Zaman: 21 Eki 2025 23:52

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 62  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: colt yakıt tüketimi
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2012 16:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: yusuf
Araç: colt 1.3 2008
Meslek: Memur
Kan grubu: 0rh+
2008 model 1.3 invite düz vites 58000km de, bu arada kusura bakmayın yazmayı unutmuşum değerler lpg içindir...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2012 17:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
Geçen hafta marmarise gittim tüm yolculuk boyunca hızım 90-120km/h arasıydı. Yolculuk boyunca 2100 km yol yaptım.
Marmaris te 780 km de depoyu fulledim 44 lt benzin aldı. :D

Marmaristen Çeşmeye geçtim çeşmede 100 km falan yaptım şehiriçi İzmir çiğlide fulledim tekrar depoyu 630 km de 41 lt benzin aldı. :oops:

Dönüşte Çanakkale yolundan geldim baya bi ışıklara takıldım, keşan gökçetepeye uğradım köy yollarında sürdüm dönüşte mahmutbey gişelerinden önce 1 saat trafik te bekledim 690 km de ışık yandı.

127lt ile 2100 km yaptım yani.

127lt*4,23(ort)tl=538 tl

538tl/2100km=0,256 tl yani tüm yol boyunca 25,6 kuruş yakmış.

Marmariste fullediğimde baya bi sevindim değere ama sonra sapıttı biraz. az mı yaktım çokmu yaktım yorumlarınızı bekliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2012 18:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
seyo yazdı:
Geçen hafta marmarise gittim tüm yolculuk boyunca hızım 90-120km/h arasıydı. Yolculuk boyunca 2100 km yol yaptım.
Marmaris te 780 km de depoyu fulledim 44 lt benzin aldı. :D

Marmaristen Çeşmeye geçtim çeşmede 100 km falan yaptım şehiriçi İzmir çiğlide fulledim tekrar depoyu 630 km de 41 lt benzin aldı. :oops:

Dönüşte Çanakkale yolundan geldim baya bi ışıklara takıldım, keşan gökçetepeye uğradım köy yollarında sürdüm dönüşte mahmutbey gişelerinden önce 1 saat trafik te bekledim 690 km de ışık yandı.

127lt ile 2100 km yaptım yani.

127lt*4,23(ort)tl=538 tl

538tl/2100km=0,256 tl yani tüm yol boyunca 25,6 kuruş yakmış.

Marmariste fullediğimde baya bi sevindim değere ama sonra sapıttı biraz. az mı yaktım çokmu yaktım yorumlarınızı bekliyorum.

hocam bence bayağı çok yakmış ben 45 litre ile şehir içi 750km yapıyorum siz uzun yolda 690 km yapmışsınız. ben aynı yolu tahminimce 400TL ye giderdim. aslında sizin araç 1.5 daha az yakması lazım ama kullanım sitiliniz çok sert galiba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2012 20:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: mitsubishi colt 1.3 invite
Meslek: Pegasus Yer işletme uzm
Kan grubu: o rh
En son Kartal Soğanlık - Pendik kaynarca arası (yaklaşık 13 km) mesafe gidişte 4.3 lt dönüşte 6.4 lt bir tüketim değerine ulaştım,genelde şehir içi 6 lt şehir dışı 5 lt gibi bir ortalama değeri var, yakıt tüketimi bir önceki aracım olan lacetti ye oranla çok çok iyi. Sadece geçen ay ayvalığa giderken kartal full istasyonundan akaryakıt alma gafletini yaptım 390 km sonunda ortalama tüketim 7.1 lt gösteriyordu o günden beri full istasyonlardan su bile almıyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2012 22:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: ahmet
Araç: colt 2010
Meslek: diger
koraybaris yazdı:
En son Kartal Soğanlık - Pendik kaynarca arası (yaklaşık 13 km) mesafe gidişte 4.3 lt dönüşte 6.4 lt bir tüketim değerine ulaştım,genelde şehir içi 6 lt şehir dışı 5 lt gibi bir ortalama değeri var, yakıt tüketimi bir önceki aracım olan lacetti ye oranla çok çok iyi. Sadece geçen ay ayvalığa giderken kartal full istasyonundan akaryakıt alma gafletini yaptım 390 km sonunda ortalama tüketim 7.1 lt gösteriyordu o günden beri full istasyonlardan su bile almıyorum

Full istasyonlarından da alsam opetten veya shellden de alsam benim için herhangi bir tüketim farkı olmadı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2012 23:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Deniz
Araç: Colt invite AMT + Konfor + GP 2005
Meslek: Mühendis
Merhaba Arkadaşlar. 2005 121000 de Coltum var. Burdaki değerleri okuyunca biraz moralim bozulmadı değil. Şehir içinde 6-6,5 lt arası şehir dışıda 5,5 - 6 lt arası yakıt tüketimim var tabi bunlar çok sakin kullanımda ve araç max 2 kişi bagaj boş iken. Acaba biraz daha düşürmek için napılabilir. Benzin katkısı vs önerir misiniz. Birde klimam geç soğutuyor yani araç çalıştıktan bir 5 dk sonra anca kendine gelmeye başlıyor şu an ki izmir sıcaklarında 3. kademeden aşağıda düşürmüyorum. Acaba gaz takviyesi lazım mı? Teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2012 01:12 
Kullanıcı avatarı

Richter yazdı:
Merhaba Arkadaşlar. 2005 121000 de Coltum var. Burdaki değerleri okuyunca biraz moralim bozulmadı değil. Şehir içinde 6-6,5 lt arası şehir dışıda 5,5 - 6 lt arası yakıt tüketimim var tabi bunlar çok sakin kullanımda ve araç max 2 kişi bagaj boş iken. Acaba biraz daha düşürmek için napılabilir. Benzin katkısı vs önerir misiniz. Birde klimam geç soğutuyor yani araç çalıştıktan bir 5 dk sonra anca kendine gelmeye başlıyor şu an ki izmir sıcaklarında 3. kademeden aşağıda düşürmüyorum. Acaba gaz takviyesi lazım mı? Teşekkürler.

senin değerler çok iyi hele ş.içi niye sıkıyorsunki canını. işin açıkçası colt ile ş.dışı 4 lt lere ş.içi 5 lt lere pek inanasım gelmiyor.
ya ben anlamadım bu değerleri yakalamak için kağnı gibimi kullanmak lazım aracı. :crazy:
klimaya gelince benimkide çok sıcak havalarda açar açmaz hemen soğutmuyor. 3-5 dakka sürer kendine gelmesi.
kendine geldiğinde soğuk üflüyorsa sorun yoktur...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2012 10:17 
Kullanıcı avatarı

seyo yazdı:
senin değerler çok iyi hele ş.içi niye sıkıyorsunki canını. işin açıkçası colt ile ş.dışı 4 lt lere ş.içi 5 lt lere pek inanasım gelmiyor.
ya ben anlamadım bu değerleri yakalamak için kağnı gibimi kullanmak lazım aracı. :crazy:
klimaya gelince benimkide çok sıcak havalarda açar açmaz hemen soğutmuyor. 3-5 dakka sürer kendine gelmesi.

Şehir içi diyoruz ama taktir edersiniz ki burdaki şehir içi trafiği bir İstanbul değil. Ancak ışıklarda durulup kalkılan bir trafik =)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2012 10:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
Richter yazdı:

şehir dışı değerleri her türlü fazla, ankara'da şehir içinde benim değerler de öyle ama izmir için fazla gibi. klima performansının muhtemeşem olduğu söylenemez zaten ama hemen de soğutmaya başlaması gerekir. bir klimacıya uğrayın.
selamlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2012 10:57 
Kullanıcı avatarı

Peki önerebileceğiniz bir durum var mı. Kullanım konusunda gerekenleri zaten yapıyorum. Yarın İstanbula yola çıkacağım tekrar deneyeceğim. Bakımlarım düzenli yapılıyor yetkili serviste. İlk mesajdada sorduğum gibi benzin katkısı falan etki eder mi. Gerçi artık aracım da 7 yaşında 121000 de ve daha debriyaj balatası değişmedi :S

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2012 11:08 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Yaş ve artan kilometre nedeniyle sanki değerleriniz normal gibi...
Yeni Colt'larda da sizden maksimum 1lt civarı az yakıyordur. Çok büyük bir fark yok ;)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2012 17:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
seyo yazdı:
Richter yazdı:

Merhaba Seyhan bey

Neden değerlere inanmıyorsunuz ki ben full şehir içi ankara trafiğinde 1 depo ile 750km yol yapıyorum ortalamam ise 5,9
resimleride yüklüyorum ki zaten konu açacaktım bununla ilgili. ki ben kalan 60km dediği halde 752km olduğunda benzin aldım belki zorlasam 770km yapardım..ortalama hızıma bakarsanız tamamen şehir içi olduğunu göreceksiniz.

Resim

Resim

Resim

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2012 22:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: mitsubishi colt 1.3 invite
Meslek: Pegasus Yer işletme uzm
Kan grubu: o rh
Kartal-çayırova arası hergün işe gidip geliyorum(soğanlık-yapıkredi bankası bankacılık ussu)*(toplam 74 km), Çayırovadaki bp ten ultimate 97 oktan yakıt kullanıyorum her 3 depoda bir Arexons Benzina diye bir katkı var onu kullanıyorum arac boş depodayken(yakıt ışığı yandıktan 50 km sonra) kullanılıyor ama full depo doldurulması gerek ben herzaman 45 ıle 48 lt arası yakıt alıyorum (depo 37 lt yazıyor ama?) kullanıma bağlı olarak 750 ıle 850 km arası yol gidiyorum, Allah bereket versin, kaza bela vermesin 10 numara bir araç(bir önceki aracım lacettiydi Allah düşanıma vermesin)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2012 08:43 
Kullanıcı avatarı

h.sonu keşan gökçetepeye gittim 245 km yol, giderken 3 yetişkin araba yüklü klima hep açık avcılar ve b.çekmecede bayağı bi trafiğe takıldım 100/5,9 oldu tüketim.

dönüşte yük yoktu ve klima açmadım Malkara girişi 1 saat İstanbuldada bikaç yerde trafiğe takıldım 5,5 idi tüketim.
hız olarak ta 100 km yi geçmedim.

uzun yolda 5,5 lt altına düşemiyorum bunu anladım ben :( :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2012 18:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: mert
Araç: colt cz3
Meslek: satıs pazarlama
Kan grubu: 0rh+
Selam arkadaslar benim colt 46lt benzin full 189 tl doldu izmirden kusadasi oradan söke üzerinden marmarise dogru hareket ettim klima full acik marmamristen izmire dönus ve oradan mordogan a geldim suanda km 850 yi gosteriyor ve benzin isigi yandi heralde 900 gider eh hesabi siz yapin 2008 cz3 1.3amt 56 binde

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2012 03:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
Bende İzmit-Balıkesir-Köyceğiz-Cunda adası-Balıkesir-İzmit turumu 1720km ile tamamladım.
500liralık benzin almışım, 116litre yapıyor. Eve 3km kala doldurdum en son.
100km de 6,75Litre ve km de 29krş çıkıyor hesabım.
Klima hep açık, iki cocuk ve yarım bagajla, yol yapım çalışmalarında dur kalk, Aydın- İzmir otobanında basabas (190km/h hızı gördüm) bazen ceza yememek için sakin kullandım. Her daim keyifle sürdüm ve ekonomik kullanma fikri bile hoşuma gitmedi.
Geçen yıl daha uzun yolu çocuklar olmadan DI-D colt ile çok daha keyifli gezmiştim. :kart: Selam olsun o günlere.
Ekonomiyi hiç düşünmüyorda değilim, benzin pahalı :oops:
Periyodik bakımı bir yıl ve yirmibin km ve bu beni düşündürüyor. Onbeşbini geçtim ve ekim ayına kadar beklemeden bakıma girsem (yağ değişimi) yakıt ekonomisine katkısı olur mu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2012 21:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fırat Ilgazlı
Araç: Colt 1.3 elegance amt Hematit gri
Meslek: ÖĞRETMEN
Kan grubu: Arh-
herkese selamlar bende büyük aile turuna başladım ve ilk ayağı tamamladım
istanbuldan depo yu doldurdum full benzin ve full lpg(49,95 tl)-lpg 1.99
ilk molada tekrar aldım highway dinlenme tesisi(45,75 tl)-lpg 2.15
ankaraya varış 6 saat cebecide uyku, sabah 4 te yola çıkıyoruz.
(26,42 tl)-lpg 1.82 depo fulleniyor tekrar bir mola yine gaz alımı yapılır
(34.90)-lpg 2.08 ve mersine varış 1100 km yol yaptım (ankara ve istanbul içi de dahil)
depo 1150 de bitti yolda 100 km altına düşmemeye çalıştık ama 140 km üstünede çıkmadık
istanbuldan ankaraya 2 kişi full bagaj ankaradan 1 kişi daha alındı arka tekli koltuk yatırıldı tavana kadar silme bagaj
otobus fiyatları istanbul mersin 75 tl ankara mersin 50 tl bu fiyatları duyduktan sonra iyi ki coltumla yollardayım dedim.

ikinc. etap mersin - izmir
üçüncü etap izmir -bodrum -antalya -bodrum
dördüncü etap bodrum - izmir - istanbul

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Tem 2012 00:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Baycan
Araç: Colt 2012 Elegance MT
Meslek: Özel
Geçen Hafta Ankara-Antalya/Finike yaptım toplam 640 küsür km.
yol bilgisayarına göre 4,6 lt/100km ortalamam,klima ara sıra açıldı
Zaruri durumlarda :D
4,6*4200:19,3krş km de

Dönüşte full klima açık ortalama 5,3lt/100km,Antalyada benzin daha pahalı 10krş kadar bunu da belirteyim
bidon falan doldurup götürmek lazım.
5,3*4300:22,7 krş km de.

Resim
Bu rotam

Resim

Biraz yavaş gittik ama olsun :fan:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Tem 2012 12:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
_opeth yazdı:
20 bin? 15 binde bir giriliyor bakıma

Adamlar yapmış Vedat, sayaç sayıyor 4000km sonra servise gidecen diyor. :dil: Seni dinledim.
25dk.önce eve geldim, 280lira 15bin bakımı. Servis saatinide ayarlamışlar şimdi 15bin yazıyor :( Avrupa için 20binmiş, bizde satılırken 15bin olarak ayarlanması gerekiyormuş,mış,miş.
Şimdi daha az yakacak, çok kaçacak. :kart: Bir süre sonra tekrar ölçüm yapar yazarım.
O da olmazsa Ankaraya gider orada kullanırım. Havasından :fan: yada suyundan :dus: etkilenir belki. :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Tem 2012 13:02 
Kullanıcı avatarı

Evet İstanbula gittim ve geldim değerler şu şekilde.

Gidişte yol boyunca klima hiç kapanmadı. Bursaya kadar 2 kişi bursadan sonra 3 kişi bagajda çok yüklü olmasada vardı. Gidişte yol çalışmaları yüzünden dur kalklar ve sürekli sollamalar yüzünden baya tüketim arttı. Ayrıca izmitten kartala kadar 140 ın altına düşmedim otobanda. Tüketim 6,4 Lt oldu.

Dönüşte yine aynı bagaj ve bu sefer ist-izmir arası 3 kişi olarak klima akhisara kadar açık bir şekilde geldim. otoban ve normal yollarda 110 ile gittim. Yaklaşık 10 dakika bir konvoya takıldım 2. viteste tırmandık sürekli. Buna rağmen 5,9 LT ile yolculuğu sonlandırdım.

Gidiş biraz fazla olsa da dönüş tatmin etti.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 62  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye