Zaman: 01 Eki 2025 05:18

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: TEKLEME PROBLEMİ
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2013 20:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Tahminimce sorununuz bobinden kaynaklanıyor.Genel olarak 1500-2000 devir aralığında yapıyorsa kesin diyebiliriz.Yanlız 3000 devirden sonrada tekleme varsa işin içine o zaman buji ve kablolarıda eklemek gerekir.Benim aracımda değiştirdiğim parça kaputu açtığınız zaman motorun hemen sağında olan ve bobinlere elektrik gönderen bir parça.Tahminimce o parça arızalı olamaz çünkü bende araç bu parça yüzünden çalışmıyordu.Diğer konulara açıklık getireyim.
Klima ızgaraları servis yerine hurdacılar(ankarada)
Kapı içi kolları karbon kaplama yapın daha sağlam ve sıkı oluyor.Forumda benim resimleri görebilirsiniz.
Sanruff çıtası hurdacılar 70-100 TL arası(ankara)
motor ışığı oksijen sensörü kesin değişim.Yakıtınıza zaten etki yapıyordur çok yakar
Lpg'de benzindeki performansı kesinlikle alamazsınız yokuşta,devirde zayıflığı kesin hissettiriyor.bende atiker var sizin kit daha sağlam ama dediğiniz doğru.Bunları gerçekten sıkıntı olarak görmeyin bence opel,vw,peugeot gibi bizim aracımızda aynı yaşta olan arabalar inanın daha fazla parça arızası ve sıkıntı yaşıyorlar.
Örn;Opel vectra 2000 üstü 1.6-2.0 lpg uyumsuzluğu VW polo Passat direksiyon pompası
peugeot 306 serisi sibop arızaları ve 100 km üzerinde yapıyor bunu hepside kronik sorunları
Daha örnek verecek olursak gerçekten çok araç var bu şekilde kendi aracım sizin aracınızla aynı şahsi masraflarım oldu fakat arabanın bana açtığı arıza 3 sene içerisinde sadece 500 TL diyebilirim.Buda 12 yaşındaki bir araç için normal diye düşünüyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2013 14:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Onur
Araç: Mitsubishi Carisma 1.6 Avance
Meslek: Bilişim
Kan grubu: Brh+
blackberry06 yazdı:
Tahminimce sorununuz bobinden kaynaklanıyor.Genel olarak 1500-2000 devir aralığında yapıyorsa kesin diyebiliriz.Yanlız 3000 devirden sonrada tekleme varsa işin içine o zaman buji ve kablolarıda eklemek gerekir.Benim aracımda değiştirdiğim parça kaputu açtığınız zaman motorun hemen sağında olan ve bobinlere elektrik gönderen bir parça.Tahminimce o parça arızalı olamaz çünkü bende araç bu parça yüzünden çalışmıyordu.Diğer konulara açıklık getireyim.
Klima ızgaraları servis yerine hurdacılar(ankarada)
Kapı içi kolları karbon kaplama yapın daha sağlam ve sıkı oluyor.Forumda benim resimleri görebilirsiniz.
Sanruff çıtası hurdacılar 70-100 TL arası(ankara)
motor ışığı oksijen sensörü kesin değişim.Yakıtınıza zaten etki yapıyordur çok yakar
Lpg'de benzindeki performansı kesinlikle alamazsınız yokuşta,devirde zayıflığı kesin hissettiriyor.bende atiker var sizin kit daha sağlam ama dediğiniz doğru.Bunları gerçekten sıkıntı olarak görmeyin bence opel,vw,peugeot gibi bizim aracımızda aynı yaşta olan arabalar inanın daha fazla parça arızası ve sıkıntı yaşıyorlar.
Örn;Opel vectra 2000 üstü 1.6-2.0 lpg uyumsuzluğu VW polo Passat direksiyon pompası
peugeot 306 serisi sibop arızaları ve 100 km üzerinde yapıyor bunu hepside kronik sorunları
Daha örnek verecek olursak gerçekten çok araç var bu şekilde kendi aracım sizin aracınızla aynı şahsi masraflarım oldu fakat arabanın bana açtığı arıza 3 sene içerisinde sadece 500 TL diyebilirim.Buda 12 yaşındaki bir araç için normal diye düşünüyorum

Kardeşim çok teşekkür ederim cevaplar için. bobinleri, buji kablolarını ve oksijen sensörünü direk olarak değiştireyim ondan sonra adam akıllı test edeyim arabayı. Peki benim arabama uygun oksijen sensörü, bobinleri ve buji kablolarını bulabileceğim uygun bir yer varmı yan sanayi iyisinden.? yardımcı olabilecek arkadaşları arıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2013 16:00 
Kullanıcı avatarı

yan sanayi greta marka bobin iyi oksijen sensörünüde bosch alabilirsiniz.Daha önceden forumda kullanan arkadaşlarımız var.Ankarada iseniz sanayiden çözebilirsiniz problemi Japonsan ve auto japon var burada iki dükkanda da bu ürünler var diye hatırlıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2013 17:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Bence önce bir diagnostik cihazı ile kontrol etmenizde fayda var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 17:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Onur
Araç: Mitsubishi Carisma 1.6 Avance
Meslek: Bilişim
Kan grubu: Brh+
Başka bir sayfada da yazmıştım. bobinleri kontrol ettirdim canavar gibi ateşleme yapıyor bujilerde yeni yağ yeni filtre yeni. bobinleri iyice temizlettim. araba benzinde çok güzel çalışıyor fakat lpg de sarsıyor. enjeksiyonlardan birini değiştirmiştim tamamen gitmişti çünkü fakat yine tekleme yapıyordu şimdi lpg enjektörlerin bağlı olduğu metal bölüm ile birlikte istanbula temizliğe gönderdim. benzinde kllanıyorum süper araba...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 18:00 
Kullanıcı avatarı

İnşallah çözülür problemin.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2