Zaman: 30 Eyl 2025 10:52

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 62 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Tekleme sorunu acil yardım
MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2012 23:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet
Araç: Carisma
Meslek: Öğrenci
Merhaba arkadaşlar
Ben Ahmet İstanbulda yaşıyorum öğrenciyim Carisma 2001 avance sahibiyim aractan suanda kadar hiç bir problem yaşamadım ancak atiker taktırdım ilk zamanlar pek problem yasamıyordum sonraları her anımız problem oldu.Şimdide arabam boştayken 500 ile 1000 devir arasına gidip geliyo araba sarsılıyo trafik anındayken bunu cok daha iyi hissediyorum ayrıca 1.ve 2. viteste bazen devir arttırdıgımda tekliyo araba kendini geri cekiyo carismanın ucak hızını gormus bir insan olarak boyle yapması gercekten beni cok derinden uzuyor 3 4 defa LPG ayarı yaptırdım bzen kendiliginden duzeliyor acaba pislikmi vardıda attı diyorum sonra tekrar baslıyo teklemeler ozellikle boş viteste araba sarsılıyor stop etmiyor ama 300 devire kadar dusuyor tekrar artıyor yardım edin lütfen zor durumdayım :kır:

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Tekleme sorunu acil yardım
MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2012 23:30 
Kullanıcı avatarı

atiker servisindeki adam ateşlemede sorun var tüpte sorun yok diyor ne yapacagımı sasırdım herkes bişe diyor kafasına gore

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2012 12:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Muhtemelen bobinlerinizde sorun var.

Ateşleme sistemi LPG'ye daha duyarlıdır, benzinde sıkıntı yapmayan buji kabloları ve bobinler LPG'de tekleme yaptırabilir. Lpg ustanız doğru söylüyor olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2012 13:18 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
evet %99 bobin!!!! 2001lerde kronik galiba. ben bobin sorunu olduğunu tespit edene kadar yetkili servis lpg ci otomatikçi arasında mekik dokudum. bobin arızalanmaya başlayınca önce lpg de kendini hissettiriyor. çünkü benzinden daha kuvvetli bir ateşleme olması gerek lpgnin yanması için. yetkili servise gidiyorsun. aracı benzinde çalıştıryorlar ve abi benzinde sorun yok lpg ye geçince vuruntu vs. oluyor demekki lpgciye gitmen lazım diyor. lpgye gidiyorsun. bilgisayardaki değerlere bakıp abi ayarlarda bir sorun yok kit sorunsuz diyor. tekrar yetkili servise gidiyorsun lpg de sorun yokmuş diyorsun. diyagnoza bağlayınca bazen hata okumuyor bazende 2. ateşlemede sorun algılıyor. hata sil komutuyla silinince de abi hatayı siliyor demekki sorun motorda değil vs. diyorlar araç otomatik olunca da bide ona soralım nolur nolmaz diyorlar. otomatikçi de tirbünlerde sorun olursa olabilir ama bilmem ne kadar maliyeti var diyor..... vs. vs. sonuç: bobin yeni yeni arızalanmaya başlamıştır. kimse de ne hikmetse yetkili de olsa usta da olsa abi bir ihtimal bobin olabilir demeyi akıl edemiyorlar. tüm git gellerden sonra diyebiliyorlar. orjinal bobin almayın 576 TL civarı aksaray genç tokelden yansanayi GRETTİ marka alın. (80 TL civarı) ama araç tekrar 1-2 ay içinde arızalanırsa birileri lpg de orjinal olsun yansanayi olduğundan çabuk arızalanıyor derler. aslında sorun aracınızda kronik bobin arızası vardır. orjinal de olsa bozacak ve yetkili servis "garantili değil" deyip iade almayacak. ÇARE TAŞ SİGORTA!!!!!!!! forumda arayın bulursunuz
sakın çıkma almayın gretti yansanayi bobinin yazılarını kazıyıp orjinal çıkma diye verebiliyorlar.
ben 2 bobini de gretti taktım. hep aynı 2. ateşleme sorun yaptı. diğeri hiç bozulmadı lpg sorun yapsa her ikisi de bozulmalıydı (yaklaşık 1 yıl 40bin km. kullandım hiç bozulmadı). çıkmaların fiyatıda yansanayinin en az 2 katı zaten
gerekirse pm den ayrıntılı görüşebiliriz ama dediğim gibi forumda yeterince yazılar var önce carisma forumlarına bir göz atın

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2012 13:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
40 bin kilometre bozulmaması taş sigortanın marifetiyse, gerçekten çok başarılı bir çözüm.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2012 16:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
ahmet_8 yazdı:
atiker servisindeki adam ateşlemede sorun var tüpte sorun yok diyor ne yapacagımı sasırdım herkes bişe diyor kafasına gore

aynı problem bende de var özellik le 2. vites ve düz yolda giderken hızlanmak için gaza basılınca tekleme oluyor aynı ifadeleri atiker servisi ateşlemende sıkıntı var dedi hangisinin arızalı oldugunu bilmediğim için buji koblo ve ateşleme bobini toptan değiştirsem mi diye düşündüm ama masraf etmekten bıktım artık

yaptıgın işlmelerden haberder edersen sevinirim en azından aynı soruna benziyor ona göre hareket ederiz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2012 17:04 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

burcinhan yazdı:
40 bin kilometre bozulmaması taş sigortanın marifetiyse, gerçekten çok başarılı bir çözüm.

yanlış anlaşıldı galiba, 1yıl/40binkm. (lpgli araç) bozulmayan gretti marka yansanayi bobin. demek istemem şu lpgli araçlarda yan sanayi bobin çabuk arızalanır diyenler var. ben yansanayi gretti marka bobinin lpgli araçta 1yıl/40bin km.bozulmadığını tespit ettim. taş sigorta yaklaşık olarak 3 ay/12bin km. döneminde bozulmadı. taş sigortadan önce orjinal çıkma veya gretti yan sanayi bobinler 1 ay/5binkm döneminde bozuluyordu. taş sigortadan sonra bu güne kadar 2 kere bobin arızalanmalı idi ama hala arıza yok.
benim araçta sürekli 2. ateşleme de (motora karşıdan baktığınızda solunuzda kalan bobin) sorun oldu. 3. ateşlemede bulunan bobin hiç arızalanmadı. ama ben aynı olsun diye her ikisini birden 1 yıl/40bin km önce yansanayi değiştirdim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2012 18:55 
Kullanıcı avatarı

tekrar merhaba
Ben bu zamana kadar arabamın motorundan en ufak bi rahatsızlık yasamadım deviri aldımmı thy ile kafa kafayaydım ama bu son olay harbi cok fena canımı sıkıyor bugun yine bir tamirciye gittim bogaz kelebegini spreyle kompl etemizledi hava filtresini cıkardık temizledik filan biraz duzelir gibi oldu sonra tekrar başladı arabam stop etmiyor ama sarsılıyor 2.viteste roket gibi giden araba simdi sanki gazı almıyor tecrubeli bi abiye arabayı sürdüttüm buji kablolarının biri sanki işlev yapmıyor dedi arabayı benzine aldım yine aynı tekleme devam ettim yani problem gazdan degil gazdada benzindede aynı sorun var.Şimdi son çare arabayı bilgisayara baglatmak var yada bujileri sokup takmakmı bilmiyorum kafam cok karıstı hevesim kaçmaya başladı 1 haftadır ugrasıyorum bilenler yardım etsin lütfennn :O: :O: :O: :O:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2012 19:04 
Kullanıcı avatarı

buji kabloları ne kadar nerden bulurum yada @av.ilhami bu taş sigorta olayını nasıl yapabilirim yardım edermisin abicim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2012 19:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
bence ilk olarak gece karanlığında araç çalışırken kaputu aç buji kablolarından yada bobinlerden elektrik atlaması kaçağı varmı kontrol et. İlhami beyin dediği gibi % 99,9 buji kablosu ve bobinlerden. benzer sorun bende de vardı değiştirince düzeldi. rolanti düzensizliği boğaz kelebeği kirliliğinden kaynaklanır ama tekleme lpg de çok hissedilir benzinde daha az hissedilir. ben karakaşlardan taivan malı kablo ve bobin almıştım çok şükür 2 senedir tık yok. bujilerden başlayıp kablo ve bobin değişiminden sonra aracın muhtemelen normale döner. bu parçaların japon malı olanı bulursan daha iyi olur. parçatreninde de var ama piyasaya göre pahalı. birde bizim araçalrın yan sanayi ürünleri piyasada öyle dalgalı ki bir yerde 50 TL diğerinde 80 TL. inşallah tez zamanda çözüm bulursun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2012 19:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
oto adak : 0 212 321 10 04
oto karakaş : 0 212 530 02 09
bende olan numaralar bunlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2012 19:49 
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:
bence ilk olarak gece karanlığında araç çalışırken kaputu aç buji kablolarından yada bobinlerden elektrik atlaması kaçağı varmı kontrol et. İlhami beyin dediği gibi % 99,9 buji kablosu ve bobinlerden. benzer sorun bende de vardı değiştirince düzeldi. rolanti düzensizliği boğaz kelebeği kirliliğinden kaynaklanır ama tekleme lpg de çok hissedilir benzinde daha az hissedilir. ben karakaşlardan taivan malı kablo ve bobin almıştım çok şükür 2 senedir tık yok. bujilerden başlayıp kablo ve bobin değişiminden sonra aracın muhtemelen normale döner. bu parçaların japon malı olanı bulursan daha iyi olur. parçatreninde de var ama piyasaya göre pahalı. birde bizim araçalrın yan sanayi ürünleri piyasada öyle dalgalı ki bir yerde 50 TL diğerinde 80 TL. inşallah tez zamanda çözüm bulursun.

öncelikle cavabınız için çok teşekkür ederim buji kablosunu alabilecegim ve kendisi degiştirebilecek bir tamirci nerde bulurum siz nerde yaptırdınız heryere guvenemiyorum yapım derken daha cok batırıyor bazı ustalar :S ayrıca bu olaylar bana tamamen kaca patlar cok bunalmaya başladım abi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2012 19:56 
Kullanıcı avatarı

birde buji kablosundanmı yoksa bobindenmi oldugunu nasıl anlıyacagım ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2012 20:41 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

benim yazdığım tüm mesajları gösterecek şekilde forumda giriş var. tüm yazdıklarım çıkacaktır. çare olmazsa o zaman pm den iletişim kurarız.
buji kablosu zayıf ihtimal. bobindendir. kabloların direncini ölçen aletler var çoğu tamircide vardır sanırım. ama motoru gece karanlığında çalıştırıp bobin ve kablolara bakıldığında arızalı olandan kıvılcım görünüyor derler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2012 22:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
ahmet kolay gelsin cözümünü bende bekliyorum halledince cözümünü buraya yaz bende ona göre hareket ederim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2012 22:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
Kan grubu: Arh+
Benim rolanti de hiç sorunum yok, kalkışlarda araca yük bindiğinde zorlanıyor senin dediğin gibi roketlemiyor depar atmıyor.
Benzer olabileceğini düşünerek buradan benim sorunsalın linkini veriyorum. http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=25&t=3584
Ben de 24 Aralık'ta sorun çözüldü diye seviniyordum ama sıkıntılar yine baş gösterdi.

Bujiler basit ne zaman değiştiğini bilmiyorsan değiştir gitsin,

Buji kabloları ölçülerek kontrol edilecekse,servis kılavuzunda kabloyu avometre ile ölçtüğünde 19 yada Carisma'da 21 kohm üzerini gösteriyorsa yani kabloda direnç yoksa değiştir diyor. Kabloları servisten 132 tl. alıp ölçtüğümde aynı değerler çıkmıştı. napalım eskiler yedek olarak bagajda dursun.
Yeni buji kablolarıyla kısa bir süre mutlu anlarımız oldu ama o da kısa sürdü.

Son olarak bobin almaya yönelik araştırmalarımda; Kayınço Ukranya-Kiev'de oradaki Mitsu servisine sordurdu 273 dolar, burada ise 335 dolar civarı aradaki fark vergiden kar marjından yani aşağı yukarı aynı.
Burada arkadaşların yan sanayi bobin tecrübelerinden cesaret alarak otomobilyedekparcaları'ndan bir tane sipariş verdim tayvan malı dediler. Çinlilere göre tayvanlıların ürünleri daha iyidir diyerek aldım.

Yan sanayi bobini taktım diğer eski orjinalleri de tek tek takarak denedim birisi diğerine göre daha iyi gibiydi. Gidişat daha iyiye gidince dün bi tane daha sipariş verdim şimdi onu da takıp mutlu sona ulaşacağız inşallah.

Bu arada İlhami bey'in yan sanayi bobin tecrübeleri de içimi rahatlattı. Bobin, buji kablosu bunları takıp çıkarmak zor değil kendin de yapabilirsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2012 00:17 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

sitemizde atiker lpg li aracında yansanayi bobini sorunsuzca 1 yıldan fazla kullanan arkadaşımız var ama kim olduğunu unuttum. ben de o arkadaş vesilesiyle yansanayide ısrar ettim. aracı aldığımdan beri 4-5 kere bobin aldım. arızalar başlayınca çıkarttığım bobini takıyordum. bir hafta sonra diğerini takıyordum. bir hafta dinlenince (soğuyunca) biraz daha idare ediyordu. ama uzun yolda motor bobine yüklenince kırmızı ışığa denk gelince araç ha stop etti ha edecek sıkıntısıyla çok çektim. neyse yoksa orjinal 2 tane bobin bir milyardan fazla demek bir de sorun çözülmezse ya kafayı yersin yada arabayı bedavaya satarsın. araçtaki kronik sorun tespit edilemedeği için de bobin yakma işlemi devam eder giderdi.
yahu yazmadan edemeyeceğim. umera hocam nerelerdesin hiç sesin çıkmayınca biz de burada abdurrahman çelebi olduk :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2012 01:20 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
İlhami bey ben hiç sorunsuz atiker ile aracını kullanan biliyorum.
Malumunuz arkadaşıma aldığımız 230000'de ki Carismada.
Sıfır sorunla kullanıp duruyor. Daha evvel dediğim gibi bu bobin problemleri aracın elektririk tesisatı ya da elemanları ile direk alakalıdır.

Bütün araçlarda aynı şekilde kronik sorun olmaması bunun işaretidir diyorum ve buralardayız diyorum.

Kablo işlerine çok daldık bu aralar.
Gerçi buradan ve Proton club'den bir Allah'ın kuluna vermek nasip olmadı:)
Görev değişikliği yaptım eski görevime döndüm.
Özetle ahvalimiz bu şekilde.

Şu direncin tam olarak ne olduğunuda bi öğrenemedim ona yanarım:)

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2012 09:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

valla hocam ben de şu direncin ne olduğunu anlatamadım ona yanarım :)
eğer çevrenizde anadol görmüş usta varsa bir tane göndereyim. siz de montajdan önce ve montajlamaya dair foto/video ekleyin de herkes rahat etsin bari. artık bu olaya direnç göstermeye başladım. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2012 11:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
av.ilhami yazdı:
valla hocam ben de şu direncin ne olduğunu anlatamadım ona yanarım :)
eğer çevrenizde anadol görmüş usta varsa bir tane göndereyim. siz de montajdan önce ve montajlamaya dair foto/video ekleyin de herkes rahat etsin bari. artık bu olaya direnç göstermeye başladım. :)

sizin aracınızda takılı galiba siz fotosunu çekip koyarmısınız

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 62 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye