Zaman: 20 Ara 2025 12:28

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 941 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 48  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2012 22:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Selahattin Ernas
Araç: Mitsubishi Colt invite 1.3 Allshift
Meslek: Makina Mühendisi
Kan grubu: AB+
serkan_83 yazdı:
hocam bi sorum daha olacaktı Landi nin sayfasını incelediğimde farklı kit tipleri gordum.
benim arac 2008 model dolayısıyla çelik subablı, magnezyum gibi subab erime sorunu yok.

hangi tip kiti tavsiye edersiniz, omegas yada omegas plus uygun gibi gorunuyor.

Enjeksiyonlu Ve Karbüratörlü Kitler

Omegas

Omegas Plus

Evo

Omegas Direct

bu arada baska bir forumdan kullanıcı yorumlarını okudum, sizin aracta yol ayar yapıldı mı?

bu da okudugum yazı:
"adamların obd cihazları var ama yol ayarı yapmak için gerçek düzgün bir ayar için 1 saat harcamaları lazım.o kadar vakit/personel yok. obd cihazı ile sadece rölanti ayarı yapıyorlar. önce telefon açıp obd cihazı ile her devir için yol ayarı yaptıracağınızı söyleyip randevu almanız gerekiyor. bence. ben dün sabah gittim rölenti ayarı yaptılar. ne kadar dediysem bugün cumartesi dediler. en son aksam 17:30 da ayar yaptırdık. onda da trafiğe takıldığımız için 2500 devir üstü ayarını yani uzun yol ayarını yapamadık. şimdi araç 120 ye normal ulaşıyor ondan sonra gaz yemiyor. "

Serkan Bey bizim araçlara uygun modeli EVO, aracı kontrol ettirdiğinizden zaten size bilgi verecekler bu konuda
ayar olayına gelince yukarıdaki yazıda biraz abartmışlar, bana ayar yapması 10dk sürmedi ardından 1000km sonra kontrole geleceksin dediler, gittim cihaza bağladık ve en ufak bir değişiklik gerekmedi ve herhangi bir sorun yaşamadım, tüketimlerinden de oldukça memnunum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Ara 2012 23:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: Hyundai i20 1.2 Elite Blue 2015
Meslek: Havayolu
Kan grubu: a+
Selam arkadaslar. 26 ocakta muayenem bitiyor. Aracima LPG taktirsam mi diye dusunuyorum. Yilda 6500-7000 km yol yapiyorum. Yilda 10000 km nin altinda yol aptigim için LPG mantiksiz gibi gelebilir ancak 8 yillik kalkinma planima gore aracimi 8-10 yil kullanmayi dusunuyorum açikçasi. Bu nedenle taktirayim diyorum ama yine de çok kararsizim. Ev-is arasi tam 10 km. Yani motor suyunun isinip benzinden LPG ye geçmesi mevsimine gore de tabi 500-1500 metre arasinda olacagi için deger mi degmez mi iki arada bir derede kaldim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ara 2012 09:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Lancer 2010 - Fluence 2014 Edc
Meslek: Mimar
tek kelime ile değer benim işle ev arası 7km ayda ortalamada 1000km yapıyorum hala aldığım gün taktırmadığıma pişmanım.Hem aracı yuksek devirde kullanamıyorum lpg takılı olduğu için max 3bin devir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ara 2012 10:31 
Kullanıcı avatarı

Motor ısınıp LPG ye geçene kadar zaten yolun %20 sini yemiş olmaz mıyım? Her sene LPg bakım maliyeti de var. Üstelik bizim araçlar çelik sübaplı değil sanırım. LPG kitini amorti etmeden veya ettiken sonra bir de sübap değiştirmek zorunda kalırsam üzülürüm.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ara 2012 11:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Hakan Abijiiim,

soğuk havalarda 1 kmye kalmaz geçer LPGye (Antalyada yılda max 2-3 ay) kalan 9 ayda köşeyi döner dönmez LPGdesin :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ara 2012 11:35 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
Hakan Abijiiim,

soğuk havalarda 1 kmye kalmaz geçer LPGye (Antalyada yılda max 2-3 ay) kalan 9 ayda köşeyi döner dönmez LPGdesin :)

Sağol dostum. Sende LPG kiti var mı? Varsa markası ve kime, ne zaman, kaça taktırdın?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ara 2012 11:38 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Abi bende Atiker SAFEfast OBD II var, çok memnunum...1100 TLye mi taktırmıştım tam hatırlamıyorum :) ULUDAĞ otogaza tyaktırdım...senin için fiyat teklifi alıyorum az bekle :) Atikerli ve makyajlı Mitsubishi Colt diye bir başlık forumda, aratırsan ulaşırsın...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ara 2012 11:39 
Kullanıcı avatarı

Bi de magnezyum alaşımlı sübap nedeniyle yanma, erime sorunu yaşayan oldu mu? Ben en çok o konuda tereddütlüyüm. İş arkadaşımın Mazda3 ü var, Taktırırsak birlikte taktıracağız. Kit MTM hakkında bilgisi olan var mıdır. Japonlar için bu kiti önerenler var çevremde ama çoğu Avrupa araç kullanıyor. Herkes birşey söylüyor anlayacağınız. Bu yüzden buradan aldığım yardım benim için en güveniliri olacak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ara 2012 11:41 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Abi sen çevreyolu ULUDAĞa git, ALP BEYi bul, selamımı söyle seni ilgili arkadaşlara yönlendirsinler, sen sor onlar söylesin :)

Kit MTM de güzel marka, arkadaşımın Mazda 3ü var bunu taktırdı, şu yağlı sistemlerden yani...bizim diğer araç Honda Civic ; ooan landi Renzo taktırdık, benim tercihim Atiker oldu...3ümüz de sorunsuz biniyoruz çok şükür..asıl maharaet ustada anlayacağın...Atikere için ısınmıyorsa taktır Landi Renzoyu hiç tereddüt etme...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ara 2012 12:36 
Kullanıcı avatarı

Sağol Cihat. Bana Hakan demen yeterli. Bu sabah aldığım 100 TL yakıtla menzilimi bi hesaplayayaım da LPG konusunda karar vereceğim. Bulurum Alp beyi, söylerim selamını taktıracağım zaman. Teşekkürler tekrar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2012 10:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Landirenzolu Coltu olan arkadaşlar,

Bu aralar benim araçta bi dengesizlik mevcut,
1-Sabah çalıştırıyorum, 3-4 dk ısıtıyorum (ıstmadan da denedim) yola çıkıyorum ve yaklaşık 8-9 km sonra gaza geçiyor.Geçiş ısısı 30-35 arası olması gerekirken 28 derecede. Önce 25 yaptım ama soğuk havalarda motor çok tekliyor, 30 yaptım 10-15 km ye çıkıyor :)
2-son zamanlarda gaz vermeden bile, kırmızı ışıkta rolantideyken gaza geçiyor ve gaza dokununca bakıyorumki stop etmiş :( normalde 2000 devirin üstünde geçmesi gerekir.
3-Yeşil otodaki ustalar tek tek işten ayrılıyor, dünkü çırağı usta diye karşınıza çıkarıyolar.

Bu sorunlar çerçevesinde neler yapabilirim? eminim ilk gazcıya ilk gittiğim zaman stop problemi bizden kaynaklı değil diyecekler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2012 11:19 
Kullanıcı avatarı

mesuttgur yazdı:
Landirenzolu Coltu olan arkadaşlar,

Bu aralar benim araçta bi dengesizlik mevcut,
1-Sabah çalıştırıyorum, 3-4 dk ısıtıyorum (ıstmadan da denedim) yola çıkıyorum ve yaklaşık 8-9 km sonra gaza geçiyor.Geçiş ısısı 30-35 arası olması gerekirken 28 derecede. Önce 25 yaptım ama soğuk havalarda motor çok tekliyor, 30 yaptım 10-15 km ye çıkıyor :)
2-son zamanlarda gaz vermeden bile, kırmızı ışıkta rolantideyken gaza geçiyor ve gaza dokununca bakıyorumki stop etmiş :( normalde 2000 devirin üstünde geçmesi gerekir.
3-Yeşil otodaki ustalar tek tek işten ayrılıyor, dünkü çırağı usta diye karşınıza çıkarıyolar.

Bu sorunlar çerçevesinde neler yapabilirim? eminim ilk gazcıya ilk gittiğim zaman stop problemi bizden kaynaklı değil diyecekler.

8-9 km sonra mı gaza geçiyorsun. ben hiç LPG taktırmayayım o zaman. Gerçi Antalya ile İstanbul kış koşulları arasında fark var ama yine de benim yolum hergün 10 km git 10 km gel. 2-3 km sonra gaza geçsem bile gereksiz bana göre.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2012 11:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Benim Bursa'da gaza geçiş zamanlamam yazları 200 metre, kışları da 500-600 metre civarında (son bir haftadır araç bende değil. Babamla takas yaptık. Bu nedenle son ısı düşüşlerinden sonra denemedim). Dolayısıyla sendeki geçişler çok geç bence.

Bu arada dün babamın aracı servise götürdüğümde benim Colta LPG taktırdığımdan bahsettim,servisteki usta "Keşke taktırmasaydın. Coltların %70'inde uzun zamanda sorunlar yaşanıyor. Sübap erimesi, pistonların ve kapağın zarar görme ihtimali yüksek." dedi ve canımı çok feci şekilde sıktı. Gerçi forumda böyle sorunlar yaşayan kimse duymadım ama yine de servisten böyle denmesi insanın moralini bozuyor. Tabii bir de şu var, servise neticede hep arızalı araç gidiyor. Dolayısıyla %70 derken bu istatistik ne kadar doğrudur o konuda da tereddütlüyüm. Çünkü arıza çıkarmayan araçlardan servisin haberdar olma ihtimali özellikle garanti bittikten sonra kalmıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2012 12:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
souldemon yazdı:
Benim Bursa'da gaza geçiş zamanlamam yazları 200 metre, kışları da 500-600 metre civarında (son bir haftadır araç bende değil. Babamla takas yaptık. Bu nedenle son ısı düşüşlerinden sonra denemedim). Dolayısıyla sendeki geçişler çok geç bence.

Bu arada dün babamın aracı servise götürdüğümde benim Colta LPG taktırdığımdan bahsettim,servisteki usta "Keşke taktırmasaydın. Coltların %70'inde uzun zamanda sorunlar yaşanıyor. Sübap erimesi, pistonların ve kapağın zarar görme ihtimali yüksek." dedi ve canımı çok feci şekilde sıktı. Gerçi forumda böyle sorunlar yaşayan kimse duymadım ama yine de servisten böyle denmesi insanın moralini bozuyor. Tabii bir de şu var, servise neticede hep arızalı araç gidiyor. Dolayısıyla %70 derken bu istatistik ne kadar doğrudur o konuda da tereddütlüyüm. Çünkü arıza çıkarmayan araçlardan servisin haberdar olma ihtimali özellikle garanti bittikten sonra kalmıyor.

500-600 metre çok düşük, ancak kapalı garajdan çıkarsa 500-600 metre sonra LPG ye geçiyor benimki...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2012 21:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Selahattin Ernas
Araç: Mitsubishi Colt invite 1.3 Allshift
Meslek: Makina Mühendisi
Kan grubu: AB+
izmir havasına göre 500-600 metrede gaza geçiyorum tabi daha tam anlamıyla soğuk hava görmedik, toplasan da kış 3 ay civarı sürer burda, asıl yoğun trafikte faydalı oluyor, motor en yüksek tüketimi yoğun trafikte yapıyor, lpg nin çok avantajını gördüm

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Ara 2012 17:53 
Kullanıcı avatarı

Ben vardiyalı çalışıyorum. 8 günde sadece 2 defa sabah ve akşam trafiği görüyorum. Ev-iş arası fazla trafik lambası da görmüyorum. Çok fena ikilemdeyim yani LPG konusunda. 26 Ocak ta muayenem bitiyor. 20sine kadar karar vermek için zamanım var. 1 ayda ne kadar yakıt tükettiğime bağlı olarak kararım kesinleşecek. Bu zamana kadar forumda LPG ile ilgili herşeyi okurum artık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2012 00:12 
Kullanıcı avatarı

Hakan bey günde 10 km git 10 km gel uzun bir yol. Bir de arada bir şehir dışı yapıyorsanız bence değer. Tabii araca ne kadar süre binmeyi plânladığınız da önemli. 1600 tllik bir kit muayene ile 1900 tlyi buluyor ve yaklaşık 15.000-20.000 km aralığında kendini amorti ediyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2012 12:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: mikail
Araç: mitsubishi colt
Meslek: dr
Kan grubu: A+
SynTheSizer yazdı:
jiblized yazdı:
lpg taktırdıktan sonra 4 kez uzun yola cıktım 15 gün içinde 10.000 km yaptık yaklaşık. araba hafifken ortalama 120-140 arası süratle 7.1 lt yaktı. doluyken 140-160 arası süratle 7.9 a çıktı bunlar 1200 km lik yol ortalamaları. performans yokustayken baya farkediyo benzinde anında reaksiyon veriyordu araba. ses yok arıza lambası sorunu yok. yeterince kar ettim bu 1 aylık süreçte. türkiyede malesef lpg şart

bu değerler yol bilgisayarı ortalaması değil mi?

Keza 120-140 ile 7.1lt LPG tüketmek mümkün değil. 120ile sabit gidilse ve eğim yoksa belki..

140-160 da 7.9 da mümkün değil. 150 ortalama ile gidildiğinde yol bilgisayarında bu değeri görürsünüz o da 8.5-9lt yakın olur.

bu değerler yolbilgisayarı değerleri kendim manuel hesapladıgımda da aynı şey çıktı ortaya. istanbuldan çıkışta depoyu fulledik ve toplamda 3 depoyla gittik memlekete vardıgımızda 1 yeşil yanıyordu hala

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2012 17:01 
Kullanıcı avatarı

souldemon yazdı:
Hakan bey günde 10 km git 10 km gel uzun bir yol. Bir de arada bir şehir dışı yapıyorsanız bence değer. Tabii araca ne kadar süre binmeyi plânladığınız da önemli. 1600 tllik bir kit muayene ile 1900 tlyi buluyor ve yaklaşık 15.000-20.000 km aralığında kendini amorti ediyor.

Teşekkürler öneri için, yine de iki düşünüp bir yapmak lazım bence LPG konusunda. yılda 7000 km yol yapıyorum. 2-3 yılda kiti amorti ettikten sonra enjektörü veya pistonları da amorti etmeye çalışmakla uğraşmak istemiyorum. Aracımı alalı 10 gün oldu ancak çok seviyorum aracımı. Ruhu var sanki keratanın. Ona zarar vermek istemiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2012 20:23 
Kullanıcı avatarı

Aylık yakıt tüketimin yaklaşık 150,00 TL civarı olmalı. Ben şahsen taktırmazdım

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 941 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 48  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye