Zaman: 20 Kas 2025 23:21

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 16 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: carisma 1.8 gdı yakıt
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2012 15:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet
Araç: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Meslek: Makina Teknikeri
Kan grubu: 0 +
merhaba arkadaşlar aracı yeni aldım sayılır 2-3 ay oldu yaklaşık malum bunlara zaten lpg olmuyor gdı motorlara aracım otomatik fakat yakıt konusunda epey sıkıntılıyım ilk aldığımda 78 krs civarı yakıyordu bujilerden dediler değiştirdim ama şuandada 58 , 68 ila 70 krs civarı değişiyor bu normalmi yoksa başka bi ayarmı gerekiyor çok yakıyor hesabıma göre epey bi fazla yakıt bu gidişle geri satmak zorunda kalacağım ben 45 krs civarı düşünmüştüm en fazla zorlasan 50 krs yakar diye düşünmüştüm ama bu 55 krs tan aşağı hiç düşmedi kaç kezde fulledim 100 km de bi ağza kadar tekrar fulleyerek ölçtüm her ölçümümü bu şekilde yaptım bu konuda bilgili %100 emin olan arkadaşlardan acil cevap bekliyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: carisma 1.8 gdı yakıt
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 00:31 
Kullanıcı avatarı

hiç kimsenin bi bilgisi yokmu beyler bu konuda acil yardıma ihtiyacım var ne yapmam gerek bu yakıtı düşürmek için ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 00:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
Kan grubu: A+
doludizgin yazdı:
merhaba arkadaşlar aracı yeni aldım sayılır 2-3 ay oldu yaklaşık malum bunlara zaten lpg olmuyor gdı motorlara aracım otomatik fakat yakıt konusunda epey sıkıntılıyım ilk aldığımda 78 krs civarı yakıyordu bujilerden dediler değiştirdim ama şuandada 58 , 68 ila 70 krs civarı değişiyor bu normalmi yoksa başka bi ayarmı gerekiyor çok yakıyor hesabıma göre epey bi fazla yakıt bu gidişle geri satmak zorunda kalacağım ben 45 krs civarı düşünmüştüm en fazla zorlasan 50 krs yakar diye düşünmüştüm ama bu 55 krs tan aşağı hiç düşmedi kaç kezde fulledim 100 km de bi ağza kadar tekrar fulleyerek ölçtüm her ölçümümü bu şekilde yaptım bu konuda bilgili %100 emin olan arkadaşlardan acil cevap bekliyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

geçmiş olsun dostum ben de carisma alacağım da işte bu tür şikayetler dolayısıyla gdi motordan uzak duruyorum şimdilik. carismadan anlayan ustalar var forumda mesajını görüp cevap verirler inşallah.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 14:31 
Kullanıcı avatarı

valla hocam alacaksanız tavsiye ederim araç mütiş bi araç hem konfor hem hız yakıt olayına gelincede kesinlikle benimki gibi değil bi çok kişiden gördüğüm duyduğum kadarısıyla 45 krs en fazla 50 krs yakıyormuş ben o yüzden neden fazla yakıyor diye bilgi almak istiyorum bugün balataları değiştirdim alakası yok tabi konuyla ama tamircime söyledim yağınıda değiştirdim yağında etkisi oluyormuş normalde 112 bin de değişmesi gerekiyor du ama şuan 109 binde değiştirdim yağını bakalım inşallah bi faydası olur. bakalım burdaki ustalar ne diyecek aracın bu yakıt sorununa inşallah çözülür bu sorun çözülmezse benim bütcem kaldırmayacağı için mecburen geri satacağım satmaktada hiç zorlanmayacağımdan eminim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 17:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
aracı ilk çalıştırmada kaç devirde çalışıyor araç özellikle soğukken yazarmısınız.Birde herahngi bir yerde lambda sensörünün arızalı olup olmadığına baktırırmısınız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 17:36 
Kullanıcı avatarı

hocam aracım ilk çalıştığnda cikle görevini yapıyor yüksek devirde çalışıyor kısa süre sonra normale dönüyor ama tam devirini istiyorsanız onuda biraz sonra ölçüp yazacağım arıza ışıkları olarak hiç bir arıza ışığı yanmıyor yeni bilgisayara soktum araç yeni zaten 2 motor ustası 1 şanzıman ustası 1 kaportacı 1 boyacı ya bakıttım ayrıca
bilgisayardanda airbag, motor, şanzuman, klima ve abs kontrolü yaptırdım hiç bir arıza çıkmadı bayramdan önce yaptırmıştım zaten pazartesi akşamı yaptırmıştım hiç birinde en ufak bi sorun çıkmadı bilgisayardada dahil bugün fren balataları bitmişti onları değiştirdim 4 ünüde ayrıca yağının değişimine daha 3 bin km vardı her ihtimale karşı gtx 10-40 castroll ile yenisini koydurdum bugün o da yeni yani bujiler eskiymiş 2 ay önce orjinal servisten bujilerini değiştirdim zaten bujileri değiştirdikten sonra 78 krs tan 65 krs a düştü ama bu esnada 1-2 kez falan yine 70 krs a yakın yaktığını tespit ettim sürekli fulleyerek ağza kadar aynıy ol mesafesi aynı güzargahta deniyorum ki emin olmak için işe gidiş geliş düzergahım devirin tam ölçümünü birazdan ekleyeceğim tekrar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 17:43 
Kullanıcı avatarı

şimdi ölçtüm soğuktu zaten ilk çalıştığı anda 16 17 devire yaklaşık çalışıyor sonra 12 devire falan düşüyor daha sonra azar azar 2 dk falan sonra ısındıkça 7 lere kadar iniyor tam yazmadığı için göremiyorum ortalama 8-7-6 devirlerinde duruyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 18:23 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
yağ o-40 olucak haberin olsun egr yi temizletmeyi unutma birde yakıt filtresine baktır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 18:55 
Kullanıcı avatarı

yağ ile ilgili araç kaputun içerisinde kendi motor yağı yazan yerdekinin aynısını koyduk orda gtx 10/40 yazıyor bi yazı daha var gtx tensonra magnetik mi ne yazıyordu onun aynısını aldık 0/40 değil yani gtx magnetik 10/40 castroll kullandım yanlışmı bu yağ ? 1.8 gdi motor için ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 20:15 
Kullanıcı avatarı

kesinlikle yanlış 1.8 kullanan arkadaşların hepsi ama hepsi 0-30 yada 0-40 kullanıyor.Birde ufuğun dediği gibi Egr ve boğaz kelebeğini temizletirsen iyi olur.Ama kelebeği temizleyen usta yada başka birisi kesinlikle kapağına vs ellemesin boğaz kelebeği temizleme spreyi alıp onunla temizlet.Yada balata spreyi ile.Bu arada nerede yaşıyorsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 21:06 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
blackberry06 yazdı:
kesinlikle yanlış 1.8 kullanan arkadaşların hepsi ama hepsi 0-30 yada 0-40 kullanıyor.Birde ufuğun dediği gibi Egr ve boğaz kelebeğini temizletirsen iyi olur.Ama kelebeği temizleyen usta yada başka birisi kesinlikle kapağına vs ellemesin boğaz kelebeği temizleme spreyi alıp onunla temizlet.Yada balata spreyi ile.Bu arada nerede yaşıyorsun

senin araç ne oldu problemi halledebildinmi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 21:59 
Kullanıcı avatarı

blackberry06 yazdı:

İstanbul da yaşıyorum bu konuda çok kısa bi bilgi verirmisin bu EGR ne oluyor ayrıca boğaz kelebeğini temizlemek için tamam boğaz kelebeği spreyi yada balata spreyi alırım fakat sadece bu spreyi üzerinemi sıkacaklar yada bezlemi temizleyecekler sprey sıkıp tam bilgi verebilirsen çok memnun olurum. yağ konusunda bugün koydum yağı 3-4 yerle konuştuk ve hepsi motor üzerindeki fabrikanın yazdığı yağı koyun başka bir yağ kesinlikle koymayın dediler yağcıda aynı şekilde dedi abi gdi lere bu yağ olur öbürleri başkası olmaz yani dediler şimdi iyice kafam karıştı benim motorun kaputu açınca ordaki yazan yağın aynısını koyduk yanlışmı oldu şimdi zarar verirmi ? eğer zarar vermezse ve idarelik olursa bir sonraki değişime kadar kullanırım bir sonraki değişimde 0-30 yada 0-40 koyayım ? ayrıca neden bu motorun üzerine plaket yapıştırmışlar gtx mi yada gxt magnetik 10/40 castrol yazıyor aynısını koydum bugün bi zararı olurmu ? bunun ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2012 13:43 
Kullanıcı avatarı

Ufuk Yalçın yazdı:
blackberry06 yazdı:

senin araç ne oldu problemi halledebildinmi?

Parça henüz gelmedi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Kas 2012 15:09 
Kullanıcı avatarı

1- Enjeksiyon Kurumlaşması
2- Boğaz kelebeği
3- Egr midir nedir

aracın fazla yakmasının sebepleri bunlarmıdır yani ? bu üçünü düzelttiğimde yakıt düşermi ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Kas 2012 16:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Rıza
Araç: 2001 Carisma 1.8 GDI Elegance
Meslek: Finans
Ahmet Bey GDI aracın içerisinde 10-40 yazdığını ilk defa duydum. Kendimden de bildiğim kadarıyla 0w-30 yazıyor. Forumda aratırsanız yağ konusu GDI ler için epeyice tartışılmıştı. 0w 40, 5w 40, 0w 30 tam sentetik yağlar önerilmişti.
Ben de 2001 GDI aracımda 0w 40 Castrol Edge kullanıyorum. Oldukça memnunum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Kas 2012 01:49 
Kullanıcı avatarı

alirizak yazdı:
Ahmet Bey GDI aracın içerisinde 10-40 yazdığını ilk defa duydum. Kendimden de bildiğim kadarıyla 0w-30 yazıyor. Forumda aratırsanız yağ konusu GDI ler için epeyice tartışılmıştı. 0w 40, 5w 40, 0w 30 tam sentetik yağlar önerilmişti.
Ben de 2001 GDI aracımda 0w 40 Castrol Edge kullanıyorum. Oldukça memnunum.

Ali Bey aracın kaputu açınca hemen karşımda teneke plaketle yapıştırmışlar orda şanzıman yağ motor yağ hepsi yazıyor ve yağ olarak gxt yada glx magnetek 10/40 castroll yazıyor :) burdaki yorumların hemen hemen hepsini okudum evet büyük bi çoğunluk 0/40 yada 0/30 kullanıyor bi kısmıda 5/30 kullanıyor sanırım 1.6 gdi ler le 1.8 gdi ler farklı olsa gerek belkide benimkide yanlış ama kaputta yazan o olduğu için onu koydum ustamlada görüştüm o da bi zarar olmayacağını kesinlikle belirtti ama burda ergin beylede konuştum ben oda 0-40 koymamı söyledi ama bi kez koymuş olduk mitsubishi istanbul gül-al servisten ünal bey var oranın sorumlusu o da 0-40 koyun dedi ben koyduğumu söyledim bi sorun çıkmaz bi kullanımdan istanbul havası çok feci soğuk olmayacağı için idarelik kullana bilirsin 7/8 bin lerde falan veya bütceniz uygun olduğunda istediğiniz zaman 0/40 ile değiştirirsiniz ayrıca havalar aşırı soğuk olursa sabahları don gibi durumlar olduğu vakit elinizi çabuktutun o zaman 0-/40 ta sıkıntı hiç yaşamazsınız ama 10-40 ta sabahları sıkıntı yaşaya bilirsiniz diye belirtti ama sitedeki arkadaşlarımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorumonlarda değiştirmemden yana sanırım satacağım aracımı zaten yağı falan geçtim yakıt konusunda umduğum gibi çıkmadı herşey nasip kısmet artık...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 16 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: