Zaman: 04 Eki 2025 21:16

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 56 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2011 08:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mıtsubıshı colt 1,5 instyle florit yeşil
Meslek: çalışan
Kan grubu: Arh+
geçmiş olsun sıkıntıdan kurtulduğunuz iyi olmuş

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2011 09:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Geçmiş olsun Doğan hocam....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2011 10:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
mesuttgur yazdı:
Geçmiş olsun Doğan hocam....

Saol Mesut ama bu başlık nerdeyse 1 yıllık :D 78binde demişim. şuanda 93binde araç. Allaha şükür böyle kitlenme bir daha olmadı.

Sanırım Vedat'ı da bi yokladı ama ciddi bişi değildir inş.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2011 10:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Abicim işlerden dolayı kafam bi karışıkkı sorma :)

edit ediyorum;

Geçmiş olsun Vedatım :D :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2011 13:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: ali utkan mahanoğlu
Araç: yok
Meslek: bankacı
turizmpsikoloğu yazdı:
senin maili okumamıştım..

colt bizi üzmeye mi başladı yoksa..!!!

buraları okuyarak bu aracı satın alanlar var, almaya karar verenler var..

hadi benimki kullanıcı hatası olsun... sence seninki de kullanıcı hatası mı??

çıkmasını araştırayım mı synthi??

Misal ben, bütçe tamam, günlerdir araç bakıyorum bu aracı almaya çok yakınım , özellikle burada okuyup araştırdıklarım sayesinde iyice aklım yattı colt'a üstelik plan yapıyordum alırsam serviste lpi falan da taktırırım diye.Ama bunları okuyunca dondum kaldım resmen , ve colt'u foruma üye olup araştırmaya başladığımdan beri herkese hem arabayı hem forumu tavsiye ediyorum tanıdığım araba almak isteyen ve bütçesi kısıtlı bir çok eş-dost akraba foruma takılmaya başladı. Hele bir de benim gibi acemi ve araçlardan anlamayan birinin başına böyle birşey gelse biterdim resmen.
Büyük geçmiş olsun Allah hiçkimsenin başına vermesin dilerim ki yazılanlar kadar büyük masraf çıkarmadan en ekonomik ve sağlam şekilde hallolur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2011 13:54 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar bu başlık 10 ay önce açılmıştı ve LPG'den kaynaklanan bir arıza sadece 50TL'ye çözülmüştü. Neden sadece başlığı okumuş gibi yorumlar yapıyorsunuz. 3 sayfayı komple okudunuz mu?

Ciddi birşey olmadığını görmediniz mi?

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2011 15:31 

utkanmahanoglu yazdı:
turizmpsikoloğu yazdı:
senin maili okumamıştım..

colt bizi üzmeye mi başladı yoksa..!!!

buraları okuyarak bu aracı satın alanlar var, almaya karar verenler var..

hadi benimki kullanıcı hatası olsun... sence seninki de kullanıcı hatası mı??

çıkmasını araştırayım mı synthi??

Misal ben, bütçe tamam, günlerdir araç bakıyorum bu aracı almaya çok yakınım , özellikle burada okuyup araştırdıklarım sayesinde iyice aklım yattı colt'a üstelik plan yapıyordum alırsam serviste lpi falan da taktırırım diye.Ama bunları okuyunca dondum kaldım resmen , ve colt'u foruma üye olup araştırmaya başladığımdan beri herkese hem arabayı hem forumu tavsiye ediyorum tanıdığım araba almak isteyen ve bütçesi kısıtlı bir çok eş-dost akraba foruma takılmaya başladı. Hele bir de benim gibi acemi ve araçlardan anlamayan birinin başına böyle birşey gelse biterdim resmen.
Büyük geçmiş olsun Allah hiçkimsenin başına vermesin dilerim ki yazılanlar kadar büyük masraf çıkarmadan en ekonomik ve sağlam şekilde hallolur.

evet sondan başlayınca okumaya yanlış anlaşılmış sanırım.. mesela benim anlattığım yakıt kesilmesi, stop etmesi vs. değildi.. kaldırıma çıkmışlığım yüzünden bozulan aks kafasıydı.. değiştirdik, 25 bin km oldu bir sorun yok.. lütfen cümle seçmeyelim, ya da yorum yaparken olayın safahatını da okuyalım..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2012 13:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış
Araç: Colt 2007
Meslek: İthalat
Doğan Hocam merhaba, bende bir Colt kullanıcısıyım. 1 ay oldu alalı ve aranıza yeni katıldım.
Bahsetmiş olduğun arızaya benzer bir arızada benim başımda var.
İlginç olan ise araba stop etmiyor ve yürüyor. Servise götürüp cihaza bağlandığında debriyaj motorunda bir arıza olduğu ve değişmesi gerektiğini söylediler.
Ben araç hiçbirşekilde yolda bırakmadığı için arızanın gidebirileceğini düşünüyorum. Size pm atmak istedim ama sistem bunun için izin vermedi.
Bayraktaroğlu servisi internetten arattığımda bulamadım. Bana bilgilerini gönderebilirseniz çok mutlu olurum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2012 13:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Aytaç Bingöl
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 A/T
Meslek: Mercedes Benz TURK
Kan grubu: 0RH+
ikitelli sanayide bu araçların pert olmuşları var.parçayı eline al git orda bir pertçiye.adama abi bundan lazım de adam sana sıfırının fiyatını soracak.kaç paraysa söyle sonra adam sana arabayı gösterip sök ordan parçayı ver şukadar para al git diyecek.parça kullanılmış ama sıkıntısız olacak.olayın biraz amatör bir görünümü var ama gayet makul halledersin..

LANCER

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Şub 2012 21:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: Mitsu arıyor...
Meslek: Hayra hizmet personeli
Kan grubu: 0RH-
Bu işe bir son nokta koyma zamanı geldi diye düşünüyorum...

Dün başka başlıkta da yazdım...

Arkadaşlaaaarr, Dostlaaaarr !..LPG takıp yazık etmeyin şu Colt lara !..

Benim başıma da geldi, zaten bu cillop gibi arabalara ne gelirse LPG den geliyor, tamam bu devirde ekonomi önemli...lanet olsun en pahalı benzini kullanıyor olabiliriz ama km de 10 Krş kâr edeceğim diye gerek yok bu kadar eziyet çekmeye, eziyetini geçtim, psikolojin bozulup gece uyuyamamak var ya işte o bitiriyor insanı...Keşke bunların hiçbirini yaşamasam da varsın km de 0.20 TL yakacağına 0.30 TL yaksın diyorsunuz sonunda, ben çok dedim ve sonunda ufak LPG siz, ekonomik olan birşeylere binmek en mantıklısı diye düşündüm ve Colt u seçtim, nasipse alırız bakalım...

Aşağıdaki fotolarda canım Focus'umu hala ararım, sırf LPG yüzünden sattım, bir daha ne öylesini bulabildim ne de alabildim...Sayın adminlerim, kusura bakmayın ama burada bu aracımı göstermeden edemeyeceğim... :cry:

Resim
Resim
Resim

95.000 km de sübap yaktım, üstelik 700 TL lik ağır bakım yaptıktan 2 ay sonra, bir o kadar daha gitti cebimden, sıtkım sıyrıldı, arabadan soğudum, sinirlendim, sattım... :o

Öyle çok fazla teknikten anlamam, aklımın yettiği kadar anladığımı söylüyorum ama hangi ustaya gittiysem hepsinin söylediği "Abi bu yeni nesil araçların çoğu LPG de buna benzer sıkıntılar veriyor, kiminde şöyle kiminde böyle bir şekilde araca bir yerden mutlaka bir sıkıntı veriyor"

İzahat, bu kadar basit, özellikle 2000 den sonraki araçlar motor yönünden çok hassas, elektronik kontrol çok fazla...LPG bu araçların doğasına aykırı abicim, ne zaman bir firma sadece ve sadece LPG için bir motor yapar, fabrika çıkışı sadece LPG li araç çıkarırlar, gider o zaman alırım (yine de büyük konuşmayayım tabi)

Bırakın şu LPG işini artık gözünüzü seveyim, zaten takıyosun, en az 10.000 km de anca amorti ediyor kendini, sonra aklın sıra kâr ediyorum artık diyosun, sonra hooooop al sana böyle bilimum arızalar, gece uyuyamıyon 500 e mi çıkar, 1000 e mi patlar, çıkmayla idare mi etsek, vay anaaaam vay... :kır:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Şub 2012 21:40 
Kullanıcı avatarı

tamam baba...girmiyorum bir daha foruma...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Şub 2012 21:45 
Kullanıcı avatarı

Valla kıymetimi bilin...dün 1 bugün 2 formatında bu kadar çok aktif üyeniz oldu mu soruyorum, hem ne var gülüm, sosyalleşmeye çalışıyoruz şunun şurasında...2 gündür elim boş gönlüm hoş da ondan böyle takılıyorum, hafta içi felan pek olmam heralde bilimiyorum...ya da bi colt alınca boşlarım heralde yazmayı... :LOL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2014 15:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
_opeth yazdı:
yolda kalma sırası bende ama sorun lpg'den kaynaklanmadı. aktivatör tepki vermeyi kesti :(

giderayak iş çıkması sıkıntı, yolda kalmadım bilgisayarcı çözümü ile kapatıp açtım düzeldi ama arıza lambam yandı.

Nasıl oldu derseniz şöyle: arkadaşı almaya gittim ordan optimuma geçtik kapalı otoparkın ikinci girişinden girmek üzere atıldım ama tek yön yapmışlar sağındaki yoldan yukarı çıkmaya başladım o zaman alametler hafif hafif ortaya çıktı, sonra kapalı otoparka girdim tümseklerde yavaşladım filan 1. vitesteyken gaza basıyorum devir yükseliyor ama araç vitese girmiyor 3000 devir civarında giriyor filanağır aksak biraz gittim içerisinde de trafik var gidilmiyor filan, sonra bi kere daha dur kalkta deviri baya bi yükselttim matc devreye girip aracın devrini düşürdü ama araç zaten kaydırmıyor ama ecu kaydıracağımı düşünüp yakıtı kesti, onu yapınca bende stop ettim 4lüleri yaktım araçların geçiceği şekilde kenara geçtim, kontağı çevirdim aracı boşa aldığına dair ibare yok, biraz daha bekledim tekrar kontağı çevirdim "N" yazısı geldi çalıştırdım, arıza lambası yandı ardından, moraller bozuk çıkışa doğru yönelirken aracın kavraması eski haline geldi boş yer de bulmuşken girdim alışverişimi yaptım, çıktık başka yere gittik filan hiç bi sıkıntısı yok şu an ama arıza lambası yanık vaziyette. Bakalım yarın bi Alpay usta görsün eğerki aktivatör değişecekse satmayı en az 1 sene daha düşünebilirim yada bilmiyorum off. :(

Rampa yukarı gıdım gıdım ilerlerken aynısı başıma geldi. 5 - 10 kere marş yaptım bekledim 10 dakika düzeldi. Ama arıza lambası yandı. O şekilde eve geldim. Bu sabah çalıştırdım arıza ışığı yanıyordu hala. Sonra 500 metre ötedeki markete gittim. Oradan çıkıp tekrar çalıştırdım. Arıza lambası söndü. Aracın çekişinde hızlanmasında sorun yok.

Fikri olan ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2014 18:42 
Kullanıcı avatarı

Ali Amt kendini korumaya almış. Sen hiç güncelleme yaptirdin mı? Benin 80binlerde olmuştu 1 kere. . Lpgden dolayı.

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2014 22:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
SynTheSizer yazdı:
Ali Amt kendini korumaya almış. Sen hiç güncelleme yaptirdin mı? Benin 80binlerde olmuştu 1 kere. . Lpgden dolayı.

Note 2 ile gönderildi

Servisten çıktığı gün oldu. Yapılacaklar listesine.güncelleme yapılsın demiştim. Son sürüm yüklü dediler.

LT22i cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2014 23:00 
Kullanıcı avatarı

hero4262321 yazdı:
SynTheSizer yazdı:

Note 2 ile gönderildi

Servisten çıktığı gün oldu. Yapılacaklar listesine.güncelleme yapılsın demiştim. Son sürüm yüklü dediler.

LT22i cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

Yazılım güncellemesinden sonra bir de kalibrasyon gibi birşey yapıyorlar. Bilgisayar şimdi frene bas diyo adam da basıyor Çakır çukur ses geliyor sonra bi daha..

Benzer kalibrasyon mcp sanzimanda da var ama yolda sürerken yapılıyor. Şimdi ani fren yap şimdi gaza bas falan diyormus. Böylece zamanla incelen baskı sistemine göre adapte oluyor.

Amt de vites geçişinde pürüz hissederse sistem kendini korumaya alır ve belli bir devri geçmez. Ben de dediğim gibi lpgden kaynaklı olmuştu. Isiklara yaklaşırken frene basıp durdum araba stop etti. Tekrar calistirmaya çalıştım ama calismamisti.. isiklarda kalmıştım öyle. 5dk sonra bir daha denemistim ama bu sefer de yolda belli bir devri gecmiyordu ve arıza lambası yanmisti. Sonra akşam geri calistirinca hiçbir sorun cikmamisti. Sanırım bir süresi var o süre motora fazla zarar gelmesi ihtimaline karşı böyle yapıyor.
Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 56 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz