Zaman: 01 Eki 2025 15:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2013 17:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: emre
Araç: lancer
Meslek: makine teknikeri
arkadaşlar kredi çekip ikinci arabamı almayı düşünüyom ilk arabamı kanıma girmelerle palio 2000 aldım perişan oldum satması kolay olması dışında şimdi lancer 2005 veya 2006 lpg li bana herşeyiyle uygun geliyor internette araştırmama rağmen belli sorulara net cevaplar bulamadım ve en iyi kullananlardan cevap alacağımı düşündüm sizlere danışmak istiyorum lütfen yardım.
1-araçlarda lpg uyumu nasıl(subablarda yanma oluyor filan deniliyor varmı varsa bana ilerde olabilecek masrafı nasıl olabilir)
2-bu aracı alırken bu araca has dikkat etmem hususlar neler.Kronik sorunları varmı.(nette araştırmam sonucu bi kronik arıza ile karşılaşmadım ama sizlere sormak istedim)
3-aracın 2. eli olmadığını biliyorum zaten bende bu yüzden ucuz alıcam ama satması ne denli zor olabilir(daha önce alıp satanlar belki yardımcı olur)
4-etrafımda hiç olmadığından dolayı bu araçların yakıt durumu benzinde lpg de diğer 1.6 emsallerine göre nasıldır.(örnek verirseniz çok memnun olurum.)
5-parçaları çok pahalı diyolar ne seviyede pahalı acaba diğerleri ile kıyaslarsak (tabiki diğerleri fiat reno değil)
6-bana bu aracı neden tavsiye edersiniz daha önce farklı arabalara sahip olanlar siz bu konuda karşılartırma yaparsanız sevinirim.

bu arabaların bu modelleri hakkında nette o kadar çok kişi soruyorki bir yerde başka biyerde başka şeyler söylüyolar (genelde araba hakkında fikri olmayanlar atıp tutuyor)bu başlık altında alıcıların toptan fikir sahibi olacağına inanıyorum ilk olarak kendim tabi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2013 01:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: armagan
Araç: 1.5 invite 2011
Meslek: öğretmen
www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=12&t=5579

bi okursaniz fikirlerimi paylasmistim,belki yardmci olur

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Şub 2013 15:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hasan
Araç: Lancer
Kan grubu: 0rh+
2006 otomatik var bende sıfır almıştım bunca zaman 68 bin kilometre yol yaptım o yüzden hiç lpg taktırma gereği duymadım sorunsuz, konforlu ve sağlam bir araç çok km yapacaksınız lpg'siz olmaz çünkü çok yakıyor tek yakıt ölçümüm uzun yolda oldu veriler şöyledir;
klima açık 160 ortalama hızla bir depoyla 375 kilometre (150'nin altına hiç inmedim 205 km hıza çıktım)
klima açık 100 ortalama hızla bir depoyla 500 kilometre
klimasız 100 ortalama hızla bir depoyla 600 kilometre
depo 45 litredir - düz vitesliler biraz daha az yakıyor olabilir
ben ilk günden beri yetkili servise gidiyorum ve parçalar çok pahalı. ama yılda 10 bin civarı yapıyorum bu nedenle senede bir gidiyorum servise o yüzden de verdiğim para dokunmuyor ama benzinde de dediğim gibi çok yol yapacak birisiyseniz yetkili servise can dayanmaz. son yaşadığım olay şu şekildedir;
ön-arka fren balatası değişime 550 lira istedi yetkili servis (ön balata temsa onaylı yan sanayii arkalar orijinal)
özel serviste 90 lira fiyat aldım.
gezmek için alıyorsanız hiç durmayın bu konforun olduğu bu modellerde aracı daha ucuza alamazsınız. ama yok işe güce koşturacak, ayda 1,500-2000 kilometre ve üzerinde yol yapacaksanız bence hem servis hem de yakıt anlamında sizi üzer.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2013 00:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: mitsubishi lancer
Meslek: Elektrik
bende 2005 var düz vites brc lpgsi var şehir içi 30 kuruş yakıyor lpg 2.80 kuruş.,.,.,. yanı buda gayet normal bu araca göre ,.,.eğer sen arabayı uzun zaman sürmeyi düşünüyorsan o modelde o sınıfta bence alabileceğin en iy araba bu .,., parça konusunda ise mantıklı düşündüğün zamanş ,bi opel veya volswagen vs.. arabalarını parça fiyatları çokmu ucuz kıyaslamayıda o sınıfta bi araçla yapmak lazım ,.,. herlde bi fiatla renoyla parça fiyatı aynı değildir,.,.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2013 02:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
1.lpg uyumu mükemmeldir,subap ermesi yeni nesil araçlar için söylenen bir durum.
2.kronik arıza olarak katalizör arızası çok rastlanan bi durumdur yetkili servise göstermeden almayın ancak orada tespit edebilirler ve pahalı bir parçadır. Başka duymadım.
3.her araç satılır merak etme.
4.Emsallerine göre ne az nede fazla yakar çok km yapıyorsanız lpgli olsun değilse hemen taktırın.
5.Parça fiyatları Diğerleriyle aynı sorun diğerlerinin yan sanayi veya çıkma parçalarını bulabiliyorken bu araç için kolay bulunmaz.
6.Bu paraya alabileceğin en konforlu,en güvenilir,en sorunsuz kısaca en iyi araç kesinlikle budur. TARTIŞMASIZ.

Uzun süre kullanacaksan 3 kuruş fazla ver ama araç temiz olsun, emin ol daha sonra başka araba beğenmezsin.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: