Zaman: 26 Eyl 2025 18:43

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 46  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 19:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: hüseyin
Araç: lancer 1.6 at plus 2006
Meslek: asker
arkadaşlar bi sorum daha olacak. colt direksiyonu yada 2007 direksiyonu 2006 ya takılabilir mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 23:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
Kan grubu: Arh+
haseko yazdı:
arkadaşlar 1.6 at plus 2006 lancer aldım. fakat araba hakkında çok bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.
kaput
tampon
sağ ön far
bunları en uygun fiyat nerde bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Hayırlı olsun, Alllah kaza bela vermesin. Ben Kütahya'da ikamet ettiğim için tedarik kaynağım internet. Genelde otomobilyedekparçaları'ndan alıyorum. Sitede teşhir edilmeyen ürünleri telefonla sorarsınız. Peşin fiyatına taksit opsiyonları var. Süresinde geri iade ettiğim yedek parçanın da parasını kısa sürede ödediler. Nette arama yaparak daha fazla yedek parça sitesi de bulabilirsin fiyatlarına bakarak kıyaslarsın. Forum da kalmaya devam ederek buradan çoğu bilgiyi edinebilirsin.

Yedek parça da çok elzem olmayanlar dışında kaliteli yan sanayi ile aracın keyfini çıkarmaya bakarsın. Kendimden örnekler verirsem arka stop lambası depo marka (tayvan,100 TL), arka sis farı (accent admira 45 TL), arka porya (SKF 235 TL), ateşleme bobini (tayvan, tanesi 95 TL), diğer sarf malzemelerini buji (denso, ngk, bosch), yağ filtresi (bosch), hava filtresi (eurofilter), polen filtresi (tayvan) uygun fiyata alabilirsin.

Baskı balata'da Valeo'nun kore üretimi var. Fren disklerinde TRW balatalarda TRW, valeo gibi firmalar var. Yürüyen aksamda Teknorot'un bizim araçlar için ürettiği parçalar var. Benim kullandığım araç 155 binde yürüyen de rot başları ve sağ arka porya değişti şimdiye kadar. Aldığım kişi lastik, fren balatası, rot başı dışında bir şey değiştirmediğini söylemişti. Bunların dışında daha büyük sıkıntı olursa birbirimize buradan yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tamiri için servis usta veya çıkmacı gibi konularda yönlendirme yapılıyor. En uygun fiyata sözünüze istinaden bunları yazdım yoksa Mitsubishi Genuine parts.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2012 22:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: görkem
Araç: 2007 lancer
Meslek: memur
arkadaşlar merhaba. 2007 model 1.6 invite lancer buldum ancak mitsubishileri bilmediğim için kararsızım.tüpe uyumu piyasası arıza durumu gibi araçla ilgili fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. araç 40.000kmde (orjinal) kaza değişen yok tüp hiç takılmamış açık yeşil renk. şimdiden teşekkürler..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2012 00:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: M. Ali
Araç: 2005 colt 1.3 invite amt g.p.
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: 0Rh+
gürbüz yazdı:
arkadaşlar merhaba. 2007 model 1.6 invite lancer buldum ancak mitsubishileri bilmediğim için kararsızım.tüpe uyumu piyasası arıza durumu gibi araçla ilgili fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. araç 40.000kmde (orjinal) kaza değişen yok tüp hiç takılmamış açık yeşil renk. şimdiden teşekkürler..

Selamlar
Bence kafaniza yatiyorsa hic dusunmeden alin. Bende 1 aylik lancer kullanicisi olarak kesinlikle cok memnunum. Alin Lpg taktirip keyfinize bakin. Simdiden hayirli olsun...

Sent from my GT-I5500 using Tapatalk

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2012 00:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
Kan grubu: BRh+
gürbüz yazdı:

Yanlış hatırlamıyorsam 2007 modelden itibaren sübaplar daha hafif ama ısıya daha az dayanıklı bir alaşımdan yapılıyor ve lpg nin yanma ısısı yüksek olduğundan sübap erimesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. İyice kontrol edip araştırarak LPG taktırın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2012 10:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
zeybek yazdı:
herkese selam c.tesi günü genel muayeneye girecek araba bir sorum olacak. bizim bu araçların silecek ölçülerini bilen bir arkadaş varsa yazabilirmi ? değişmesi gerekiyor. geçici olarak bir silecek takmıştım ama o doğru bir ölçü değil.

saygılarımla

Şu tablo işinizi görür zannedersem.

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2012 12:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Muzaffer KEBABCI
Araç: Toyota Corolla 2007 1.6 124 HP Füme m/t
Meslek: V.H.K.İ. Hastane Muhasebesi
Kan grubu: 0Rh-
selamlar forumdaşlarım... almayı çok istediğim bu kasa lancerda takip ettiğim bir ilan var idi ve artık yok :((( maltepe renault mais ikinci el biriminde idi beyaz renkli orjinal kaza boya yok ve 2008 model 30.000de idi bi mitsu sever kardeşimiz benden hızlı davrandı malesef :(( onun adına sevinmedim değil tabi ama baya koydu ya :) umarım yine uygun fiyatlı kafamdaki gibi bir mitsu aracımı sattıktan sonra önüme çıkar :)) herkese iyi forumlar...

İki nesne en büyüktür:Bilgi ve yumuşaklık Bilgi ile doğruya yol görünür,yumuşaklık ile insanlara katlanılır.
Hacı Bektaş-ı Veli

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2012 00:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: görkem
Araç: 2007 lancer
arkadaşlar tekrar merhaba 2007 lancer ı aldım sonunda gerçekten burada yazılanlar kadar varmış hatta fazlası mükemmel bir araç. bi kaç sorum olucak yardımcı olursanız çok sevinirim. aracın 40.000 bakımı var hatta 42.000de servisi aradım 500 civarı bi rakam söylediler çok geldi. 40.000 bakımında periyodik bakıma ek olarak hangi işlemler yapılıyor? ikincisi triger kayışını yaştan değiştirmem gerekir mi? 4 yılda bir değişir diyenler varda. parçaları alıp sanayide ustama yaptırsam sıkıntı olur mu sizce?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2012 00:28 
Kullanıcı avatarı

gürbüz yazdı:
arkadaşlar tekrar merhaba 2007 lancer ı aldım sonunda gerçekten burada yazılanlar kadar varmış hatta fazlası mükemmel bir araç. bi kaç sorum olucak yardımcı olursanız çok sevinirim. aracın 40.000 bakımı var hatta 42.000de servisi aradım 500 civarı bi rakam söylediler çok geldi. 40.000 bakımında periyodik bakıma ek olarak hangi işlemler yapılıyor? ikincisi triger kayışını yaştan değiştirmem gerekir mi? 4 yılda bir değişir diyenler varda. parçaları alıp sanayide ustama yaptırsam sıkıntı olur mu sizce?

aşağıdaki linki tıklayarak periyodik bakım tablosunu indirip neler yapılacağını kendiniz de önceden bilir ve takip edebilirsiniz.

http://www.maroto.com.tr/garanti/BAKIM_ ... LANCER.xls

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Mar 2012 11:06 
Kullanıcı avatarı

2004 Lancer A/T için 120.000 bakımı için fiyat aldım. Aldatmaz Benzin filtresi değişimi hariç 700 TL dedi. Anadolu yakasından da Güneri Kardeşler benzin filtresi dahil 1200 TL fiyat aldım.
Yapılacaklar ise şunlar.
Motor yağı değişimi (4 litre)
Yağ filtresi değişimi
Hava filtresi değişimi
Polen filtresi değişimi
Buji değişimi (4 adet)
Otomatik şanzıman yağ değişimi (yaklaşık 5 litre SP III)
Hidrolik yağ değişimi (1 Litre)
Motor soğutma suyu değişimi (antifiriz)
Aracın genel kontrolü yapılacak.
Benzin filtresi değişimi ise opsiyonel oldu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Mar 2012 22:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Aytaç Bingöl
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 A/T
Meslek: Mercedes Benz TURK
Kan grubu: 0RH+
hocam bunların hepsini 300tl ye hallettim benzin filtresi ve hidrolik yağı hariç..

LANCER

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2012 12:57 
Kullanıcı avatarı

alihande yazdı:
hocam bunların hepsini 300tl ye hallettim benzin filtresi ve hidrolik yağı hariç..

Şanzıman yağı olarak BP autran MM SPIII koymadıkları kesin. Zira bu yağın litresi yaklaşık 60 TL. 5 litre değişim yapsalar 300 TL eder. Bu yağ bizim şanzımanlar için birebir. Dexron 3g bizim yağı birebir karşılamıyor ama ne kadar karşılamıyor onu bilemiyorum. Dexron 3g yağın litresi değişim işçiliği dahil 25 TL. dolayısıyla 4 litre değişim yapsalar 100 TL eder. 1,5 yıl önce ben de dexron 3g yağ ile 4,5 litre civarı değişim yaptırdım ve 100 TL ödedim. Şanzımanın çalışmasında herhangi bir değişiklik olmadı ama güvenemiyor insan işte. :oops:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2012 15:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: özhan
Araç: hyundai
ben 2004-2007 model arası lancer 1.6 comfort almayı düşünüyorum araba çok hoşuma gidiyor japon arabası olduğu için sağlam olduğunu ve kolay kolay arıza vermediğini de söylüyorlar fakat yakıt tüketiminin yüksek olduğunu söylüyorlar lpg ve benzinde yakıt tüketimi nasıl bir de otomatik vites tercih edilebilir mi bu konularda bana bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2012 22:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: M. Ali
Araç: 2005 colt 1.3 invite amt g.p.
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: 0Rh+
tozhan yazdı:
ben 2004-2007 model arası lancer 1.6 comfort almayı düşünüyorum araba çok hoşuma gidiyor japon arabası olduğu için sağlam olduğunu ve kolay kolay arıza vermediğini de söylüyorlar fakat yakıt tüketiminin yüksek olduğunu söylüyorlar lpg ve benzinde yakıt tüketimi nasıl bir de otomatik vites tercih edilebilir mi bu konularda bana bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim

2005 Manuel Lancer sahibi olarak; oldukça sağlam, yol tutuşu güzel, lpg ile uyumlu kısacası taş gibi araba diyorum. Tüketim ise şehir içi 1lt LPG ile(zavoli kit ile) 9,75 km, uzun yol 110 km/saat hızla 12 km yol yapıyorum. Tüketim gayet makul bence.
Sonuç: kesinlikle tavsiye ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Mar 2012 15:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: eren emre
Araç: Mitsubishi Lancer
Meslek: Video Editörü
Öncelikle forumda yeniyim, herkese merhabalar arkadaşlar.
Çevremde Lancer kullanan olmadığından bu araba ile ilgili merek ettiğim birkaç sorumu sizlere sormak istiyorum.
2004 model ve üzeri Lancer almayı düşünüyorum. En fazla 18-19 verebiliyorum. Aile arabası olarak kullanacağım. Lancer’ları çok ama çok beğeniyorum ve bu arabaya nedense güveniyorum. Bu nedenle en az 4-5 yıl kullanmayı düşünüyorum.
Ankara’da yaşıyorum servis sıkıntısı ve ucuz yedek parça sıkıntısı çekmem öyle değil mi?
LPG ile sorunsuz yürüdüğü duydum doğru mudur?
2004-2008 kasa ve kalite, özellik olarak aynı mı? Yani 2004-2008 arası yıla bakmaktansa temizliğine ve km’sine bakmak yeterli midir?
Bütçeme göre en iyi hangi model Lancer alabilirim?

Not: Arabayı almamama biraz daha zaman var. Şimdilik ön bilgi sahibi olmak ve önyargılarımdan kurtulmak için sordum bu soruları :)

Herkese Teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2012 12:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: haluk
Araç: lancer2005
Meslek: lojistik
tozhan yazdı:

üstad selam 2005 manuel lancer alalı 2 ay oldu 20.000 km yaptım makul hızla kullanılırsa 100tl lik lpg ile 450-500 km yapar yüklenirsen 350 km ye kadar düşer

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2012 20:30 
Kullanıcı avatarı

portative yazdı:
Öncelikle forumda yeniyim, herkese merhabalar arkadaşlar.
Çevremde Lancer kullanan olmadığından bu araba ile ilgili merek ettiğim birkaç sorumu sizlere sormak istiyorum.
2004 model ve üzeri Lancer almayı düşünüyorum. En fazla 18-19 verebiliyorum. Aile arabası olarak kullanacağım. Lancer’ları çok ama çok beğeniyorum ve bu arabaya nedense güveniyorum. Bu nedenle en az 4-5 yıl kullanmayı düşünüyorum.
Ankara’da yaşıyorum servis sıkıntısı ve ucuz yedek parça sıkıntısı çekmem öyle değil mi?
LPG ile sorunsuz yürüdüğü duydum doğru mudur?
2004-2008 kasa ve kalite, özellik olarak aynı mı? Yani 2004-2008 arası yıla bakmaktansa temizliğine ve km’sine bakmak yeterli midir?
Bütçeme göre en iyi hangi model Lancer alabilirim?

Not: Arabayı almamama biraz daha zaman var. Şimdilik ön bilgi sahibi olmak ve önyargılarımdan kurtulmak için sordum bu soruları :)

Herkese Teşekkürler.

2004-2008 arası araç aynı. Hiç bir yeni özellik yok. Temizliği ve km'si ile yaşını birlikte değerlendirmek en iyisi. Paranıza göre 2004-2005 lancer alabiliriniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2012 23:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: ercan
Meslek: ÖĞRETMEN
Merhabalar. Foruma bugün üye oldum. 2005 Lancer aldım geçen hafta. 172000'de. Arabayı aldıktan sonra tanıdık bir ustada filtleri, yağını değiştirdim (250 T.L.) Forumda okuduklarım kadarıyla kazık yedim galiba. Arabadan fazla anlamıyorum. Onun için sizlerden yardım istiyorum. Arabanın kalorifer düğmesi çalışmıyor. Teli değişecekmiş. Eski sahibine sordum gecen sene değiştirdim diyor. Ayrıca arabam 2 gündür stop ettikten sonra çalışmıyor. 2-3 dk. bekledikten sonra çalışıyor. Aküsünü kontrol ettirdim sorun yokmuş. Yardımlarınızı bekliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2012 00:08 
Kullanıcı avatarı

caner yazdı:
Merhabalar. Foruma bugün üye oldum. 2005 Lancer aldım geçen hafta. 172000'de. Arabayı aldıktan sonra tanıdık bir ustada filtleri, yağını değiştirdim (250 T.L.) Forumda okuduklarım kadarıyla kazık yedim galiba. Arabadan fazla anlamıyorum. Onun için sizlerden yardım istiyorum. Arabanın kalorifer düğmesi çalışmıyor. Teli değişecekmiş. Eski sahibine sordum gecen sene değiştirdim diyor. Ayrıca arabam 2 gündür stop ettikten sonra çalışmıyor. 2-3 dk. bekledikten sonra çalışıyor. Aküsünü kontrol ettirdim sorun yokmuş. Yardımlarınızı bekliyorum.

Kalorifer düğme teli kronik bir sorundur. Zorlamaya gelmez hemen kopar. Ya şarj dinamosunda ya da aküde bir sorun var gibi. Buji ve buji kabloları da kontrol edilmeli. Marş dinamosuna da bakılmasında yarar var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2012 20:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: ercan
Meslek: ÖĞRETMEN
coskunismail yazdı:
caner yazdı:

Kalorifer düğme teli kronik bir sorundur. Zorlamaya gelmez hemen kopar. Ya şarj dinamosunda ya da aküde bir sorun var gibi. Buji ve buji kabloları da kontrol edilmeli. Marş dinamosuna da bakılmasında yarar var.

Bu sorunu normal tamircilere mi yoksa servise mi yaptırayım bir tavsiyeniz var mı?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 46  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye