Zaman: 23 Oca 2026 15:40

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2012 02:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Recep
Araç: Colt
Meslek: Muhasebe
Merhabalar aranıza yeni katıldım. Mitsubishi colt 2011 yarı otomatik almayı planlıyorum. Sizlerden bu konularda tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı istiyorum.
Başlıkta belirttiğim 3 modeli var gördüğüm kadarı ile. Aralarındaki farklar nelerdir? En dolu versiyonu hangisidir? Birde merak ettiğim euroncap ta baktığımda en son 2005 yılında teste girmiş ve 4 yıldız almış. Yeni kasa ile kaza test sonuçları hakkında bilgisi olan varmı?

Birde kullananlar bana bir depo benzin ile şehir içi şehir dışı kaç kilometre yaptıklarını yazabilirlerse çok memnun olurum. Uzun zamandır araştırıyorum ve gerçekten gerçek kullanıcıların tavsiye ve yorumlarına ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkür ediyorum...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2012 11:57 
Kullanıcı avatarı

Cevap için teşekkür ederim. Müthiş bir cevap olmuş ve benide müthiş bilgili bir insan yaptı...! (Colt hakkında)
Gelelim tekrar sorulara; madem sadece elegance modeli mevcut, bana donanımları hakkında bilgi verebilecek varmı? Yazının birinde 2 hava yastığı içerdiği yazıyordu. Bazı yazılarda ise en full donanımlı versiyon olduğu yazıyordu. Bu modelde hangi donanımlar standart ve hangileri eklenebiliyor? Mesela 4 hava yastığı varsa bunu 6ya çıkarabiliyormuyuz? Yada yokuş kalkış desteği eklenebiliyor mu?

Bir sürü bilgi içinde gezip boğulmaktansa bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2012 12:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
hocam,
Türkiye'de sadece elegance donanımı ve 3 kapılı sport modeli var. sanırım siz elegance ile ilgileniyorsunuz.
mitsu'da donanımlar standarttır. ekleme yapamıyorsunuz, ama ekleme yapabileceğiniz pek birşey kalmıyor zaten. (ha 2005'de olduğu gibi güvenlik paketi olsaydı fena mı olurdu, olmazdı; ama yok, napalım)
şimdi, elegance'larda 2 hava yastığı vardır ancak patenti mitsu'ya ait olan ve Rise adı verilen bir sistemle araç darbelere karşı güçlendirilmiştir. 2009'da 4 adet hava yastığı vardı, 2011'de 2'ye düşürülmüş bu sayı. ha 8 hava yastıklı araçların perte çıkmasına neden olan kazalarda dahi hiçbir hava yastığının açılmadığı veri ise, çok hava yastığı çok güvenlik anlamına gelmediği bilinmelidir. (ha en azından 4 adet hava yastığı olsa imiş, ama olmamış napalım)
esp ve hill-holder dışında araçta her türlü donanım vardır. (far, park, yağmur sensörleri, cc, deri direksiyon, manuelde as&g vb.)
elegance'ın donanım içeriği sitesinde mevcut zaten.
ek bir soru varsa cevaplayalım, selamlar...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2012 13:23 
Kullanıcı avatarı

Bazı konularda okuduğuma göre invite modeli güvenlik açısından daha iyi... 2010 invite modeli mi? 2011 elegance mı desem? 4 hava yastığı olması biraz önemli konu, yandan gelebilecek darbelere karşı. Birde dediğiniz bu güvenlik sistemi hangi yıldan sonraki arabalar için geçerli? Şu yakıt konusunda da beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Gördüğüm kadarı ile insanlar yepyeni araçlarını alıp satıyolar. Durup dururken neden 2-3bin km deki araçlar satılır anlamadım ama!!! Gerçi tüm marka ve modellerde bu sözkonusu. Okuduğum makale ve yazılar içinde en sorunsuz araç olarak lanse ediliyor. Bunun ne kadarı doğrudur? Kullanan kişiler tabi bunu daha iyi bilirler...

Invite alsam elegance versiyonunda olan ne gibi eksikleri olmaz.

Not: Yakıt tüketimini yarı otomatikler için soruyorum. Şimdiden cevap ve yardımlarınız için teşekkür ediyorum...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2012 13:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
Hocam, colt sorunsuz bir araçtır, özellikle otomatik-yarı otomatiklerde bence en önemli mevzu, şanzumanın kalitesi ve güvenirliliğidir ki, colttaki Allshift amt, alman getrag üretimidir. getrag'ın sitesinden şanzuman ürettiği markalara bakmak yeterli olacaktır.
Tüketim konusunda, segmentinde daha az tüketen benzinli bir araç ben bilmiyorum. sitesindeki değerlere bakmışsınızdır zaten, örneğin ben Ankaranın şehir içi trafiğinde 100 liralık benzinle 300-320 km falan gidiyorum. (kış şartlarında bu) tamamen şehir içi bu; şehirlerarasında bir depoyla 1000 km'ye ulaşmanız imkan dahilinde, sürüş stilinize bağlı olarak. ancak bunu değerlendirirken altınızdaki aracın 95 beygirlik 4 silindirli mivec motorlu güçlü bir araç olduğunu unutmayın. benzin konusunda sizi üzmez colt, bundan emin olun.
invite ile elegance arasındaki farklara gelince, elegance'da 4 hava yastığını 2'ye indirilmiş, yerine far, yağmur, park sensörleri, sis farı vb. konulmuş, fark bu. ben elegance sahibi olarak güvenlik konusunda bir endişe taşımıyorum açıkçası, ama siz bilirsiniz tabii; invite'larda da rise kullanılmış mıdır, onu bilmiyorum açıkçası.
selamlar...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2012 17:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Konu kitlensin bence.

sent from Xperia Neo V

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye