Zaman: 02 Eki 2025 10:38

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Carisma Alınca Yaptıklarım
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012 09:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: taner
Araç: Carisma 1,6 Glx
Meslek: Kamu
Kan grubu: a
Carismayı alır almaz yaptırdıklarım toparlayıp yazdım. Fikir vermesi açısından arkadaşlara yol gösterebilir. Ayrıca aracıma yaptırdığım döşemelerin resimlerini paylaşmak istedim. Arabayı uygun fiyata tanıdıktan aldım. 15 bin civarında glx ler vardı ben bakarken ancak alınca mutlaka bişeyler yaptırırı içim rahat etmez vs. sebeplerden dolayı iyice araştırdım. Aracın lpg si yoktu. forumda atikerin sıkıntısız tavsiye edilmesi ve ucuz olması nedeniyle arabaya ilk ben lpg taktırmak istedim. O yüzden sadece benzinli aldım. arabayı 5 yıl binme hedefiyle aldım ve herşeyi ona göre yaptırdım. Bunlar aracın resimleri

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Araçta mavi kadife döşeme vardı. Arabayı kuaföre verdikten sonra gri renk tavan döşemesi sarktı. iki kez oto kuaförde orjinal yapıştırıcısıyla yapıştırıldı ancak her seferinde yeniden sarktı. kapı içlerinde döşemeler kapı kolu vs kenarlarından açıldı kuaför sonrası döşemeler resmen döküldü. zaten değiştireceğim için çok sıkıntı etmedim. tavan aklımda yoktu sadece. döşemeleri yaptırmadan arabayı tozdan kirden iyice arındırmış oldum. döşeme malzemesi olarak ulustan mt si 10 tl ten 3 mt gri vinlex aldım. tavanı kuaför yapan yere söktürdüm. elemanların yardımıyla yapıştırıcısı bana ait olmak üzere onların yardımıyla yapıştırdım. Ufak bişeye anlaştık. Kapılar için bir sürü döşemeci gezdim. çoğu yapamayız derken bir kaçı sadece kapı içlerine 150 tl tavana 200 tl istedi (vinlex malzeme için).kapı içleri presli olduğu için çoğu tamamen değiştirmek istedi. kapı döşemeleri kumaş kısmı hariç iyi olduğu için kabul etmedim tabi. istenen rakamı hiç yazmamayıyım. kapı orta döşemenin kenarlarına fitilleri nikelajcıda sorduğumda 4 kapı için 400 tl gibi bir rakam çıktı. bende oto aksesuarcıdan mt si 1-1.5 tl ye aldığım nikelaj görünümlü plastik fitil kullandım. kapıların yapılması için 80 tl döşemeciye işçilik verdim.toplam vinlex + bally + fitil olmak üzere 90 tl malzeme tüm kapı + tavan için 100 tl işçiilk verdim. Tabi şartlar Ankara olunca rekabet yüksek heryerde bu imkanlar biraz zor. Koltuk kılıflarının kumaş olmasını istedim terletme ve temizlik artısından dolayı. henüz yeni aldığım fazla kullanımadığım koltuk kılıfları sattığım aracımdan söktürüp carismaya taktırdım. klıfları aldığım döşemecide 20 tlye arka koltuk yanlarındaki yerlere kılıf dikildi. arka koltuk başlarına uymadığı için yenileri dikildi. Eski araçtan sökülmesi carismaya takılması ve yan ve koltuk başları tadilatları için toplam 40 tl döşemeciye verdim. Koltuk kılıflarını daha önce 90 tl aldığımıda varsayarsak yoplam 330 tl ye arabanın döşemeleri bu hale getirmiş oldum. Tavanın resmini çekmeyi unutmuşum. kapı içerindeki aynı gri döşeme. Sadece paspas renklerinde hata yaptığımı düşünüyorum. Onları gri alsaydım sanırım daha hoş dururdu.Sarı paspas kiri çok belli ediyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012 10:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
kazasız belasız güle güle kullanın aracınızı

yaw gene dikkatimi çekti bu carismalarda arkadaki küllük kimsede yok mu yahu her gördüğüm araçta orası boş:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012 10:37 
Kullanıcı avatarı

Yeni araç alıp tüp taktıracaklar için güncel masraflar şöyle 170 tl noter ,45 tl sızdırmazlık + ek1 , ekzoz emisyon kartıyla birlikte 32 tl, tuv muayenesi 150 tl, şehire göre trafik sigortası 200-300 aralığı (en güzeli axa oyağa yaptırmak) toplam 700 tl . Araca 990 tlye atiker tüp taktırdım. Tüm bunların dışında daha öncede nistepeten yaşlı ve daha yaşlı araba alıp kullandım. Her aracı aldığımda çok önem verdiğim lastiğiydi freniydi ön takımıydı eksiğiydi derken arabasına göre 1 - 2 bin masraf olacağını düşünür alacağım arabanın fiyatını ona göre belirler, arabayı aldığımda yaptığım masrafların arabanın alış parasından çıkarır ona göre yola çıkarım. Bu arabaya tüp hariç 1750 masraf yapmışım. yaptıklarımı not ettim. kabaca şu şekilde. 330 tl döşeme yenileleme işleri, 200 yl oto kuaför + paspas , 300 tl triger v kaşıyısı direksiyon kayışı yağ yağ filitresi hava filitresi değişimi işçilk dahil, 4 yazlık lastik 400 tl pirelli , 90 tl park sensörü, 110 tl akü, 70 tl ön arka fren ayarı ve disklerin tornalanması olmak üzere toplam 1500 tl yapıyor. 250 tl de ufak tefek cam anahtarlarını tamiri elektirik işçiliği , sağ dikiz aynası tamiri vs işlere verdim. Biraz uğraştım ancak benim kanımca rahat binebileceğim bakımlı bir aracım oldu. Tüm bu işlerden sonra karşıma rutin bakımların dışında belki baskı balata masrafı çıkmasını bekliyorum. Ayarlayabilirsem acil olmamakla birlikte alttan gelen sesler için alt salıncak gurubu değişimi vs 600 tl civarı bir masrafım olur. Araçtan yakıt ve konfor olarak son derece memnun olduğumu yazmadan geçmeyeyim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012 10:55 
Kullanıcı avatarı

znc yazdı:

yaw gene dikkatimi çekti bu carismalarda arkadaki küllük kimsede yok mu yahu her gördüğüm araçta orası boş:)

znc teşekkür ederim. Edirnede arkadaşım var, yurt dışından getirtti carismasını, ondada küllük yoktu. bunu bilerek yapmışlar diye düşünüyorum.Sonradan satabilmek için. Karter koruma gibi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012 12:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
znc yazdı:

bende var hem önde hem arkada hemde hiç kullanılmamış. kaybolmasın diye gözüm gibi bakıyorum :)

En son cihan841 tarafından 08 Haz 2012 12:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012 12:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
karter koruma bende yok .hiçde görmedim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012 13:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
hayırlı olsun Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. güzel olmuş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012 13:45 
Kullanıcı avatarı

cihan841 yazdı:
znc yazdı:

bende var hem önde hem arkada hemde hiç kullanılmamış. kaybolmasın diye gözüm gibi bakıyorum :)

:) bende öndeki varda arkadaki yok. Ben kullanıyorum arada içerim sigara arabada. Ama bende başkası içince sinir oluyorum sadece ben içebilirim :)

karter koruması bende de yok avrupa araçlarda zaten olmuyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012 15:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: muhasebe
Kan grubu: A+
aracı aldıktan sonra 1350tl alt takımlara masraf yaptım, şuan için tek kuruş masrafı yok,

tek problemim iç döşeme, acelem olmadığı için 1 ay kadar sarkıtacam, malum bütçeyi alırken aşmanın yanında birde 1350tl çıkınca zora girdim.

koltuklara sadece kılıf alarak işi ucuza kapata bilirim, ama öncesinde bir kuaföre sokmam lazım... yarına bitirmek istiyorum, bakalım kayınvalideyi kandırabilirsem onun halı yıkama makinesi ile de içini temizleyip işi ucuza kapatabilirim :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012 17:27 
Kullanıcı avatarı

1350 tl sadece alt takımsa cok para harcamısın

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Haz 2012 10:02 
Kullanıcı avatarı

a
rizeli yazdı:
aracı aldıktan sonra 1350tl alt takımlara masraf yaptım, şuan için tek kuruş masrafı yok,

tek problemim iç döşeme, acelem olmadığı için 1 ay kadar sarkıtacam, malum bütçeyi alırken aşmanın yanında birde 1350tl çıkınca zora girdim.

koltuklara sadece kılıf alarak işi ucuza kapata bilirim, ama öncesinde bir kuaföre sokmam lazım... yarına bitirmek istiyorum, bakalım kayınvalideyi kandırabilirsem onun halı yıkama makinesi ile de içini temizleyip işi ucuza kapatabilirim :D

rizeli alt takimlar icin yaptiklarini tecrubelerinle ve rakamlarla yazabilirmisin? cok guzel olur, yaptirmayi dusunenler icin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Haz 2012 00:31 
Kullanıcı avatarı

ad.rot başı 40TL
2 ad.salıncak (komple) 160TL
2 ad.Z rot ön 50TL
2 ad.Z rot arka 50TL
1 ad.Arka porya (arka sağ lastik bilyası) 130TL
1 ad.Ön kulak 40TL
1 ad.Arka kulak 75TL (bulması biraz sıkıntı olmuş)
1 ad.takım ön balata 80TL (arkalar yeni olduğu için değişmedik)
1 ad. V kayışı 30TL
1 Ad.hidrolik dreksiyon kayışı 20TL(h.d. kayışı yazmış muhtemelen budur
1 ad. Triger kiti(jonon) 135TL
Arka Aks tamiri 200TL
Rot ayarı 20TL (ben öncesinde 40tl ye yaptırmıştım)
frenler için ayna torna yapıldı, değişmesine gerek yokmuş 30TL

300 tel de işçilik aldı, fiyatları ve yaptıklarını bir deftere yazıp verdi, 1350TL verdim tamamına,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Haz 2012 00:33 
Kullanıcı avatarı

Alt takim derken genelleme yapmak istemistim:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Haz 2012 00:48 
Kullanıcı avatarı

Bugün koltuklar için kılıf baktım. 150tl ye var alayım dedim kaliteliymiş... Sonrasında 2-3 dükkan gezdim. bir tanesi mantıklı geldi bana. Seçtiğim kılıfı koltuğa tam oturtuyor. arka koltuklar için 4 paça yapacakmış kapı ile koltuk arasında kalan kısımları da ayrıca yapmak lazım dedi. içeride kesip biçip koltuğa tam uyumlu yapıyor. 180tl fiyat istedi. ama aracı yarım gün yatırmam lazım... fiyat nasıl. veya ostanbul avrupada yaptirabilecegim saglam biyer varmi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2012 08:28 
Kullanıcı avatarı

rizeli yazdı:
Bugün koltuklar için kılıf baktım. 150tl ye var alayım dedim kaliteliymiş... Sonrasında 2-3 dükkan gezdim. bir tanesi mantıklı geldi bana. Seçtiğim kılıfı koltuğa tam oturtuyor. arka koltuklar için 4 paça yapacakmış kapı ile koltuk arasında kalan kısımları da ayrıca yapmak lazım dedi. içeride kesip biçip koltuğa tam uyumlu yapıyor. 180tl fiyat istedi. ama aracı yarım gün yatırmam lazım... fiyat nasıl. veya ostanbul avrupada yaptirabilecegim saglam biyer varmi?

rizeli benim resimdeki kılıflarda 150 tl idi. ben pazarlıkla 90 a aldım. Muhtemelen aynı kalitededir. Kılıflar için biraz pazarlık yapmaya çalış. 4 parça dikim için 30-40 tl normal bence beğendiğin kılıfı ne kadar uygun alırsan o kadar iyi olur. Ancak bulunduğun yerde seçenek yoksa ve zamansal sıkıntıların varsa, fiyat pahalı değil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2013 09:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: tekel
Meslek: işçi
Kan grubu: 0x
drezin yazdı:
a
rizeli yazdı:

rizeli alt takimlar icin yaptiklarini tecrubelerinle ve rakamlarla yazabilirmisin? cok guzel olur, yaptirmayi dusunenler icin

merhaba.aracı gülegüle kullanın..resimlerdeki kapı döşemesinin orta kısmında nikelaja benzeyen bir şerit var bunu nasıl yaptınız ve malzeme nedir acaba.benim ortadaki kumaş çok deforme fakat pres baskı diye değişmiyor kendim değiştirip o nikelaj malzemeden ek yerine geçerim sizinki gibi süper olur.yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2013 22:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Carisma 1.8 GDI 1999
Meslek: Astsubay
Kan grubu: BRh+
Arkadaşlar kullanılmış ama temiz duruyor arka küllük.
http://www.ebay.co.uk/itm/Mitsubishi-ca ... 337096eb74

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2013 19:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: kemal
Araç: mitsubishi carisma 1.6 glx
Meslek: e
Kan grubu: arh+
znc yazdı:

aynn bendede yok :-)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: