Zaman: 19 Ara 2025 17:00

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 19:42 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
vural2005 yazdı:
umera yazdı:
Duman eğer sargıdan çıktıysa kısa devre olup aracınızada zarar verebılır.

hocam bobini kavalını ve bujiyi çıkarttım . birbirine taktım. bujinin vidalı ucunu da şaseye bağladım .
aracı çalıştırdım. homurdanmaya başlayınca korktum kapattım. :D

neyse dedim . sonra bobinleri kontrol edeyim dedim. elimde 4 tane sağlam bobin var.
değiştire değiştire şu sonuca vardım. pipolardan biri ölü . nasıl oluyorsa .
ama ne yaptıysam 3. silindire giden bobini çalıştıramadım. ona da tamam dedim. fakat bir ara çalışmayan 1. silindir çalışmaya başladı.
ben de o haliyle bıraktım. yani 1. 2. ve 4. bobin çalışıyor, 3. çalışmıyor.
arabayı epey kurcaladığım için programlama yapayım dedim.
aracı 15 dk çalıştırdım rölantide. aracı stop etmeye gittim baktım ki bir koku var. kaputu açtım bir de baktım ki 1. bobin adeta çatlamış , tam ortasından yarılmış .
acaba neden böyle oluyor?
ne yapmalıyım?

Bujiyi çıkarmadan elinizde fazlalık buji ile bu işlemi yapacaksınız.
Bujiye kadar ulaşmayan akım bobinde ısınma yapabilir.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 20:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
benim arabanın bobinleri
Resim

benim arabanın bobinleri yakından
Resim

yanan bobin
Resim

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 20:43 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
Bujiyi çıkarmadan elinizde fazlalık buji ile bu işlemi yapacaksınız.
Bujiye kadar ulaşmayan akım bobinde ısınma yapabilir.

inşaallah önceki bujilerden biriyle yarın denerim. eski bujiler şimdi evde.

fakat ben çalışan bobini ve kavalı 1. ye yerleştirdim. neden yanmış olabilir ki sağlam bobin?
ve bujiler de daha yeniyken.

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 20:53 
Carisma Uzmanı

Bujiye ulaşmayan yüksek voltajlı elektirik neden olur.
Isınmaya bağlı bir yanma sizinki.
Kavallarda sorun olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 21:05 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
Bujiye ulaşmayan yüksek voltajlı elektirik neden olur.
Isınmaya bağlı bir yanma sizinki.
Kavallarda sorun olabilir.

teşekkürler Bahattin hocam,
inşaallah söylediklerinizi deneyeceğim ve bir de otoelektrikçiye gösterceğim kontak vs. var mı diye.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Şub 2012 13:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
akerimoglu yazdı:
znc yazdı:
aracı satarsam eğer bi daha mitsubishi yanaşmam doğrusu :)

Bence bu cümlenizi,

"Eğer aracı satarsam bi daha düzgün olmayan bir araca yanaşmam doğrusu" şeklinde kursanız daha isabetli olur.
Dünyada her marka araç sık sık arıza yapabilir. Bu o aracın kötü olduğu manasına gelmez. İlk kullanıldığı günden bu yana nasıl kullanıldığını araştırmak gerekir. Otomobili otomobil gibi değil de, arazi taşıtı gibi kullandıktan sonra, ne beklenir?

Bahsettiğiniz araç sınıfının en sorunsuz araç sıralamalarında listenin başını çeken bir araç. Google' da en sorunsuz araçlar diye aratma yaparsanız onlarca sonuca ulaşabilirsiniz.

Düzgün bir Carisma' ya sahip olan bir kullanıcı, bu araçtan sonra kolay kolay araç beğenmez. Bunu 1 yıl öncesine kadar Carisma kullanıcısı olarak söylüyorum. Şu an bindiğim araç güncel fiyatı ile 45.000 TL civarı, fakat 12-13 yaşındaki düzgün bir Carisma' nın eline su bile dökemez...

bende carismayı alırken sizin söyledikleriniz gibi araştırıp aldım en sorunsuz araç listesinde 4 sıradaydı ben araç olarak kötülemedim zaten Türkiyede bu araca binilmez sadece Aracın sorunsuz olması hiç arıza çıkarmyacak anlamına gelmiyor. Carismalar üretilmiyor belli bi yaş grubunda küçük bi probleminde servis orjinal parçaları adamı şok ediyor eğer benim gibi istanbul yada ankarada değilseniz çıkmacılarla faiş fiyat üzerinden pazalık yapıyosunuz ne göndereceklerini bile bilmiyosunuz.plastik aksamları kalitesiz gögüsteki ızgaralar çinli malı gibi:)
benim aracım carisma ama ben objektif bakıyorum 250 binde çalıstıgım yerde honda civic kullandım onda tık ses yoktu (iç mekan) bide arazi araçı niteliğinde kullanılmış sizin tabirinizle. Ben aracımdan memnunum İNŞALLAH sorunsuzcada kullanırım vural arkadaşım yazmış bi parcası 5300 bi parcası 2500 insanın gözü korkuyor arıza yaparsa diye ben dediğimde de kararlıyım halen bu aracı satabilirsem mitsubishi grubuna (binek) bulaşmam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Şub 2012 14:04 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
znc yazdı:
akerimoglu yazdı:
znc yazdı:
aracı satarsam eğer bi daha mitsubishi yanaşmam doğrusu :)

Bence bu cümlenizi,

"Eğer aracı satarsam bi daha düzgün olmayan bir araca yanaşmam doğrusu" şeklinde kursanız daha isabetli olur.
Dünyada her marka araç sık sık arıza yapabilir. Bu o aracın kötü olduğu manasına gelmez. İlk kullanıldığı günden bu yana nasıl kullanıldığını araştırmak gerekir. Otomobili otomobil gibi değil de, arazi taşıtı gibi kullandıktan sonra, ne beklenir?

Bahsettiğiniz araç sınıfının en sorunsuz araç sıralamalarında listenin başını çeken bir araç. Google' da en sorunsuz araçlar diye aratma yaparsanız onlarca sonuca ulaşabilirsiniz.

Düzgün bir Carisma' ya sahip olan bir kullanıcı, bu araçtan sonra kolay kolay araç beğenmez. Bunu 1 yıl öncesine kadar Carisma kullanıcısı olarak söylüyorum. Şu an bindiğim araç güncel fiyatı ile 45.000 TL civarı, fakat 12-13 yaşındaki düzgün bir Carisma' nın eline su bile dökemez...

bende carismayı alırken sizin söyledikleriniz gibi araştırıp aldım en sorunsuz araç listesinde 4 sıradaydı ben araç olarak kötülemedim zaten Türkiyede bu araca binilmez sadece Aracın sorunsuz olması hiç arıza çıkarmyacak anlamına gelmiyor. Carismalar üretilmiyor belli bi yaş grubunda küçük bi probleminde servis orjinal parçaları adamı şok ediyor eğer benim gibi istanbul yada ankarada değilseniz çıkmacılarla faiş fiyat üzerinden pazalık yapıyosunuz ne göndereceklerini bile bilmiyosunuz.plastik aksamları kalitesiz gögüsteki ızgaralar çinli malı gibi:)
benim aracım carisma ama ben objektif bakıyorum 250 binde çalıstıgım yerde honda civic kullandım onda tık ses yoktu (iç mekan) bide arazi araçı niteliğinde kullanılmış sizin tabirinizle. Ben aracımdan memnunum İNŞALLAH sorunsuzcada kullanırım vural arkadaşım yazmış bi parcası 5300 bi parcası 2500 insanın gözü korkuyor arıza yaparsa diye ben dediğimde de kararlıyım halen bu aracı satabilirsem mitsubishi grubuna (binek) bulaşmam.

Bu başlığı geriye doğru taratarak muhtemel sorun yaşanabilecek tüm arızalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bayinin 5.300 ve 2.500 dediği parçalar tabi ki olur. Fakat siz arıza yaşadığınızda bu parçalara bu paraları tabi ki vermeyeceksiniz. Çıkmacıları araştırıp en uygun yoldan sorununuzu çözeceksiniz. Belki de arızalı parçayı onaracak veya başkasına tamir ettireceksiniz. Büyük şehirlerde ikamet eden arkadaşlar da size yardımcı olurlar.

Plastik aksamın kalitesizliği konusunda hemfikiriz. Fakat bu aracın kaporta ve mekaniğine, elektrik aksamına kolay kolay kusur bulunmaz.

Velhasıl, anlamayan için 100 TL' ye çözülebilecek olan problemin 3.000 TL' ye çözüldüğüne de ben çokça şahit oldum. Önemli olan sabırlı şekilde araştırma yapmak. Artık herşeyi araştırmak da kolay oldu.

Hastalar da biraz kendinin doktoru olmak durumunda... Biz de forumca elden geldiği ölçüde birbirimize çare olmaya çalışıyoruz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Şub 2012 17:50 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar benim aracı elektrikçiye gösterdim. Bşrinci ve dördüncü bobinde sıkıntı vardı. Bazen ateşleme yapıyor bazen yapmıyordu. Elektrikçi arkadaş da ateşleme sıralamasında falan sıkıntı var dedi. Tabi bunu söylemeden önce yarım saat bobinlerle kavallarıyla bujilerle uğraştı. kendi aracıyla uğraşır gibi ilgilendi. En sonunda beyinden kaynaklanıyor olabilir dedi. Aonra da gaziantep merkezde Metsan varmış. Özellikle beyin olmak üzere birçok soruna bakıyorlarmış ve garantili yapıyorlarmış. İnşaallah kısmtese yarın gideceğim.
Sizler ne düşünüyorsunuz?
Acaba 1. Bobinin yanması, diğer bobinin çalışmaması bazen çalışması, arıza ışığının bazen yanıp bazen yanmaması, hız sabitleyicide cruise ışığının yanıp da sabitlemek istediğimde hiç tepki vermemesi ve hızı sabitlememesi, yokuşlarda vs bayılması ...... bunların tümü veya birçoğu beyinden kaynaklanabilir mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Şub 2012 20:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: carisma 1.8 GDİ Hb
Meslek: öğrenci
vural2005 yazdı:
. Aonra da gaziantep merkezde Metsan varmış.

Sanayi de mi bu metsan?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2012 01:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent
Araç: mitsubishi colt
Meslek: memur
Kan grubu: brh+
benim aracımdada ara ara teklemeler vardı bende önce bobinden şüphelenmiştim arıza ışığıda aynen dediğiniz gibi bi yanıyor bi yanmıyordu sonunda araç tamamen durdu traktör gibi çalışıyodu ama güç hiç yoktu arabayı servise bıraktım araçtan anlamadıklarından araba serviste bekliyo 1-2 gün sonra arabayı çalıştırdım daha düzgün çalışıyodu arıza olarak ta p1200(kodu) injector ecu arızası verdi ben işe enjeksiyon beynini değiştimekle başlayacağım parçanın elime ulaşmasını bekliyorum bu arıza kodunda(p1200) sorun ya enjeksiyon beyni yada bi yerde kısa devre yada ana beyinde arıza olabilirmiş bence sizde aracı önce bi arıza tespite bağlat ona göre hareket edin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2012 12:42 
Kullanıcı avatarı

kadirg27 yazdı:
vural2005 yazdı:
. Aonra da gaziantep merkezde Metsan varmış.

Sanayi de mi bu metsan?

Metsan'ın sanayide araç servisi varmış.
Şehir merkezinde ise beyin servisi varmış.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2012 13:31 
Kullanıcı avatarı

[/quote]
Bu başlığı geriye doğru taratarak muhtemel sorun yaşanabilecek tüm arızalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bayinin 5.300 ve 2.500 dediği parçalar tabi ki olur. Fakat siz arıza yaşadığınızda bu parçalara bu paraları tabi ki vermeyeceksiniz. Çıkmacıları araştırıp en uygun yoldan sorununuzu çözeceksiniz. Belki de arızalı parçayı onaracak veya başkasına tamir ettireceksiniz. Büyük şehirlerde ikamet eden arkadaşlar da size yardımcı olurlar.

Plastik aksamın kalitesizliği konusunda hemfikiriz. Fakat bu aracın kaporta ve mekaniğine, elektrik aksamına kolay kolay kusur bulunmaz.

Velhasıl, anlamayan için 100 TL' ye çözülebilecek olan problemin 3.000 TL' ye çözüldüğüne de ben çokça şahit oldum. Önemli olan sabırlı şekilde araştırma yapmak. Artık herşeyi araştırmak da kolay oldu.

Hastalar da biraz kendinin doktoru olmak durumunda... Biz de forumca elden geldiği ölçüde birbirimize çare olmaya çalışıyoruz.[/quote]

Benim derdim 5300 lük parçamı olur altın kaplasan bile bu kadar etmez adam gibi makul fiyat olsa çıkmacının adını bile geçirtmem tak orjinalini kullan.
Direksiyon pompası arzalıydı 2700 tl dediler fiyatına sonra çıkmacı peşinde koş. Sorun bu işte benim anlatmak istediğim.92 model şahin var bizde ikinci sabibiyiz 14 senedir bizde sadece yağ ve akü için kaput açıldı şimdiye kadar sağlamlıksa bu da sağlamlık (konfor için konuşmuyorum:) )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2012 16:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Dün sabah Ankara'da arabanın hali..

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2012 17:10 
Kullanıcı avatarı

Birkaç saat önce servise bizzat kendim sordum. Carisma 1.6 bobinine 650 tl 1.8 bobinine 950 tl fiyat çektiler. Üstelik maşonu hariç.
Şimdi beyincideyim. Metsanda. Bobin yakma problemi beyindenmiş diyorlar. Tamir edilmesini Bekliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2012 17:11 
Carisma Uzmanı

Sonucu bekliyoruz İbrahim bey.
İnş. Çözülür.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2012 17:19 
Kullanıcı avatarı

Carismaların göğüslükteki haporlörleri kac cm ve hangi markalar oluyor bilen varmı arkadaşlar?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2012 17:25 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
znc yazdı:
Carismaların göğüslükteki haporlörleri kac cm ve hangi markalar oluyor bilen varmı arkadaşlar?

Çapı 10cm.
Orjinali markasız, fakat hemen her çeşit 10cm hoparlör oraya uyar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2012 22:12 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
znc yazdı:

Çapı 10cm.
Orjinali markasız, fakat hemen her çeşit 10cm hoparlör oraya uyar.

eyw hocam

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2012 23:58 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar
Beyin sorunundan dolayı gaziantep metsan'a arabayı getirmiştim. beyinde 2 tane sorun bulunmuş dediklerine göre. Arızayı gidermişler. 1. Ve 3. Bobinlere beyin aralıklı sinyal gödereceğine daima sinyal gönderiyormuş. Bobinler o yüzden yanmış. Bahattin hocamın dediği şekilde bujilerin ateşlediğini gösterdiler. Ama kesinlikle 1. ve 3. Takılı olan yani arızalı olan bobinleri kullanma dedi. akşam olduğu için bobin arayamadım. Gaziantepten nizipe 2 bobinle döndüm. Arabanın çekişi önceki haline göre arttı. Otobanda 2 bobinle 150 yaptm. Bobinleri takım halinde manşonlarıyla birlikte bulursam 4 tane alacağım inşaallah. Çıkma olmayıp da sağlam olan markalar var mı bobin için? Yani çin malı olmayan. Ama çıkma da olur. Orijinal olsun da....
Nerden bulabilirim bunları? Tavsiyeleriniz nelerdir? Sanki av. İlhami bey gretti marka diyordu. Acaba gdi için olanı var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 10:48 
Kullanıcı avatarı

kaç gündür kimse cevap yazmayınca ben de bobinleri Irak'tan getirtmeye karar verdim .
yeğenim (35 yaşında bu arada :) ) Irak'a gidip geliyor şoför. yanık bobinleri manşonlarıyla verdim. Bulursa 4 tane takım getirecek inşaallah.
gelirse size haber ederim.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye