Zaman: 19 Ara 2025 20:06

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2012 09:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serhkan
Araç: carisma 1.8 gdi
Meslek: serbest
akerimoglu yazdı:
av.ilhami yazdı:
cont pc2 lastiklerime baktım. treadwear:280, tracktıon:AA, temperature:A. yani teknik olrak son derece yeterli. keyfe keder tercihen daha yumuşak olması için tred değeri 280den daha düşük olabilirdi. lastikçilerin cahilliğine dün de şahit oldum. aslında cahilliğine değilde kehanetine demek lazım;
lpg istasyonunda havaları kontrol edeyim dedim. lastiği takanlar 30 bar yapmışlardı. ben 32 olsun istedim. istasyonda lastik tamircisi de vardı. evet abi 32 olmalı biz çekirdekten lastikçiyiz biliriz vs. dedi. lastikler nasıl yeni aldım dedim. berbat lastikler bu bastığım havalar yakında iner hava kaçırır dedi. basınç kontrolünü manuel bir aletle yapıp tahminen hava hortumuyla hava basıyordu. bu sabah lastiklerin hepsinin 32 bar olmayabileceği düşüncesiyle bir istasyonda otomatik dijital hava makinasında 32 bar ayarlayıp tüm siboplara bastım. her lastik34-39 bar arasında yani hem 32den fazlaydı hem de hepsi farklı basınçtaydı!!!!!!!!!! ama sonuç tüm lastiklerimin havası 32 bara kadar kaçtılar. yani çekirdekten lastikçinin dediği gibi "kısa sürede lastiklerim hava kaçırmış" oldu :D

Sabah demişsin abi geri ama, çok gezmeden gidip baktın havalara değil mi?

Alıntı:
ilhami bey lastik konusunda kafama takılan bir şey var özellikle japon malı lastiklerde lastiğin üretim tarihi ile tüketicinin arabasına takması arası 1 sene oynuyor özellikle bizim gibi büyük şehirlerde oturmayanlar için avrupa marka lastik markalarında bu rakam çok fazla oynamıyor diyelimki aldık veya alacaz üretim tarihinimi esas alıcaz yoksa araca takılan tarihimi sonuçta sıfır lastik bekleme süresindede lastik özelliğini yitirmeye başlarmı

Malesef üretim tarihine bakılıyor. Durduğu yerde de hamuru ömründen kaybediyormuş.

Merhabalar..Konuya mudahil olmak istedim....Büyük bir lastik fabrikasında üretim operatörü olduğum için sizlere biraz bilgi vermek isterim.Aldığınız ebat lastikler yaklaşık 178 * 185 derece arasında pişer..Bu pişimde yaklaşık hamurun %80 piştiğini gösterir. % 20 kısmıda yolda kullanıldığında ısındıkca içindeki bütün hamurlar birbirlerine tam olarak pişmiş olurlar.Pişmiş lastiğin bekleme süresi en fazla 2 yıldır. Ayrıca belirtmek istiyorum.Bulunduğunuz ilin iklim şartlarına göre lastik tercih edin. Örnek veriyorum bulunduğun ilin iklim bölgesi 3 aylık periyodlar halinde iklim yaşıyorsanız ıslak zemin ve 4 mevsim lastiği tercih edin.Kış lastiklerinide sadece kış iklimini yaşarken kullanın.Yaz mevsiminde kış lastiği kullanan şöförleri görüyorum.Aracın hızlanması kısa sürede olmaz ve 4 mevsim lastiğine göre aynı devir ve viteste aynı hızı sağlamaz..... Lastik ile ilgili soruları olan arkadaşlar varsa sorularını cevaplayabilirim.... Saygılarımla..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2012 11:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
burcinhan yazdı:

Resim
Resim

Yeni aldığım jant lastiklerle sağ arka lastik çamurluğa sürtmeye başladı. Lastik ebatları üzerinde çıkanlarla aynı 195-60/15 yani ebatta değişiklik yok. Yapılan tek değişiklik jant görünüyor. Açıkçası ben bu durumu anlayamadım. Özelliklede neden sağ sürtüyor konusunu.

Bu arada arka rot ayarını kontrol ettirdim lastiğin duruşunda ve ayarlarında bir problem yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2012 00:38 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-test-olcum-cihazi-mitsubishi-ariza-tespit-cihazi-bilgisayarli-son-versiyon-82966275/detay
İlhami bey'e ithafen:) Bu ilan can yakar:)

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2012 20:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
Kan grubu: Arh+
umera yazdı:

fiyatı biraz daha mâkul tutsaymış
http://www.dealextreme.com/p/2-8-lcd-obd-2-can-bus-car-diagnostic-code-reader-memo-scan-for-mitsubishi-car-1-6f22-47140

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2012 14:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: carisma74
Araç: carisma
Meslek: memur
Kan grubu: A+
zeybek yazdı:

can yakar derken fiyatın pahalı olması mı kast edildi anlayamadım. bildiğim kadarıyla bu cihazlar 5bin usd civarı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2012 16:50 
Carisma Uzmanı

Arkadaşlar maksat cihazın çakma olması ve üniversal cihazdan bir arkının olmaması.
Basit çin oyunu üzerine sadecemitsu yazmış aynı şekilde diğer markaların adlarınada var bu cihaz.
70 dolar civarında almıştık:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2012 02:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergün İlker
Araç: 1.8 GDI
Meslek: Memur
Daha öncede yazdığım gibi benim 99 model carısmam var ,arabamın eksozundan benzin kokusu geliyor ölçüm yaptırdım normal değerlerin üzerinde yanmamış benzin attığını söylediler,birde normalin üzerinde bir benzin yakışı söz konusu ilk etapta bujilere baktırmak istiyorum sizlerin tecrübelerinden de faydalanırsam çok memnun olurum.İlginize şimdiden teşekkür ederim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2012 16:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: carisma gdi otomatik
Meslek: teknisyen
Kan grubu: arh-
normalin üzerinde derken araç ne yakıyor ortalama?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2012 17:18 
Kullanıcı avatarı

carismagdi yazdı:

Şehirlerarası 12-13 lt. 100 km. de şehir içi dahada artıyor yazdığım gibi eegsozdan gelen çiğ benzin kokusu ve egsoz muayenesi esnasında söylenenler neticesinde arabamın benzinin bir kısmını yakmadan attığı kanaatine vardım ,acaba ilk etapta bujilerimi kontrol etsem yada enjektörlere mi baktırsam karar veremdim bulunduğum yerde (sinop) arabamın bujilerini söktürmek bile büyük olay (uygun anahtar bulamadık) ama çaresine bakacağız artık silzerin tavsiyesi olursa çok sevinirim (bu arada arabam otomatik.)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2012 10:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: SALİH
Araç: MİTSUBİSHI CARİZMA
Meslek: MÜDÜR
arkadaşlar merhaba;

Salih. Trabzonluyum. 99Model carizma gl aracım var. bu gün sürerken fark ettim direksiyonda hafif sertlik var. sebebi ne olabilir. yada ne yapmam gerek masraf ne olur bilen var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2012 12:55 
Carisma Uzmanı

Merhaba
Öncelikle hidroliği tammı onu kontrol etmelisiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2012 20:01 
Kullanıcı avatarı

eturkoglu yazdı:
carismagdi yazdı:

Şehirlerarası 12-13 lt. 100 km. de şehir içi dahada artıyor yazdığım gibi eegsozdan gelen çiğ benzin kokusu ve egsoz muayenesi esnasında söylenenler neticesinde arabamın benzinin bir kısmını yakmadan attığı kanaatine vardım ,acaba ilk etapta bujilerimi kontrol etsem yada enjektörlere mi baktırsam karar veremdim bulunduğum yerde (sinop) arabamın bujilerini söktürmek bile büyük olay (uygun anahtar bulamadık) ama çaresine bakacağız artık silzerin tavsiyesi olursa çok sevinirim (bu arada arabam otomatik.)

Bana yardımcı olacak kimse yokmu acaba :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2012 09:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
eturkoglu yazdı:
eturkoglu yazdı:
carismagdi yazdı:

Bana yardımcı olacak kimse yokmu acaba :(

ilk başlayacağın yer bujilerdir herzaman onları değiştirerek başla istersen

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2012 11:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yaşar
Araç: Carısma 1.8 GDI
Meslek: Kamu
Kan grubu: 0(+)
Benim tavsiyem aracına kaliteli bir enjektör temizleyici (benzinli araçlar için) koy. Uzun yolda biraz sürat yap. Motordaki kurumlar temizlensin koku düzelir tahminim. Ayrıca hava filtresi ile emmemanifoldu arasındaki bağlantılarda gevşeme var ise onları da kontrol et.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2012 13:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: İlyas
Araç: Carizma Avance
Meslek: smmm
Kan grubu: arh+
kocaelinde taş sigorta bağlayacak birileri var mı. nerden taktık şu lpg yi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2012 23:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serhkan
Araç: carisma 1.8 gdi
Meslek: serbest
ilyaswolf yazdı:
kocaelinde taş sigorta bağlayacak birileri var mı. nerden taktık şu lpg yi

Merhaba ilyas bende adapazarındanım.99 1.8gdi ls carisma var .atıker tek nokta enjeksiyon lpg sistemi takılmış.Sende ne marka tüp var...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2012 13:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
Arkadaşlar hepinize kolay gelsin.
ebay den aldığım çıkma 4 tane bobinim dün geldi ve 4'ü de sağlam çok şükür. 4'ünü de kendim taktım. araba canlandı vallahi. daha önce 2 bobinle ölü gibiydi. yokuşlarda 1. vites de dahil bayılmalar, çekmemeler, çok yüksek yakıt tüketimi, aşırı ses ve homurdanmalar vs. Hepsi gitti çok şükür.
şimdilik araba iyi fakat akü kutup başlarını söküp programlama yaptım. arıza ışığı söndü ama bir müddet sonra arıza ışığı tekrar yandı. çoğunlukla yanmakla beraber arasıra sönüyor arıza ışığı. Acaba uzun süre 2 bobinle kullandığım için enjektörler tıkanmış olabilir mi?
benzine enjektör temizleyici koyup kullanmayı düşünüyorum? Ne dersiniz?
Bu arada geçen hafta az kalsın kaza yapıyorduk.
Nizip ilçesinden gaziantep'e gitmek için yola çıktım. daha ilçeden çıkmadan şoför tarafı ön tabla (veya salıncak) kırıldı ve sol teker kilitlendi. Allah'tan ki 40 la falan gidiyorduk da kimseye birşey olmadı. Tabi ki bu olay sırasında sol ön amortisör ve sol öne ait bazı parçalar hasar gördü. kısmetse onları değiştireceğim inşaallah. Sizlerden isteğim de şudur ki: Arabanın alt tarafından gelen sesleri hafife almayın, baktırın. Allah muhafaza pahalıya mal olabilir. Herkese teşekkürler ve keyifli sürüşler.

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2012 14:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: carisma74
Araç: carisma
Meslek: memur
Kan grubu: A+
GEÇMİŞ OLSUN. bir arkadaşımın dediği gibi ne olursa olsun arabadan ses gelmesi iyi değildir.
tabi en kötüsü hiç ses gelmemesi :) :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2012 15:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
carisma74 yazdı:
GEÇMİŞ OLSUN. bir arkadaşımın dediği gibi ne olursa olsun arabadan ses gelmesi iyi değildir.
tabi en kötüsü hiç ses gelmemesi :) :kart:

teşekkürler.
arkadaşın haklıymış demek ki :)

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2012 15:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Çok geçmiş olsun.

Bende tablaları yeni değiştirdim. Benden önceki sahibi rotilleri değiştirmek için tablayı kesip daha sonra yeni rotillerle birlikte kaynatmış. Allahtan erken farkettik sorunu büyümeden çözdük.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye