Zaman: 19 Ara 2025 16:56

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2011 00:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
arkadaşlar performans açısından gerçekten takdir edilecek bujiler. ancak yakıt konusunda şu an için erken. üstelik öyle ters bir zamanda ölçüm yapıcaz ki kışa giriyoruz malum havalar soğuyunca lpg de yakıt ölçümü aslında çok sağlıklı olmuyor ama ölçümleri yapmaya çalışıyorum inşallah en kısa zamanda paylaşıcam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2011 19:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 1999 GDİ
Meslek: serbest
Arkdaşlar ben Adana'dan Mehmet. Aracım Carisma 99 model GDİ .Seyir halindeyken siğorta kutusu alev aldı. kendimi zor dışarı attım. söndürdüm. NEyse önemli olan sağlık tabi. şimdi bana siğorta kutusu lazım. tüm tesisatla beraber. bana yardımcı olursanız sevinirim. yedek parça, çıkma parça vs. nerde bulabilirim en ucuz ve güvenilir şekilde nasıl alırım yardımlarınızı bekliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2011 22:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
hurdacılarda kesin vardır.Sana tlf veriyorum Ankara'da burasını arayıp fiyat sorabilirsin.0312 354 29 78 cep 0535 823 79 71 Mustafa Bey bizim araçları toplayan şahıs

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ara 2011 16:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 1999 GDİ
Meslek: serbest
Caner bey, peki güvenebilirmiyiz? Güvenilir bir esnaf mıdır?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2011 11:54 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
turgay yazdı:
selam arkadaşlar 6 aydır eve uğrayamıyorum...araba garajda kapalı duruyor aküsü sökük...sorum şu ..arabanın içine fare girebilirmi???koltukları deri rutubet veya nemden koltuklar küf yapabilirmi ...veya beklemeden dolayı başka bi sorun olabilirmi???eve gittigimde hayal kırıklığı olurmu???

sanırım 1996 yılıydı bir arkadaştan dinlemiştim. türkler (tofaş vs.) yaptığı arabanın içine kedi bırakıyorlarmış. ertesi sabah kedi araç içindeyse izolasyon standartlarda sayılıp piyasaya sürülüyormuş. japonlarda araç içine fare koyup havasızlıktan ölürse izolasyon standartlarında sayılıp piyasaya sunuyorlarmış. sonuç: carismanızda kullanımdan kaynaklanan bir sorun oluşmadıysa fare- nem olmaz!!!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2011 12:16 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

daha önce imza olarak herhangi bir şey kullanma ihtiyacı hissetmemiştim. ancak türkiyede bazı şeylerin iyiye ve güzele doğru gittiği bir atmosferde hukuk alanında da gayri resmi dokunulmazlıkların kaldırılması başta olmak üzere güzel şeyler oluyordu. lakin bir mahkemeye telefonla talimat vermekle aynı anlama gelen görülmekte olan "tek davaya" ilşkin kanun değişikliğini hazmedemiyorum. burada yapılanı-hukukçu olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim- hukukçu gözüyle de vatandaş gözüyle de tasvip edemiyorum. bazılarınca yanlış anlaşılmasın. bu davada herkes beraat edebilir. şike hiç yapılmamış olabilir. ben niye az ceza alacaklar diye de düşünmüyorum. altı üstü futbol. aziz başkan ve diğerlerinin içeride olması bana fayda sağlamadığı gibi dışarıda olmaları da bana zarar veremez. AMA HUKUK ŞİKESİ YAPILMASI KANIMA DOKUNUYOR. ADALET (AK) PARTİSİNİN ismine yakışmıyor. ama yine de gelecekten umutluyum. zira yargılamayı, bizzat fedekarlıklarına şahit olduğum savcılarıyla hakimleriyle polisleriyle katipleriyle adliye personelimiz yapmaktadır. ben izin kullanıp bana yeni dosya vermesinlerde elimdekilere bakayım diye izin gününü adliyede çalışan savcılar gördüm. hafta sonu biryere gitmeyip dosyalarla resmen boğuşan hakimler gördüm. kelle koltuk mafyayla uğraşanlar gördüm. geleceğe güvenle bakıyorum ama şimdiki zamana kırgınım. burada ne siyasi ne de takım taraftarı olarak yazdım. adalet duygusu incinmiş bir Yörük olarak yazdım. lütfen yanlış anlayıp polemik yapmayalım. keşke aziz başkan ve diğerleri beraat etseydi de bu şikeli kanun çıkmasaydı =@ :cry: :kır:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2011 21:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
av.ilhami yazdı:
daha önce imza olarak herhangi bir şey kullanma ihtiyacı hissetmemiştim. ancak türkiyede bazı şeylerin iyiye ve güzele doğru gittiği bir atmosferde hukuk alanında da gayri resmi dokunulmazlıkların kaldırılması başta olmak üzere güzel şeyler oluyordu. lakin bir mahkemeye telefonla talimat vermekle aynı anlama gelen görülmekte olan "tek davaya" ilşkin kanun değişikliğini hazmedemiyorum. burada yapılanı-hukukçu olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim- hukukçu gözüyle de vatandaş gözüyle de tasvip edemiyorum. bazılarınca yanlış anlaşılmasın. bu davada herkes beraat edebilir. şike hiç yapılmamış olabilir. ben niye az ceza alacaklar diye de düşünmüyorum. altı üstü futbol. aziz başkan ve diğerlerinin içeride olması bana fayda sağlamadığı gibi dışarıda olmaları da bana zarar veremez. AMA HUKUK ŞİKESİ YAPILMASI KANIMA DOKUNUYOR. ADALET (AK) PARTİSİNİN ismine yakışmıyor. ama yine de gelecekten umutluyum. zira yargılamayı, bizzat fedekarlıklarına şahit olduğum savcılarıyla hakimleriyle polisleriyle katipleriyle adliye personelimiz yapmaktadır. ben izin kullanıp bana yeni dosya vermesinlerde elimdekilere bakayım diye izin gününü adliyede çalışan savcılar gördüm. hafta sonu biryere gitmeyip dosyalarla resmen boğuşan hakimler gördüm. kelle koltuk mafyayla uğraşanlar gördüm. geleceğe güvenle bakıyorum ama şimdiki zamana kırgınım. burada ne siyasi ne de takım taraftarı olarak yazdım. adalet duygusu incinmiş bir Yörük olarak yazdım. lütfen yanlış anlayıp polemik yapmayalım. keşke aziz başkan ve diğerleri beraat etseydi de bu şikeli kanun çıkmasaydı =@ :cry: :kır:

konuya en yakın isim olarak bu paylaşımınızı takdir ediyorum. inşallah dediğiniz gibi iyi günler tez zamanda gelir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Ara 2011 17:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergün İlker
Araç: 1.8 GDI
Meslek: Memur
Kan grubu: 0rh+
Öncelikle herkese selamlar ismim ilker aranıza yeni katıldım mitsubıshı 1.8 gdı carısma almayı düşünüyorum bir kaç aydır sizlerin tecrübelerinden faydalanmak isterim elegance ile classıc arasındaki farklılık nedir acaba hiçbir yerde bulamadım kismetse ilk arabam olacak ve almışken keseme uygun ve en donanımlısını almayı istiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ara 2011 14:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: selim
Araç: carizma 1.8
Kan grubu: a+
eturkoglu yazdı:
Öncelikle herkese selamlar ismim ilker aranıza yeni katıldım mitsubıshı 1.8 gdı carısma almayı düşünüyorum bir kaç aydır sizlerin tecrübelerinden faydalanmak isterim elegance ile classıc arasındaki farklılık nedir acaba hiçbir yerde bulamadım kismetse ilk arabam olacak ve almışken keseme uygun ve en donanımlısını almayı istiyorum.

benim 2000 model 1.8 gdi elegance aracım var özellikleri kısaca hız sabitleyici,yol bilgisayarı,klima,sis farı,çelik cant,4 adet hava yastıgı,ön ve arka kol dayama,yarı deri koltuk,en önemli ayrıcalıgı sanruf olması,kapı kolları govde rengi,yan aynalar ısıtmalı,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2011 02:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: jake
Araç: carisma 1999 gl
Meslek: sanatcı
Kan grubu: brh-
Mitsubishi Carisma aşağıdaki Bujiler için tavsiye edilir :
1.8 GDI için NGK IZFR6B - 1.3 ve 1.6 için: - NGK BKR6E-11 - Denso K20PR-U11 - Şampiyon RC10YC4 - Bosch FR7DCU
kaynak: dream carisma

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2011 16:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
ögrtm yazdı:
benim de aracı aldıımdan beri devam eden ve kışın metallerin sertleşmesi sonucu daha da kötü hale gelen bi gaz teli problemi söz konusu. tel ile dışını kaplayan kablo arasındaki malzeme işlevini kaybettiğinden kablo kaymıyor. gaz teli çok sert ve her gaza basışımda böyle kademeli gibi gidip geliyor. dolayısıyla araçta gazla her oynadığımda bi hoplama oluyor.

Merhaba bu sorunu çözebildiniz mi ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ara 2011 01:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: ÖNDER GÜRKAN KARACAN
Araç: CARISMA 1.8 GDI, 2000 MODEL
Meslek: İNSAN KAYNAKLARI SORUMLUSU
Kan grubu: A RH
Merhaba Arkadaşlar, ya forumda dolaşırken Mutsubishi club turkey sticker'in nasıl talep edeceğim. aracıma bende yapıştırmak isterim valla

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2012 15:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
http://www.gecegozlugu.com/index.php?sid=ozellik
yukarıdaki ve başka marka gece görüş gözlükleri hakkında bilgi ve yorum sahibi olan varmı?

gece gözlüğünü aldım ve kullandım. gece uzun yolucukta karşıdan gelen kuvvetli ışığın şiddetini azaltarak göz yorgunluğunu azaltıyor. sislerde de görüşü %5-10 rahatlatıyor. ancak sitesinde belirtilen 2 özelliğine katılmıyorum: 1- polarize (cama yansımayı kesme) özelliği bence yok varsa bile çok az 2- gündüz güneşli havada güneş gözlüğü olarak kullanmak biraz zor. bulutlu havada takıldığında sanki güneşli hava var gibi aydınlık gösteriyor. bu aydınlık havanın güneşli havalarda nasıl olacağını siz düşünün. göz alışırsa belki yol ve etraftan gelen beyaz yansımaları keserek faydası belki olabilir. SONUÇ: benim gibi gece ve sis yolculuğu yapanlar için vacip diğerleri için mendup! 100TL ye değer bence
HERKESE HAYIRLI BİR YENİ YIL DİLİYORUM.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2012 15:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: magazinedesigner
Araç: carisma
Meslek: tasarım
Kan grubu: 0rh
Arkadaşlar merhaba. Sonunda carisma mı aldım. İstanbulda yaşıyorum. Sanırım buralarda parça sıkıntısı çok fazla olmayacak. Aldığım gün çok pişman olmuştım. Binmeden satarım diyordum ama ilk 1 saatten sonra çok beğenmeye başladım.

Bu arada aracım 2000 model glx. liftback modelinden. eski kasa. ufak tefek sıkıntıları var ama sizlerin de yardımıyla aşabileceğimi sanıyorum. çok carisma araştırdım. İnanın fiyat düştükçe içine binilmez carismalar çıkıyor karşınıza. Yok düzgün bulamıyacağım demiştim bir ara. Adam sahibiyim diyor. Soradan alsatçı çıkıyor. nelerle karşılaştım. Neyse insan olan birisinden aldım carismamı 12.000 tl ye. kırmadı sağolsun.

Öncelikle aracı almadan expertiz yaptırmak istedim. Yenibosnadaki bir yetkili servis 175 dedi, 150 ye yaparız dedi. Görüştüğüm usta da carisma sahibiymiş. Floryadaki servis 100 dedi. ona da ok dedikten sonra aracın o an ikitellide olması sebebiyle ikitellideki mitsu yetkili servisine gidelim servis servistir dedik. Telde 50 tl. dediler. Bu kadar fiyat farkı ilginç geldi. Sonuç itibariyle lifte kaldırmadan göz yordamıyla bir-iki uısta baktı. Ya çok deneyimlilerdi ya da sallamadılar. Zaten para da almadılar. Araç iyi. sorun yok dediler. Ama garanti veremeyiz dediler. Eyvallah dedim ben de..:) Aracı alacağım adama da burayı beğenmedim başka yere gidelim diyemedim. km si falan orjinal olunca bi baktım noterdeyiz. Neyse.. hayırlısı olsun..:)

Aracım lpg li. depoyu fulledim. içinde yok denecek kadar gaz vardı. 90 tl ye doldu. şu an 350 km de ve tek ışık yanıyor. atiker simit var. Kaç km gittiğine bakacaz artık.

Döşeme orta kötü arası. kapilar felaket. döşemeci buldum fatihte. işçiliği iyi görünüyor. Tavan, kapılar koltuk 650 tl deri. tabi gerçek değil. ama iyisinden. krem rengi düşünüyorum. haftaya bırakacam bakalım.

Cam açma düğmeleri şöför tarafındakiler hariç sorun yok. şöför tarafı dansöz gibi oynuyor.. gittigidiyorda 105 tl. o da sırada..

şimdi sorunlarım şunlar. bir kısmı çok gereksiz gelebilir ama el elden üstündür. Belki bilmediğim bir noktası, daha iyi bir seçeneği vardır diye soruyorum.

Devir saati baygın. yani halsiz gibi. kıprayası yok. ama motor devriyle ilgili değil. yoksa 0'da stop ederdi. gaza basınca hareket ediyim mi etmiyim mi. bi naz bi naz sormayın..:) teliyle ilgili olabilir mi. eski sahibi temizletiyorum yağlıyorum yine oluyor dedi gider ayak..

sol ayna oynuyor hafif. vidası vs var mıdır ki

elektrikli ayna ısıtma olayı yok sanırım glx lerde.

el frenin orada kapı kilit butonu var lakin bi işlevi yok. araç hareket edince kilitmele vs. var mı. bu düşme çalışmıyor galiba.

arka cam buz çözücü çalışmıyor. kontağı kapatırken ışığı bir salise gelip gidiyor. basınca ışığı da yanmıyor.

arka cam su fışkırtmıyor. belki de ben bulamadım yerini. ya da tıkandı . kireç çözücü mü koysam acaba..:)

iç aydınlatma lambasında temassızlık var. kapanıyor açılıyor. ayrıca yavaş yavaş sönsün istiyorum. kapıyı kapatırken içerisi zindan gibi. kontağı bulamıyorum. uzaktan kumandadan açınca da yanmıyor zaten.
bagajda lambası varmış. ama patlak sanırım.

ön göğüste ledlerde yanmayanlar var. mesela park lambası açıkken dörtlü flaşör butonunda led vardır di mi. bunları kim nasıl yapar. ya da ben yapabi,lir miyim. nerde bulunur.

sol stop patlak ama hallederiz..:)

far yüksekli ayarı çalışmıyor. forumda soketin çıkmış olabileceği yazıyor ama soketi bulamadım.

rölanti ayarını yapamadım henüz. elim değmedi. araba 20 dk boşta 20 dk.tüm elektik aksamı açık tamam da 100 km benzinde gitmek .. mecbursak yapacaz naapalım. ama rölanti çok düşük. boğaz kelebeğini de herkese elletmek istemiyorum.

hangi yağı, bujiyi ve filtreyi kullanmalıyım. denso öneriliyor forumda. istanbul şartlarını göz önünde bulundurursak 10w40 mı mesela. yağ filtresinin sızdırma ihtimali var mı. bir arkadaş honda yağ filtresi taktım demiş.ama.. sızdırmıyor demiş. başka deneyen var mı?

gelelim en büyük soruna. araçta 4 kişiyken ortalama trafikte hararet kırmızıya değdi değecek. fazla gaz vermeden yol boşken gözle görülür olarak düşüyor.
bir de sabah neredeyse 30-40 sn. de hararet ortaya sabitleniyor. bu kadar hızlı ısınması normal mi. kalorifer sıcak hava vermiyor. motor ısınınca 3-4 dk. sonra çalışıyor. ama ibre anında ortada. az trafikte sona vuruyor.

bunların haricinde genel olarak memnunum. lpg tankı simit. stepneyi bagaja dik koymuşlar. o da pandizotu havaya kaldırmış. ses geliyor arkadan. yedek lastiğin en küçük çaptakini bulup takarsam değmez sanırım.

far zayıf. içi kirlenmiş gibi.

Carisma hakkında neredeyse yüzlerce sayfa okudum. Sorunları zaman içinde aşacağıma inanıyorum yardımlarınızla. Ama pahalı bir masraf çıkarmasından da tırsmıyor değilim. Allah kaza bela vermesin de tek hava yastığı olması canımı sıkıyor. Yoksa evladiyelik araba.. Meşgul ettiğim için kusura bakmayın. Malum sorunlar kronik. belki başka arkadaşlara da faydası olur. Bu arada sorunu çözülüp kaçanlardan değilim. Herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2012 17:29 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

arka cam su fışkırtmıyor- farlar zayıf meseleleri
cam sileceğinin su deposunda 2 tane motor vardır. biri öncam için diğeri arka cam içindir. bu motorların bağlantılarını değiştirin eğer arka cama su gelip ön cama su gelmiyorsa sorun motor/elektrik kablolarında da olabilir.
farların içten kirlenmesi halinde temizlik mümkün değil ama dıştan zamanla çizilmelerden kaynaklanıyorsa çizik giderici ürünler var 10 TL civarı isterseniz kendiniz yapın isterseniz oto kuaförlerde (zibart vs.) temizletin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2012 20:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yaşar
Araç: Carısma 1.8 GDI
Meslek: Kamu
Kan grubu: 0(+)
Yahu bizim 99 model GDI aracımıza kimse bakmaz, bakan bedava ister GLX araca 12,000-TL 2,000-TL'de masraf ne iş anlamadım yahu:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 01:13 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Mıtsubıshı aşkı yazdı:
Yahu bizim 99 model GDI aracımıza kimse bakmaz, bakan bedava ister GLX araca 12,000-TL 2,000-TL'de masraf ne iş anlamadım yahu:)

sorma azizim bende de yol bilgisayarlı yeni kasa 2001 ve bu haftaki akü vs. bakımlarından sonra masrafsız bir araç olmasına rağmen!!!!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 14:58 
Kullanıcı avatarı

bugün aynı istasyondan aynı pompadan gazı fulledim. 177 kuruş yakıt şehir içinde. ama sakin ve gazı köklemeden kullanım. öyle tın tın da değil ama. trafik yeri geldi çok sıkışık, yeri geldi bildiğiniz istanbul trafiği. benzin hesaplamaya dahil değil ama ayda 20 tl benzin yakmıyor sanırım. henüz 1 ay olmadı ama ibre milim oynadı sadece. bu da sanırım gdi'yle farkı ortaya koyuyor. ben de isterdim 125 beygir olmasını ama lpg olmayınca ne bana ne birçok kimsenin işine gelmiyor maalesef.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 15:00 
Kullanıcı avatarı

far iç temizliği için 80 tl ye hallediliyormuş. forumda yazıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 17:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yaşar
Araç: Carısma 1.8 GDI
Meslek: Kamu
Kan grubu: 0(+)
Sorunsuzluğu, konforu hiç satma diyor, ikinci eli sıkışınca bedava sat üstüne para ver diyor. İki arada bir derede bırakıyor. Halkımız az yakan, az konfor, ikinci elde prim yapan, binerken buna bana satarmısın diye sorulan araba arıyor. Mıtsubıshı evladiyelik kalıyor. Birde Temsa gibi distribitör olunca (sıfır reklam, illaki Toyota) vay haline Mitsubıshi alanların...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye