Zaman: 20 Ara 2025 10:36

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 941 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 48  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2012 23:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Denizhan
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: Öğrenci
rebeldeath yazdı:
denizhanxx yazdı:
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler, özellikle rebeldeath nickli arkadaş güzel açıklamalarda bulunmuş sağolsun. Ancak Ankara'da bu işin erbabı birini önerirseniz çok sevinirim. Önceden peugeot 206 otomatik arabama taktırmıştım taktırdığım günden itibaren bir kere tık etmedi. Onu takan ustayı aradım görüştüm, ama daha önce Colt'a lpg sistemi takmamışlar, "getirin bakalım garanti veremezsek zaten ellemeyiz" falan dediler ama daha önce Colt'la çalışmış iyi sonuçlar almış bir yere taktırmak daha akıl karı geliyor. Cevaplarınızı bekliyorum.

fs otogazdan faruk sevgili bey le görüş ankara da sana lpg işinde sıkıntı yaşamayacağın bir bayi söylesin...eğer bir sıkıntı olursa faruk bey i ara ona taktırmış olman gerekmiyor kiti sana mutlaka yardımcı olacaktır ki yanlış hatırlamıyorsam ankara da bu konuda çok iyi 2 tane bayi var bende araştırayım bulursam seni yönlendiririm...

Cevabınız için teşekkürler. Faruk beyle görüşeceğim, bahsettiğiniz iki bayi ile ilgili bilgileri bulmanızı umarak konuyu takip edeceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Eyl 2012 09:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
bayilerin adları mocan ve mavidenizler....ankara da iki bayi de sorunsuz iş yapıyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Eyl 2012 16:36 
Kullanıcı avatarı

Ben Faruk Sevgili ile görüştüm. Sanırım kendisi BRC servisi işletiyor, o yüzden BRC MY-11 taktır, herhangi bir yetkili BRC servisi uygundur dedi. Ama ben heralde Landirenzo taktıracam.

Duğduğum kadarıyla bizim araçlarda subaplar magnezyum alaşımlı olduğu için lpg sistemiyle beraber bir yağlama sistemi taktırmak gerekiyormuş. Bu bilgi doğru mu? Çünkü sordum onun için 400 lira daha istediler.

Cevaplarınızı bekliyorum :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Eyl 2012 17:55 
Kullanıcı avatarı

BRC'deki yüzde 20 benzin olayı bence pek iyi bir fikir değil, nerde o zaman lpg'nin avantajı? yani benim sormak istediğim landirenzolarda bu yağlama sistemini taktırmasak da olur mu, yoksa illa takılmalı mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Eyl 2012 18:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
landirenzoda bu sistemi taktırmazsan tabiki olur...bu sistemde sonuçta taktırmakla kalmıyor periyodik bakım gibi yağını değiştirmen gerek sisteminde yanlış hatırlamıyorsam....brc deki olaya gelince benim aracım 4000 d/dak da benzin-lpg karışımına geçiyor....zorunlu kalmadığım durumlarda zaten 4000 d/dak çok fazla çıkmıyorum. Çıktığım da da zaten %20 lik benzini düşünmüyorum. ( amt şanzımanda 6 ncı viteste 4000 d/dak yaklaşık olarak 155 km sürattir.)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2012 21:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar. Yıllık 6.000 TL benzin parası verdikten sonra gelen son zamları da hesap ederek aracıma Landi Renzo LPG kit taktırdım. 1.600 TL, 10 taksit olarak ödeme yaptım. Bir de World kampanyası vardı, 3 ay erteleme geldi. 38 Lt simit tank takıldı. Arıza ışığını sorduğumda usta şunu söyledi ki bana mantıklı geldi; "Arıza ışığını LPG ayarını averaj direkt söndürmek mümkün ama bunu yaparak hem aracın %10-15 arası fazla yakacaktır hem de gelen LPG çok olduğundan ve de LPG yama ısısı yüksek olduğundan uzun zamanda subap erimesi gibi problemler yaşayacaksın. Ben onun yerine ayarı sınırda bırakıyorum, arıza ışığı yanınca %4-5 gibi oranlarda LPG akış oranını arttırarak birkaç denemede aracın arıza göstermeyeceği isedak oranı buluyorum. Ama bunun için de ilk 300-500 km.de ışık birkaç kere yanacak ve ayara geleceksin. Bir daha da ondan sonra kolay kolay yanmaz." Dediği bana mantıklı geldi, bilginize.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2012 22:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: 2011 colt amt
Meslek: mühendis
Kan grubu: 0Rh+
herkese merhabalar..arkadaşlar bende lpg taktırdım..landi renzo taktırdım.1250 tl...10 taksit yaptırdım..32 lt lik simit tank takıldı..27 lt.lpg alıyor.rölantide motor sesi biraz yüksek geliyor.şu ana kadar yaklaşık 1500 km yaptım..hiç sorun yaşamadım..maşaallah diyeyiyim.arıza ışığı yanmıyor..arka koltukta diz mesafesinde de çok kaybım olmadı.hala oldukça iyi..tek kafama takılan konu sese rölantide biraz yüksek geliyor...aslında bir yandan da hoşuma gitmiyor değil..yarış arabası gibi ses çıkıyor..biraz da yakıt tüketimi değerlerimi yazayım..
tüketim değerlerim;
birinci depo 320 km.= şehiriçi (tüketim 8,4 lt).,
ikinci depo 360 km = şehir dışı,(tüketim 7,5 lt.),
üçüncü depo 370 km= şehir dışı (tüketim 7,3 lt),
dördücü depo 310 km=şehiriçi (tüketim 8,7lt.)
herkese selamlar.............

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eyl 2012 12:37 
Kullanıcı avatarı

Benim taktırdığım kit Landi Renzo Evo diye geçiyor ve çok sessiz. Rölantide dahi hicbir ses duyulmuyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eyl 2012 16:07 
Kullanıcı avatarı

souldemon....
ne kadar ücret ödediniz acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eyl 2012 22:16 
Kullanıcı avatarı

evhak yazdı:
souldemon....
ne kadar ücret ödediniz acaba?

Iki mesaj üstte yazmıştım. Ama tekrar yazayım. 1.600 Tl, 10 taksit ve 3 ay erteleme .

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eki 2012 19:49 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar, bugün gittim görüştüm, yarın da Ankara Olgun lpg'de Landirenzo taktırıcam. Taktırmadan önceki son saatlerde soruyorum sizlere,,Ankara olgun lpg doğru seçim midir? Bir sürü yetkili landirenzocu var ama hiçbiri hakkında bir yorum bulamıyorum internette de. Olgun lpg'ye de kötü şeyler yazan bol, ama insanlar hep memnuniyetsizliklerini dile getirir tabi. Sizlerden bilgisi olan var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eki 2012 20:41 
Kullanıcı avatarı

Ben de ona güveniyorum, umarım hayırlı olur. Cevap için teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2012 11:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Mitsubishi Colt 1.5 Instyle + GP + Landi
Meslek: Araştırma Görevlisi
denizhanxx yazdı:
arkadaşlar, bugün gittim görüştüm, yarın da Ankara Olgun lpg'de Landirenzo taktırıcam. Taktırmadan önceki son saatlerde soruyorum sizlere,,Ankara olgun lpg doğru seçim midir? Bir sürü yetkili landirenzocu var ama hiçbiri hakkında bir yorum bulamıyorum internette de. Olgun lpg'ye de kötü şeyler yazan bol, ama insanlar hep memnuniyetsizliklerini dile getirir tabi. Sizlerden bilgisi olan var mı?

Ben de olgun lpgde taktırdım lpgyi. Çok memnunum kesinlikle tavsiye ederim. Eğer müsaitse Mustafa ustadan rica edin, ben öyle yaptım ve çok iyi bir işçilik gösterdi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2012 20:57 
Kullanıcı avatarı

kusura bakmayın levent bey (souldemon) görmemişim...ilginiz için teşekkürler..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2012 22:14 
Kullanıcı avatarı

Rica ederim ne demek :-)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eki 2012 22:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: Colt 2009
Meslek: teknik ressam
Arkadaşlar herkese merhaba.Bende sizler gibi aracıma Lpg taktırmayı kafaya koydum. Tam 2 haftadır sizlerin bütün yazdıklarını okumaktayım. Çok faydalı bilgiler de var saçma sapan yorumlarda. İşin aslı ben bir şeyi almadan önce çok araştırır öyle karar veririrm. Çok titizim böyle konularda. Geçen hafta sonuda taktırmayı kafaya koydum ve sabah erkenden çıktım yollara. Giderken gözüme mıtsubishi servisi takıldı. Dur dedim bir sorayım şuraya. (sormaz olaydım:)) Lpg taktırmak istediğimi fikirlerini almak istediğimi söyledim. Oradaki arkadaş sakın böyle bir şeye kalkışmamamı. Sıkıntı yaşıcamı yada hiç de yaşamıcamı söyledi. Bir çok aracın subap erimesinden dolayı geldiğinden bahsetti. Böyle ekonomik bir arabaya niye gaz taktırmak isteğimi sordu. Oda kesmedi çıkarken servisin içindeki ustalarla konuştum onlarda aynı şeylerden bahsetti durdu. Daha sonra ordan bütün hevesim kaçmış bir şekilde ayrılıp sanayiye gittim. İlk tomurcuk otogaza girdim. Oranın mühendis bir arkaşı karşıladı beni, uzun uzun konuştuk. Bana prins marka yı tavsiye etti ve yağlama sistemi olduğunu soğutmak için yağ püskürttüğünü söyledi. Fiyatını sordum çok uçuk. Diğer markalar için ise arıza lambası yanmaz. sıkıntı yaşamazsın gibi vaatlerde bulundu. Daha sonra sanayinin içinde o dükkan bu dükkan fikir sahibi olmak için gezdim durdum. Sonra bi dükkan önerdiler orda bütün soruların cevabını bulursun diye girdim dükkana. Başladım anlatmaya. Oda bana Motora yağlama sistemli bir gaz sistemi taktırınca o yağın ne olacağından yani kısacası pistonlar üstünde kurum oluşturacağında bashsetti. o kadar detaylı anllattıki ben kısacasını yazdım. Adamın dükkanı pırıl pırıl belliki çok titiz. Dükkana herkes bişiler sormaya geliyor. belliki adam baya bilgili. Landirenzo ve atiker takıyor. Bana aralarında hiçbir fark olmadığından hatta atikerin daha sessiz çalışacağından bahsetti. 600 lira fazla vermeye gerek olmadığını söyledi. Adamla tam 2 saat konuştuk. Çok kafam yattı ve en sonunda atikeri taktırsam ka gibi biter dedim. Bugun olmıcanı yetişmiceni söyledi. Saat öğlendi. Ben öyle baştan savma iş yapmam yavaş ve dikkatli yaparim diyor. Ya sabah erkenden gel yada arabayı bırakman gerekli dedi. Şimdi işin aslı bu hafta sonu Atikeri taktırmak istiyorum. Varmı önerisi olan yada, Bursada taktıran ve yer öneren sıkıntı yaşamayan. Bunu sormak istedim. Çok uzun oldu hakkını helal edin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eki 2012 23:18 
Kullanıcı avatarı

Bursa küçük sanayii de Suat Otogaz var. Camiinin orada karakol vardır. Onun karşı sokağında. Methini çok kişiden duydum, hatta Sevtaş satışta bir tanıdığım var en son da ona sordum. Baba verdiği cevap "Suat ustaya aracını gözün kapalı teslim et. Işini iyi yapar."oldu. Yalnız Suat ustada Atiker yok. Ben Landi Renzo taktırdım. Gidersen " Geçen hafta kırmızı bir Colt'a takmışsın, sahibi Levent." De, selamımı söyle. Yalnız tavsiyem, taktiracak olursan üşenme sabah 08:30 gibi git. Gelen giyen olmayınca rahat ve itina ile yapar. 3 usta giriştiler benim araca ve 5,5 saatte bitirdiler. Istersen bilgi amaclı benim aracı da görebilirsin, telefonumu sana şimdi mesaj atiyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eki 2012 10:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Lancer 2010 - Fluence 2014 Edc
Meslek: Mimar
En güzeli yağlama banada mantıksız geliyor 600 derece gibi uçuk bir sıcaklıkta yağ mı kalır sorusu aklımda.Ustaya güvendişysen taktır atikeri bende atikerle brc arasında gıttım brc taktırdım.Maksat kar etmekse neden fazla ödeyelimki!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2012 12:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Turan
Araç: Mitsubishi COLT
Meslek: AR-GE
Kan grubu: BRH+
mrb arkadaşlar, dün itibariyle 2007 model 1,3 amt coltuma lpg takmış bulunmaktayım. bazı arkadaşlara yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. kimse yanlış anlamasın marka reklamı da yapmıyorum. şirinevler de kerem otogaz diye bi yer buldum araştırırken. gittim ustasıyla konuştum, muharrem usta diye bi abi. lovato ve atiker takıyor, lovato için 1700 tl gibi bi fiyat söyledi ve atiker içinde 1200 tl dedi. her ikiside obd dedikleri sistem. coltta atiker kullanan bi abim vardı problem yaşamayan, bende atiker taktırdım. şu an bi problem yok, ne arıza ışığı yandı nede başka bi hata gördüm. gidişi falan benzinden farksız. gelelim en önemli şeye, işçilik harika, yaklaşık 7 saat sürdü ve ortada ne bi boru nede kablo kaldı. içime sinmese brc taktıracaktım ama 400 lira gibi bi fark vermek istemedim yalan yok. pc ye bağlayıp bütün ayarlarını yapıyolar zaten. biraz daha kullanayım inşallah bi problem çıkmaz bu sürede.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2012 17:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: colt
Meslek: işci
Kan grubu: a po
merhaba arkadaslar yaklaşık bırbucuk yıldır colt kullanmaktayım aldıgımda atıker sıralı sıstem lpg vardı aracım 96 bınde ıdı sımdı 120000km de lpg ıle hıc bır bakımı yapmadım aracım bu gune kadar ne tekleme nede calışmama gıbı bır sorun yaratmadı performans cekış super ben colt kullanan arkadaslara ısrarla lpg tavsıye edıyorum asla bır zararınız olmayacaktır atıker de hıc bır sıkıntı yasamadım colt harıka sorunsuz bır aractır yakıt tuketımlerım asla bu kadar yakıyor dıyemem arabam bır depo ıle 32lt yazları yuzde 70 şehır ıcı 400...420 km arası yol yapıyor uzun yolda en az 450 km yol yaptım kışları ıse rakamlar kesınlıkle degısıyor kısın şehır ıcı 350...380 arası degısıyor ben bundan oncekı aracım polo dızeldı ortalama tuketım 4.5 fabrıka degerlerı ıdı ama hıc yakalayamadım o degerlerı 6 lıtreden aşagı dusmedım yaptıgım hesaplara gore en az yakan dızel polodan bıle daha az tuketım degerlerını yakalamıs bulunmaktayım aracımı degışsem bıle ılk tercıhım yenı colt olur saygılar.....

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 941 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 48  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye