Zaman: 17 Oca 2026 08:57

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 19:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: hazım
Araç: mitsubishi
Meslek: 2001
Kan grubu: 0R+
SLM ARKADAŞLAR.BENİM ARAÇ 2001 MODEL CARISMA 1.8 GDI MOTOR. NORMAL ÇALIŞIYOR AMA GAZ YEMİYOR.ARAÇ DEVAMLI TEKLEME YAPIYOR.BEN NEVŞEHİRDE OTURUYORUM.BURADA SERVİSİ OLMADIĞI İÇİN KAYSERİYE GÖTÜRDÜM.AMA YAKLAŞIK 10 GÜN SERVİSTE KALDI SONUÇ SIFIR.TABİ SERVİSLE KALMADIK YAPTIRABİLMEK İÇİN MUCADELE VERDİK AMA NAFİLE.ARIZA TESBİT CİHAZI ARIZA GÖSTERMİYOR.DAHA ÖNCE CARISMA KULLANAN ARKADAŞLARIN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUM.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 22:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ferhat
Araç: Carisma 1.8 16V GDI 1999
Meslek: paleontolog :-)
Kan grubu: 0Rh+
Elimdeki servis ve workshop manuale gore sizin sorununuz icin tek bir sorun oldugu gibi birden fazla sorundan da kaynaklanabilecegini oneriyor, motor isigi yanmiyor sanirim, mut'a da baglanmis ve sorun bulamamislar, buna gore bujileri kontrol etmeniz (bujiler zayiflamis olabilir), yanlis hava ve yakit karisimindan kaynaklanabilir, enjeksiyon sisteminde sorun olabilir, bogaz kelebeginde hava bypass sisteminde sorun olabilir, EGR'nin temizlenmesi gerekebilir, hava akis sisteminde kacak olabilir, rolanti kontrol sisteminde sorun olabilir, oksijen sensorunde sorun olabilir. ECU'nuz bozulmus olabilir ya da yetersiz voltaj aliyor olabilir.

Bogaz kelebegini temizleyin (ancak temizlemeden once arabayi calistirin biraz isinsin, stop edin, bogaz kelebegini acin, by pass deliklerini tikayin, ordan iceri temizleyici solusyon akmasin), yumusak bir bezle silerek temizleyin.
EGR ve intake manifoldu temizleyin, oksjien sensorunun durumuna bakin.
Halen sorun varsa diger sorun kaynaklarina bakabilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 22:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: hazım
Araç: mitsubishi
Meslek: 2001
Kan grubu: 0R+
yardımlarınız için tşk ler.ben bildiğim kadar buji.boğaz kelebeği,basın sensörü,enjektörler elden geçirildi.yaklaşık araç 1 aydır usta usta,servis servis dolaşıyor.bu yazdıklarınızı ustaya anlatmaya çalışacağım.umarım düzelir.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: