Zaman: 19 Ara 2025 15:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2012 13:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
ankara75 yazdı:
@kadirg27, hava sıcaklığı 3 derecenin altındayken buzlanmaya karşı bir uyarı sesi (bipleme) çıkarır araba. Sizdeki ses bu olmasın?

@marhan, benim sinyal kolu da kendiliğinden toplamıyor. Elle düzeltmeye alıştım, sizin mesajınız olmasa bunun sorun olduğunu hatırlamayacaktım bile. Yeni kol için servise ya da çıkmacılara sorun derim. Almanya Ebay'inde de satıyorlar. (http://www.ebay.de) Almanya'da tanıdıklarınız varsa, oradan da sorabilirsiniz.

aynı sorun bende de olmuştu iyi bir elektrikçi açıp tamirini yaptı şimdilik bir sorun yok bilginize.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2012 13:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
herkesin mevlüt kandili mübarek olsun, hayırlı cumalar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2012 14:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Marhan; içinde kolu çeken yay var o çıkmış olabilir kolun geri eski yerine gelmesini sağlıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2012 14:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: asaf
Araç: carizma 2001
Meslek: emekli
Kan grubu: b
cevap larınız için çok teşekkür ederim. kültablası sorunu kimsenin başına gelmemiş sanırım.acaba bizim arabalara uyan kültablası varmı..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2012 16:00 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
herkesin kandili kutlu olsun
- fren hortumu 10 yaşında araçlarda değişmeli doğru bir fikir. benim de başıma geldi. toyota ile aynı hortum.
- sıcaklık +3 derecede biplemesi gizli buzlanma başladığını dikkatli olunması gerektiğini ikazıdır.
-gdi motorda 0-40 veya 10-30 tamsentetik yağ kullanılması: sanırım 10-30 yanlış yazılmış bildiğim kadarıyla tam sentetikler 0 veya 5 ile başlıyor. sorunsuz ama sorunluykende tuzlu motorda3-5 liradan kaçmayıp 0-40 kullanmak bence daha iyi olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2012 16:15 
Kullanıcı avatarı

Yurt dışında GDI motorlara Prins VSI-DI sistemini takanların olduğu doğrudur. Ancak bu sistem GDI için değil, FSI, TSI ve FTSI için desteklenmektedir. Prins'in sitesinde Mitsubishi Carisma girdiğinizde sadece 1.6 motor için VSI sisteminin (VSI-DI değil! Zira 1.6 motor GDI değil..) önerildiğini görürsünüz. 1.8 GDI için Prins herhangi bir ürününü önermemektedir. VSI-DI'nin önerildiği araçlar için bkz: http://www.prinsautogas.com/articles/en ... si_di.html Teknik bakımdan durum bu iken risk almak isteyen elbette canının istediğini yapabilir.

Pruva yazdı:
ankara75 yazdı:
Son dönemde foruma yeni katılan arkadaşlar GDI'lerle ilgili bazı sorular sormuşlar. Bir GDI sahibi olarak:

1- GDI'lere tüp takılmıyor. (Keşketakılabilse ama bu mümkün değil.) Bundan 1 yıl kadar önce ortalıkta bir tüplü GDI dolaşıyordu. Eğer foruma yeni üye olan arkadaş tüplü GDI aldıysa yanlış yapmış. Arabsına tüp takdırdıysa daha da yanlış yapmış. Keşke önceden forumları iyice araştırsaydı. GDI motor diğer motorlara benzemez. Sorun çıkarmaz ama çıkardı mı çok sağlam uğraştırır. Neyse... Herhangi bir polemiğe girmek için yazmıyorum ama tüplü GDI'si olan arkadaş pek muhtemelen ciddi motor sorunlarıyla başbaşa kalacak.

LPG kitleri araştırırken denk geldim. "MITSUBISHI GDI LPG MONTAJLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR" derler...

http://www.floryaotogaz.com/

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2012 16:32 
Kullanıcı avatarı

10w-30 doğrudur (tam sentetik). Özellikle İngiltere'de Shell'in Volvo ve Mitsubishi GDI'ler için geliştirdiği Shell Helix Plus AH 10w-30 kullanılmaktadır. Bkz: http://www.smithandallan.com/prodpage.aspx?id=2195

0w-40 da doğrudur, idealdir. Ben de sizin gibi 0w-40 kullanıyorum.

Resim
(Ayrıca tam sentetik Shell Helix Ultra Extra 5w-30 veya Mobil 1 ESP 5w-30, Castol Edge 0w-30 gibi yağlar da aracın kullanıldığı yörenin hava koşullarına göre düşünülebilir ama önemli olan ne yaptığınızı bilmeden her yağı deneme yoluna gitmemektir.)

:)

av.ilhami yazdı:
herkesin kandili kutlu olsun
- fren hortumu 10 yaşında araçlarda değişmeli doğru bir fikir. benim de başıma geldi. toyota ile aynı hortum.
- sıcaklık +3 derecede biplemesi gizli buzlanma başladığını dikkatli olunması gerektiğini ikazıdır.
-gdi motorda 0-40 veya 10-30 tamsentetik yağ kullanılması: sanırım 10-30 yanlış yazılmış bildiğim kadarıyla tam sentetikler 0 veya 5 ile başlıyor. sorunsuz ama sorunluykende tuzlu motorda3-5 liradan kaçmayıp 0-40 kullanmak bence daha iyi olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2012 00:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: carisma 1.8 GDİ Hb
Meslek: öğrenci
öncelikle herkese hayırlı kandiller dilerim. Bip sesi kar yağışından sonra gelmeye başladı hava sıcaklığı 4 derecenin altındaydı. güneşli havalarda bişey yoktu malum yollarda buzlanmada var peki bu ses buzlanma sesi ise radyo yayını neden kapanıyor radyonun bi alakası varmı buzlanma sesiyle. :S ? Bugün farkettim dit seslerinden sonra teyp kanalları otomatik değiştiriyor sürekli

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2012 15:34 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

kadirg27 yazdı:
öncelikle herkese hayırlı kandiller dilerim. Bip sesi kar yağışından sonra gelmeye başladı hava sıcaklığı 4 derecenin altındaydı. güneşli havalarda bişey yoktu malum yollarda buzlanmada var peki bu ses buzlanma sesi ise radyo yayını neden kapanıyor radyonun bi alakası varmı buzlanma sesiyle. :S ? Bugün farkettim dit seslerinden sonra teyp kanalları otomatik değiştiriyor sürekli

bende dit sesinden sonra böyle bir kanal arama olmadı. ancak bulunduğunuz coğrafyada havaların soğumasına bağlı olarak sinyallerde zayıflama oluyorsa radyo otomatik olarak aynı radyo kanalının güçlü frekansını arıyor. mesela ben sabah bursadan bileciğe giderken 88.8 (burç fm)den gazetelerdeki yorumları dinliyorum. inegöle geçince "wait/bekle" yazısıyla aynı programın inegöl frekansını buluyor: 98.1 daha sonra bileciğe yaklaşınca da 92.4 oluyor. bunun gibi otomatik arama yapıyordur. yada beyin/radyo soğukta yetersiz kalıyordur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2012 22:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Rıza
Araç: 2001 Carisma 1.8 GDI Elegance
Meslek: Finans
gdi motor yağında 5w 40 castrol edge hakkındaki düşünceleriniz nedir? çünkü 0w 40'ta mobil mesela sadece yeni motorlarda öneriyor, gördüğüm kadarıyla...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2012 13:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: carisma 1.8 GDİ Hb
Meslek: öğrenci
av.ilhami yazdı:
kadirg27 yazdı:

bende dit sesinden sonra böyle bir kanal arama olmadı. ancak bulunduğunuz coğrafyada havaların soğumasına bağlı olarak sinyallerde zayıflama oluyorsa radyo otomatik olarak aynı radyo kanalının güçlü frekansını arıyor. mesela ben sabah bursadan bileciğe giderken 88.8 (burç fm)den gazetelerdeki yorumları dinliyorum. inegöle geçince "wait/bekle" yazısıyla aynı programın inegöl frekansını buluyor: 98.1 daha sonra bileciğe yaklaşınca da 92.4 oluyor. bunun gibi otomatik arama yapıyordur. yada beyin/radyo soğukta yetersiz kalıyordur.

aynen dediğiniz gibi :good: inş soğuktan dolayıdır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2012 23:55 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Bip :MCT: düt :) dat, vallahi Carisma' yı da, dit düt seslerini de özledim.
Bir köpekbalığı tutturduk, binmesek aklımızda kalacak dedik fırsat bulmuşken alıp bindik... İlk birinci haftayı devirdikten sonra her geçen gün illet geldi bu araçtan. Sınıfına göre oldukça güzel, oraları anladık. Ama Carisma' dan indikten sonra hiç kimseye tavsiye etmem!

@İlhami abi, sen bu arabayı epey sevdin anlaşılan, bi ara volvo v70 planları yapıyorduk, rafa kaldırdın herhal :crazy:

Bu arada Carisma ilanlarına göz gezdireyim dedim, fiyatları gittikçe uçmuş... Benim Kadir' de ilanda, hatırlayan olursa... 17.450 TL istiyorlar :D Onun dışında da sitede doğru düzgün araba yok gibi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Şub 2012 10:04 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

v70 bagajı çok cezbediyordu. şimdilik ihtiyac pek kalmadı gibi: 2 numara büyüdükçe yanında çocuk arabası vs. yükü azalmaya başladı. arabanında bobin vs. sorunlarını hallettim. Allah nazardan saklasın motorda ayrı bir güzelleşti sanki: yakıt ortalamam bile düştü. gaza bastımmmı şahlanıyo...yeni kar lastikleri aldım. bundan sonra değiştirmem için pek sebep kalmadı. ilerde belki 4 çeker merakımı gidermek için 98/2004 model sanruflu düz vites bir volvo crosscountry, outlander, audi quatro tarzı birşey olabilir.
ayrıca sen dahil carismadan inip başkasına binen herkes hala carisma diyor. daha fazla para verip niye attan inip eşeğe bineyim diyorum.
carismayı alırkende evladiyelik bineceğim diye almıştım. telefleks lpg taktırmıştım. araç kaza yapınca da sırf telefleks nedeniyle kasko bedelini istememiştim. lpg bu mini buz çağında bile banamısın demiyor; hem lpg ye geçişlerde hem de lpg performansında. gerçekten harika.
araçta şu an nazar boncuğu olarak 2 saniye geç çalışma yapıyor gün içinde. ama sabahları daha anahtara dokununca çalışıyor. gün içinde ise 1-2 sn gecikmeli. bu olay da silindir kapak contasını değiştirdikten sonra oldu. birşeyi çok seversem Allah illa bir nazarlık veriyor!!!
köpekbalığı da özellikle şampanya rengiyle beni sarhoş ediyor. sizin yorumlarınız olmasa carismadan kesin daha iyidir derdim. ama carismadan köpekbalığına geçenler istisnasız hep aynı şeyi söyledi
illet dediğin şey nedir- nelerdir? yol tutuştan başka?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2012 02:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: yücel
Araç: carizma 1.8 gdi
Meslek: kuaför
Kan grubu: arh-
benim aracımda 1.8 gdi benzinde benim aracta tekliyor yokus cıkarken yada yolda giderken yalnız devir 3 5 4 0 arsına cıkınca oluyor bujileri 500 km önce degistirdim hala aynı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2012 13:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
kolay gelsin arkadaşlar .
daha önce kendimi tanıtmış ve sorunlarımı yazarak sizden yardım almıştım.
carisma 2000 1.8 gdi elegance için hava akışmetre lazım.
acaba 1.6 1.8 vs. hava akışmetreleri birbirine uyuyor mu ve elinde benim araca uygun çalışan havaakışmetre olan var mı?
şimdiden teşekkürler

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2012 19:39 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
İbrahim bey 1.6 ile 1.8 aynı akışmetreyi kullanmıyor.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2012 00:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
umera yazdı:
İbrahim bey 1.6 ile 1.8 aynı akışmetreyi kullanmıyor.

Allah razı olsun Bahattin hocam.

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Şub 2012 21:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: ayhan
Araç: carisma 2001
Meslek: işçi
Kan grubu: a
merba ben izmitli bugün 2001 carisma aldım bu sitede herşey paylaşıldığını gördüm.gerçekten güzel bilgiler vermişsiniz tşk.bende orjinal teyp yok nasıl bulabileceğim konusunda ve bilginiz varsa fiat yazarmısınız.tşk.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2012 22:01 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
av.ilhami yazdı:
v70 bagajı çok cezbediyordu. şimdilik ihtiyac pek kalmadı gibi: 2 numara büyüdükçe yanında çocuk arabası vs. yükü azalmaya başladı. arabanında bobin vs. sorunlarını hallettim. Allah nazardan saklasın motorda ayrı bir güzelleşti sanki: yakıt ortalamam bile düştü. gaza bastımmmı şahlanıyo...yeni kar lastikleri aldım. bundan sonra değiştirmem için pek sebep kalmadı. ilerde belki 4 çeker merakımı gidermek için 98/2004 model sanruflu düz vites bir volvo crosscountry, outlander, audi quatro tarzı birşey olabilir.
ayrıca sen dahil carismadan inip başkasına binen herkes hala carisma diyor. daha fazla para verip niye attan inip eşeğe bineyim diyorum.
carismayı alırkende evladiyelik bineceğim diye almıştım. telefleks lpg taktırmıştım. araç kaza yapınca da sırf telefleks nedeniyle kasko bedelini istememiştim. lpg bu mini buz çağında bile banamısın demiyor; hem lpg ye geçişlerde hem de lpg performansında. gerçekten harika.
araçta şu an nazar boncuğu olarak 2 saniye geç çalışma yapıyor gün içinde. ama sabahları daha anahtara dokununca çalışıyor. gün içinde ise 1-2 sn gecikmeli. bu olay da silindir kapak contasını değiştirdikten sonra oldu. birşeyi çok seversem Allah illa bir nazarlık veriyor!!!
köpekbalığı da özellikle şampanya rengiyle beni sarhoş ediyor. sizin yorumlarınız olmasa carismadan kesin daha iyidir derdim. ama carismadan köpekbalığına geçenler istisnasız hep aynı şeyi söyledi
illet dediğin şey nedir- nelerdir? yol tutuştan başka?

Yol tutuştan başka,

- Camların tek dokunuş olmaması, cam kaldırma takılamaması (ben takdırdım, ama şöför tarafının tek dokunuşu arızalanıyor. Yani tam kaldırmak için bastığında en yukarı kalkınca kendiliğinden aşağı iniyor. Ondan sonra da kesinlikle çalışmıyor.)

- Hızlanma, araç bir türlü gitmek bilmiyor. Gaz tepkimesi oldukça geç.

- Yol sesi, hele ki 110-120 km/h' dan sonra hem rüzgar hem asfalt sesi. 140-160 giderken bağırarak konuşmak lazım ki birbirini duyasın.

- Kalkışlardaki patinaj. Ne kadar sakin kalkarsan kalk, ilk 20-50 cm arası muhakkak patinaja düşüyor. Yani gün içinde 30 defa kalkış yaptımsa en az 10-15 defa ekranda ASTC ışığını görüyorum.

- Rezil, rüsva, feceat, illet, b.ktan, iğrenç müzik sistemi. Doğdum doğalı bu kadar rezilini ne gördüm ne duydum. Teybi değiştireyim desen 200-250 TL çerçeveye veriyorsun. Üstüne yeni teyp... Sonra da aracın akustik b.kluğundan dolayı bir türlü ses alamıyorsun.

- Sunroof gacırtısı. Sesi kesmek mümkün değil. Artık alıştım diyelim.

- Ön tarafın yer ile arası 12 cm. AVM otoparklarına girip çıkarken cayır cuyur sürtülüyor. İçim eziliyor.

- En b.ktan durumlardan birisi de görüş açısı. Önünden başka bir yeri görmek mümkün değil. Sağ, sol, arka filan hayal... Sokak aralarında sağa sola dönerken arkaya iyice yaslanıp yanağımızı cama yaslayıp döneceğimiz tarafa bakıyoruz. Geri gidişlerde ise Allah sabırlar ihsan eylesin. 10 yaşımda araba kullanmaya başladım, geri gitmek bir bayan için nasıl imkansıza yakınsa benim için de bu yaşımda öyle. Sırf geri görüş açısı yüzünden bu arabanın yanına yanaşılmaz.

- Çok çok sert plastik yapısı. Şu an için araç 25k km. Diyebilirim ki ön konsol ve kapılar dahil ses gelmeyen yer yok gibi. Zaten bu gıcırtılar ilk 1000 km' den sonra gelmeye başladı. Gösterge paneli ayrı tıkırdar, orta konsol ayrı, kapı ayrı zoruldar pandizot ayrı...

- En tehlikelilerinden birisi arka tarafın viraj içindeki bozuk satıhlarda futbol topu gibi zıplaması. Örneğin sağa doğru dönüyoruz, güya ESP' miz var ya, biraz da ona güvendik. Virajın içinde bir iki misket büyüklüğünde çıkıntı varsa arabanın arkası 1/10sn içinde 25 cm dışarı atıyor. Tabi bende renk menk kalmıyor :no:

Aklıma gelenler bunlar. Tabi şu var, arabayı güzelce yıkatıp sağdan soldan bir bakınca yukarıda saydıklarımın hepsi unutuluyor, onu söyleyeyim. Müthiş güzel görüntüsü var. 1 yıl oldu alalı, hala hayran hayran bakıyorum :)

Bu yazdıklarımın tamamında objektifim. Zaten hangi insan kendi malını kötülemek ister ki? Ben elden geldiğince Carisma ile kıyaslamak istedim. Bu saydıklarım bir başkası için hiçmi hiç sıkıntı olmayabilir. Hatta ben bu forumda çok kişiden -abi arabanın teybi çok iyi çalıyor-viraj dönerken çok çok iyi-yol sesi hiç yok-görüş açısı oldukça güzel- diyen çok insan duydum. Ama bunların tamamına yakınının bindikleri en iyi arabanın Lancer olduğunu tahmin ediyorum. Zira ben daha bir tane Carisma' dan inip de Lancer iyiymiş diyen duymadım, duyanı da dinlemedim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2012 09:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Vakit ayırıp yazmışsın, eline sağlık.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye