Zaman: 01 Eki 2025 07:04

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 24 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2012 22:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: ercan
Araç: colt olacak
Meslek: şoför
Kan grubu: arh+
bizim arabaların hiçmi piyasası yok arkadaş nasıl bi durumdur bu anlamadım.. yeni kasa arabaya 22000 tl yazdım soran bile yok.. arabaya 20.000tl bile yazsam kimse yüzüne bakmaz herhalde çok fena moralim bozuldu.. ben tamamen bu formu okuyarak gözüm kapalı almıştım 10 numarada araba bi ara ufak bi sorunu vardı ama nerdeyse bedavaya hallettik (20 tl) onun dışındasüper araba lpg 2.16tl iken 60 tllik lpg ile 100 110 kmhz aralığında 502 km yol yaptık kaliteli lpg ile süper uyumlu gidiyo bu zalımlar. ama malesef mitsubishiyi bilinler bu forumdan ibaret galiba.. dışarıdaki halkın gözünde mitsubıshi alınca elinde kalır cinsinden arabalar.. okadar bilgisizki bizim millet , ilk sorduğu soru gardaş arabada boya varmı.. arabanın yürüyenine motoruna şanzumanına bakmaz tek bildiği boya varmı hele arabanda boya varsa gözün gibi baktığın araban olur o anda çöp.. hiç unutmuyorum ya bu forumdaydı yada başka yerdeydi 6 ay falan önceydi yeni kasa coltuna sırf denemek için 20.000 tl yazmış sahibinden coma ilanvermiş 1 hafta boyunca bir Allahın kulu aramamış.. hangi arkadaş demişti burda coltların yükselen bir değeri var diye..? evet var ama malesef sadece bu forum ve tanıdığı amcaoğlunda colt olan vatandaşın gözünde.. isyan ediyorum yaa...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 00:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
Ben 2.elinin bu kadarda kötü olduğunu düşünmüyorum. ki bu forumdaydı galiba arkadaş bahsetmişti akşam ilanı verip sabah satan bile olmuştu. ama şu bir gerçekki bu aracı kimse bilmiyor. iş yerindeki arkadaşlarla muhabbet sırasında konu otomobilden açılıyor. herkes aracını söylüyor. Fiyat olarak karşılaştırıyoruz Colt öne çıkıyor, donanım olarak karşılaştırıyoruz Colt öne çıkıyor,yakıt olarak zaten herkes aracıma hayran ve vay be ben o kmyi LPG de yapamıyorum diyorlar, e sağlamlığını zaten kanıtlamış ve mitsubishi diyince herkese Colt'u bilmesede Mitsubishi sorunsuz sağlamldır diyorlar... ama adam hayatında Colt görmemiş o ayrı...Geçenlerde bana olum manyak mısın o araba alınırmı diyen arkadaş 2010 dizel Focus HB almıştı, geldi bana diyorki en iyisini sen yaptın valla 2.el fiyatına sıfır az yakan donanımlı araca biniyorsun, bende her ay araç kredisi öder gibi 500-1000 lira arabaya harcıyorum süreki bişeyler bozuluyor dedi :)

Colt mantık işi dostum, bende almadan önce sadece az yaktığını duymuştum ama hiç incelememiştim dikkat etmemiştim, alırken her kriteri karşılaştırdığımda hep bu araba öne çıktı ve aldım. pişmanda değilim en basitinden şunu düşünüyorum ve herzaman dile getiriyorum
normal bir benzinli araç şehir için 100kmde 10 litre yakıyor benim colt 6 litreyi geçmiyor
arada 4 litre fark var
100kmde 4 litre yani 20 lira kar bırakıyor bana
1000kmde 200lira
10000kmde 2000 lira kar bıraktı şu zamana kadar bana
ben bu araca 4-5 sene daha binsem ve araç 80-100bine geldiğinde satsam
en kötü şartlarda 18 ile 20 milyar arasında bana benzinden tasarruf ettirecek

eee ben aracı 4 sene sonra 10-12milyara bile satsam ki ozamanda tahminen 17-18 eder diye düşünüyorum
12 milyar + benzinden tasarruf ettiğim 18 milyar = 30 milyar olur buda zaten benim sıfır aldığım aracın fiyatı

yani bu arabaya ben 5 sene hiç zarar etmeden bedava binmiş oluyorum.doğru mu? sonuçta passatlada gitsem gideceğim yol 100km Colt ilede gitsemde gideceğim yol 100km birinde 10 litre birinde 6 litre tüketim var...... ben o nedenle bu araçtan zarar ettiğimi veya edeceğimi düşünmüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 00:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Ben colt aracımı 2 günde satmıştım arkadaşım almıştı.
3 ay sonra satmaya karar verdi aynı aracı tekrar satmam sadece 1 hafta sürdü.
Birazda kısmet işi galiba.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 09:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: mitsubishi colt-2010-amt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: AB+
sene 2010 colt arıyorum yana yana ama bulamıyorum ....2009 model 8000km de bitane buldum 28.000tl dediler pazarlıksız gittim 0 km aldım 29500tl ye...........colt gibisi yok......

Yazlık:195/50/15 goodyear
Kışlık: 185/55/15 michelen alpin a3

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 10:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Arkadaşım benim aracım 2008 manuel, lpg li. 18200 fiyat yazdım şuan ilanda sanırım iki hafta oldu. Arayan ölücüler çok. Ayrıca 17500 verdi iki kişide vermedim. Piyasa yok diye bişey yok ama tabiki bi fiat-renöö piyasası gibide değil. Şuan zaten 1.el fiyatları düşük olduğu için 2.elin cazibesi aşağıda eee buna bide "satılabilir fiyat" yazılmassa arayan soran olmuyor malesef...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 11:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Piyasa gercekten yok arkadaslar 1 gunde 1 haftada satan da ya denk gelmistir ya da olurundan uygun fiyata vermistir.

Bu araclar biniciye guzeldir. Alip 80bin, 100bin km bineceksin. Satacakken de benzinden vs. yaptigin tasarrufu, hicbir problem cikarmamasini falan dusunup kendini avutacaksin.

Adam opel aliyor, bugun 3 sene once sifir aldigi fiyattan daha pahaliya satabiliyor. VW grubu butun araclarda boyle. Baska diger bircok aracta oyle.

Arkadasim 2009'da sifir grande punto aldi. 20bin TL'ye mi ne aldi benzinli dynamic modelini. Simdi satmak istese 25bin TL ederi var ilana koydugu gun de gider.

O zaman Colt 24-25 bin liraydi iyi hatirliyorum, o zaman colt alan birisi bugun 20bin TL'ye zor satar.

Ayni sekilde 2009 yilinda jetta alan golf alan adam bugun o zamanki alis fiyati uzerine 10bin TL karla satabiliyor. Bindigi de yanina kar kaliyor.

Kim karda?

Tamam alirken ederinden fazla veriyor o araca ama neticede kar ediyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 14:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: mitsubishi colt-2010-amt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: AB+
0 km araba alıp kar etme devri kapanalı çok oldu...faturayı kestimmi aracın marka ve modeline göre 5000tl civarı kaybın olur....bazı çok tutulan modellerde bu kayıp olmaz toyota da oldugu gibi..colt için ise reno-opel vb.kendi klasındaki corsa-clio ile kıyaslamam araç olarak ama renonun yılların getirdigi bir pazar avantajı var.....tofaşın kuş serisi gibi renonunda 9-11-12....diye uzayan modelleri hala trafikte....uzatmayam her aracın alıcısı ve satıcısı vardır.colt da degerini korumaktadır.örnegin ben 29.500 e aldım 2010 amt 17000kmde şuan 28.000den aşa vermem aracımı 0kmsi 35.000 baz alırsak bu normal bir deger kaybı olur......

Yazlık:195/50/15 goodyear
Kışlık: 185/55/15 michelen alpin a3

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 14:17 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
O lafı eden bendim ve hala arkasındayım :)

Ercan kardeşim birazda ilan veriş şekil şemaline dikkat edeceksin.
2 ay içinde 26bin lira veren 2 kişi oldu vermedim aracımı.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 658/detay/

Arkadaşlarında dediği gibi birazda kısmet işi bu. Bir günde satanda var, 1 yılda satanda...

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 14:37 
Kullanıcı avatarı

salih yıldırım yazdı:
0 km araba alıp kar etme devri kapanalı çok oldu...faturayı kestimmi aracın marka ve modeline göre 5000tl civarı kaybın olur....bazı çok tutulan modellerde bu kayıp olmaz toyota da oldugu gibi..colt için ise reno-opel vb.kendi klasındaki corsa-clio ile kıyaslamam araç olarak ama renonun yılların getirdigi bir pazar avantajı var.....tofaşın kuş serisi gibi renonunda 9-11-12....diye uzayan modelleri hala trafikte....uzatmayam her aracın alıcısı ve satıcısı vardır.colt da degerini korumaktadır.örnegin ben 29.500 e aldım 2010 amt 17000kmde şuan 28.000den aşa vermem aracımı 0kmsi 35.000 baz alırsak bu normal bir deger kaybı olur......

Aga 28000'den asagi vermem diyorsun da o fiyata da kimse almaz bunu bil.

Verdigim ornekler hayal urunu degil, gercek.

"faturayı kestimmi aracın marka ve modeline göre 5000tl civarı kaybın olur" bu sadece "ikinci el piyasasi olmayan" araclarda gecerli, butun mitsubishiler gibi.

Piyasasi olan araclar sifir fiyatindaki yukselise gore prim yapiyor.

"her aracın alıcısı ve satıcısı vardır.colt da degerini korumaktadır" demissin dogru ama Coltun alicisi kisitli oldugu icin degerini koruyamamaktadir ozellikle acil satman gerekirse. Insallah kimse oyle bir duruma dusmez.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 17:54 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Bilal baba seni biraz içerlemiş görüyorum Mitsuya karşı :)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 20:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Okulda hocamın laguna marka aracı var 99 model 2.0 motor full donanımlı bir araç arabaya etmediği masraf kalmadı.
Şanzımanını değiştirdi 2.0 motor şanzımanı bulamamışlar 1.8 motor şanzımanı takmışlar vites geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum diyor sürekli. Ön takım dan kaç defa sorun yaşamış kendisi. Ve bugün yaşadığı olay en kötüsü araba da yeni doğan oğluyla beraber siyavuş paşa rampa da arabanın frenleri boşalıyor sonuna kadar bastığında çok az tuttuğunu farketmesiyle arabayı 1. vitese alıp el frenini çekiyor allahtan çok hızlı değildi yoksa bir faciaya sebep olabilirdi. Aracı sanayiye çekmişler usta bakmış arabaya hidrolikle fren arasındaydı sanırım tam hatırlayamıyorum dediğini bir boru var o patlamış. Hocam dedim allah aşkına bırakın konforu felan gelin alalım size bir tane colt bakın keyfinize. Haklısın Ahmet en sonunda öyle yapıcam en azından can güvenliğimiz olur gibisinden şeyler söyledi.

Onun için Colt, Mitsubishi kısaca japon arabaları sahibini seven arabalardır..

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 20:36 
Kullanıcı avatarı

aynen birazda kısmet işi aciliyat varya satılmaz meret :) aracın hakatende kendi sınıfı içinde süper araba olduğunu bende yazdım.. ve dediğimgibi satarken ya arkadaşa satıyosun yada bilene.. bakalım yeni resimlerine ekledim hatta ana sayfada görünmesi için doping bile yaptım.. ama o 28000 tl den aşağı vermem diyen arkadaşı çok iyi anlıyorum kargaya yavrusu şahin gibi görükürmüş.. marotoda 2011 nerdeyse 0 kız gibi colt var kırmızı 27 küsürat istiyolar yok öyle 2010 coltu 28000 bine satmak ama kısmet işte adam colt arıyorum diye buraya msj yazmış bende cvp yazdım benim colta bak 22.250 tl fiyat var adam gitmiş 23000tl ye eski kasa colt almış birde iyi fiyata aldımmı diye soruyor :)) velasıl kısmetten öteye köy yok.. evo34 arkadaşım satma niyetindeysen keşke satsaymışsın banada 1 ay önce 23000 verdiler araba lazım oldu vazgeçtim ama şimdi 22.250 satamıyorum kısmeti tepme bence..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 20:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Denizhan
Araç: Mitsubishi Colt
catalyst'e tamamen katılıyorum. Biz 2010 yılında 16.000 tlye aldığımız otomatik peugeot 206'yı 1 ay önce 18.000'e sattık. Biraz daha beklesek 18.500'e de satardık da verelim kurtulalım dedik. Ama şu an kullandığım colt'u alalı 7 ay falan oldu(ikinci el aldım 27.750'ye), gün geçtikçe değer kaybediyor. Bu beni üzüyor mu, evet biraz üzüyor ama araçtan da memnunum şimdi. Ama şimdiki aklım olsa 3-4 sene eski modelini alırdım en azından fiyatı iyice ölmüş olurdu, benim de ilerde edeceğim zarar azalırdı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 20:54 
Kullanıcı avatarı

Aes08 yazdı:
Okulda hocamın laguna marka aracı var 99 model 2.0 motor full donanımlı bir araç arabaya etmediği masraf kalmadı.
Şanzımanını değiştirdi 2.0 motor şanzımanı bulamamışlar 1.8 motor şanzımanı takmışlar vites geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum diyor sürekli. Ön takım dan kaç defa sorun yaşamış kendisi. Ve bugün yaşadığı olay en kötüsü araba da yeni doğan oğluyla beraber siyavuş paşa rampa da arabanın frenleri boşalıyor sonuna kadar bastığında çok az tuttuğunu farketmesiyle arabayı 1. vitese alıp el frenini çekiyor allahtan çok hızlı değildi yoksa bir faciaya sebep olabilirdi. Aracı sanayiye çekmişler usta bakmış arabaya hidrolikle fren arasındaydı sanırım tam hatırlayamıyorum dediğini bir boru var o patlamış. Hocam dedim allah aşkına bırakın konforu felan gelin alalım size bir tane colt bakın keyfinize. Haklısın Ahmet en sonunda öyle yapıcam en azından can güvenliğimiz olur gibisinden şeyler söyledi.

Onun için Colt, Mitsubishi kısaca japon arabaları sahibini seven arabalardır..

O laguna o yasinda ve 2.0 motor olmasina ragmen 2.elde son kasa colltan iyi alici bulur.

Aci ama gercek...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 20:57 
Kullanıcı avatarı

Evo34 yazdı:
Bilal baba seni biraz içerlemiş görüyorum Mitsuya karşı :)

Bir markanin sifirini da ikinci elini de piyasasini belirleyen tamamen distributordur.

Bunun 100bin euroluk BMW'ler bile bizim araclar kadar deger kaybetmiyor. Neden? Borusan araci degerinde aliyor ve satiyor. Iyi reklam yapiyor. marka bilinirligi yuksek.

Bu sadece mitsubishi icin gecerli degil. Volvo, saab, seat, alfa romeo, suzuki... Daha da cok sayilir.

Distributorler arac satmayi pazarda patates sogan satmak gibi zannettigi surece bu boyle devam eder. Insanlar da onlardan sifir arac almaz. Sonra dusup dururlar indirim de yaptik ama biz niye sinek avliyoruz diye.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 21:12 
Kullanıcı avatarı

yetkili bayinin ismini vermeyecem geçen yıl 2011 0 coltu 31000 tlde aşağı düşürmeyen adamlar bu seneye kadar satamamışlar 29000 tlden satışa çıkarmıştı.. ellerinde 2008 68000kmde cot vardı 23000tlden aşağı düşmediler benim arbayı götürdüm 19000 tl veririz dediler bunun ederi bu daha fazla etmez diyolar ölücünün önde gideni miletten önce kendileri terbiyesizler.. bugün arabanın gazı bitti 30tllik almıştım km baktım 202 km yapmış ve şehir içinde düşünün ama az yakar dedikleri clio seymbol dizel şuan kassan ancak 250 krş yakar ama yanyana koy 10 tane clio satılır bizimkisi oraya kök salar meyve verir:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 21:28 
Kullanıcı avatarı

şu yaşıma geldim, daha televizyonda mitsubishi reklamı görmedim. Ha pardon, klimaların reklamı var, arabaların yok :) Bu kadar sattıklarına şükretsinler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eki 2012 11:32 
Kullanıcı avatarı

kronos yazdı:
yetkili bayinin ismini vermeyecem geçen yıl 2011 0 coltu 31000 tlde aşağı düşürmeyen adamlar bu seneye kadar satamamışlar 29000 tlden satışa çıkarmıştı.. ellerinde 2008 68000kmde cot vardı 23000tlden aşağı düşmediler benim arbayı götürdüm 19000 tl veririz dediler bunun ederi bu daha fazla etmez diyolar ölücünün önde gideni miletten önce kendileri terbiyesizler.. bugün arabanın gazı bitti 30tllik almıştım km baktım 202 km yapmış ve şehir içinde düşünün ama az yakar dedikleri clio seymbol dizel şuan kassan ancak 250 krş yakar ama yanyana koy 10 tane clio satılır bizimkisi oraya kök salar meyve verir:)

Aynen katiliyorum. Millete de mustehak biraz da.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eki 2012 15:11 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
denizhanxx yazdı:
şu yaşıma geldim, daha televizyonda mitsubishi reklamı görmedim. Ha pardon, klimaların reklamı var, arabaların yok :) Bu kadar sattıklarına şükretsinler...

zamanında bu reklam verilmişti sinema ve tvlerde

Reklam eski modelin :D, demek ki adamlar sahiden 3 senedir reklam yapmıyor, ben biraz mübalağ ettiğimi sanmıştım, etmemişim:D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eki 2012 17:55 
Kullanıcı avatarı

denizhanxx yazdı:
_opeth yazdı:
denizhanxx yazdı:

zamanında bu reklam verilmişti sinema ve tvlerde

Reklam eski modelin :D, demek ki adamlar sahiden 3 senedir reklam yapmıyor, ben biraz mübalağ ettiğimi sanmıştım, etmemişim:D

eski va galiba yanılmıyorsam 2005 modelin reklamı 12 yıl paslanmazlık garantasinide vurgulamak için böyle bir reklam yapılmıştı.. yeni kasanında var aslında türkiyede yayınlandımı onu bilmiyorum..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 24 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: