Zaman: 23 Oca 2026 01:47

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 101 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 14:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
Demir bey,
bu forumdaki çoğu kişi sizin anlattıklarınızı deneyimlememiştir, yani ne sizin bahsettiğiniz tüketim değerlerine çıkabildik ne de her ay servisin yolunu tutabildik. dolayısıyla anlattığınız şeyleri tam olarak anlayamayız, bir forum üyesi sorun yaşadığı için ancak üzülürüz. Doğrudur, bu araç özellikle stabilize yollarda ya da kaplaması sorunlu asfaltlarda ses yapar, bu bilinir, forumda da her daim seslendirilir. colt şöyle iyidir böyle sorunsuzdur falan dedikten sonra "ama..." diye başlayan cümleler kurulması bundandır. ama denildiği gibi bu f/p olayıdır, ben bu aracı almasaydım, nerede bulacaktım da bu fiyata sorunsuz bir yarı otomatik şanzuman, motor da alacaktım. Neyse, bu sorunlar vardır, ama diğer forumlardan takip edebildiğim kadarıyla bu sorunlar birçok b ve hatta c segment araçta olan (ya da olabilecek) sorunlardır; olmayanlarda da yol tutuş, elektronik aksam vb. başka sorunlar vardır. Ve şunu kesinlikle söyleyebilirim, geçen 1.5 yıllık sürenin ardından aynı ürün gamında alacağım araba yine colt olurdu, ama gönül bir d sınıfı araç istemez mi, ister elbet, ama o para da bizde yok. bu bir tercih ve öncelik meselesi dolayısıyla, sizin tercih ve öncelikleriniz de farklı olabilir elbette. selamlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 14:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: mitsubishi colt 1.3 invite
Meslek: Pegasus Yer işletme uzm
Kan grubu: o rh
*Sınıfının en geniş iç hacmini sunar
*Trafik kurallarına riayet ederseniz az yakar
*Ön takım ve araç içi çok gürültülüdür
*süspansiyonlar çok sert tüm çukurları hissettirir(segmentinin genel problemi)
*Taş gibi araçtır o yüzden sanayiyle pek arası yoktur(istisnalar kaideyi bozmaz)
*Yedek Parçası zor bulunan bir araçtır
*60.000 KM bakımına kadar 3 bakıma girilir toplam malıyeti max 1000 TL yi geçmez
*60.000 KM Bakımında Lastikler, Araç sıvıları, Filtreler, Fren balataları, bujiler değişir fren diskleri tornalanır maliyeti 1000 TL yi Geçmez
*İkinci el araç arıyorsanız Bulunmaz hint kumaşıdır
*Sıfır araç alıcaksanız tercihlerden biridir
umarım yardımcı olabilmişimdir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 15:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
:) Şu aracına gürültülü diyenler pikachu kasa sahipleri olduklarını da belirtsinler lütfen...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 15:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: Hyundai i20 1.2 Elite Blue 2015
Meslek: Havayolu
Kan grubu: a+
Benimki Pikachu mesela. Seviyorum gürültüsünü.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 15:20 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
E ama şikayet eden arkadaşınki değil ki pikaçu kasa.

Ayrıca benim baldıza geçen honda jazz aldık. Dolu modeli, cvt, esp (zaten baz olanda da var), cruise, far ve yağmur sensörü, usb bağlantısı (valla i-phone bağladılar direk tanıdılar birbirini, cam tavan filan. Öyle ses filan yok. Ha araş 45 bin lira ve de Çin yapımı. Zaman ne gösterir bilemem.
diyeceksiniz ne biçim mitsucusun ama jazz diye o tutturdu bir de b segmenti de olsa esp olmayan aracı araba kullanmaktan anlamayana tavsiye edemiyorum. yoksa ben az daha çok yaris hybrit al demiştim. :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 15:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
ralli///art yazdı:
amortisorleri (sert süspansiyon kullanılmıştır, yüksek yapısına rağmen yol tutuşa + katkısı vardır),yol sesi, ruzgar sesi, (Bu konuda Passat deneyimim var, emin ol sessiz değil kaldı ki İsveç ve Danimarka yollarında 2012 model AUDI A6 tecrübemde bile bu 2 sesin varlığını anlamak için dikkatlice dinlemem gerekmedi :) ama daha da önemlisi artık yumuşak lastiğe geçmelisin NOKIAN öneriririm) cam tikirtisi (bu gerçekten hoş değil :) ), icerden gelen takur tukur sesler(torpido güzüne koyduğun şeyleri bi kontrol et, hala ses geliyorsa yapacak bir şey yok :)), fren gicirtisi (Islanınca disklerden gelen ses mi yoksa elfreni çekikken arka kampanalardan in bin anındaki ses mi ?), sofor koltugundan gelen gicirti (Alpayım az kilo mu aldın ne ? :) ), simdi bide dreksiyondan gelen tikirti sesi (Bunu biraz açmalısın ?) eklendi ...

sorusu olan :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 15:36 
Kullanıcı avatarı

Konu bitmiş

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 16:25 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
konu anlaşılmıştır

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 17:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: lancer
Meslek: sağlık memuru
Kan grubu: 0 +
vay arkadaş ne sorunluymuş colt da biz bilmezmişiz :)
bu pikaçu kasa ne yaw ? eski kasa mı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 17:46 
Kullanıcı avatarı

Evet dostum eski kasa= Pikachu :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 18:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
hakanov07 yazdı:
Evet dostum eski kasa= Pikachu :)

Eski kasa demek doğru değil bence. Pikachu orijinal kasa, 2008 sonrası facelift. Mirage diye yeni ürettiklerini colt olarak piyasaya verirlerse o yeni kasa olur..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 18:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: alpay evren
Araç: colt 1.3amt,L300panelvan,L300camlıvan :D
Meslek: öğrenci
Kan grubu: 0rh+
bacey yazdı:
ralli///art yazdı:
amortisorleri (sert süspansiyon kullanılmıştır, yüksek yapısına rağmen yol tutuşa + katkısı vardır),yol sesi, ruzgar sesi, (Bu konuda Passat deneyimim var, emin ol sessiz değil kaldı ki İsveç ve Danimarka yollarında 2012 model AUDI A6 tecrübemde bile bu 2 sesin varlığını anlamak için dikkatlice dinlemem gerekmedi :) ama daha da önemlisi artık yumuşak lastiğe geçmelisin NOKIAN öneriririm) cam tikirtisi (bu gerçekten hoş değil :) ), icerden gelen takur tukur sesler(torpido güzüne koyduğun şeyleri bi kontrol et, hala ses geliyorsa yapacak bir şey yok :)), fren gicirtisi (Islanınca disklerden gelen ses mi yoksa elfreni çekikken arka kampanalardan in bin anındaki ses mi ?), sofor koltugundan gelen gicirti (Alpayım az kilo mu aldın ne ? :) ), simdi bide dreksiyondan gelen tikirti sesi (Bunu biraz açmalısın ?) eklendi ...

sorusu olan :)

Cihat abi bence süspansiyon değil direk makas koymuslar :D yol sesini geçtim ruzgar sesi felaket ötesi, torpidoyla alakası yok A sütunlarından gelen ses ve ön konsolun içinden gelen ses, fren gıcırtısı hem her frenden sonra ayağımı çekerken yapan gıcırtı hemde el freni çekiliyken gelen ses, keşke kilo alsamda öyle avutsam koltuktan gelen sesi :D, işte gelen ses bununla aynı http://www.youtube.com/watch?v=uuiBS9V-CeI

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 19:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
alpay bu sesle ilgili bir başlık vardı, bir arasana forumda; bende yok bu ses örneğin. 18 binde araç.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 19:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: alpay evren
Araç: colt 1.3amt,L300panelvan,L300camlıvan :D
Meslek: öğrenci
Kan grubu: 0rh+
ekhnaton yazdı:
alpay bu sesle ilgili bir başlık vardı, bir arasana forumda; bende yok bu ses örneğin. 18 binde araç.

viewtopic.php?f=12&t=3468
benimki 27binde

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 19:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Bende çok şikayetçiyim sesten bunun dışında ki şikayetim virajlar passatla viraja girdiğin gibi çıkıyorsun şimdi deceksiniz ki kıyaslandığın araba aynı segmentte bile değil haklısınız :) onun dışında tek bir şikayetim yok arabaya 4 kişi alıcaksın şöyle güzel bir yola oturacak sonra ne kadar basarsan o kadar gidiyor gitmem demiyor maşallah çok seviyorum bu özelliğini :) yakıt tüketimine hiç girmiyorum forumda en çok yakan colt benimki :)

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 20:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
bende bıktım colttaki seslerden 2004 lanceri sattıktan sonra coltu aldım bilseydim böyle konforsuz olduğunu hiç bulaşmazdım.
benim anlamadığım sıfır coltlardada bu ses varmı yoksa zamanlamı artıyor senfoniler :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 21:23 
Türkiye yollarında sessiz araba aramak büyük hata. Zaten 2 yıl içinde arabanın her yeri gevşiyor. Eğer sadece düz asfalt yollarda binecekseniz bütün arabalar sessizdir. Şehirler arası yollar malum, mezar gibi çukurlar var, bu yollara arabamı dayanır.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 23:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Benim 15 den sonra başladı senfoni :)

katılıyorum size Salih bey otobanda 100-110 la gidiyorsun yol bozulmuş çukurlaşmış tak tak düşüyorsun bir gün korkuyorum lastiğim yarılacak.

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 23:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Demir
Araç: Yok
Meslek: Memur
Usenmedin hepinize cevap yazdim. Boyle saygi cercevesinde fikir alisverisinde bulunmak cok guzel kimse cikip marka holiganligi yapmadi bu sevindirici ve ne kadar guzel bi forum oldugunu gosteriyor. Araci sattiktan sonra ayrilmamin sebebi buydu.

ekhnaton yazdı:
Demir bey,
bu forumdaki çoğu kişi sizin anlattıklarınızı deneyimlememiştir, yani ne sizin bahsettiğiniz tüketim değerlerine çıkabildik ne de her ay servisin yolunu tutabildik. dolayısıyla anlattığınız şeyleri tam olarak anlayamayız, bir forum üyesi sorun yaşadığı için ancak üzülürüz. Doğrudur, bu araç özellikle stabilize yollarda ya da kaplaması sorunlu asfaltlarda ses yapar, bu bilinir, forumda da her daim seslendirilir. colt şöyle iyidir böyle sorunsuzdur falan dedikten sonra "ama..." diye başlayan cümleler kurulması bundandır. ama denildiği gibi bu f/p olayıdır, ben bu aracı almasaydım, nerede bulacaktım da bu fiyata sorunsuz bir yarı otomatik şanzuman, motor da alacaktım. Neyse, bu sorunlar vardır, ama diğer forumlardan takip edebildiğim kadarıyla bu sorunlar birçok b ve hatta c segment araçta olan (ya da olabilecek) sorunlardır; olmayanlarda da yol tutuş, elektronik aksam vb. başka sorunlar vardır. Ve şunu kesinlikle söyleyebilirim, geçen 1.5 yıllık sürenin ardından aynı ürün gamında alacağım araba yine colt olurdu, ama gönül bir d sınıfı araç istemez mi, ister elbet, ama o para da bizde yok. bu bir tercih ve öncelik meselesi dolayısıyla, sizin tercih ve öncelikleriniz de farklı olabilir elbette. selamlar...

Size tamamen katiliyorum bu sorunlar sadece bende olmus olabilir baska birisi 300.000 kmye kadar sevise gitmemis olabilir bunun sans isi olduguna bende inaniyorum. Kader diyelim kotu bi tecrube diyelim ama ne dersek diyelim benim colttan sogumus olmam gercegini degistirmez ve benim yasadigim sorunlar oyle orasindan burasindan ses geliyor gibi sorunlar degildi zaten bende ses sorununu kabullenerek almiştim. Ben hala baska forumlarda falan colt'u tavsiye ediyorum. Ha hem bu kadar sikayetcisiniz hemde neden tavsiye ediyorsaniz diye bir soru sorarsaniz eger dedigim gibi bu sorunlari sadece benim yasamis oldugumu varsayiyorum. Aslinda belki herkes yasiyor ama sadece ben kafaya takiyorum. Bir araç beni kesinlikle sanayiye goturmemeli. Yolda asla ve asla birakmamali. Biraktigi anda satarim. Oyle takintiliyim. Yakıt konusundan bahsedecegim. B sınıfında o fiyata rakibi yok cok haklisiniz ama su anda temiz colt almak için en azindan 20-21 vermek gerekiyor. Boyasız kazasız vs. Bi iki parca boyali jazz ise 23-24 civari bulunabiliyor. Su anda alacak olsam bu ikisi arasinda ki 2-3 bin lirayi gozden cikarir jazz alirim kesinlikle performans haricinde coltun veremedigi herseyi size verir. Gel gelelim ki 2-3 bin lirayi veremeyecek olanlar oluyor onlarda haklı bu durumda yine coltu tavsiye ediyorum(benim gibi sorun yasamamalari dilegiyle)

koraybaris yazdı:
*Sınıfının en geniş iç hacmini sunarJazz'la kiyaslarsak asagi yukarı kafa kafayalar. Bagaj jazz da daha iyi.
*Trafik kurallarına riayet ederseniz az yakar(Yakıtın trafik kurallariyla hiçbir alakasi yok. Dur kalk trafikte kurallara riayet ediyoruz ama ortalama ucup gidiyor?)
*Ön takım ve araç içi çok gürültülüdür(Kabullenmiştim bunu)
*süspansiyonlar çok sert tüm çukurları hissettirir(segmentinin genel problemi)(Kabullenmiştim bunuda)
*Taş gibi araçtır o yüzden sanayiyle pek arası yoktur(istisnalar kaideyi bozmaz)(Katılmıyorum. Sanayide iş yeri aciyordum az kalsin :)
*Yedek Parçası zor bulunan bir araçtır(bizzat yasadim ankaradan parca getirttik o kotu tecrubeyi yasamak istemem bi daha.)
*60.000 KM bakımına kadar 3 bakıma girilir toplam malıyeti max 1000 TL yi geçmez(Servisler oyle bir opuyor ki isterse sana 60000 e kadar 2000 - 3000 lira arasi fatura cikarir.)
*60.000 KM Bakımında Lastikler, Araç sıvıları, Filtreler, Fren balataları, bujiler değişir fren diskleri tornalanır maliyeti 1000 TL yi Geçmez
*İkinci el araç arıyorsanız Bulunmaz hint kumaşıdır(Katılıyorum. 4 ayda alabilmiştim.)
*Sıfır araç alıcaksanız tercihlerden biridir(Sıfır araç alacaksam kesinlikle tercih etmem. F/p anlaminda cok onde bile olsa sifir aracin iyi bir servis agina sahip bir markadan alinmasi gerektigini dusunuyorum.)
umarım yardımcı olabilmişimdir

_opeth yazdı:
bolu izmit arasını 180 ile giderek 8.3lt/100km yakmıştım. izmit balıkesir arasını da 100 civarında kullanmıştım balıkesirde kontağı kapatmadan önce 6.8 veya 7 lt'ye inmişti yol bilgisayarı.

bi kere kayma yaşamıştım onda da lastik ölmüş sonra yararak ömrünün dolduğunu anlamıştım.

Gelelim yakıt ve kaydirma konusuna. Sapanca'dan depoyu fulleyerek otobana girdim. Ankaraya kadar hiç durmadan asagi yukari 2 saatte ankara gişelerden ciktim. Depoyu tekrar fulledim km'ye boldum çıkan sonuc 9.02 tek kişi bir valiz bir stepne hiz 130-160 arasında. Ben hiç bi zaman uzun yolda su araba az yakıyor diyemedim tabii 80-110 arasi giderseniz daha once de dedigim gibi butun arabalar az yakar colt onlardanda belki bir litre daha az yakar. Baska bir uye ayni konuda su anda asx ten dert yanıyor. Sanırım genel birsey.

Kayma konusuna gelince. Duz yolda giderken 1 senelik lastiklerimle hiç kayma yapmadi ama eger ki ruzgar varsa korkudan araci suremiyordum. Mersin-adana arasindaki otobani bilirsiniz. Bir keresinde orada bir kayma yasadim onu hiç unutamam allahtan yol bostu ve hızım dusuktu(80). Tam tunelden ciktiktan sonra viyaduk gibi birsey var oradan gecerken oldu yuregim agzima geldi. Bu da aracin yuksek olmasindan kaynaklanan birsey bence yoksa ayni yerden polo yardir yardir gidemezdi diye dusunuyorum. Hep içi geniş ferah diyoruz ama tavan yuksekligi bu konuda zaafiyet doguruyor.

Aes08 yazdı:
Bende çok şikayetçiyim sesten bunun dışında ki şikayetim virajlar passatla viraja girdiğin gibi çıkıyorsun şimdi deceksiniz ki kıyaslandığın araba aynı segmentte bile değil haklısınız :) onun dışında tek bir şikayetim yok arabaya 4 kişi alıcaksın şöyle güzel bir yola oturacak sonra ne kadar basarsan o kadar gidiyor gitmem demiyor maşallah çok seviyorum bu özelliğini :) yakıt tüketimine hiç girmiyorum forumda en çok yakan colt benimki :)

Bu konuda yarisirim :) Elimde 9 aylik yakıt kayitlari var su anda onumde acik uzun yol dahil en dusuk yakıt tuketimi 7.1/100km :)

Artık konu kapanabilir insallah kimse benim gibi sıkıntılar yasamaz. Ha burada belirtmedigim araci satma sorunu var ki size butun sorunlari unutturur :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 00:44 
Eski pikaçu kasadan mı bahsediliyor burda? Demir bey sizin başınıza gelen büyük sorun nedir.?

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 101 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye