lpg den sonra, lpg kitinin parasını amorti ettim hatta bir o kadar da kar ettim belki ama, bir kere istanbul otobanında enjektör yandı, geçenlerde yine uzun yolda lpg'den dolayı ufak bir arıza yaşadım ama yolda kalmama yetti, ayrıca ilk taktırdığım günleri hatırlamak bile istemiyorum, gözüm gibi baktığım aracıma çok iyi bir işçilik ile montaj yaptılar ama yine de orjinallik adına hiçbirşey kalmadı tabi, ayar için kaç defa gittiğimi hatırlamıyorum, her gittiğimde saatlerce bekledim. Bir de taktırmadan önce ikna etmek için kırılıp dökülen işletme sahipleri motor arıza ışığı yandığında veya başka bir problem yaşadığında sanki sorun bendeymiş gibi vebalı muamelesi yapıyorlardı ya kendimi zor tutuyordum. LPG göstergesi yanlış gösteriyordu, şamandırayı bir türlü düzeltemediler 3 defa değişti, hele iskenderun'da çalışırken yetkili servis de bulamamıştım sırf şamandıra için Gaziantep e gitmiştim, tabi montajı Ankara'da yaptırdığım için Antepdeki servis uzaylıya bağlamıştı, sanki cebinden verip değiştiriyormuş gibi parçayı değiştirtene kadar göbeğim çatladı, tabi yine olmadı halen gaz tamamen bitene kadar bekliyorum sonra 35-36 lt gaz alıyorum yoksa 45tanka 42lt gaz alana kadar durmuyor. Hele enjektör yandığında katil olacaktım, Kocaeli'de çalışıyorum şu an montaj Ankara'da yapılmıştı, enjektörün yanması Kocaeli'deyken gerçekleşti buradaki yetkili servisi yeni enjektörü garanti kapsamında takmamak için yapmadığını bırakmadı, bakımlarını ve filtre değişimini hep zamanında yaptırmıştım ama son bakımını Ankara'daki servis karneye yazmamış, Kocaelideki servis zamanında yaptırmamışsın bakımı garanti kapsamından çıkmış dedi, Ankaradaki servisi aradım bilgisayar kayıtlarında olduğunu söylediler adama adam tatmin olmadı, Türkiye distribütörünü aradım durumu anlattım adamı aradılar değiştirin biz göndercez size parçayı dediler adam güç bela kabul etti, tabi saatler süren uğraştan sonra akşam olmuştu aracı serviste bırakmam gerekti kendilerine güvenebileceğimi servisin güvenliğinin tam olduğunu kamera ile izlendiğini felan söylediler bende istemeyerek de olsa bıraktım aracı. Diğer gün geldiğimde arka çamurlukta 10cm sürtme izi gördüm dedim bu nedir? Geldiğinde vardı dediler, dedim duvara sürtmüşsünüz duvarın sıvası duruyor kaportada nasıl önceden olmuş, ben bilmemmi ne zaman olduğunu? Kabul etmediler, kameralara bakalım dedim bir dünya yalan uydurdular, lpg filtresini de değiştirmelerini istemiştim Ankarada 20 tl ye değişen filtreye 60 tl istediler, sökün o zaman dedim, takıldı artık diyorlar, marşa bile basmadım sökün dedim zar zor söktüler. Kısacası LPG kitinden dolayı çok sorun yaşamadım 4 senedir ama her servise gidişimde bir olay bir ilgisizlik, bilgisizlik, küstahlık ..... tiksindim yemin ederim, bu montaj işini yapanların %90'ı montaj yapılana kadar harikalar sonra bir anda değişiyorlar, montajdan önce öve öve bitiremiyorlar montajdan sonra şöyle oldu diyorsun normal diyorlar böyle oldu diyorsun lpg ile alakası yok diyorlar yemin ederim arabadan soğuttular. Önüne gelenin montaj yaptığı bir ülkede LPG işi bana göre yaş, fabrikasyon olsa amenna ama ben bir daha ki arabama taktırmak istemiyorum ha çok fazla yakan bir araç olursa mecbur kalırsam istemeden de olsa taktırırım belki ama bana sorarsanız eğer aracınız çok aşırı yakmıyorsa hiç bulaşmayın bu işe. Montajdan sonra kimse ş.içinde yaktığı benzini de hesaba katmıyor bu arada, hele ki kış aylarında bir dünya benzin harcıyoruz, benim aracım Kocaeli'de 50 TL gaz ile anca 220km gidiyor, çok fazla trafik olmamasına rağmen buna birde benzini ekleyince en az 250 kr yakıyor yani. Ş.içinde çok fazla kar ettiği söylenemez, ş.arasında tasarruflu oluyor tabi. Ben 1.8 - 2.0 olmadıkça LPG taktırmayı düşünmüyorum artık, 4 senede ortalama 4000 tl kar etmişimdir 4 sene öncesinin parasıyla 1500tl verdim Kite, 2500 tl kar ettim belki ama ben yaşadığım strese değdiğini düşünmüyorum. Ayrıca ş.içi tüketimleri hakkında herkes farklı veriler yazıyor, Ankara'da hem LPG'nin uygun oluşu hem de aracın kullanıldığı yollara göre bu oran çok değişir. İskenderunda 11lt gaz harcarken Kocaeli de 9 lt'ye düşürebiliyorum bu oranı ama ş.arası hep sabit 8lt gaz harcıyorum. Benzinde ş.arası 5,6 lt bile görmüştüm ama genelde 6 lt ortalama yakıyordum yani lpg ile 100 km'de 18TL harcarken Benzinde 26TL harcıyorum. Bir Kocaeli-Ankara arasında (350km) 30 TL kar ediyorum. Öyle %50 tasarruf felan yok yani. Hele ki 1-2 yaşındaki garantili araçlarınıza hiç yazık etmeyin bence. Bu kadar ekonomi yapmaya ihtiyacınız var ise tek başınıza gideceğiniz yerlere toplu taşıma araçları ile gidin, yakın mesafelere yürümeyi deneyin lpg'den yapacağınız karı rahat yaparsınız. Ben arabaya LPG taktırdıktan sonra afedersiniz helaya bile arabayla gideceğim neredeyse, 1 saat daha erken kalksam iş yerime servis var ama araba lpg'li git gel 12km'den en fazla 5TL yakar diye her gün arabayla gidiyorum. Ayda 100TL boştan yere veriyorum hem de araba ş.içinde yıprandığı ile kalıyor (trafik, tümsekler, çukurlar). Lütfen kimse yanlış anlamasın, kimsenin hevesini de kırmak istemem bu yazdıklarım benim için geçerli. Zaten lpg tartırmak istemediğim için özellikle Lancer'ı düşünmeye başladım, yakıt tüketimi 1.6 araçlara göre oldukça düşük görünüyor. Eğerki fabrika verileri doğru ise ben hiç taktırmayın derim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2011 11:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
LPG ile yaşadığınız sorunlara üzüldüm. Yakit acisindan lancer söylediği degerleri cok kolay yakalıyor. Aracim 6150 km de ve tuketim ortalamasını hic sifirlamadim. Tuketim ortalamam 6.9 lt/100km. 10 000 bakımı ile daha da iyileşme olacağını tahmin ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2011 13:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
LPG matah birsey degil arkadaslar. Hayatinda 1 defa bile olsa LPG taktirip 10-20k km kullanmis herkes bunun farkinda zaten. Farkinda olup da soylemeyen de cok onu da belirtmek gerekir. Ancak gunumuz Turkiye sartlarinda arac ne kadar az yakarsa yaksin yilda 15-20k km yapiyorsaniz LPG taktirmaniz kacinilmaz olacaktir. Oyle bir zamandayiz ki insanlar araba almadan once motorun LPG'ye uyumlulugunu sorguluyor. Niye? Taktiran keyfinden taktirmiyor kimse de taktir diye zorlamiyor. Evet isin icinde risk faktoru var hickimse de sorun cikmayacagina garanti veremez (veriyorum diyen de yalan soyler) ama hayatta risk almadan kazandigimiz pek birsey de yok zaten. Neticeye gelirsek kafam rahat olsun, ben zaten arabayi surmek icin almadim az kullanirim olur biter diyen benzinle devam etsin, yok arkadas araba aldim sus olarak mi tutacaz zaten tonla kasko vergi veriyoruz diyen gazi taktirir devam eder. Sorun cikarsa da kufredip durur cunku yapacak birsey yok.

Gonul ister ki hepimiz dizel araba alalim ama bu sefer de ureticiler yoluyor bizi degisen birsey olmuyor. Ayni modelin benzinlisiyle dizeli arasinda 10bin TL'ye varan fark var boyle sacma sapan sey mi olur? O arabanin butun maliyeti zaten toplasan 10bin TL hadi 10bin dolar olsun. Neyse diyecek birsey yok, herkes bir yerden rant bulmus para kazanmaya calisiyor. Hepimiz gunluk hayatta boyle degil miyiz zaten?

AMa sunu soylemek lazim benim simdi 1.6 manuel lancerim de olsa LPG taktirirdim cunku benzinle yaptigin her km'deki vicdan azabi bile LPG taktirmaya yeterli bir sebep. Hele ki trafikte felan kalinca ortalamayi gorunce insan cildiriyor ama aracta LPG varsa nasilsa daha azini yakma ihtimali hic yoktu diye ortalamaya bile bakmiyorum. Ay sonunda ekstremde 400 TL benzin harcamasi yerine 250 TL goruyorum Benim kafam da o noktada rahat.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2011 19:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: yusuf
Araç: gür
Meslek: memur
Yorumunuza katılmamak elde değil, hele ki sizinki gibi 1.8 araba varsa altımda ben de şimdiye kadar yaşadığım problemleri göz önünde bulundurarak aracıma ve kafama en uygun LPG kitini aracıma taktırırım. Bizi bu duruma düşürenler utansın, dünyanın en pahalı benzinini satıp arabalarımızın içine etmemize sebep olanlara yakızlar olsun ne diyim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2011 21:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
Catalyst sen arabana lpg taktırmışmıydın ki?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2011 10:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
precious yazdı:
Catalyst sen arabana lpg taktırmışmıydın ki?

Dur aracin garantisinin bitmesine az kaldi :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ara 2011 11:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: serdar
Araç: Lancer 2009
Meslek: Makina Müh.
Kan grubu: 0 RH
Sorcin yazdı:
Mitsubishi lancer 1.6 invite 2011 model 10000 km den beri prins vsi kullaniyorum. Ortalama yakit tuketimi ankara kosullarinda 20 kurus/km dir.

Merhaba,

Prins taktırdıktan sonra aracınızın performansında gözle görülür bir değişiklik oldu mu? Ankara da hangi servise ve ne kadara taktırdınız ? LPG ait araç resimleri var ise paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ara 2011 12:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Lancer 2011
Meslek: öğretmen
2004 lancerimi değiştirmemin nedeni lpg idi.kötü işçilik sayesinde sırasıyla bujiler iki defa bobin iki defa yandı.masraflar biryana yoruldum.skıldım ve arabadan soğudm.dahası çekişte düşme ve sürekli teklme hali.bir arkadaşımın 2009 ocraviası var.bende olmuyor bu sıkıntılar dedi daha yenilerde buji yemeye teklemeye başladı.galiba ilk onbinden sonra heran başlyabiliyor sıkıntılar.bence yılda 15binin altındaysanız hiç gerek yok.lpgyi iyi düşünün derim..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2011 23:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Lancer
Araç: 1.6
Kan grubu: A+
prins vsi lpg sistemini içim rahat etsin diye taktırdım. diğer lpg sistemlerinden çok bir farkı olduğunu düşünmüyorum. arabamı sıfır almasaydım prins taktırmazdım. 2800 tl ye mal olmuştu 10 taksit. şimdiye kadar problem çıkarmadı. haatta arabanın garantisinin bitmesini bile beklemedim. zaten mitsubishini garanti anlayışını sorgulamak lazım..
ayrıca arabanın benzinlemi yoksa lpg ile mi gittiğini lpg göstergesine bakmadan anlayamıyorum. gerçekten performans açısından hiçbir fark yok. bundan önceki arabam honda civic 1.6 ies idi. 200.000 km lpg lovata ile kullandım. hiçbir problem yaşamadım. ancak honda da bir miktar çekiş düşüklüğü oluyordu. bu nedenle hondanın katalitik kovertörünü söktürmüştüm. ancak lancerda böyle bir sıkıntı olmadı.

SONUÇ: Benzinli arabanız varsa lpg taktırın derim. bundan sonra benzinli araba alırsam markasına bakmadan
yine lpg sistemi taktırırım.
prins vsi lpg sistemini lancer için öneririm. ustalar için ise isim önermeme gerek yok. gidin ellerinde daha önceden yaptıkları arabaların resimlerine bakın, referanslarını arayın konuşun derim.
saygılar,
m.u.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 14:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: ERHAN AKÇA
Araç: LANCER İNVİTE
Meslek: ASTSB.
Kan grubu: B+
mete335 yazdı:
arakdaşlar bile n yokmu sırf bu lpg olayındaki kararsızlık yüzünden bu aracı almıyorum beklmeedeyim bir kişi garanti etse gidip yarın alacam

adapazarı yakınmı size bilmiyorum ama adapazarı'nda elbirlik a.ş var tartarini ve brc bayii ben 1.5 invite aracıma orada brc taktırdım 22000 km dir kullanıyorum daha bir kez sorun çıkarmadı (maşallah deyin) kocaeli gibi bir sanayi şehrinden kalkıp oraya gittim çünkü kocaeli sanayiindeki motor ustası olan bütün tanıdıklarım burada taktırma git adada taktır lpg yi dediler işin ustası orada dediler gerçekten sorunsuz ve sıkıntısız kullanıyorum. Teşekkür ederim EYÜP ustam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2012 00:45 
Kullanıcı avatarı

arabam 35000 km oldu. prins vsi lpg sistemi kullanmaya devam ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2012 12:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
Prins direct liqui max sistemi türkiyeye gelmiş.araca özel üretimle ısmarlanıp geliyormuş.manifold delme v.s. yok.aracın yakıt sistemini kullanıyor.lpg yi sıvı halde veriyor.viallede buna benzer çıkmıştı subap sorunları olmuştu acaba bunda olurmu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2012 15:20 
Kullanıcı avatarı

Viallide delme islemi yapiliyor diye biliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2013 15:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: lancer 1,6
Meslek: muhasebe
Kan grubu: a+rh
arkadaşlar bende mıtsubıshı lancer 1.6 bulunmakta 42000 de aldım 46000 de prins yaglam sistemi taktırdım aracım 60000 de aracımda silkeleme başladı ne yapdıysak sorunu bulmadık. ustalar üst kapagın sokülmesi gerektiğini soyledi siboplardan olabilcegini soyledeiler ne yapacagımı bilmiyorum. yağlama falan hikaye bendetaktırdığımı bin pişmanım .....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2013 17:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: eray
Araç: lancer 1.6 invite sportback
Meslek: yok
Kan grubu: yok
valla arkadaşlar bu lpg durumu çok karışık bir durum lancer için....2011 1.6 aracımı alalı 2 ay oldu...şehrim küçük olduğu için dur kalk falan birde aracı yeni aldığımz için performanslı kullanmalarla yakıt tüketimi 13 14 15 litrelere kadar çıkıyordu :) 1 hafta önce bakım yaptırdım ve aracı sakin kullanmaya başladım...şhift in komutlarına mümkün mertebe uymaya çalıştım...dikkat edildiği ve çok sakin kullanıldığı zaman araç 8.5 litre 9 litre arası yakıyor ki bilecik çok küçük ve dur kalk ın sıkışık trafiğin çok olduğu biryer...ki hawalar soğk ve araca daha da alıştıkça değerler daha da düşer umarım...bundan önceki aracım lpg li idi açıkcası benzin parası çok koyuyor ama lancer ile lpg de sorun yaşayan bir çok insan var yaşamayan da var...şans işi biraz...ama şöyle birşey de var altımızda ki araba 1.6 mivec motor bu motor 3.500 4.000 devirden sonra asıl gücünü vermeye başlıyor...lpg ile de 3000 deviri geçmeyin deniyor e o zaman ne anlamı kaldı bu mivec in :D ilerde belki düşünebilirim ama şu an araba 60 krş yaksa dahi lpg düşünmüyorm (zengin değilim) :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2013 22:03 
Kullanıcı avatarı

75000 km oldu arabam. 65000 kmdir prince yaglamali sistem kullaniyorum. Sikinti yok. Saygilar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2014 10:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: lancer 1,6
Meslek: muhasebe
Kan grubu: a+rh
15000 km agrıza yasamaya basladım inşallah sende boyle bir sorun olmaz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2014 14:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent Yavuz
Araç: Lancer Sportback
Meslek: çiftçi
Sorcin yazdı:
75000 km oldu arabam. 65000 kmdir prince yaglamali sistem kullaniyorum. Sikinti yok. Saygilar.

MAŞALLAH MAŞALLAH :) :Yahoo!:

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 40 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: