Zaman: 16 Eki 2025 13:45

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 16 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 11:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: ASX 2011
Meslek: Denetim
Arkadaşlar aracı alalı henüz 6 ay oldu ve 8.000km yaptım, bu zaman zarfında şöyle bir tespitte bulundum ki Araç şehir içinde (Ankara) şehirlerarasına göre daha az yakıyor.
Ankarayı bilenler bilir, ara ara 70km hız sınırları, yoğun ancak akıcı trafiği vs. çoğu zaman işe gidiş gelişlerim, 5,8-6,5 lt tüketim arası değişirken, (buarada ev Batıkent - iş Söğütözü)
birkaç sefer farklı zamanlarda Ankaradan Eskişehir, Afyon, Antalyaya yaptığı seyahatlerde 7,5lt'nin altına düşemedim...
Tabiki bunda hız etkili bir faktör ancak ama öyle aman aman hız da yaptığım söylenemez 120-130, nadir de olsa 140 gibi.
Şehiriçi sarfiyat beni memnun ederken, şehiriçine kıyaslandığında şehirlerarası beni üzmekte...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 18:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: 2011 ASX
Meslek: Avukat
120-130 km hızla 7,5 lt yakmaz gibi geliyor bana. ASX yaptığı hızı belli etmiyor. Bence farkında olmadan daha yüksek hızla seyretmiş olabilirsiniz. Bu arada Ankara'nın şehir içisi Kızılay-Ulus ve bağlantıları ile diğer bir kaç nokta dışında dur kalk yapmaya ihtiyaç duyurmuyor. Hız da 70-80'i geçmediğinden araç az yakıyor.

daha önemlisi şehir içi ölçümleri karşılaştırmak çok yanlış zira şehir içinde aracın yakışını etkileyen çok fazla faktör var. 2 hafta önce lpg taktırana kadar 3 yıldır benzin kullanan biri olarak her türlü kitabını yazdım az yakmanın :) Ama taktırdım lpg'yi hiç dikkat etmeden gönlüme ve ihtiyacıma göre kullanıyorum artık, lpg masrafı 17-19 krş arası km başına.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 18:17 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
e normal. daha ne bekliyordunuz?

bişey beklediğim yok canım, öylesine yazdım işte

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 18:27 
Kullanıcı avatarı

henien yazdı:
120-130 km hızla 7,5 lt yakmaz gibi geliyor bana. ASX yaptığı hızı belli etmiyor. Bence farkında olmadan daha yüksek hızla seyretmiş olabilirsiniz. Bu arada Ankara'nın şehir içisi Kızılay-Ulus ve bağlantıları ile diğer bir kaç nokta dışında dur kalk yapmaya ihtiyaç duyurmuyor. Hız da 70-80'i geçmediğinden araç az yakıyor.

daha önemlisi şehir içi ölçümleri karşılaştırmak çok yanlış zira şehir içinde aracın yakışını etkileyen çok fazla faktör var. 2 hafta önce lpg taktırana kadar 3 yıldır benzin kullanan biri olarak her türlü kitabını yazdım az yakmanın :) Ama taktırdım lpg'yi hiç dikkat etmeden gönlüme ve ihtiyacıma göre kullanıyorum artık, lpg masrafı 17-19 krş arası km başına.

Ben de lpg konusunu uzun süre araştırdım, yıllık yaptığım km'yi göz önüne alarak vazgeçtim taktırmaktan ama aracın garantisi bitsin o zaman taktıracağım, hangi marka kiti, nereden, kaça taktırdınız acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 22:10 
Kullanıcı avatarı

Hydepark yazdı:
henien yazdı:
.......Ama taktırdım lpg'yi hiç dikkat etmeden gönlüme ve ihtiyacıma göre kullanıyorum artık, lpg masrafı 17-19 krş arası km başına.

Ben de lpg konusunu uzun süre araştırdım, yıllık yaptığım km'yi göz önüne alarak vazgeçtim taktırmaktan ama aracın garantisi bitsin o zaman taktıracağım, hangi marka kiti, nereden, kaça taktırdınız acaba?

Hiç boşuna beklemeyin, taktırdıktan sonra neden bu vakte kadar beklemişim dersiniz. Mocan otogaz brc taktırdım. 1600 tl. sadece AS&G'de sorun var benzinde çalışıyor, lpg'de çalışacağını taahhüt etmişlerdi, kontrole gidemedim henüz. Bu arada brc lpg kitinden kaynaklanacak arızlara karşı garanti mi sigorta mı ne veriyormuş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 01:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: asx 2011
Meslek: elektronik
ben lpg olayına sıcak bakmıyorun.(ticari kullanım hariç)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2013 18:55 
Kullanıcı avatarı

ticari-hususi farketmiyor. lpg az kullanana da ucuz, çok kullanana da ucuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2013 23:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: asx 2011
Meslek: elektronik
ticari derken taksi vb işleri kastettim.
lpg bence doğru bir iş degil.
az km yapan için hiç uygun degil.
etçil bir hayvana(afedersiniz) ot yedirirseniz bir süre sonra hastalık çıkar.
lpg de bunun gibi .
pistonun yapısı bile benzin oktan oranına göre üretilir.
az yaksın diyorsan diesel alacaksın sessizlik ve hız istersen benzinli alırsın.
bu bilgiler benim nacizane fikirlerimdir hiçbir bilimsel dayanağı yoktur.sadece duygusal ve matematiksel hesaplara dayandırılablir.
kazasız ve mutlu günler dilerim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 10:47 
Kullanıcı avatarı

bu uzun yolda daha az yakmamasının tek nedeni 6. vitesin olmaması bence, ix35, sportage, tiguan gibi aynı sınıf araçların hepsi 6 ileri vitese sahip, gerçekten de uzun yolda 110km'nin üzerinde bariz bir şekilde 6. vitesi istiyor araç..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 13:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
Ben ne şehiriçinde ne de şehirlerarası 8.5 lt altında değerlere ulaşamıyorum (not : aşırı sert ve dengesiz kullandığımı her zaman belirtiyorum :lol: ) ama tüm bunlara rağmen yakıttan fazlasıyla memnunum. Ortalama olarak 1 depo gaz ile 400 km. şehir içi yol katediyorum bu durumda 25 kr. civarında yakmış oluyor. Bir defasında çok sakin ve dengeli kullanmıştım yakıt değerleri şehir içinde 7.2 lt civarındaydı ve 470 km. civarında yol yapmıştım 1 depo gazla ( not: aracı birçok kişi kullanıyor bu yüzden belkide 500 km. yapabilirdi)

ASX'in hep yakıtı konuşuluyor ama bu aracın sürüş dinamikleri ve performansına istinaden bir yakıt değerlendirmesini kimse yapmıyor. Bunuda ben yapmış olmak istiyorum.

Aracımı genel olarak 3000-4000 devir aralığında kullanıyorum ve ara hızlanmaları çok seven birisi olduğum için 6500 devire kadar zorlanmadan vites değiştirmiyorum. Aracı İstanbul yolunda birçok kez ciddi anlamda zorladım, 140 km hızla giderken Lancer'la giremediğim kadar güzel bir şekilde makasa girdi, kasa Lancer kadar hafif olmadığından kendini dağıtmıyor ve en kötü ihtimalle bile yol kontrol sistemleri aracı hemen dengeliyor. Birçok defa makas atarken ani frenleme yapmam gerekti ve hemen toplayarak şeride girmem gerekti, bu durumlarda ABS devreye dahi girmeden yol denge sistemi yardımıyla araç kısa sürede fren yapıp şeridini buluyor,tabiiki ani ivmelenme için 1 vites düşürüp 6000 deviri görmek gerekiyor. Aracı kullanırken aşırı keskin olmayan ancak geniş çaplı virajlara 120 km. hıza kadar zorladım ön taraf asla kayma yapmadı ve direksiyon yeterli derecede sertleşerek sizin yola uyum sağlamanıza olanak veriyor.

Yukarda bahsettiğim şekilde 10 dakikalık bir sürüşün yakıta yansıması maksimum 13 lt/100 km şeklinde oluyor. Orta sertlikte ve ivmeli kullanımlarda 9-10 lt arası yakıt tüketimi var ve bence bu araç için inanılmaz derecede süper bir rakam. Uzun yol kullanımlarında durum biraz daha farklı, 2 hafta öncesinde çok acelem olduğu için Ankara-İstanbul arası ortalama 160-180 km hızla gitmiştim ve 11 lt'ye varan yakıt tüketim değerleri oluştu, dönüşte 120-140 km arası sakin bi seyirde sürdüğümde 6.8 lt yakıt tüketim değerine ulaşmıştım.

Elimden geldiğince kendi verilerimi sizinle paylaştım umarım açıklayıcı ve yeterli olmuştur:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 15:45 
Kullanıcı avatarı

Sayın zivrisinek, Ankara'da hangi saatlerde hangi güzergahları kullanıyorsunuz? Belirtirseniz oralarda bulunmamaya özen gösterelim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 17:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
henien yazdı:
120-130 km hızla 7,5 lt yakmaz gibi geliyor bana. ASX yaptığı hızı belli etmiyor.

5 ileri vites, yuksek, benzinli bir arac. 120-130 km hizda 7.5 cok rahat yakar.

6 ileri olsaydi hadi olsun 7'ye inerdi ama vites sayisinin aman aman bir etkisi yok. Cunku o hizlarda hava surtunmesi motorun asiri devirlenmesinden olusan surtunmeden cok daha fazla etki ediyor tuketime.

10 vites olsa benzin uretecek sanmayin yani.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2013 11:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
henien yazdı:
Sayın zivrisinek, Ankara'da hangi saatlerde hangi güzergahları kullanıyorsunuz? Belirtirseniz oralarda bulunmamaya özen gösterelim.

Her saatte heryerde olabilirim :LOL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2013 00:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet
Araç: 2013
Meslek: Danışman
Kan grubu: abrh
benim asx hala 100/11 lt ya kafayı yicem

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2013 19:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: barıs
Araç: asx
Meslek: memur
Kan grubu: 0rh+
7 lt nin üzerine mümkün değil çıkmıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2013 19:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Kan grubu: ARh-
Babamın aracı Hatay'dan alıp getirmiştik Bursa'ya. Tabii tek şoför olunca o kadar uzun yolda 140-150 civarı hızlarla gitmiştim. Yalnız riskli giriş, makas, ani hızlanma yapmadan hız sabitleme ile gitmiştim. Yalnis hatırlamıyorsam ortalamam 6,8 veya 7 litre idi. Bence kulanım tarzı yakıtta motor teknolojisinden de önemli :-)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 16 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: