Zaman: 16 Eki 2025 11:08

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 51 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: 2. el ASX önerisi
MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2013 22:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: twins
Araç: 2015 asx intense
Meslek: eğitim
arkadaşlar merhaba,
foruma yeni üye oldum. mitsubishi kullanıcısı değilim baştan bunu belirteyim. her hangi bir firmayla falan bağlantım da yok. önümüzdeki yaza Allah nasip ederse mevcut aracımı değiştirmek ve 2. el suv tarzı bir araç almak istiyorum. Mevcut aracım 2000 model dizel alman firmasına ait araç. Yılda 15000 km' yi geçmiyorum ve alacağım aracı en az 5 sene kullanacağım. Açık konuşursam biraz alman araç takıntım vardı. Bir iki haftadır sürekli ASX i inceliyorum. alman firmalarının suv tarz araçları bildiğiniz gibi hem pahalı hem de yakıt konusunda pek iyi oldukları söylenemez. İlk kez bir japon araba markasının modeline kafam yattı. 2. el 2011 model temiz bir asx aldığımda, alman araçlarını bakım, kronik problemler, rahatlık, yedek parça vb. konularında aratır mı bana? Tabi ki araç işi kısmet. Ama tedbir bizden takdir Allah' tan. Bu arada burada amacım kesinlikle firma çatışması veya bir tartışma yaratmak değil. zaten böyle düşünen fanatik arkadaşlar lütfen cevap yazıp boşu boşuna vakit kaybetmesinler. ha aklınıza şu da gelebilir adam yaza araba almayı planlıyor şimdiden ne alaka? diye, bildiğiniz gibi araç araştırma işi baya bir uzun sürüyor, benim için en az 5 ay :D.
şimdiden yorum yazacak arkadaşlara değerli fikirleri için çok teşekkür ederim.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: 2. el ASX önerisi
MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2013 22:58 
Kullanıcı avatarı

cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. o belirttiğiniz seslere şimdiki aracımda baya bi alıştığım için sorun olarak görmüyorum :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2013 23:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: mert
Araç: asx 1.6 invite
Meslek: proje müdürü
Kan grubu: BRH-
twins06 yazdı:
cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. o belirttiğiniz seslere şimdiki aracımda baya bi alıştığım için sorun olarak görmüyorum :)

hoşgeldiniz açıkcası bende vw hastasıydım araba alacagımız zaman tiguan düşünüyordum aklıma mitsubishi geldi test sürüşü filan derken aldık çok güzel bi araç performans olsun rahatlık olsun daha 17000 de ALLAH'a şükür bi sıkıntısı yok bundan sonra japondan şaşmam :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2013 23:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: 2011 ASX
Meslek: Avukat
Gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. ASX hakkında bu ve diğer forumlarda fazlasıyla bilgi, inceleme ve tecrübe mevcut. Benim ASX'e karar vermem bir kaç günümü almıştı. Ama benim marka veya millet takıntım yok. Kaliteyi makul fiyata veren kimse alışverişimi onla yaparım.

Hemen hemen her marka ve modeli karalayan kullanıcı vardır ama ben ASX'den memnun değilim diyene rastlamadım şimdiye kadar. Ufak tefek şikayetler vardır ama ben şahsen Allah'a şükrediyorum ASX nasip ettiği için.

(-) 3.000 devirden sonra motor sesi beni rahatsız ediyor.
(-) Ön camlar inip kalkarken zımparaya sürtüyormuşçasına ses yapıyor. Ayrıca yarım açık yol yaparken ses yapıyor. (film çektirince bu iki ses yok denecek kadar azaldı sanki) Bazen silecek kolundan hafif bir zırıltı geliyor bende.
(-) İç tasarımı fiyatına göre biraz basit. (zevk meselesi) (bende necvox multimedya sistem olduğu için kurtarıyor)
(-) Sürücü koltuğunda bel desteği yok (Uzun yolda belim ağrıdı, sorun bende de olabilir bilmiyorum)
(-) Cam düğmelerinde aydınlatma yok, anahtarı sustalı değil. Bu iki unsuru tasarlayanı da, bu tasarımı onaylayanı da ...

Başka da bir eksisi ile karşılaşmadım.

(+) Geniş iç hacim, önler zaten iyi arkada rahat diz mesafesi ve 3 kişi yolculuk yapma imkanı var.
(+) Muadillerine göre daha yüksek, gönül rahatlığı ile kaldırımlardan atlayabilirsiniz :)
(+) Yakıtta müthiş tutumlu, kıyas kabul etmez. (100km/s ile uzun yolda 5.5 lt benzin)
(+) LPG'ye sıkıntısız uyumlu. (Arıza lambası yanmaz, gaz 2.30-2.40 TL civarı alınca km'de 18 kr.)
(+) Güvenlik özellikleri (bi sürü 3 harfli özellik ve hava yastığı)
(+) Muadillerine göre kısa fren mesafesi, ncap'den 5 *
(+) Dertsiz tasasız sorunsuz motor
(+) QQ gibi marka japon, motor reno değil, japon gibi japon.
(+) 2. elde fiyatı sıfırına göre düşüyor. (sıfır alanlar için bu bir - tabi.)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Şub 2013 00:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: mert
Araç: asx 1.6 invite
Meslek: proje müdürü
Kan grubu: BRH-
henien yazdı:
Gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. ASX hakkında bu ve diğer forumlarda fazlasıyla bilgi, inceleme ve tecrübe mevcut. Benim ASX'e karar vermem bir kaç günümü almıştı. Ama benim marka veya millet takıntım yok. Kaliteyi makul fiyata veren kimse alışverişimi onla yaparım.

Hemen hemen her marka ve modeli karalayan kullanıcı vardır ama ben ASX'den memnun değilim diyene rastlamadım şimdiye kadar. Ufak tefek şikayetler vardır ama ben şahsen Allah'a şükrediyorum ASX nasip ettiği için.

(-) 3.000 devirden sonra motor sesi beni rahatsız ediyor.
(-) Ön camlar inip kalkarken zımparaya sürtüyormuşçasına ses yapıyor. Ayrıca yarım açık yol yaparken ses yapıyor. (film çektirince bu iki ses yok denecek kadar azaldı sanki) Bazen silecek kolundan hafif bir zırıltı geliyor bende.
(-) İç tasarımı fiyatına göre biraz basit. (zevk meselesi) (bende necvox multimedya sistem olduğu için kurtarıyor)
(-) Sürücü koltuğunda bel desteği yok (Uzun yolda belim ağrıdı, sorun bende de olabilir bilmiyorum)
(-) Cam düğmelerinde aydınlatma yok, anahtarı sustalı değil. Bu iki unsuru tasarlayanı da, bu tasarımı onaylayanı da ...

Başka da bir eksisi ile karşılaşmadım.

(+) Geniş iç hacim, önler zaten iyi arkada rahat diz mesafesi ve 3 kişi yolculuk yapma imkanı var.
(+) Muadillerine göre daha yüksek, gönül rahatlığı ile kaldırımlardan atlayabilirsiniz :)
(+) Yakıtta müthiş tutumlu, kıyas kabul etmez. (100km/s ile uzun yolda 5.5 lt benzin)
(+) LPG'ye sıkıntısız uyumlu. (Arıza lambası yanmaz, gaz 2.30-2.40 TL civarı alınca km'de 18 kr.)
(+) Güvenlik özellikleri (bi sürü 3 harfli özellik ve hava yastığı)
(+) Muadillerine göre kısa fren mesafesi, ncap'den 5 *
(+) Dertsiz tasasız sorunsuz motor
(+) QQ gibi marka japon, motor reno değil, japon gibi japon.
(+) 2. elde fiyatı sıfırına göre düşüyor. (sıfır alanlar için bu bir - tabi.)

evet motor sesi biraz fazla susta konusunuda halletdim internetden sipariş verdiğim susta geldi tabi biraz çakma hisi veriyor :) ama okadar para verip öylebi anahtar kullanmaktansa kalitesiz sustayı tercih ederim birde bu aracı almayı düşünüyorsanız multimedya sistemini tavsiye ederim yoksa orjinali hiçte memnun edici değil

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Şub 2013 14:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Aralık 2010 da aldım ASX'i. 38000 km civarı yaptım bugüne kadar. Alana kadar yaklaşık 8 ay araştırdım. Aslında hatchback bir araç arıyordum. Çoğu bana kü

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Şub 2013 14:19 
Kullanıcı avatarı

küçük geldi. Tüm markaların beğendiğim araçlarını karşılaştırdım. Hepsinin artılarını, eksilerini listeledim. 8 - 10 test sürüşü yaptım. Ne zaman ki ASX ile karşılaştım. Artıları hepsini geçti. Vereceğim paranın karşılığı alacağım donanım olarak 1. sıraya oturdu. Test sürüşü yaptıktan sonra hemen karar veremedim. Hemen ardından qq test ettim. Farkı gördüm. Siparişimi kasımda verdim 1 ay sonra aracımı teslim aldım. Gayet memnunum. Verdiğimin karşılığını aldığımı düşünüyorum. Düşünsenize auto stop and go yani kısaca stop/start özelliği ilk olarak ASX ile Türkiye'ye girdi. Daha ne olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Şub 2013 23:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A +
2011 ocakta çıktım yola halen en ufak bir sorun yaşamadım maşallah. Yakıt desen zaten cimriliği ile ön planda. Hazırladığım videoyu izlyebilirsiniz.viewtopic.php?f=42&t=4908&start=60

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2013 01:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: asx 2011
Meslek: elektronik
100 km de 8.5 L ( %80 ş.içi-%20 ş.arası)göze alıyorsan gerisi mükemmel
vereceğin bedelin hakkını veren nadir arabalardan.
15.000 km senede yaparsan 5 senede 75.000 km yapar .diesel benzin farkı bugün için yaklaşık 11.000 TL fazla ödersin.senede 2.200 TL yapar.Bu sınıf bir diesel araca yaklaşık 10.000 TL fazla ödemen gerekecek yani benzin farkını peşin ödemiş oldun.keza satarken yüksek kilometre diesel aracın degeri düşer.
buna karşılık diesel motorun arıza riski ve miktarı daha fazla olabilir.
bu yazdıklarım hep yorum.Aslında bende diesel araç alacaktım ama bu konforda bu fiyata bulamazdım.ayrıca bu işin sonunda ölüm yokya beğenmedin satarsın olurbiter.
yardımcı olduysam mutlu olurum.
kazasız günler dilerim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2013 10:08 
Kullanıcı avatarı

Vakit ayırıp yorum yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bir de sizce 2011 invite 50000 km'yi geçmemiş temiz bir asxin 2. el fiyatı ne olmalı? ilan sitelerindeki fiyatlar her zamanki gibi biraz dengesiz geldi bana tabi araç sahipleri araçları hakkında doğru bilgi veriyorlarsa :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2013 10:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: 2011 ASX
Meslek: Avukat
Aracın sıfırına göre bir hayli düşüyor zaten ikinci elde. Bu nedenle 3e 5e bakmadan temiz bir ASX bulunduğunda km'sine göre 43-47 bin TL arası alınır, keyifle ve dertsiz binilir, satan kişinin hangi saikle sattığına bir türlü anlam verilemez :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2013 10:34 
Kullanıcı avatarı

Temiz ve lpg'li bulursan 47-48 al geç.

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2013 10:49 
Kullanıcı avatarı

Açıkcası LPG li düşünmüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2013 11:44 
Kullanıcı avatarı

faha yazdı:
100 km de 8.5 L ( %80 ş.içi-%20 ş.arası)göze alıyorsan gerisi mükemmel
vereceğin bedelin hakkını veren nadir arabalardan.

Genel ortalama 6,5 l/100 km. Sürüşe de bağlı bu harcama...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2013 14:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alican
Araç: BMW F20
Meslek: Makine Mühendisi
Öncelikle ikinci el düşünüyor olmanız iyi bir şey. Ben Ocak 2012 de 2011 model 9000km de kazasız boyasız intense asx'i 52000TL ye aldım. Alırken sıfırına bayi 64bin tl istiyordu. yani 9000km için 12bin lira indirimli almış oldum. Eğer almayı düşünüyorsanız intense almanızı tavsiye ederim. Anahtarsız giriş ve çalıştırma, cam tavan, elektrikli ayarlanabilir ısıtmalı deri koltuklar, 17" jantlar, elektrikli katlanır led sinyalli yan aynalar, karartılmış arka camlar gibi pek çok zevkli özelliği var. Bence aradaki farka değer. Şu an araba hakkında tek keşke dediğim şey otomatik olmaması.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2013 14:40 
Kullanıcı avatarı

Otomatik vites konusunda size gerçekten katılıyorum. Birde manuel vites olarak keske 6 vites olsaydı sanki daha iyi olurdu gibi geliyor. intense donanımı düşünmememin nedeni ise deri koltuğu felan pek sevmiyorum açıkcası. tabi ihtiyaçları karşıladığı sürece her donanım seviyesi kullanılabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2013 01:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: asx 2011
Meslek: elektronik
bukadar erken araştırma yaptığınıza göre bazı şeylere önem veriyorsunuz.Bence intense almalısınız yoksa pişman olursunuz.
invite resmen düz özelliği olmayan bir araç

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2013 16:06 
Kullanıcı avatarı

faha yazdı:
bukadar erken araştırma yaptığınıza göre bazı şeylere önem veriyorsunuz.Bence intense almalısınız yoksa pişman olursunuz.
invite resmen düz özelliği olmayan bir araç

İntense de;
Cam tavan
17inc jant
Karartmalı camlar
led sinyalli ve katlanabilen yan aynalar
anahtarsız giriş çalıştırma
Deri koltuk
Multimedia varrr.
Mitsubishi donanım konusunda oldukça cömert.
İnvite de geriye kalan herşey standart var. Allah aşkına siz hangi markada gördünüz 3 ve 2harfli bolca özelliğin ATSC, Cruise Control ve AS&G gibi daha birçok özelliğin standart olduğunu ???? Böylesine baz modeli bile dolu olan araca; resmen düz özelliği olmayan bir araç diyebiliyorsunuz hayret doğrusu!!!!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2013 18:01 
Kullanıcı avatarı

Bence de invite donanım için cruise control ve güvenlik donanımlarının standart olarak verilmesi bile çok iyi. intense için ise tabi tamamen zevk işi deri koltuğu seversin, cam tavanı seversin, anahtarsız çalıştırayım dersen gerçekten alınabilir. yani kullanıma ve zevke özgü donanımlar. benim düşüncem eğer kullanacaksan en full donanımlısını alacaksın. biraz basite indirmek gerekirse adamın elinde bilmem kaç milyarlık telefon var ama sadece telefon görüşmesi yapıyor. ha yine bir şey diyemezsin tamamen kişisel tercih.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2013 18:13 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Otomatik Vitesi olsa bende düşünebilirdim...
Sınıfında rakiplerinin bir adım önünde bana göre. Her bakımdan.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 51 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye