Zaman: 20 Ara 2025 14:07

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 941 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 48  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2013 23:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
drmert yazdı:
Orkun,arabayı satmaktan vazmı geçtin ?
Landi ile Landi Renzo farklı markalar.
Eğer çok para vermek istemiyorsan italyan kiti takacaksın demektir.
Öncelikle BRC tavsiye ederim ancak muadillerine göre 200-300 fazla vermen gerekiyor.
Hayır dersen Lovato ya da Landi Renzo taktır derim.
Eğer bir işin yoksa sırf LPG taktırmak için Adana 'ya gitmen mantıklı gelmiyor.Nereden baksan 200 TL fazladan masrafın olur.
Koca G.Antep'te güvenilir kimse yok mu?
Bir an önce taktır da yakıta verdiğin paradan kar etmeye başla !

Ya da ben de LPG taktırayım,Adana'da bulaşalım ne dersin :beer:

vallaha mahmut hocam eğer iyi bir usta varsa adana ya da gidilir :) şekil a ben :) iyi bir usta için istanbuldan izmit derince ye gittim ve orda taktırdım. gözüm arkada kalmadı ve içim çok rahat...bir sene oldu hiç bir şikayetim yok...bu işte kit kadar en büyük etken iyi bir usta...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2013 00:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mahmut
Araç: '14 VW Golf 1.4 TSİ Highline
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARH+
O konu da kesinlikle haklısın Koray.
En nihayetinde ben de önce ki Colt'uma LPG taktırmak için İskenderun'dan Adana'ya gitmiştim.
Mesele ustada !
Ancak merak ettiğim G.Antep gibi büyük bir şehirde bu işi kitabına uygun yapan bir ustanın olup olmadığı ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2013 03:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Orkun
Araç: Colt idi
Meslek: M.Mühendisi
Mahmut Hocam
İşin ehli olana gittim fakat adam şimdiye kadar takmadım ama sorun yaşamazsın dedi işin kötü yanı
antepte landi renzonun distribütörü olan olgun lpgnin bayiside mevcut o daha çok kafama yattı gibi fakat
150 tl daha pahalı fiyat çekti yoksa porsche cayenne yapmışlar cuma günü yuh dedim işin ehli ustada 7 8 çalışan var olgun lpgde 2 kişi bide bu omegas plus ile evo arasında yalnızca sessiz enjektör farkımı var
Mahmut Hocam araba hala satılık fakat km yapmam gerekecek bir iş söz konusu o yüzden nereden kar etsem diyorum
ayrıca dışarıdan gelecek olan potansiyel müşteriye içinde avantaj olsun istiyorum
Lovata için bugün bi yer ile görüşecem ona göre karar vericem

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2013 04:16 
Kullanıcı avatarı

hocam lovato iyi bir kit ancak servis ağı çok geniş değil...dist. ürünün arkasında ne kadar duruyor onuda araştır bi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2013 22:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Üzeyir
Araç: 2009 COLT 1.3 INVITE AMT
Meslek: öğretmen
Koray kaç kmdir LPG'lisin senle aynı zamanda taktırdık. Ben 16 17k oldu maşallah sorunsuz biniyorum.

LPG Kiti: WentGAS (25.000 km'de takıldı.)
Araç km: 50.000 km

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2013 10:20 
Kullanıcı avatarı

üzeyir hocam net km. yi bilmiyorum ancak 10.000 km yi devirdim bir senede...10-11.000 km arasında şu anda...bu ay senelik bakımı var :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2013 23:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Turan
Araç: Mitsubishi COLT
Meslek: AR-GE
Kan grubu: BRH+
s.a arkadaşlar, bi sorum olacak. bilen duyan varsa, yanıtlarsa sevinirim. atiker obd2 kitlerde brc deki gibi 4000 devirden sonra benzin püskürtme olayı varmı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2013 00:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Benim de 9.300 km olmuş 5 ayda. Ay sonuna bakımda gideceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2013 12:00 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
kizilelma73 yazdı:
s.a arkadaşlar, bi sorum olacak. bilen duyan varsa, yanıtlarsa sevinirim. atiker obd2 kitlerde brc deki gibi 4000 devirden sonra benzin püskürtme olayı varmı?

as bahsi geçen kiti kullanıyorum 25.000 kmdir...böyle bir şeyi ilk defa sizden duyuyorum...

detaylar için :

viewtopic.php?f=48&t=3059

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2013 00:52 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
kizilelma73 yazdı:

as bahsi geçen kiti kullanıyorum 25.000 kmdir...böyle bir şeyi ilk defa sizden duyuyorum...

detaylar için :

bacey yazdı:
kizilelma73 yazdı:

detaylar için :

abi bende kullanıyorum bu kiti fakat ayar yapmak için kullandıkları programda böyle bi menü var. mesela kaç devirden sonra ne kadar benzini kaç saniyede bir püskürtsün, böyle ayarlar var. eğer kit bunu destekliyosa şayet ben 4000 devirden sonra benzin takviyesi yaptırmak isterim, subap erimesi sorununa çözüm olabilir belkide...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2013 09:41 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
kizilelma73 yazdı:
abi bende kullanıyorum bu kiti fakat ayar yapmak için kullandıkları programda böyle bi menü var. mesela kaç devirden sonra ne kadar benzini kaç saniyede bir püskürtsün, böyle ayarlar var. eğer kit bunu destekliyosa şayet ben 4000 devirden sonra benzin takviyesi yaptırmak isterim, subap erimesi sorununa çözüm olabilir belkide...

Böyle bir şey bu başlığın ilk sayfalarında yazılmış, konuşulmuştu...Hatta o zaman demiştim ya da düşünmüştüm ki, madem LPG ekonomi için 4000 devir altında LPGde kullanalım, 4000 Devirden sonra MIVECle beraber benzine geçelim :) bana uyar :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2013 11:01 
Kullanıcı avatarı

BRC nin VSR sistemi belli km lerde değil belli koşular oluştuğunda (Aracın ivmelenmesi esnasında 4000 devirin üzerine çıkıldığında ve manifold basıncının 500 mbarın üzerine çıktığında) devreye girmektedir aracınız yeterli hıza ulaştığında deviriniz 4000 in üzerinde dahi olsa MAP basıncınız 500 mbarın altına düşeceği için pasif olacaktır. Yani motor tork üretirken oluşacak yüksek ısıya karşı bir önlemdir ve her viteste ve her hızda olabilir. Ani hızlanmalar yapmadığınız takdirde 5000 devirdede gitseniz devreye girmez. Ve biz gerçekten bu sistemin işe yaradığını düşünüyoruz (FS Otogaz Faruk Sevgili den alıntıdır.)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2013 21:09 
Kullanıcı avatarı

tamam abiler o zaman bunu hep beraber aktif edelim :) Cihat abi lpg takmadan önce o yorumunu okumuştum sanki. bence güzel ve işe yarar bi özellik.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Mar 2013 19:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: Hyundai i20 1.2 Elite Blue 2015
Meslek: Havayolu
Kan grubu: a+
kizilelma73 yazdı:

Böyle bir şey var. Ben 1,5 ay kadar önce taktırdığım gün benzin püskürtme devrini 3500 e ayarlatmıştım. Birkaç gün sonra 1500 km bakımı ve ayar için gittiğimde 3100 devire düşürteceğim hatta. Bu arada sürekli arıza lambamın yanmasının sebebi sanırım LPG geçiş ısısının 30 derece olması. Onu da 40 dereceye çıkartacağım. İnşallah bir daha yanmaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Mar 2013 20:36 
Kullanıcı avatarı

hakanov07 yazdı:
kizilelma73 yazdı:

Böyle bir şey var. Ben 1,5 ay kadar önce taktırdığım gün benzin püskürtme devrini 3500 e ayarlatmıştım. Birkaç gün sonra 1500 km bakımı ve ayar için gittiğimde 3100 devire düşürteceğim hatta. Bu arada sürekli arıza lambamın yanmasının sebebi sanırım LPG geçiş ısısının 30 derece olması. Onu da 40 dereceye çıkartacağım. İnşallah bir daha yanmaz.

hocam senin arıza lambasının yanma sebebi geçiş ısısı değildir, zannetmiyorum onla alakalı olacağını. bağlantıda falan bi sorun olabilir. çünkü aynı kit bende de var ve hiç yanmadı arıza lambası. belkide aracın modeli veya serisi gibi bişeylede alakalı olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2013 17:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 3008
Meslek: Information Technology
Lpg'yi ilk taktırdağında arıza lambası yanması iyidir. Çünkü araç için uygun ayarları yaptırıp sorunsuz bir sürüş yaparsın.hatta aldığın gazın kaliteli olup olmadığını bu sayade gözlemleye bilirisin çünkü kalitesiz lpgde hemen motor arıza ışığı yanacak kaliteli lpg ise arıza ışığın sönecekdir. Ama Lpg sistemini ilk taktırdığında arıza ışığı hiç yanmadıysa sorun var demekdir. Çünkü uyanık geçinen ve işi bilmeyen ustalar kiti taktıkdan sonra arıza ışığının yanmasını önlemek için ışığın sigortasını devre dışı bırakıyorlar ve aracda lpg dışında bir arıza olsa dahi göremiyorsun çünkü motor arıza ışığı diye bir kavram kalmıyor araçda.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Mar 2013 03:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: Hyundai i20 1.2 Elite Blue 2015
Meslek: Havayolu
Kan grubu: a+
Aracı soğukken çalıştırıp LPG ye geçtiğinde sorun olmuyor ama motor sıcakken kısa süreliğine kontak kapattıktan sonra tekrar çalıştırdığımda araç 5-10 saniye içerisinde LPG ye geçiyor ve hemen motor arıza ışığımın yandığını belirten "biiip" sesi duyuluyor. Son 3 haftadır zaten yanmakta olan arıza ışığımı söndürtmeye gitmiyorum, bıktım usandım. Bu sabah işten çıktığımda 1500 ayarına gideceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2013 13:32 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar atiker obd 2 kullanıpta motor arızanışığı yanan varsa yardımcı olabilirim. atiker takan bi ustamız var söndürebiliyor ve yanmıyor. programsal bi sorun sanırım. atikerin kullandığı programdan ayar yapılıyor ve daha yanmıyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2013 09:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: KAAN
Araç: CZ3
Meslek: SMMM
Kan grubu: A Rh
Dun aracimi BRC montaji icin Sakarya Yeşilyurt'a biraktim. Bu akşam alacagim, montaj konusunda sorun olmayacagini soylediler. Her arac ayni bizim icin 0 da olsa 20 yillik ta olsa diye ozellikle belirtti firma yetkilisi. Uzun zamandir bu konuyu takip ediyorum, atiker kullanip sorunsuz binen de var, ariza işigi sonmeyen de. Onceki araclarimda atikerle sorun yaşamiştim ben de. Yine de fiyat aldim obdll sistemi icin 1200 tl fiyat verdiler, ayrica mitsubishi en sorunlu marka dediler ve o an beni kaybettiler :) 350 TL fark icin risk almak istemedim. Yeşilyurt daha once arkadaşimin aracina montaj yaptigi icin tecrubesi de var, bu onemli benim icin. Montajini da inceledim gayet başarili, 6 ayda 10000 Km yol yapip hic sorun yaşamadi. İyi bir referans oldu benim icin. Resimleri paylaşirim en kisa zamanda. Montaj fiyati 1550 / 12. +3 taksit ertelemeli.

Not: imla kurallarina dikkat ederim ama cihazim ing. Oldugundan TR karakter sorunu var (htc hd7)

Bazen diyorum ki; ''ne olacak söyle gitsin''
Sonra diyorum; ''Söyleyince ne olacak, sus bitsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2013 14:22 
Kullanıcı avatarı

tolga_kaan_ yazdı:
Dun aracimi BRC montaji icin Sakarya Yeşilyurt'a biraktim. Bu akşam alacagim, montaj konusunda sorun olmayacagini soylediler. Her arac ayni bizim icin 0 da olsa 20 yillik ta olsa diye ozellikle belirtti firma yetkilisi. Uzun zamandir bu konuyu takip ediyorum, atiker kullanip sorunsuz binen de var, ariza işigi sonmeyen de. Onceki araclarimda atikerle sorun yaşamiştim ben de. Yine de fiyat aldim obdll sistemi icin 1200 tl fiyat verdiler, ayrica mitsubishi en sorunlu marka dediler ve o an beni kaybettiler :) 350 TL fark icin risk almak istemedim. Yeşilyurt daha once arkadaşimin aracina montaj yaptigi icin tecrubesi de var, bu onemli benim icin. Montajini da inceledim gayet başarili, 6 ayda 10000 Km yol yapip hic sorun yaşamadi. İyi bir referans oldu benim icin. Resimleri paylaşirim en kisa zamanda. Montaj fiyati 1550 / 12. +3 taksit ertelemeli.

Not: imla kurallarina dikkat ederim ama cihazim ing. Oldugundan TR karakter sorunu var (htc hd7)

güle güle kullanın arıza ışığı yanmadan sıkıntısız dertsiz :) bende brc taktırdım 1 sene oldu 10.000 km yi geçti sıkıntı yok....

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 941 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 48  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye