Zaman: 26 Eyl 2025 17:10

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 46  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 26 Mar 2013 19:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: rıza
Araç: sundurlu
Meslek: Fotoğrafçı
ardabe yazdı:
charger yazdı:
te193545 yazdı:
termik problemini çözdüm. kontağı onca korkuma rağmen söktüm. iç kısmında iki tane bakır eğri büğrü parça var. kontak çevrildiğinde bunlar birbirine temas ediyor ve araba çalışıyor.açtığımda bunların aşırı derecede gress yağı ile kaplandığını gördüm. Parçaların birbirine temas eden kısımları temizleyip taktığımda ilk günkü gibi çalışır duruma geldi. başına böyle bir sorun gelen olursa mutlaka bana ulaşsın.

Dostum bende bu hafta sonu kontak termiğini söktüm. İçindeki bakır parçalar kararmış. Parçaları yağsız kontak spreyiyle güzelce temizleyip geri taktım. Sonuç seninki gibi mükemmel! Önceden arabayı çalıştırmak için tutukluk yapmadığında bile anahtarı sonuna kadar bastırmam gerekiyordu. Hatta fazla güç uyguladığım için anahtarın plastik aksamı kırılacak diye korkuyordum. Şimdi az bişey dokunur dokunmaz marş alıyor araba. Kontağında problem olanlara tavsiye ederim....

uzun zaman oldu foruma girmayeli ama başıma geldikten sonra ulen bizim foruma bakam birilerininde başına gelmiş mi diye sorayım dedim. valla da gelmiş :) evet korkulacak birşey yok. ayni durum benimde başıma geldi. yaklaşık 45 - 60 dak. (serviste çalışmıyorum ancak bu kadar hızlı oldu :) ) süre içerisinde problemi çözmüş oldum. haftasonu forumda yöneticiler de izin verirse ayrı bir konu olarak paylaşmak isterim. fotograflı olarak.

Tekrar Merhaba,
Aylar önce temizleme mesajını ben atmıştım. Fotoğrafta eklerseniz aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Çünkü o zaman aracımı elektrikçiye götürdüğümde kesinlikle termiğin değişmesi gerektiğini söylemişti. Ben temizledikten sonra rahatça çalışmıştı araba.
Yalnız şöyle bir sorun var. Ben o temizliğin üzerine yaklaşık her 6 ayda bir yeniden kontak termiğini söküp temizlik yapmak zorunda kalıyorum. Sorun yeniden oluşuyor. Elektrikten anlayan arkadaşların bakırın korozyon tutmaması için bir önerisi olabilir mi acaba? Ayrıca sürtünen bakır parçada küçük bir çukur oluşmuş. Bu çukurluğu pasta ve lehimle doldurmam doğru olur mu? Önerilerinizi bekliyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Nis 2013 23:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: naci
Araç: mitsubishi lancer 2006 mt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: 0rh+
arkadaşlar yaklaşık iki yıllık 2006 model 1.6 gümüş gri lancerimi 40.000 km kullandıktan sonra bu gün itibarı ile satmış bulunmaktayım. unutulmaz bir araç deneyimi oldu benim için, aracım beni asla üzmedi bu süre zarfında. kulanıma devam eden arkadaşlara kazasız kullanımlar dilerim. almayı düşünen arkadaşlara: eğer baktıkları araçta problem yoksa düşünmeden alın yıllarca sorunsuz ve keyifle binin derim. asla ama asla, ikinci eli zayıf, parça bulamazsın gibi şehir efsanelerine inanmayın. şüphesi olan arkadaşlara iki duruma da birer örnek vereyim.
1. ön tamponu köpeğe vurduğum için değiştirttim 200tl
2. aracımı satışa çıkardım, 8. gününde 18500 tl ye 1200 km de sattım.

arabamı satış sebebim allah nasip ederse sıfır mazda 3 impresive dizel alacağımdandır. yoksa asla ama asla satmazdım. bu araçlar evladiyelik araçlar, arkadaşlar araçlarınızın değerini iyi bilin.
güzel günlerde güzel kullanımlar dileğiyle allaha emanet olun.
arada bilgi paylaşımında buluna biliriz konuk olarak kabul ederseniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2013 10:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Araç: lancer 2006
Meslek: mühendis
merhaba arkadaşlar benim araç benzinden lpgye yaklaşık 2-4 km arasında geçiyo acaba sizinkilerde böylemi yoksa motor ısısını düşürtüp bu mesafeyi kısalttırıyımmı ve bunun araca bi zararı olurmu bilginiz varmı ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2013 21:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
Kan grubu: Arh+
kingpin yazdı:
merhaba arkadaşlar benim araç benzinden lpgye yaklaşık 2-4 km arasında geçiyo acaba sizinkilerde böylemi yoksa motor ısısını düşürtüp bu mesafeyi kısalttırıyımmı ve bunun araca bi zararı olurmu bilginiz varmı ?

30-40 derece geçiş sıcaklığı normal, 4 km fazla gibi geldi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2013 22:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sinan
Araç: 99 Mondeo 2.0 Ghia
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A+
Merhaba arkadaşlar, siteye yeni üye oldum. 2004 Lancer 1.6MT comfort modeli bir araç buldum, araç 105 bin km. civarında. LPG mevcut değil. Bir tur attım araçla, kullanması çok zevkliydi. Daha önceden de 2002 VTEC Honda Civic sahibiydim, japon araçları sorunsuz, sağlam ve atak. Bu araçları alırken nelere dikkat etmeliyiz ve fiyat durumları nasıldır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Bu hafta içi aracı muhtemelen teslim alacağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2013 10:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Araç: lancer 2006
Meslek: mühendis
mersinan yazdı:
Merhaba arkadaşlar, siteye yeni üye oldum. 2004 Lancer 1.6MT comfort modeli bir araç buldum, araç 105 bin km. civarında. LPG mevcut değil. Bir tur attım araçla, kullanması çok zevkliydi. Daha önceden de 2002 VTEC Honda Civic sahibiydim, japon araçları sorunsuz, sağlam ve atak. Bu araçları alırken nelere dikkat etmeliyiz ve fiyat durumları nasıldır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Bu hafta içi aracı muhtemelen teslim alacağım.

Öncelikle alış fiyatınız ve araç durumu hakkında detaylı bilgi verirseniz yardımcı olabilecek arkadaşlardan daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2013 13:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sinan
Araç: 99 Mondeo 2.0 Ghia
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A+
kingpin yazdı:
mersinan yazdı:

Öncelikle alış fiyatınız ve araç durumu hakkında detaylı bilgi verirseniz yardımcı olabilecek arkadaşlardan daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Kendi deneyimlerim; yürüyeni güzel, motor saat gibi çalışıyor, seri, kullanımı rahat, pedallar yumuşak, takırtı tukurtu yok, sessiz. Sahibi sağ tarafta 2 parçasında boya olduğunu ama kazalı olmadığını söyledi, motor kaputunun ön tarafı da lokal boyalı imiş (taş izlerinden). Aracın rengi füme, arka bagaj kapağında rüzgarlık var, orijinal jantları ve lastikleri sağlam olarak evde duruyormuş, verecek. Üzerinde sonradan alınan iyi görünümlü jantlar ve kısmen ince yanak güzel lastikler var. İç kısmında deformasyon yok. Fiyat 16.750 diye anlaştık. Bildiklerim bu kadar. Araç sahibi kardeşimin müşterisi, yani tanışıklık durumu var. Çoğu zaman şirketin aracını kullanıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2013 17:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sarp
Araç: 2005 Lancer
Meslek: Mühendis
Merhaba arkadaşlar,

Ben de 2005 model, siyah 1.6 MT Lancer sahibiyim. Fiyat performans olarak güzel bir otomobil. Biraz iyileştirmeler ile performans / yakıt tüketimi konularında, sınıfında (1.6 C) iyi yerlere gelebiliyor. İstanbul da karma kullanımda (dur kalk sıkışık trafikler dahil) 100km de ortalama 7.1L ye, uzun yolda klima açıkken ortalama 5.6L ye kadar inebiliyorsunuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 May 2013 11:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sercan
Araç: Mitsubishi Lancer
Meslek: İng. öğretmeni
weatherlight yazdı:
Merhaba arkadaşlar,

Ben de 2005 model, siyah 1.6 MT Lancer sahibiyim. Fiyat performans olarak güzel bir otomobil. Biraz iyileştirmeler ile performans / yakıt tüketimi konularında, sınıfında (1.6 C) iyi yerlere gelebiliyor. İstanbul da karma kullanımda (dur kalk sıkışık trafikler dahil) 100km de ortalama 7.1L ye, uzun yolda klima açıkken ortalama 5.6L ye kadar inebiliyorsunuz.

İstanbul dur kalk sıkışık trafikte 7.1 litre mi?? Ben aracı yeni aldım, depo hala yarımda, bitince görcem ne kadar yaptığını ancak şunu söyleyebilirim ki ortalama 10 litre yakıyor gibime geldi. siz nasıl indirdiniz 7 litreye aynı sıkışık trafikte?

birde aynı araçtan mı bahsediyoruz? 2006 model 1.6 Lancerım var, otomatik vites.

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Açık hava filtresi ve cold air intake

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2013 15:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: ünal
Araç: lancer 2004
Meslek: memur
selam arkadaşlar bende aranıza katıldım 2004 lancer otomatik aldım çok memnunum ancak lpg de sanki çekişte biraz sıkıntı vardı bende ankara azizoğlu servise gittim bujiler değişti usta bobin başının yıprandığını ve değişmesi gerektiğini söyledi işçilik hariç 610 tl dedi bana da çok geldi değiştirmedim bu konuda tavsiyesi olan varmı teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2013 15:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: ünal
Araç: lancer 2004
Meslek: memur
arkadaşlar 2004 lancer otomatik vites şanzıman yağını dışarıda değiştiren var mı servis 360 tl dedi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2013 19:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
Kan grubu: BRh+
koray98 yazdı:
arkadaşlar 2004 lancer otomatik vites şanzıman yağını dışarıda değiştiren var mı servis 360 tl dedi.

2011 yılında dışarıda değiştirdim. litresi 25 tl den 4 litre dexron 3 yağ koydular. 1000 km sonra gel bir 4 litre daha değiştireceğiz dediler ama gitmedim. o günden bu zamana 25.000 km yol yaptım herhangi bir anormallik yok saat gibi çalışıyor. Yağın rengi de hala vişne suyu renginde kokusunda da bir anormallik yok. Her şey gayet normal.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2013 23:59 
Kullanıcı avatarı

[/quote]2011 yılında dışarıda değiştirdim. litresi 25 tl den 4 litre dexron 3 yağ koydular. 1000 km sonra gel bir 4 litre daha değiştireceğiz dediler ama gitmedim. o günden bu zamana 25.000 km yol yaptım herhangi bir anormallik yok saat gibi çalışıyor. Yağın rengi de hala vişne suyu renginde kokusunda da bir anormallik yok. Her şey gayet normal.[/quote]

5 litre almıyor muydu bizim otomatik şanzımanlar??

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2013 12:21 
Kullanıcı avatarı

kendi soruma kendim cevap veriyorum, bizim araçlar 4 litre alıyor. Castrol ATF multivehicle koydum aracıma. 1 er litrelik bidonlarda 12 litre olarak satılıyor, 4 litreyi kullandım, 8 litreyi aldığım fiyat olan 25 TL'den satıyorum.

viewtopic.php?f=37&t=6512

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2013 21:00 
Kullanıcı avatarı

atmaca_seco yazdı:
kendi soruma kendim cevap veriyorum, bizim araçlar 4 litre alıyor. Castrol ATF multivehicle koydum aracıma. 1 er litrelik bidonlarda 12 litre olarak satılıyor, 4 litreyi kullandım, 8 litreyi aldığım fiyat olan 25 TL'den satıyorum.

viewtopic.php?f=37&t=6512

4 kutu alabilirim. Haberleşelim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 13:28 
Kullanıcı avatarı

hocam sizin 4 litreyi ayırdım

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 21:19 
Kullanıcı avatarı

atmaca_seco yazdı:
hocam sizin 4 litreyi ayırdım

Telefonda görüştüğümüz gibi hallederiz artık. Selamlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2013 16:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bugra
Araç: Lancer 2005 1.6 Comfort
Meslek: Yazılım
Kan grubu: ARh+
Geri Geldim. :) Eskilerden Kimler Var Bakmadım Bile.. 2005 Lancerimi sattıktan sonra 2 Yıl Nissan Almera Deneyimimden sonra tekrar aranızdayım. 2007 1,6 Comfort MT (LPG'li) 93500 Km. ile tekrar hoşbulduk arkadaşlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Tem 2013 23:25 
Kullanıcı avatarı

2005 Lancer'ı satıp 2 yıl aradan sonar 2007 Lancer aldınız. aracı bıraktığınız yaştan devam ettirmişsiniz :D

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2013 14:38 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
dbugra yazdı:
Geri Geldim. :) Eskilerden Kimler Var Bakmadım Bile.. 2005 Lancerimi sattıktan sonra 2 Yıl Nissan Almera Deneyimimden sonra tekrar aranızdayım. 2007 1,6 Comfort MT (LPG'li) 93500 Km. ile tekrar hoşbulduk arkadaşlar.

Almera ve bindiğiniz kasa lanceri her açıdan kitaslayan bir inceleme yapma zamanınız var mi? Almera hep aklımda olan bir araç olmuştur. Böyle bir karşılaştırmayı bir nefeste okurdum ve benim gibi düşünen epeyce arkadaşımız vardır muhtemelen.

Yeni aracınız da hayırlı uğurlu olsun.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 46  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye