Zaman: 03 Ara 2025 11:46

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 67 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 15:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
ozgurcan yazdı:
Merhaba,
Epeydir ilk araba mı almak için bakınmaktaydım. Tek tek bayileri gezerken mitsubishi colt'u gördüm ve fiyatına karşılık donanım, fiyat, genişlik vb. olarak çok cazip geldi. Ancak sınırlı param olduğu ince eleyip sık dokudum ve bir çok kere ikinci el problemi yaşadığı noktası ile karşılaştım. Derken onu da kabullenip artık en az 3-5 sene kullanırım diye düşünmekteydim ki bu sene itibariyle colt üretiminin sonlandığını sayenizde öğrenmişş oldum. Şimdi ise sıfır alınır mı yoksa temiz ikinci el mi bakayım noktasındayım. Sonuçta üretimi bittiği için 2.eli iyice düşecektir değil mi? Bir fikir düşünce sunarsanız sevinirim, belki kafamdaki bir şalteri kaldırıp aydınlanmamı sağlarsınız.

Bence mantıklı olan sıfıra yakın bi ikinci el almak, bazen çok iyi fiyatlara ilaniar çıkabiliyor.
üretim durması etkilemez zaten yeterince düşüyor 2.elde :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 16:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Orkun
Araç: Colt idi
Meslek: M.Mühendisi
Bence 2.eli düşmez önümüzde efsane kasa corolla, toledo örnekleri var 10 yaş ve üstü arabalara bahsettiğim modeller için inanılmaz paralar ödeniyor :cak:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 17:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3İnvite GP KP-AMT
Meslek: İnşaat Mühendisi
ozgurcan yazdı:
Merhaba,
Epeydir ilk araba mı almak için bakınmaktaydım. Tek tek bayileri gezerken mitsubishi colt'u gördüm ve fiyatına karşılık donanım, fiyat, genişlik vb. olarak çok cazip geldi. Ancak sınırlı param olduğu ince eleyip sık dokudum ve bir çok kere ikinci el problemi yaşadığı noktası ile karşılaştım. Derken onu da kabullenip artık en az 3-5 sene kullanırım diye düşünmekteydim ki bu sene itibariyle colt üretiminin sonlandığını sayenizde öğrenmişş oldum. Şimdi ise sıfır alınır mı yoksa temiz ikinci el mi bakayım noktasındayım. Sonuçta üretimi bittiği için 2.eli iyice düşecektir değil mi? Bir fikir düşünce sunarsanız sevinirim, belki kafamdaki bir şalteri kaldırıp aydınlanmamı sağlarsınız.

Dürüstçe bir cevap istersen eğer Sana diyeceğim her şey Senin cevaplarına bağlı:

1. Eğer alıp 2-3-4 yıl kullanmayı düşünüyorsan ve maddi durumun sıfırla aralarındaki 3-4-5 bin TL farkı verebiliyorsa sıfırın tadını, kokusunu, rahatlığını yaşamak istiyorsan alınabilir. Tabii 2. el uygun bulmak hele 2011-2012 ve 10-20-30 bin km de bulmak Sana kafayı yedirebilir çünkü aynen beslenmek gibi bir ihtiyaç gibi her gün her an bilgisayarı açıp orada burada internette cepte acaba uygun araç uygun Colt düşmüş mü diye bekler ve sayıklarsın ve açlığını yatıştıramazsın ve yine başlarsın forumlarda Colt mu polo mu- colt mu fiesta mı - colt mu jazz mı vb. forum yazılarını okumaya.

*Ben olsam üretiminin sonlandırılmasını ve -bu önemli- AMT yani yarı otomatik şanzuman alacaksam geri kaçırma (pardon araçlarda olağan fizik olayı-boştayken geri veya ileri hareket etme-eğime göre-motor çalışırken çünkü yokuş kalkış desteği yok sonuçta 2004 den beri üretimde olan bir araç ve Avrupa ve Asya'ya göre Ülkemize gelen donanımlar çok kısıtlı ve bu 8-9 yılda hep azaldı gelen donanım paketlerinin içeriği.) hareketini sorun etmiyorsam maddi durumumda varsa ve 2-3-4 yıl kullanacaksam hemen gider bayiye bu aracın üretimi bitti bana uygun bir fiyatla verin derim ve pazarlığımı yapıp garantili bir şekilde kullanırım.

2. Alacağın aracın piyasada bol olmasını istiyorsan clio,polo,fiesta veya corsa gibi bence hiç colt düşünme hemen bunlardan birini al ama yok ben bilinçli bir tüketici ve kullanıcıyım diyorsan ve bu sınıftan da(B segmenti) vazgeçemiyorsan maddi durumunda yukarıdakinden daha iyise git hemen bir jazz al ama 45 bin TL ikinci el temiz, az km de 28-38 bin TL 2005 - 2010 modeller.

*Ben olsam sırf ihtiyacım olan bir şey için ihtiyacımdan fazlasına para vermem yani kullanmadığım özelliği kullanmadığım donanımı ve en önemlisi kullanmadığım marka ve reklam paraları. Tabii kendimi arabalar delisi, hayranı olarak görmüyorsam.Gider hobimle ilgili ürünlere para veririm üstüne daha mutlu olurum. Bu yüzden kendi segmentinde fiyat-performans oranı en yüksek aracı almaya çalışırım bu sıfırda olabilir ikinci elde.

3. Son olarak araçla gezmeyi seviyorsan ve çok km yapıyorsan öncellikle yakıt tüketimi çok önemli bu 50-100-200 bin TL'ye alan kişiler için bile çok önemli ama 200 bin - 2 milyon TL arası araç alanlar için çok önemli değil onlar ayrı.

*Ben olsam çok geziyorsam dizel alırım 25-30-40 yukarısı için ama daha az ise benzinli. Ya da sadece otobüs gibi belli yolu gidip gelmek için 1.0, 1.2 hatta yeni çıkan 0.9 lt' lik gazolinli motorları tercih ederim.

Ve altın vuruşu yapıyorum; Sonuç olarak aracım ortada ama ben dört gözle yeni Mitsubishi Space Star 1.2 GLS CVT aracı(A-B sınıfı arası) alıp ş.i-ş.d-ort:4,9-4,0-4,4 kullanmayı hayal ediyorum(Almanya'da nisan da diyorlar ama temsa ülkemizde temmuz gibi bayilerde olur diyor ). Bu yüzden mevcut aracımla idare edeceğim.

Biraz uzun oldu ama ben de çok uzun araştırdım maddi sıkıntılardan dolayı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2013 16:25 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Yeni space star için ilginc bir test sürüşü :)

http://www.youtube.com/watch?v=okQRl5B4eEo

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2013 18:20 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Forumdan bir arkadaşımızın aracı, gayet güzel ve hesaplı duruyor. Düşünenler değerlendirebilir;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 066/detay/

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2013 21:57 
AnakinSkyWalker yazdı:
Yeni space star için ilginc bir test sürüşü :)

http://www.youtube.com/watch?v=okQRl5B4eEo

Space star ile mirage aynı araba mı?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 00:57 
Space star tamamen şehir içi aracı olmuş 3 silindirli 75bg 100 tork motor var. Kasa da colttan küçük. Bu aracı colt gibi her yerde kullanamayız gibi.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 09:45 
Kullanıcı avatarı

Evet yavaş yavaş yeni Mitsubishi Space Star forumda yer edinmeye başladı. Ya ben bu arabayı çok beğendim ama şehiriçinde özellikle İstanbul içinde kullanım veya ailecek ya da bağaj tıka basa yolculuklar dışında uzun yol kullanımı için. Yani anlayacağınız bu tüketim değerleri bile takdire şayan çünkü herkesin harcı değil :Bravo: :Bravo: :Bravo: 1.2 GLS CVT aracın(A-B sınıfı arası) ş.i-ş.d-ort:4,9-4,0-4,4 lt ve 80 PS-106 Nm ve 12.8 sn (0-100 km bu değer manuel için 11.7 sn ve bir örnek vereyim fazla uzatmamak için diğer markalardaki bu tarz arabalara bakarsanız bu değeri 15-18 sn arasında ve beygiri 55-75 PS görürsünüz ve tüketimi ancak manuelde buna yakın görürsünüz o da yeni çıkan Clio 4 de kullanılan 0.9 lt turbolu ve yeni Fiat Panda da kulanılan buna benzer motor ile). Ve en önemlisi abi bu arabaya LPG veya LPİ uygularsan düşünmek bile istemiyorum çünkü herhalde kendimi birden Venezuela'nın başkenti Karakas'ta hissederim :D

En son sevgibilgi tarafından 27 Şub 2013 13:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 09:56 
Kullanıcı avatarı

Evo34 yazdı:
Forumdan bir arkadaşımızın aracı, gayet güzel ve hesaplı duruyor. Düşünenler değerlendirebilir;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 066/detay/

Vay be bu dakika itibarıyla 5121 kişi bakmış ama bu araba satılmamış ve ben ilk defa fotoğrafları bu kadar net bu kadar güzel, temiz ve bu kadar canlı duran ve rengide çok güzel olan bir Colt görüyorum yine ama, ama bir araba bu özelliklerde olup hele bu araba sınıfının en iyilerinden biri olup 2010 model 16 bin(16000 km) kilometrede yarı otomatik vitesli tabi yazılanlara göre nasıl satılamaz abi Allahını seversen anlamıyorum. İşte aklıma kesin araçla ilgili sorunlar varmış gibi geliyor, bir arayıp sormak lazım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 09:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mıtsubıshı colt 1,5 instyle florit yeşil
Meslek: çalışan
Kan grubu: Arh+
sevgibilgi yazdı:
Evet yavaş yavaş yeni Mitsubishi Space Star forumda yer edinmeye başladı. Ya ben bu arabayı çok beğendim ama şehiriçinde özellikle İstanbul içinde kullanım veya ailecek ya da bağaj tıka basa yolculuklar dışında uzun yol kullanımı için. Yani anlayacağınız bu tüketim değerleri bile takdire şayan çünkü herkesin harcı değil :Bravo: :Bravo: :Bravo: 1.2 GLS CVT aracın(A-B sınıfı arası) ş.i-ş.d-ort:4,9-4,0-4,4 lt ve 80 PS-106 Nm ve 12.8 sn (0-100 km bu değer manuel için 11.7 sn ve bir örnek vereyim gazla uzatmamak için diğer markalardaki bu tarz arabalara bakarsanız bu değeri 15-18 sn arasında ve beygiri 55-75 PS görürsünüz ve tüketimi ancak manuelde buna yakın görürsünüz o da yeni çıkan Clio 4 de kullanılan 0.9 lt turbolu ve yeni Fiat Panda da kulanılan buna benzer motor ile). Ve en önemlisi abi bu arabaya LPG veya LPİ uygularsan düşünmek bile istemiyorum çünkü herhalde kendimi birden Venezuela'nın başkenti Karakas'ta hissederim :D

Güzel yorum :vauv:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 13:44 
Kullanıcı avatarı

Aldığım veriler " http://www.space-star.de/spezifikationen/ " adresinden. Sonra 0.9 lt turbocular da gidip boşa sallamışlar demesinler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 14:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Orkun
Araç: Colt idi
Meslek: M.Mühendisi
Ömer Bey,

İlandaki araç bana ait yaklaşık 45 gündür yayında bakan çok alan yok ben gaziantepte ikamet ediyorum malum buralarda mitsubishi deyince L200 mu L300 mü diye soran çok oluyor hatta colt'a gold mu god mu diyende cabası :lol: yolda başka colt görünce selektör yapıp korna çalınca selamlamak namında :) adam ne oluyor gibisinden bakıyor :D inanın aracım marmara bölgesinde olsaydı şimdiye çoktan satılmıştı dışarıdan gelecek insan o kadar masraf edecem diye çekiniyor.
haa benim araca şu ana kadar ciddi iki müşteri niyetlendi bunlardan ikisi de antep dışından da hatta birisi drmert hocam idi adam parayı bile ayarlamıştı ama çok cazip bir teklif oldu ankaradan güzel bir araç aldı hayırlı uğulu olsun kazasız belasız sürsün diğeride istanbuldan fatih diye bir arkadaştı o da para mevzusunu toparlayamadı bir türlü.
İlana koyduğum resimleri elden geldiğince iyi olması için uğraştım ha şimdiye kadar kimse gelipte arabanın başında araca bakmadı zaten araç konusunda titizim gaziantep elit otomotiv servisinden ökkeş bey banı tanır.
Şu an firmalar 2012 modellerini tüketemediği için uygun faizlerle sıfır araç satışı yapıyor o yüzden birçok ikinci el şu an satılmıyor
Kısacası klişe olacak ama mitsubishi hak ettiği yerde değil türkiyede bu temsa mantığıylada böyle devam eder kanımca

En son Orkunsubutay tarafından 27 Şub 2013 14:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 14:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: lancer
Meslek: sağlık memuru
Kan grubu: 0 +
yeni mirage yani avrupada ve bizdeki (büyük bir ihtimal aynı olacak) ismiyle space star a-b segmenti arası bir araç değil. colttan küçük fakat b segmentinde. youtube da mitsubishi mirage-suziki swift yazın iksinin karşılaştırılması yapılmış uzakdoğu videosu. mirage hatta daha geniş duruyor swift e göre. insanın gözü alışıyor çok da çirkin gelmiyor zamanla. yollarda görmek lazım tabi.
benim tek umudum kaldı colt ile ilgili. cenevre otomobil fuarında i-miev in daha bir gelişmişinin konseptini tanıtacaklar. colt yerini alabilecek b+ segmenti bişey çıksa bari.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 14:29 
Kullanıcı avatarı

Ne çirkini ne zamanla alışması ben çoktan hatta ilk gördüğümden beri sevdim ve etrafımda ki çoğu kişiye bu araç gelirse ve fiyatı uygun olursa alacam dedim. Millette daha yeni araba aldın bunu sıfır alıp ne yapacan diyor bende güzel her zaman güzeldir diyorum. İngilterede Colt adı türkçe tay demekti burada da yeni Space Star herhalde biz okunuşunu sı'peys diye diye sıpa yapacaklar.

Aslında mantık yürütürsek Colt Avrupada bu isimle çıkmıştı. Asya da hep mirage(miraj diye okuyorum tam doğru mu bilmiyorum anlamınıda hiç bakamadım aracı incelemekten ve diğerleriyle karşılaştırmaktan) diye geçiyor 70' li yıllardan beri. Ee bu araçta "new Mitsubisihi Mirage 2012 mi 2013 mu diye çıktı ve tanıtıldı. Dediğiniz olabilir ama diğer Avrupa araçlarında bu segmentteki arabalar büyüyor, Asya kökenli araçlarda küçülüyor aynen yeni Daihatsu Sirion'un eski kasa Sirion'un yavrusuymuş gibi durmasından. Ya da bu araç eski mercedes A serisine çok benziyordu ee sonra ortaklık bitti, herkes tarafına çekildi. Yalnız üzüldüğüm eski kasa Colt ile ilgili tasarlanan veya hobi olsun diye yapılan çok güzel konsept tasarımlar vardı hatta muhteşemdi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 14:31 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Şuan ikinci el Colt alacak olsam Orkun beyin aracını alırdım...

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2013 03:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: Hyundai i20 1.2 Elite Blue 2015
Meslek: Havayolu
Kan grubu: a+
Bayıldım yeni Space Star'a. Tam benim otomobilim. Aracımı 7 yıl kadar daha kullandıktan sonra 3-4 yaşında bir Space Star almam kesinleşti (Smart Forfour yeniden üretilmeye başlanmazsa tabi, öyle bir dedikodu var da).

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2013 17:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: 2012 mitsubishi colt elegance 1.3MT
Meslek: öğretmen
Kan grubu: arh+
hakanov07 yazdı:
Bayıldım yeni Space Star'a. Tam benim otomobilim. Aracımı 7 yıl kadar daha kullandıktan sonra 3-4 yaşında bir Space Star almam kesinleşti (Smart Forfour yeniden üretilmeye başlanmazsa tabi, öyle bir dedikodu var da).

aracımı 7 yıl kullandıktan sonra:))) ve üç dört yaşında bir space star:) aslında haklısınız mitsu da ikinci el temiz bulabilirsen çok daha avantajlısın. ben malesef gidip sıfır aldım ve üç dört sene sonra satacak olsam bi hayli zzararım olacak gibi... ama ben biraz da mecburdum sıfır almaya... zira lagunamı tam bir yıldır satamıyordum. üstelik bakanı çok alanı yok tarzıydı... gelen de çok komik rakamlar teklif ediyordu sırf aracı takasa verebilmek adına sıfır aaraçlara baktım. takasta aracıma en iyi fiyatı toyota ve mitsubishi verdi(ama toyotada sıfır yaris yoktu ellerindeki 1000 km lik 2012 model yarisi de sıfırından en fazla 500 tl daha ucuza veriyorlardı. o indirimi de hangi bayiye gitsen sıfır da da alırsın zaten) netice de sıfır colt aldım. ama aracımı nakit fiyata satabilseydim kesinlikle 2009 üstü bir ikinci el alırdım. laguna da öyle bezmiştim ki onlarca yemin ederek bir daha piyasası olmayan araç almaycağıma dair söz vermiştim kendime... broadway a bile razıydım ama piyasası olmayan araba asla! diyordum :) büyük konuştuk demek ki aylarca süren araştırma sonucu gittim colt aldım... ve çevremden bir sürü fırça yedim kuzenim kafayı yedi 28500 e ibiza dururken 32500 e ibizanın daha üst donanımlısı dururken ne diye gittin bu adı sanı bilinmeyen arabayı aldın diye... ama kendime söz geçiremedim işte... piyasası çok ama bir numarası yok tarzı aralara o kadar gıcık oluyorum ki her araç alışımda onlardan uzak duruyorum psikolojik işte... neyse en az 3 yıl binmeyi düşündüğüm için satınca fiyatı düşer kısmını pek düşünmedim. ama satarken aylarca beklemek can sıkar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 18:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: electro
Araç: yok
Meslek: elektronik
Beyler aracın crash test videosuda geldi, göründüğü kadarıyla sağlam arabaya benziyor, Euro NCAP olanını da görmek lazım tabi, avrupada mini MPV olarak teleffuz edilmekte, bu da demektir ki, colt japon üretimide olsa gelmeyecektir, benim hoşuma gitmeyen nokta dingil mesafesinin 50mm kısaltılarak 2450 ye düşürülmesi oldu, inş içerde bunu telafi edebilmişlerdir, başka dikkatimi çeken nokta ise aracın ağırlığının son derece düşmüş olması, tam tamına 845kg :D mitsubishi az yakıt tüketiminin sırrını çözmüş görünüyor, keza 10 yıl öncesinde de aynı şeyi yapmış idi colt kadar hacimli ve hafif bi araba yoktu, siyah çirkin ördek yavrusu space star tercih edilebilir ..

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 18:19 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

845kg,
çok iddalı olmuş.

Tek kapı spor versiyonuda güzel olur...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2013 14:42 
Kullanıcı avatarı

Gelsede alsam kurtulsam diye bekliyorum ama eğer bir haftaya belli olmazsa tam olarak ne zaman geleceği, sanırım benim Colt'u satıp dizel sümbül yani symbol veya clio hb düşünüyorum.

Ama aklımda dizel Colt'ta geçiyor yalnız üstte yazdılarımı alırsam yeni Colt yani yeni Mitsubishi Space Star 2013 geldiğinde alden çıkarmam çok daha kolay ve kayıpsız olur renault araçları olduklarından.

Diğer bir sorun ise gittikçe MPV tarzı kompakt bir araç almak ama sırf araç segmenti yüzünden borç harç girmek istemiyorum ama sanırım benim akıl verecek, yol gösterecek fikirlere, farklı düşüncelere ihtiyacım var.

Herkese teşekkürler. Tüm çalışanlara kolay gelsin.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 67 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye