Zaman: 19 Ara 2025 20:07

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2012 10:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: carisma 1.8 GDİ Hb
Meslek: öğrenci
nightmare115 yazdı:
Kapılarda 16 cm hoparlör bulunur. Değiştirmesi ise az buçuk el becerisi varsa kolay bir olay. Hertz dsk 165 tavsiyemdir.

Teşekkür ederim cevap için. :thumb:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2012 15:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: emir
Araç: carisma
Kan grubu: 0+
akerimoglu yazdı:
leone1907 yazdı:
merhaba,daha önce de yazmıştım bir problem yaşıyorum havalar soğuk olduğu içindir diye bekledim ama halen düzelmedi,
gazda da açsam benzinde de açsam araç en erken 1,5 2dk da rölantiye oturuyor,gazdan çektiğim an stop ediyor. gazcıya göre rölanti motoru bozukmuş, sizce öyle midir, öyle ise nereden kaça bulurum ?

Aracınızın rölanti motoru arızalı.
Çıkması 150 TL' ye bulunabiliyor. Tabi sizdeki arızalı motoru istiyorlar.

peki nereden bulurum?
sıfırını bile sadece 1yerde bulabildim o da 450tl istedi.
hangi sanayiye bakmamı tavsiye edersiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2012 16:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ferhat
Araç: Carisma 1.8 16V GDI 1999
Meslek: paleontolog :-)
Kan grubu: 0Rh+
cok bu islerden anlamam ama internet arastirmalari ve kendi aracimdan edindigim deneyimlere gore GDi'larin en onemli problemlerinden biri duzensiz rolanti ve bogaz kelebegi calisma duzeni. Bunun en buyuk nedenlerinden biri EGR ve inlet manifoldun kisa surede karbon, yag ve kir ile kaplanmasi, enjektorlerin yine duzensiz yanmadan dolayi karbon ile kaplanarak zengin yakmaya baslamasi.
www.mitsubishi-forum.com sayfasinda da benzer problemler konusulmus. Ordaki ozellikle ingiltere'de yasayan carisma gdi sahipleri bu isin yolunun periyodik olarak inlet manifoldun ve EGR'nin temizlenmesi, enjektorlerin temizlenmesi, ve ayrica bogaz kelebeginin icinde bulunan calisma duznenini belirleyen magnetlerde gevseme olup olmadiginin kontrol edilmesi. Bogaz kelebeginin nasil temizlendigini surdan takip edebilirsiniz http://www.youtube.com/watch?v=6EK1vtuNluA
EGR ve inlet manifoldun nasil temizlendigini ise MArtin Patterson adli bir arkadas yapmis ve fotolarini eklemis
http://www.zeion.dk/filer/carismaintake/

Ayrica manifoldun ve motorun asiri karbon kirliligini onlemek icin ise benzinin yanmadan once icindeki yagi yani asiri karbonu temizleme yoluna gitmisler (makine muhendisi arkadaslar bu konuda daha iyi yardimci oalbilirler) bu durumda PCV'deki (positive crank ventilator) hortumlara standart benzin filtresi monte (ingilizcede oil catcher olarak geciyor) ederek benzin icindeki yag arindirilmis olacak ve boylece EGR ve inlet manifoldun icine biriktirilecek olan kir ve karbon azaltilmis olacak. Motor rahat calisacak ve az yakacak.

Bu konuda bilgili olan arkadaslar yorum yaparsa ben de bu isin dogruluguna ikna olmus olurum, ancak ingiltereli carisma GDI sahibi Martin Patterson bu isi yapmis ve gayet memnun, yakiti 100km 4.8 litreye indirmis.

selamlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2012 16:58 
Kullanıcı avatarı

Tabi yukaridaki islemleri yaptiktan sonra ECU'nun yeni calisma duzenini oturtmasi ve ve ekonomik modda benzin hava karisimini saglamasi icin restart edilmesi gerekiyor ve belli bir km'den sonra ECU kendini ayarliyor dneiyor :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 00:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent
Araç: mitsubishi colt
Meslek: memur
Kan grubu: brh+
leven19 yazdı:
benim aracımdada ara ara teklemeler vardı bende önce bobinden şüphelenmiştim arıza ışığıda aynen dediğiniz gibi bi yanıyor bi yanmıyordu sonunda araç tamamen durdu traktör gibi çalışıyodu ama güç hiç yoktu arabayı servise bıraktım araçtan anlamadıklarından araba serviste bekliyo 1-2 gün sonra arabayı çalıştırdım daha düzgün çalışıyodu arıza olarak ta p1200(kodu) injector ecu arızası verdi ben işe enjeksiyon beynini değiştimekle başlayacağım parçanın elime ulaşmasını bekliyorum bu arıza kodunda(p1200) sorun ya enjeksiyon beyni yada bi yerde kısa devre yada ana beyinde arıza olabilirmiş bence sizde aracı önce bi arıza tespite bağlat ona göre hareket edin

arkadaşlar enjeksiyon beynini değiştirince problemim çözüldü tekleme filanda kalmadı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 00:58 
Kullanıcı avatarı

Evet sorun ECU'dan kaynaklanabilir, hatta ben Turkiye'deki butun Carisma'larin bir bicimde ECU'larinda sorun olma riskinin yuksek oldugunud usunuyorum, kotu servis, kalitesiz benzin gibi bircok etken ECU'lari bozuyor zamanla. Ancak yine de oncelikle hava-yakit karisimini anlamak icin hava sicaklik sensoru, hava akismetre sensoru, bogaz kelebegi pozisyon sensoru, oksijen lambda sensorlerini, kam mili pozisyon sensoru gibi sensorler listesini kontrol ederek ise baslamak daha ekonomik olabilir. Asagidaki adrese workshop manuali ekledim, gercekten guzel bilgiler var, bence okumak ve arastirmak faydali olabilir. Ayrica Turkiye'de bu kitapciktakina gore onarim yapan hic bir servis gormedim duymadim.

http://www.4shared.com/office/AnQVzJ7I/Carisma.html

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 12:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
tburon yazdı:
Ustadım gen2 tablası bırebır uyuyor yalnız uymayan amortısor ben denedım cunku tabla dıye bahsettıgınız amortısor kulesıne gecen üç ayak denılen parca ıse uyuyor belkı helezon sapkası uymuyor olabılır ama üç ayagın uydugunu cok ıyı bılıyorum cunku tam bır gun harcadım hurdacılarda o parcayı aramak ıcın.Ayrıca 2001 1,6 larında amartısor kulesı bırebır oluyor hatta daha faydalı bır bılde vereyım bızım araclarımızda o bılye plastık 1,6 larda ıse demır ve buna ıstınaden bılyeden dolayı dıreksıyon daha agır.Fakat yenı kasa 1.6 amortısor kulesı ve bılyası takarsanız dıreksıyon ınanılmaz hafıflıyor benım su anda on ıkı helezon amortısor kule takozları ve helezon sapkaları komple yenı kasa 1.6 nınkı takılı ve dıreksıyon arac dururken eskıye nazaran cok cok hafıf bılgınız olsun...

Bu GEN2 alt tablasını nereden kaça bulabiliriz ?

Benim arabanın da tablaların değişmesi gerekiyor, Sanayide yan sanayisine 90 lira dediler fakat Proton'un malzemesi daha kaliteliyse tabiki de onu tercih ederim.

Mitsubishi fiyatını hiç merak dahi etmiyorum herhalde birkaç bin liradır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 14:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
arkadaşlar aşağıdaki bujiler caismaya uyarmı uygun olan modeller arasında var ama birde siz bakın dedim
http://www.ngkbujimarket.com/product.php?id_product=161

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 15:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Uygundur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 15:37 
Kullanıcı avatarı

GDI ise uymaz, GDi'larda iridium buji kullaniliyor ve iridium bujiyi hicbiryerde 6.55 ytl'ye alamazsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 15:41 
Kullanıcı avatarı

Carismanin salincaklari eger GEN2'ye oluyorsa 100-130 ytl arasinda internette fiyatlari degisiyor, online yedek parca sitlerinde bulabilirsin, arastir bence ekonomik denk gelebilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2012 14:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Kan grubu: A+
paleolife yazdı:
Carismanin salincaklari eger GEN2'ye oluyorsa 100-130 ytl arasinda internette fiyatlari degisiyor, online yedek parca sitlerinde bulabilirsin, arastir bence ekonomik denk gelebilir.

carisma salıncakları gen2 ye oluyor ( en azından 2001 modelleri) vereceğim cepten hem uyumunu hem de fiyatını (pazarlıkla 100den aşağı alırsınız) öğrenirsiniz "eko bülent" cep: 0532 496 30 85 ben geçen hafta proton özel servisinde değiştirmiştim ordan biliyorum. protoncuda 1 tane vardı 2.yi de bülentten aldım. (fiyatta inmezse selamımı söyleyin :beer: )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2012 22:29 
Kullanıcı avatarı

İlhami bey bu tabla fiyatları Protonun orjinalimidir ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2012 09:24 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

burcinhan yazdı:
İlhami bey bu tabla fiyatları Protonun orjinalimidir ?

orjinal olduklarını pek sanmıyorum. bildiğim kadarıyla da mitsu tablaları da yetkili servislerde orjinal değil. zira çok pahalı. son zamanlarda forumda yazışmaları haber veren mesajlarda posta kutuma gelmez oldu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2012 16:10 
Kullanıcı avatarı

Bilgilendirme için teşekkürler..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2012 18:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
paleolife yazdı:

carisma salıncakları gen2 ye oluyor ( en azından 2001 modelleri) vereceğim cepten hem uyumunu hem de fiyatını (pazarlıkla 100den aşağı alırsınız) öğrenirsiniz "eko bülent" cep: 0532 496 30 85 ben geçen hafta proton özel servisinde değiştirmiştim ordan biliyorum. protoncuda 1 tane vardı 2.yi de bülentten aldım. (fiyatta inmezse selamımı söyleyin :beer: )

ben bülentten ön salıncakları hallettim gereği üzerine duyurulur. (ancak bülent arka burçları da temin etmiş)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2012 21:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
ben ön burçları proton ile uydurmuştum (1,5 sene önce) şimdilik sağlam arka burçlar ve arka torsiyon ön burcunu ise ustam istanbul adak otomotivden tamin atmiş yarın gelecek inşallah. arka burçların tanesi 25 TL (4 adet) torsiyon burcunun tanesi 40 TL (2 adet) inşallah geldiğinde sıkıntısız bir şekilde takarız. gelişmeleri aktarıcam

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2012 10:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet
Araç: Carisma
Meslek: Öğrenci
kupelioglu yazdı:
ben ön burçları proton ile uydurmuştum (1,5 sene önce) şimdilik sağlam arka burçlar ve arka torsiyon ön burcunu ise ustam istanbul adak otomotivden tamin atmiş yarın gelecek inşallah. arka burçların tanesi 25 TL (4 adet) torsiyon burcunun tanesi 40 TL (2 adet) inşallah geldiğinde sıkıntısız bir şekilde takarız. gelişmeleri aktarıcam

hocam aynı sorun bendede var arka tarafdan cok gıcık sesler geliyor sen yaptır sonra bende yaptırayım tahminim arka taraftaki 4 burctan geliyo ses

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2012 09:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: carisma gdi otomatik
Meslek: teknisyen
Kan grubu: arh-
ıspartadan merhabalar
birkaç ay önce otomatik gdi almıştım
dün d konumunun göstergedeki ışığı söndü
ampülden olabilirmi yoksa şanzımanla ilgili bir problem mi?
şuan giderinde bir sıkıntı yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2012 11:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: carisma gdi otomatik
Meslek: teknisyen
Kan grubu: arh-
sağolasın

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye