Zaman: 29 Eki 2025 20:25

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 48 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: GAza basınca gelen ses.
MesajGönderilme zamanı: 22 Haz 2012 13:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Öncelikle Cihan bey'in yazdıkları olmayacak. Yeni program yüklenince ses azalacak nadiren duyulur hale gelecek.
İkinci olarak Nuri Bey forumun içinde Ankara'da yeni programın bulunduğu ve yükletildiği bir servis hakkında bilgi var. Giden arkadaşlar da gayet memnun olduklarını söylüyorlar bir araştırın derim.
Temsa'dan bişeyler beklemek anlamsız. Adamlar sanki Mitsubishi binek grubunu (L200) hariç kaale almıyorlar. Satış olmasnda başımıza iş açılmasın diye bakıyorlar. Sizce Lancer Evo'nun senelik satış hedefi 6 Adet olabilir mi? Ama Temsa öyle diyor.... Gerisini siz düşünün artık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2012 08:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: ASX 2011
Meslek: BANKACILIK- FİNANS
Bu konu hakkında yalnız olmadığımı görmek beni memnun etti. Çünkü Japonya ya mektup yazmaya karar verdim ve birden fazla kişiden bu konuda şikayet alınırsa bu konunun kronik bir sorun olduğu ve çözülmesi gerektiğine karar vereceklerini düşünüyorum. Daha öncede belirttiğim gibi triger kayışı yerine zincir kullanan diğer araçlarda böyle bir ses duymadım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Tem 2012 10:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: erkan
Araç: Mitsubishi ASX
Meslek: kamu
mustafa bey,
sizin de dediğiniz aracın sağ tarafından gelen şıkırıtı sesi bende de mevcut ayrıca frenlerimde ötüyor. bu konuda servise 4-5 kere gittim. istanbuldan özel cd geldi araca yüklendi olmadı. şimdi tekrar servise gidicem araca internet üzerinden temsa genel merkezden bağlanacaklar. sonuç olumlu olur inşallah. olmaz ise temsa yetkilileri ankaraya gelerek aracı bizzat tamir edicekler.
bende net rakamlar var araç 80-90 arasında seyrederken özellikle 83 ve 88 km hızlarda sağ taraftan bu şıkırtı sesi geliyor. bana söylenen avansın otomatik olarak ayar yaptığı ve bundan kaynaklandığı. ayrıntılı bilgi isterseniz mail adresi verebilirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Tem 2012 10:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: erkan
Araç: Mitsubishi ASX
Meslek: kamu
ayrıca servis (yeni uyandım), servis kaydı açmamak için elinden geleni yapıyor. mutlaka servis kaydı açtırın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Tem 2012 16:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nuri
Araç: Lancer Sportback
Meslek: Tüccar
Kan grubu: b+
Evet servis kaydı açtırmak çok önemli. Yarın 10 bin bakımı için gideceğim sevise bu sorunuda belirtecem bakalım ne yapacaklar paylaşırım burada .

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2012 16:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nuri
Araç: Lancer Sportback
Meslek: Tüccar
Kan grubu: b+
Bu gün servise gittim. 10 bin bakımı yapıldı 2 bin devirde gelen sesi söyledim şeref usta program güncellemesi var bu şikayetle ilgili dedi ve yeni programı attılar. Dönüş yolunda baya test ettim ses şimdi yok.Avans sesiymiş o ses usta öyle söyledi bu program avans ayarını yapıyormuş. 2 bin devirde gelen o dizel sesi hiç yok ama 2 vites bi garip geldi bana. 2. vitese geçince ilk yüklenmede motorun sesi bi değişik geliyor .. 1-2 gün deneyip bakacam. Her halde bu iş sorunsuz olmuyor :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2012 08:16 
Kullanıcı avatarı

Benim araca 2 defa güncelleme yaptılar hala geliyor ses. Mekanik bir sorunu programla çözmeye çalışmalarını anlıyamıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2012 12:28 
Kullanıcı avatarı

MUSTAFA_E yazdı:
Benim araca 2 defa güncelleme yaptılar hala geliyor ses. Mekanik bir sorunu programla çözmeye çalışmalarını anlıyamıyorum.

Size yapılan yüklemeler gerekli programın yüklemeleri olmayabilir. Servis elinde bulunan programı 2 kere yüklemiştir araca. Zaten bildiğim kadarıyla bu yeni program bi Denizli Özpam'da bir de Ankara Şeref Oto da mevcut. Diğer servisler hala bihaber.
Sorun mekanik olmakla birlikte avans ayarı ile ilgili. MIVEC kendisi sürekli avansı ayarlayıp duruyor fakat özellikle yazın havalar ısınınca ayar tutmuyor. Sebebi de dah önce de paylaştığım gibi; ASX ler gelirken üzerlerinde Japon yada Rus iklim ve yol koşullarına göre bir programla gelmeleri. Türkiye iklim ve yol koşullarına uyumlu bir prg yok üstünde. O yüzden yeni prg yüklendiğinde Türkiye İklim ve yol koşullarına daha uyumlu hale geliyor araç.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2012 12:32 
Kullanıcı avatarı

etacarinea yazdı:
Bu gün servise gittim. 10 bin bakımı yapıldı 2 bin devirde gelen sesi söyledim şeref usta program güncellemesi var bu şikayetle ilgili dedi ve yeni programı attılar. Dönüş yolunda baya test ettim ses şimdi yok.Avans sesiymiş o ses usta öyle söyledi bu program avans ayarını yapıyormuş. 2 bin devirde gelen o dizel sesi hiç yok ama 2 vites bi garip geldi bana. 2. vitese geçince ilk yüklenmede motorun sesi bi değişik geliyor .. 1-2 gün deneyip bakacam. Her halde bu iş sorunsuz olmuyor :)

Daha öncede bahsetmiştim. ASX ilk kalkışlarda hantal kaldığından bu yeni programla birlikte siz az gaz verseniz bile araç kendi kendine daha fazla gaz veriyor ve yükleniyor. Dolayısı ile kalkışlar daha seri hale geliyor. O yüzden 2. viteste aracın sesinde bir değişme oluyor. Mart ayında yüklenmişti bu prg benim ASX'e. O günden beri şıkırtı yok. Araç daha seri ilk kalkış yapıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Tem 2012 08:17 
Kullanıcı avatarı

Salı günü yazımı Mitsubishi Motors Tokyo ya gönderdim. Türkiye'den "Ses normal ." cevabı haricinde bir yanıt alamadığım için son çare olarak bunu yaptım. Gelen cevabı sizinle paylaşacağım. Gelirse tabi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2012 08:16 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar günaydın. Dediğim gibi Mitsubishi Motors Japonya'ya gönderdim şikayetimi. Sorundan dolayı özür dileyerek şikayetimi Mitsubishi Motors Avrupa aracılığı ile TEMSA'ya ileteceklerini belirten bir mail göndermişler. Şimdi Temsa'dan haber bekliyorum. Bence bu zincir sesi kronik bir sorun ve ürtici firma tarafından çözülmesi gerekiyor. Sesi sizlerde duyduğunu belirten arkadaşlar sizlerde şikayetlerinizi servislerinize bildirirseniz çözüm üretileceğini düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2012 20:34 
Kullanıcı avatarı

Bugün akşama doğru Mitsubishi Motors Europe dan da mesaj geldi. Temsa ile iletişime geçileceği söyleniyor. Bekliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2012 14:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kazım
Meslek: Mühendis
Kan grubu: AB+
Temsa bu probleme dair onlarca dönüş almadı mı? Peki Temsa bu konuyu Mitsubishi Avrupa'ya veya Japon'ya bildirmedi mi? Temsa 'da birilerinin bu forumdan haberi yok mu? Aracın bazı kronik problemlerini bilmiyorlar ve duymadılar mı? Mitsubishi neden çözüm sunmuyor?

15000 KM bakımında sesi özellikle söyledim. Yazılım güncellemesi filan yapıldığı söylendi. Araçta ses olmadığı belirtildi. Aracı aldım denemeye çıktım. Ses aynen devam ediyor. Fakat aracın 1nci ve 2nci vitesi daha seri hale geldiğini de hissettim. Yani bir şeyler değişmişti ve bu yazılımla alakalı idi, bundan eminim ama avans sesi 1900 - 2200 devirlerde devam ediyor. Hatta 4000 - 5000 devirde yokuş tımanırken avans sesi daha da belirginleşiyor. Aracın 4000 - 5000 devirde motor sesisne rağmen avans sesini müzik dinler gibi dinliyorsunuz. Bu konuda bir kaç kez daha girişimim olacak. Umarım kısa sürede bunun çözümünü bulurlar. Daha da fazla bir şey söylemek istemiyorum şu anda..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2012 00:43 
Kullanıcı avatarı

Sizce bu sorunu Mitsubishi Japonya ve Avrupaya bildirmiş olsalar bu araçlar geri çağırılmaz mı. Toyota pedal arızası için araçları geri çağırmadı mı? Bence siz ve sisizn gibi bu sesi duyduğunu söyleyen arkadaşlar Mitsubishi Japonya ve Avrupaya bu sorunu bildirse acaba neler oluyor diye düşünmezlermi ve girişimde bulunmazlarmı. Sonuçta 50.000 TL ve üzeri para verip aldığımız bir araçta konforu azalltan bir unsur ve insanın araçtan soğumasına neden olabilir. Eğer isterseniz mektup yolladığım Japonya adresini bildirebilirim. Bu sorun b,rden fazla kişi tarafından dile getirlirse .çözüm üretilir diye düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2012 08:59 
Kullanıcı avatarı

Şu an için düşünmüyorum Japonya'ya yazmayı. Servisle bir kez daha görüşeceğim zamanım olduğunda. Genel olarak aracın bir iki kusuru haricinde memnunuz. Fakat belirttiğiniz şekilde 50.000 TL verince bu bir iki kusur fena halde can sıkıyor. Keyifli keyifli araç kullanırken birden başlayan şıkırtı hiç hoş değil. Servis mantıklı bir çözüm ve sonuç getiremezse ardından yazacağım Japonya'ya. Japonya adresini iletebilirseniz elimizin altında olsun. Muhtemelen bir kaç hafta içine servisten sonuç alamayacağım ve bende direkt olarak Japonya'ya detaylı bir şekilde araçla ilgli tüm olumlu ve olumsuz noktaları yazacağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2012 11:40 
Kullanıcı avatarı

Kazım Bey, daha önce benimde başıma gelen bu şıkırtı olayı 2000 devir ve civarında geliyordu. 4000 - 5000 devire çok nadir çıktığımdan oradaki sesi bilmiyorum. Ancak en son yazılım güncellemesiyle ses artık gelmiyor. Servisinize gittiğinizde Denizli Özpam veya Ankara Şeref Oto daki ustalarla görüşmelerini sağlarsanız sanırım sizinde şıkırtı probleminiz kalmayacak.
Bu arada bildiğim kadarıyla bu problem Japonya'ya geçen sene ulaştı ve yeni yazılım gönderildi. Bizim araçlara yüklenenler işte bu yazılımlar....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2012 23:45 
Kullanıcı avatarı

Mitsubishi Avrupa'dan gelen mesajdan sonra aracı satın aldığım plazadan aradılar. Cumartesi günü servise gideceğim tekrar. Bakalım sonuç ne olacak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2012 15:19 
Kullanıcı avatarı

Teşekkürler Gültekin Bey, ilk fırsat bulduğumda servise gideceğim ve bu bilgiyi aktaracağım.
Mustafa Bey, sizdende servis sonrası bilgileri bekliyoruz.
Umarım bizim araçlarda da bu problem çözülür.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2012 23:44 
Kullanıcı avatarı

Sonuçları elbette paylaşırım. Bu ses buradaki araç sahiplerince duyuluyorsa ve insanı rahatsız ediyorsa ayrıca kendi lansmanında ki diğer araçlarda böyle bir sorun yoksa normal değildir bence ve düzeltilmesi gerekir. birde dikkatimi çeken birşeyi daha belitrmek isterim benim mektubum Mitsubishi JAponya ya teslim edildikten 1 gün sonra yanıt geldi. Bu ses onlar tarafından bilinseydi vey normal olsaydı sadece TEmSA nın yaptığı gibi normal bir ses diye cevap verirlerdi. Servise gitmem biraz zaman alacak çünkü sağlık ile ilgili sorunlar var . Son olaral Avukat bir tanıdığımla da bu konuyu paylaştım. Davay açılırsa kesin kazanılır diyor. İnşallah oraya kadar gitmeyecek.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2012 18:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: carısma avance
Meslek: teknık uzman
Kan grubu: 0rh+
slm arkadaşlar evet ses geliyo cunkı asx lerın belırlı serilerinde avans sesı var buda yazılımla çozuluyo ama adres GULAL MITSUBISHI FATİH USTA

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 48 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye