Zaman: 15 Kas 2025 02:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 27 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: 2006 1.3 invite aldım
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2012 17:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: 2011 COLT 1.3 İNVİTE AMT
Meslek: BANKACI
Kan grubu: A-
ekhnaton yazdı:
mustafa hocam,
o geri kaydırma olayının öyle yazılımla falan üstesinden gelinebileceğini sanmıyorum. ha ne olur, amt'de belli bir eğime kadar ayağı frenden çektiğinde aracın hafifçe ileri atılması olayı var; bir arkadaş güncelleme sonrası bu özelliğin kazandırıldığından bahsetmişti; yeni araçlarda zaten mevcut. o olur. ha çok önemli mi, özellikle yoğun şehiriçi trafiğinden hayatı epey kolaylaştırıyor; ama eğimde bir kolaylık sağlayacağını sanmam. gereği de yok, el freni ile ben, hill holder'lı araçlardan daha önce kalkıyorum.
ancak vites geçişlerinin olumlu yönde değişmesi gerekiyor. yazılımdan ziyade gerçekleştirilen process ile ilgili bir sorun var gibi duruyor. yani servis becerememiş olabilir mi?
selamlar...

Gökhan bey; Ben aracı kullanma problemi yaşamıyorum, bu konunun üstüne gitmemin sebebi, aracı ben eşim için aldım ve eşim şöförlük hususunda yeni, dolayısıyla arac geriye aniden atınca park konusunda sıkıntı yaşıyoruz! Aracı aldığım şahıs bana yazılımla vites geçişlerini hallolacağını söylemiş ve bende buna nazaran antalyaya gitmiştim. Ama dediğiniz gibi sanırım (process ne bilmiyorum) servistekiler beceremediler, zaten çok lakayit bir tavır içindeydiler. En kısa sürede yeniden gidip servise bu durumu izah edicem, çünkü araç eskisine nazaran dahada vites aralığı uzadı oysa biz kısalsın diye yapmıştık? Araç eskiden gaza hafif bastığımızda silkelenerek vites atıyordu, gaza yüklendiğimdede spor moda geçiyor ve çok hoşuma gidiyordu.Şimdi ise yavaş bastığımdada spor mod' daki gibi mottor bağırıyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2012 17:55 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
düz yolda frenden ayağı çekince araç ilerliyor mu?
sol ayakla frene hiç bastınız mı?

Vedat Bey; benim bildiğim araç düz yolda ayağımızı frenden çekince araç ilerlemesi gerekirken bizimkisi ilerlemiyor, hafif yokuştada geriye doğru gidiyor oysa vites A kısımda. Acaba benmi yanlış biliyorum?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2012 21:58 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
gaza basmadıkça ilerlememek üzere ayarlanmış araç mut3'den ayarlatmak gerek

yok anlamadınız vedat bey, şuan zaten gaza basmadan frene basmadan araç ilerlemiyor geriye kayıyor!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2012 23:58 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
geriye kayıyorsa eğim vardır. freni bırakınca yavaştan ilerlemesi eğimli yolda azda olsa tutmasını sağlar. aslında bu işin aslı eğimli yolda el freni ile kalkmaktır, otomatikleştirilmiş manuel şanzıman için yapılması gereken budur. manuel kullanımda gaza sürekli basılı tutularak 1 den 2 2den 3e geçişlerde özellikle biraz gaz verip ondan sonra kavraması durumu var ise baskı balata bitmeye yaklaşmış olabilir. düzgün kullanımda 130bin km gider ama söylediğim gibi düzgün kullanımda

:)) halen anlamadın vedat, sen araç kullanımı hakkında ders verir gibi yazıyorsun benim böyle bi isteğim yok, baskı balataya nereden girdin:)) ben ilk defa colt aldığım için tek sorum şuydu eğim,meğim yok ama araç A modda ilerlemiyor, ben ilerlemiyor diyorum sen ısrarla eğimli yolda azda olsa tutmasını sağlar diyorsun, ben diyorum acaba sorun varmıdır diye sormuştum hani aracın belki kronik sorunumudur! Neyse ben en iyisi servise sorayım teşekkürler vedat kardeşim:))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2012 22:06 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
soru: aracım ilerlemiyor
cevap: mut3'e bağlanılmış gaza basılmadığı sürece ilerlememesi sağlanmış eğim olduğundada geri kaçırır

soru: versiyon güncelleme işe yaramadı
cevap: versiyon güncellemenin sorun ile alakası pek yok ilerlememe ve geri kaçırma daha çok önceki yazdığım opsiyonla ilgili

soru: yeni yazılım sonrasında daha sarsıcı oldu
cevap: olmaması gerekiyor yada otomatikleştirilmiş manuel şanzıman gereği sarsıntıyı tam otomatik kadar konforlu olmasını istediğinizden tatmin etmemiş.

diğer söylediklerim ise olabilecek diğer alternatifler. çözüm sunmaya olasılıkları sunmaya çalışıyorum. aracınızı kullanmadığım sürece sorunlu olup olmadığını bilemeyeceğim için sadece varsayımlar üzerine gidiyorum.
ben de iki sene boyunca amt colt kullandım sesinin azıcık değişmesinden ne sorunu olduğunu anlar hale geldim.

Teşekkürler vedat kardeşim, eline emeğine sağlık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2012 10:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Turgay
Araç: 2006 colt invite amt
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A+
Sorunu yanlış mı anladım doğru mu anladım bilmiyorum ama geriye kaçırma ya da ileriye fırlama ile ilgili olarak fikrimi söyleyeyim...Benim aracımda 2006 colt amt ve düz yolda otomatikte iken ayağımı frenden çekince ileriye doğru herhangi bir fırlama olmuyor,sonra yavaş yavaş ileriye doğru kaydığını görüyorsun ama kontrolsüz bir kaçış değil bu(tam otomatik araçlardaki gibi değil yani).Hyundainin otomatik i 10 unu kullanmıştım ve ayağımı frenden çekince ileri doğru fırladığını gördüm ve bununda ya aracın tam otomatik olmasından(yani yokuş kalkış desteği olabilir emin değilim) ya da aracın dandikliğine vermiştim :) yokuşta geriye kaydırmasına gelince gayet normal geliyor bana çünkü yokuş kalkış desteği yok ve yüksek devirle çalışmıyor bu araçlar diye tahmn ediyorum...Kaydırma olayını ben devir olayı ile bağdaştırıyotum açıkçası tam aktaramasamda böyle olduğunu düşünüyorum :) Yani geriye kaydırması gayet normal bence...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2012 22:07 
Kullanıcı avatarı

turgaysemih yazdı:
Sorunu yanlış mı anladım doğru mu anladım bilmiyorum ama geriye kaçırma ya da ileriye fırlama ile ilgili olarak fikrimi söyleyeyim...Benim aracımda 2006 colt amt ve düz yolda otomatikte iken ayağımı frenden çekince ileriye doğru herhangi bir fırlama olmuyor,sonra yavaş yavaş ileriye doğru kaydığını görüyorsun ama kontrolsüz bir kaçış değil bu(tam otomatik araçlardaki gibi değil yani).Hyundainin otomatik i 10 unu kullanmıştım ve ayağımı frenden çekince ileri doğru fırladığını gördüm ve bununda ya aracın tam otomatik olmasından(yani yokuş kalkış desteği olabilir emin değilim) ya da aracın dandikliğine vermiştim :) yokuşta geriye kaydırmasına gelince gayet normal geliyor bana çünkü yokuş kalkış desteği yok ve yüksek devirle çalışmıyor bu araçlar diye tahmn ediyorum...Kaydırma olayını ben devir olayı ile bağdaştırıyotum açıkçası tam aktaramasamda böyle olduğunu düşünüyorum :) Yani geriye kaydırması gayet normal bence...

olabilir turgay ben bu yönden hiç bakmamıştım doğrusu!

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 27 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: