Zaman: 09 Kas 2025 01:08

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 19 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: triptonik vites çalışmıyor
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2012 09:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: erhan
Araç: lancer
Meslek: serbest
Kan grubu: arh+
arkadaşlar çok acil önerilerinize ihtiyacım var 2006 model otomatik lancerim var dün gece otomatik vitesten triptoniğe geçtim vites küçülttüm hızlandım ve vites yükseltiyim diye vitesi ileri ittim ama sanki birşey ileri gitmesini engelliyor gibi oldu lastik sıkışmış gibi birazda sert değiştiriyorum vitesleri galiba sonra baktım vites yükselmiyor yani triptonik ileri viteslere geçmiyor sizce şanzıman elimdemi kaldı :) yada üst taraftaki plastik aksammı kırıldı ne yapmalıyım bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2012 11:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
Kan grubu: BRh+
denizefe yazdı:
arkadaşlar çok acil önerilerinize ihtiyacım var 2006 model otomatik lancerim var dün gece otomatik vitesten triptoniğe geçtim vites küçülttüm hızlandım ve vites yükseltiyim diye vitesi ileri ittim ama sanki birşey ileri gitmesini engelliyor gibi oldu lastik sıkışmış gibi birazda sert değiştiriyorum vitesleri galiba sonra baktım vites yükselmiyor yani triptonik ileri viteslere geçmiyor sizce şanzıman elimdemi kaldı :) yada üst taraftaki plastik aksammı kırıldı ne yapmalıyım bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.

Otomatikte sorun yoksa mutlaka vites kolunu hızlı vurmanızdan dolayı bir parça kırılarak araya sıkışmış olabilir. Kullanım kılavuzunda spor modunda (triptonik) kullanırken vites kolunu sert itmeyin, çeşitli sorunlara yol açabilir diyor. Başlığı görünce "Eyvah Lancer'in de şanzımanında sorun çıkıyormuş!" dedim. Ama konuyu okuyunca ferahladım. Büyük ihtimalle şanzımanda birşey yok. Vites kolunun üst kısmını sökerek baktırırsanız sanırım sorun o kısımda.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2012 13:38 
Kullanıcı avatarı

ismail bey teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için sizce servistemi yaptırmalıyım bu işlemi yada ortalama fiyatı yüksek bir tamiratmıdır bilginiz varmı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2012 14:00 
Kullanıcı avatarı

denizefe yazdı:
ismail bey teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için sizce servistemi yaptırmalıyım bu işlemi yada ortalama fiyatı yüksek bir tamiratmıdır bilginiz varmı?

Servise götürmeniz yararınıza olacaktır. Zira araç üzerinde öğrenen ustalara denk gelirseniz telafisi mümkün olmayan yeni problemlerle karşılaşabilirsiniz. Bildiğiniz tanıdığınız japoncu şanzıman ustanız varsa ona gidin, ama sakın rastgele bir tamirhaneye gitmeyin. Masraf kısmına gelirsek de, tabi ki açıp bakmadan birşey söylenemez. Belki para bile almayabilirler, belki de 400-500 TL alırlar. Bunu şimdiden bilemeyiz. Yani net olarak nelerin değişeceğini bilmeden fiyat tahmini yapmak biraz zor olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2012 14:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Bence para sikismis araya gibi :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2012 01:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
denizefe yazdı:

dostum tiptroniği kontrol eden switch kırılmış.
o vites kolunun aradaki lastik dönüyor ve switchin ayağının arasına giriyor.
sende + yaptığında switchin ayağı kırılıyor.
switch tamir edilebilir edilemezse çıkmacılarda bulunabilir.
ha bulamadın tamirde edemedin ççok elzem bi parça değil araya başka bir switch de uydurulabilinir..
tecrübeyle sabittir :good:

istanbuldaysan yıldızlar alpay ustayı bul o hallettirir..

çok sıkıntı yapıcak bi durum yok rahat ol :vauv:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2012 09:49 
Kullanıcı avatarı

seyhan bey teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için keşke istanbulda yaşasaydım ama tokatta yaşıyorum sivasta servisi var onlarla görüştüm ama ne kadar deneyimlilerdir bilmiyorum ama bi götürecem parça bulabilirlermi yada nasıl yaparlar bilmiyorum ama iyi bir fiyat çıkaracakları kesin :) ses tonundan anladım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2012 17:23 
Kullanıcı avatarı

denizefe yazdı:
seyhan bey teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için keşke istanbulda yaşasaydım ama tokatta yaşıyorum sivasta servisi var onlarla görüştüm ama ne kadar deneyimlilerdir bilmiyorum ama bi götürecem parça bulabilirlermi yada nasıl yaparlar bilmiyorum ama iyi bir fiyat çıkaracakları kesin :) ses tonundan anladım :)

o servisin sağlam bi elektrikçisi o parçayı (tahmin ettiğin parçaysa) tamir edebilir yada yerine başka bir switch uydurabilir.
burda olsaydın ben bile tamir edebilirdim..

yada servis uzaksa işinin ehli bir elektrikçi bul vitesin orayı açtır o parçayı görecektir zaten.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2012 13:40 
Kullanıcı avatarı

sorunu bu hafta ankaraya gittim hallettiler ama ben bu kadar adi bir malzeme plastik hemde kırılmaya müsayit bir parçayı mitsubishi nasıl bu arabaya koymuş hayret içinde kaldım ve tamir edemediler parçanın çıkmasını buldum bulduğumuz parçanın da sadece plastik tırmağını aldık kendi parçasıyla değiştirdik ve plastik bir tırnak bana 200 tl ye mal oldu + 50 tl işçilik :) ve vites kolundaki lastiğide çıkarttık tehlike galiba lastikte triptonik kullanan arkadaşlar dikkatli olsun yoksa bir plastik tırnak için yarım gün hurdacı gezersiniz. bilgileri ile yön gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2012 14:20 
Kullanıcı avatarı

denizefe yazdı:
sorunu bu hafta ankaraya gittim hallettiler ama ben bu kadar adi bir malzeme plastik hemde kırılmaya müsayit bir parçayı mitsubishi nasıl bu arabaya koymuş hayret içinde kaldım ve tamir edemediler parçanın çıkmasını buldum bulduğumuz parçanın da sadece plastik tırmağını aldık kendi parçasıyla değiştirdik ve plastik bir tırnak bana 200 tl ye mal oldu + 50 tl işçilik :) ve vites kolundaki lastiğide çıkarttık tehlike galiba lastikte triptonik kullanan arkadaşlar dikkatli olsun yoksa bir plastik tırnak için yarım gün hurdacı gezersiniz. bilgileri ile yön gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.

Sorununuzu çözdüğünüze sevindim. Artık bundan böyle spor modda kullanırken vites kolunu nazik bir şekilde ileri - geri itersiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2012 17:52 
Kullanıcı avatarı

denizefe yazdı:

evet sorun dediğim gibiymiş başıma geldi biliyorum.
ama parça + işçilik çok pahalıya gelmiş neyse geçmiş olsun..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2013 18:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: lancer 2006
arkadaşlar konu hortlıcak ama herkezin bilmesi için,benimde aynı sorun var bugün izmitte marmara elektronik arızayı buldu ama parça bulamadık bende p.tesi yetkili servisten orjinal parçayı sipariş vericem fiyat ise 380 TL,yapacak bişi bulamadık.yardım edecek kimse varmıdır????

OEM NO:MR581606

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2013 19:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Hemen zart diye gidip sipariş verdirmeyin. Araştırın biraz. Mutlaka vardır çıkmacılarda...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2013 23:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
zuroha yazdı:
arkadaşlar konu hortlıcak ama herkezin bilmesi için,benimde aynı sorun var bugün izmitte marmara elektronik arızayı buldu ama parça bulamadık bende p.tesi yetkili servisten orjinal parçayı sipariş vericem fiyat ise 380 TL,yapacak bişi bulamadık.yardım edecek kimse varmıdır????

OEM NO:MR581606

İzmitte neredesiniz bilmiyorum ama derince tarafında gülünce otomotiv de daha önce aradığım mitsubishi parçasını bildirdiğimde bana dönüp nerede ne kadara var ne zamana elinde olacağına ve kendilerinin değiştirip değiştiremiyeceğine kadar bilgi verdiler.

Şansını deneyebilirsin. ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2013 00:28 
Kullanıcı avatarı

izmitte bi tane pert bulduk ama şans bizden önce davranmışlar,yarın derincede işim var dediğiniz yere bi bakayım sağolun...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2013 21:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Kan grubu: 0Rh+
zuroha yazdı:
izmitte bi tane pert bulduk ama şans bizden önce davranmışlar,yarın derincede işim var dediğiniz yere bi bakayım sağolun...

Bu arada adresini kontrol ettim, Körfezde Yarımca sanayi sitesinin hemen üstünde. (Derince değil yani :pardon: )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Oca 2014 21:18 
Kullanıcı avatarı

şükürler olsun servisten sipariş ettiğim triptonik switch geldi,şu anda araba mevcut olan switch te plastik oval olan yer yok sadece düz plastik duruyordu,yaptığım işlerin resimlerini çekip koyuyorum belki rahatsız olabilirsiniz ama herkezin görmesi için yapıyorum...
bu arada fiyatı 400 TL.

ResimResim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2014 23:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Uğur Paydaş
Araç: Honda / Jazz
Kan grubu: A+
Benim için şaşırtıcı bir konu oldu,kullanım sıklığı olacak bu parçanın daha dayanıklı olmasını beklerdim.Neyse ki bekleme süreniz çok uzun olmamış tek teselli edecek ayrıntı bu ayrıca parçanın satış fiyatını oldukça yüksek buldum ama yenisini ve orijinalini taktırdıgınız için rahatlamışsınızdır geçmiş olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2014 13:19 
Kullanıcı avatarı

sağolun fiyat yüksek ama başkada bir yerde yok.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 19 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: