Zaman: 20 Ara 2025 10:35

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 941 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 48  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2012 22:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Üzeyir
Araç: 2009 COLT 1.3 INVITE AMT
Meslek: öğretmen
arkadaşlar konuyu güncel tutmak ve edindiğim izlenimleri paylaşmak istedim. Öncelikle forumları karış karış dolaştım sonra sahaya inip LPG servislerini dolaştım. Dolaştığım servisler aşağıdakilerdir.

Yeşil OTOGAZ İkitelli---Landirenzo için
BRC Özmarmara İkitelli---Tabiki de BRC için
Damla LPG Maslak --- Lavoto için
Kahvecioğlu Davutpaşa-Tozkoparan ----AKL, KME, Romano
Çevre OTOGAZ Maslak ---- BRC,tartarini,atiker,wentgas
Şahin BALANS - Bayrampaşa ---Tartarini, Zavoli, Prins

Burda ismini yazmadığım bir çok servis ile de telefonla görüştüm. Birde rebeldeath ( Koray) ile.

arkadaşlar yukarıda ismini yazdığım servisler genel itibariyle işçiliği iyi olan yerler ve bu yerlere özellikle gittim yüzyüze görüştüm. Daha 2 hafta öncesine kadar LPG ile ilgili bilgim sadece LPG nin açılımıydı. Şimdi ise hatrı sayılır bir bilgim oldu. Gittiğim hemen hemen heryerde motor arıza ışığının yanabileceği ki bir yer motor çekişinin düşeceğini söyledi. Ve kendi taktıklarında böyle bir sorun olmayacağını söyledi tabiki de.

Netice itibariyle (özel sorusu olan bana mesaj atabilir) çıkarımlarım şöyle:

1- Motor arıza lambası yanmasın isteniyorsa ya OBD li ECU olacak yada cihazın ayarları OBD cihazında iyi yapılmış olacak.
2- Subap erimesi sorunu aracımız için aşırı performansta kullanılmıyorsa sorun değil.
3- Bence en önemlisi yer burası aracınıza Kiti takacak usta.

Sonuç olarak ben çevre otogazda Wentgas taktırmaya karar verdim. İyi usta+ normal kit denkleminde.

Son olarak hangi kiti taktırırsanız taktırın ister ithal ister yerli olsun aşağıdaki linkten taktıracağınız Kitte kullanılacak parçaların ithal mi yerli olduğunu kontrol ederbilirsiniz.

http://www.mmo.org.tr/genel/yetkili_bay ... teleri.php

Sağlıklı günler.

LPG Kiti: WentGAS (25.000 km'de takıldı.)
Araç km: 50.000 km

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2012 12:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: alper
Araç: colt 1.3 AMT
Meslek: öğretim görevlisi
Öncelikle herkese merhaba,
Konya'da yaşamaktayım ve 2011 temmuz ayında 2009 model makyajlı kasa olarak tabir edilen 1.3 amt colt satın aldım. Araçtan genel anlamda gayet memnunum, geçen hafta uzun araştırmalar sonucunda araç 25315 km de iken atiker safefast obd kit montajı yaptırdım. 300 km falan oldu 2 kere gerçekleşen bir kere de kıyısından döndüğüm bir stop etme olayı yaşadım. İlkinde aracı aracı eşim kullanıyormuş iş yerinden çıkıp 1-1,5 km gitmeden ışıkta A modundayken durmuş ve 10 sn sonra ışık yeşile dönünce frenden ayağını çekip gaza basma eylemi arasında araç stop etmiş. Bu ilk durumu geçiş sıcaklığının düşüklüğüne bağlamıştım zaten bu olayın ertesi günü de motor arıza lambası yakmıştı araç. Akabinde aracı montaj yaptırdığım yere götürdüm gerekli ayarlamalar yapıldı arıza lambası sorunu çözüldü.
İkinci stop etme ise dün benim başıma geldi. Hava sıcaklığı 10 derece araç lpg ye geçeli neredeyse 12-13 km olmuş aynı şekilde ışıkta A modunda duruyorken hareket etmek için ayağımı frenden çekip gaza hamle eder etmez araç stop etti. Kafamı kurcalayan bu oldu zaten motor yeterince sıcakken böyle bir durum yaşamak.
Aracın yakıt durumu ise şöyle: lpg 2,64 tl/lt ile 47 liralık lpg ile 255 km yapmış ben bunun 15 kmsini benzinle yaptığını varsayıyorum 19,6 kuruş km yapıyor şehir içi yani özetle yakıtta bir problem yok. Bir de benzinde freni bırakınca yavaşça hareket eden araç lpg de aynı hareketi yapmıyor. Bugün tekrar montaj yapan yere gideceğim lakin gitmeden ustayı yönlendirmek adına sizlerin de fikirlerini almak istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Nis 2012 00:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: ahmet
Araç: colt 1.3 invite AMT
Meslek: elektrik
Merhaba Arkadaşlar,
Bende aranıza yeni katıldım,
2 şey sormak istiyorum,
1- Stepne nin yerine koyabileceğimiz taşma çıkıntı yapmayan simit tank varmı ? Nasıl bulabilirim?
2- Yoldaki bozuklukların en az hissedilmesi için Süspasiyon la ilgili çözüm önerileri nedir ?

Saygılar,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Nis 2012 00:48 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Hoşgeldiniz. Aramıza katılmanız güzel ama önce kendinizi tanıtın bölümüne yazmanız hoş olur. Çılgın bir Coltlu önce bunu yapar ;)
Aradığınız iki sorunun da cevabı daha önce tecrübe edenlerce verilmişti. Üzerine tartışılmıştı. Karşılaştırmalar yapılmıştı. Uygulama resimleri de yüklenmişti. Forum kuralları gereği önce arama seçeneğini kullanmalısınız en azından bu başlığı baştan sona incelemelisiniz! Süspansiyon bu başlığın konusu değil zaten. Kusura bakmayın ama burası :MCT:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2012 10:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: colt 1.3 invite
Meslek: memur
Kan grubu: 0(+)
merhaba arkadaşlar.19 nisanda aracıma atiker marka lpg taktırdım.safefast obd 2 ürünüymüş.1000 liraya 10 taksit.aracın çekişini hiç etkilemedi.31 lt.lik simit tank kullanıldı.tabandan fazla çıkıntı olmadı.şanlıurfa kaplan otogazda takıldı.kaplan otogaz atikerin güneydoğu bölge distribütörü.yalnız sıkıntı arıza ışıgında.henüz 20. kmde cuma günü arıza ışığı yandı.taktırdığım yere gittim söndürdüler.aracın daha lpg ye yeni takıldığıması nedeniyle uyum sağlayamadığı için yandığını söylediler.dün 60 . kmde tekrar yandı.araya tatil girdiği için sanayiye gidemedim.pazartesi tekrar gidecem.obd 2 ürünü aslında arıza ışıgının yanmaması için üretilmiş bir ürünmüş ama 60 km de 2 kez yandı.acaba taktırmakla kötümü ettim diye düşünmeye başladım.birde aracı benzine alsamda o ışık sönmüyor.tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2012 11:34 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Aracınızı cihaza bağlayıp ışığın yanma nedenine bakmalılar ve ona göre ayar yapmalılar.
Kit fena değil AEB yazılımı kullanıyor.
Otomatik adaptasyon devamlı açık bırakılırsa oda ışığı yakar.
Çok iyi bir kalibrasyondan sonra oto. adaptasyon aktif edilmeli ve araç ideal ayarları yakaladığında devden çıkarılmalıdır.
Obd cihazıyla hava yakıt karışımı kontrol edilerek ayar yapılmalıdır aracınıza.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2012 21:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 2004 Accord+2016 Space Star CVT
Meslek: Kötü Adam
Kan grubu: A Rh
aracımın performansı iyice düştü bu sıralar.
ve motor soğukken öksürüyor çok soğuksa stop ediyor.ısınınca pek birşey yok.
bugün gaza basarken geç hamle yapmaya başladığını hissetim.
LPG ustası boğaz kelebeğini temizle dedi.
40.000km oldu LPG takılalı.düşüncem:
buji değişimi--boğaz kelebeği temizliği--enjeksiyon temizliği--bide LPG fitresi değiştiricem.
bakımı yükselişte planlıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2012 23:16 
Kullanıcı avatarı

benzinde sorun yok hiç.
motor soğukken gaza geçince öksürüyor motor.
bugün motor sıcakken yolda aniden gaza yüklendiğimde biraz geç tepkime verdiğini hissetim.
sanırım LPG kurum bağlattı 40.000km'dir sadece filtre değiştirdim.
enjektör ve boğaz kelebeğinden şüphe ediyorum.
bujiler 19.000km'de NKG

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2012 19:59 
Kullanıcı avatarı

selam.
bir süredir aracımda küçük sorunlarım vardı.motor soğukken titreme yapıyordu.
rolantide dalgalanmalar.performans düşüklüğü.biz boğaz kelebeğinden şüphe ediyorduk lakin gerçek sorun o değildi.
aracıma 70.000km de LPG taktırdım 110.000 de kısacası bu kasmalar oldu.
bunun sebebi LPG'nin enjektör bakımına ihtiyaç duymasıymış.
uzun süredir LPG kullanan colt kullanıcıları.LPG enjektör bakımlarını çok uzatmasın.(bendeki sistem zavoli)
bilginize.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 May 2012 15:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: rich5053
Araç: Colt 1.3 İnvite AMT
Meslek: Kamu
Merhaba arkadaşlar
Hafta sonu Trabzon'a gidip Mitsubishi Yetkili Servisi Adnan Otomotivde Atiker Safefast LPG kiti taktırdım. Fiyat 990 TL 10 taksit. Servisin kampanyası varmış aracıma LPG Kiti taktırdığım için Park Sensörü de taktılar. Montaj güzel yapıldı. Sadece LPG göstergesinde sorun oldu sanırım. Trabzon'dan Erzurum'a gelirken gösterge devamlı dolu gösterdi burda tekrar baktırdım şimdilik depoyu doldurduk takip ediyoruz. Korkulan şimdilik olmadı LPG uygulamasından sonra yaklaşık 850 Km yapıldı ve arıza ışığı yanmıyor. Ayrıca çekişte falan da sorun yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2012 22:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Mitsubishi Colt 1.5 Instyle + GP + Landi
Meslek: Araştırma Görevlisi
Merhaba arkadaşlar,

Konudaki yazıların hemen hemen tamamını okuyarak, bugün aracıma Landi Renzo LPG sistemi taktırdım. Evo olanından. Peşin 1400 tl ödedim. Taktırdığım yer Ankara Olgun Oto. Montajı yapan Mustafa ustaya teşekkür ederim. Yaklaşık 6 saat ince bir çalışma yaptılar. Simit tank olarak 31 litrelik tank yerine tam oturdu. Ayrıca arka koltukları geriye ileriye doğru oynatabiliyorum. Eğer 35 litre veya daha büyük tank taktırsaydım böyle bir şansım olmayacaktı. Bu da beni çok mutlu etti. Arıza lambam şu an için yanmıyor. Bakalım ileride ne olacak. Aracın ilk deposu bittiğinde yakıt deneyimlerimi de paylaşırım. Herkese iyi forumlar :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2012 09:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
slashsnakes yazdı:
Merhaba arkadaşlar,

Konudaki yazıların hemen hemen tamamını okuyarak, bugün aracıma Landi Renzo LPG sistemi taktırdım. Evo olanından. Peşin 1400 tl ödedim. Taktırdığım yer Ankara Olgun Oto. Montajı yapan Mustafa ustaya teşekkür ederim. Yaklaşık 6 saat ince bir çalışma yaptılar. Simit tank olarak 31 litrelik tank yerine tam oturdu. Ayrıca arka koltukları geriye ileriye doğru oynatabiliyorum. Eğer 35 litre veya daha büyük tank taktırsaydım böyle bir şansım olmayacaktı. Bu da beni çok mutlu etti. Arıza lambam şu an için yanmıyor. Bakalım ileride ne olacak. Aracın ilk deposu bittiğinde yakıt deneyimlerimi de paylaşırım. Herkese iyi forumlar :)

LPG yi tek bir markadan aldığın sürece yanmaz, ben uzun zamandır FULL den alıyorum ve uzun yolda farklı bir yerden birkez aldım diye arıza ışığı yanmıştı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2012 09:26 
Kullanıcı avatarı

Ben de opet'ten başladım o şekilde devam ederim artık. Tavsiye için teşekkürler :)

mesuttgur yazdı:
slashsnakes yazdı:
Merhaba arkadaşlar,

LPG yi tek bir markadan aldığın sürece yanmaz, ben uzun zamandır FULL den alıyorum ve uzun yolda farklı bir yerden birkez aldım diye arıza ışığı yanmıştı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2012 15:54 

İsim: serkan
Araç: mitsubishi colt
Meslek: İnşaat müh.
Kan grubu: A+
arkadaşlar bir anket yapsak nasıl olur, hangi markalar sorunsuz çalışıyor? katılımcıları görelim..

Yerine 2008 AMT Invite alındı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2012 09:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: colt
Meslek: işci
Kan grubu: a po
selamlar arkadaşlar bende colt kullanıcısı olarak dusuncelerımı paylaşmak ıstedım.aracımı alalı 10 ay kadar oldu bende LPG lı araca pozıtıf bakmıyordum helekı colt hakkında hıcbır bılgım yoktu bundan oncekı arabalarım polo dızel getz ve clıo ıdı.colt bunların hepsını ıkıye katlar ıddıa eden varsa cevap verebılırım lpg konusunda ınanılmaz başarılı benzındemı gıdıyorsun gazdamı ımkansız anlayamazsın ben rızede yaşadıgım ıcın lpg ve benzını batumdan alıyorum bılen arkadaşlar varsa ordakı benzın ve lpg nın temız olmadıgını soylerler.ama benım coltun umrunda degıl tık demıyor.kısacası ınanılmaz memnunum ben aracımdan saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2012 09:18 
Kullanıcı avatarı

sindoma53 yazdı:
selamlar arkadaşlar bende colt kullanıcısı olarak dusuncelerımı paylaşmak ıstedım.aracımı alalı 10 ay kadar oldu bende LPG lı araca pozıtıf bakmıyordum helekı colt hakkında hıcbır bılgım yoktu bundan oncekı arabalarım polo dızel getz ve clıo ıdı.colt bunların hepsını ıkıye katlar ıddıa eden varsa cevap verebılırım lpg konusunda ınanılmaz başarılı benzındemı gıdıyorsun gazdamı ımkansız anlayamazsın ben rızede yaşadıgım ıcın lpg ve benzını batumdan alıyorum bılen arkadaşlar varsa ordakı benzın ve lpg nın temız olmadıgını soylerler.ama benım coltun umrunda degıl tık demıyor.kısacası ınanılmaz memnunum ben aracımdan saygılar

Kesinlikle katılıyorum Mehmet beye. Neredeyse yarı yarıya bir yakıt ekonomisi sağlamanın yanında, gaza az mı bassam çok mu gibi bir derdinizin olmamasından dolayı psikolojik etkileri de var :) ayrıca gazda çalıştığını anlamıyorsunuz kesinlikle

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 May 2012 11:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Hala düşünenler mi var ? :

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 May 2012 11:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: evren
Araç: colt czt
Meslek: öğretmen
ilk çalışmada benzin tüketimini de eklersek LPG'li şehiriçi ne yakıyor?
dizel bir araçtan başarılı mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2012 01:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: ERALP
Araç: MİTSUBİSHİ COLT
Meslek: İNŞ.MÜH
Ben 2011 model Colt 1.3 Amt marka aracıma prins taktırdım.Genel olarak memnunum ve tavsaiye ederim.Fakat araçta bilinmiyen bir sebepten dolayı lpg ekusunda yüksek voltaj hatası verdi.Tabi bu durumda lpg ekusu kendini korumaya alıyor ve sistemi bir saniyeliğine benzine geçiriyordu.Lpg ustamla baya bir uğraştık,servise gittik ölçüm yaptık problem çıkmıyordu.Zaten çıkması da çok zor aracı sıfır almıştım. Ama ne hikmetse lpg'ye geçince eku'sunda yüksek devirlerde yüksek voltaj hatası verdi. En sonunda elektronikçilerden aldığımız basit bir resistansla olayı çözdük.Bu konuda sorun yaşayan arkadaşlar olursa bilgi amaçlı yazıyorum.Teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2012 09:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Arkadaşlar, ben geçen yıl LPG taktırmama rağmen işletmemiştim :(
Bu önümüzdeki hafta bunu halletmek istiyorum, özellikle avrupa yakasındaki arkadaşlar aşamalarını, maliyetlerini ve yer tarifi konusunda bilgi verebilirmi? Bir günde hallederim diye düşünüyordum ama işin içinde trafik şubede varmş galiba, her kafadan bir ses çıkıyor kafam karıştı.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 941 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 48  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye