Herkese selam arkadaşlar. Yaklaşık 5 6 ay önce 2007 model düz vites 90000 de bir invite sahibi oldum. Aracı alırken aldığım adam sağ ön amortisörün patlak olduğunu ve yaklaşık 100 lira civarına değiştirebileceğimi söyledi. Aracı 16500 e aldım. Tabii ki önemsemeyip tamam dedik. Aracı Antepten aldım ve Sivasa getirdim. Güzel yollarda yağ gibi akıyorken kötü ve stabilize yollarda aracın sağ alt aksamından müthiş bir ses geliyordu. Tabii ki bunun yanında ön cam ve konsol arasından da cızırtılar geliyordu. Dikkatli baktığımda cam ve konsol arasına keçe uygulaması yapıldığını gördüm ama çare olamamıştı. Aslında biraz canım sıkılmıştı. Araçtan ses gelmesi benim o araçtan soğumam için bi nedendi. Servise gittim ve amortisör fiyatı sordum. Sağolson servis bana takma hariç 350 lira fiyat dediğinde şok geçirdim. Neyse biraz daha zaman geçti. Yine arabayı kullanırken aracın solundan da ses gelmeye başladı ve araç inanılmaz bir şekilde sola çekiyordu. Bulunduğum ilçeden Sivasa bir ustaya götürdüm. Aracı kaldırdı ve baktık ki aracın sağında bulunan bir parça solda yok. Kaza yapmadığım için şanslı olduğumu söyledi. Viraj denge çubuğunda bulunan bir parça düşmüş. Sanırım adı da stabilizatör. Neyse parçayı sanayide aradım ama bulamadım. Ustada sağolsun çıkma parçalardan ayarladı. Ses kesildi fakat tekrar başladı. Malum alttan gelen sesler iyice canımı sıkmaya başladı. Bende yurtdışı sitelerde araştırmaya başladım. Ve akrabalar yardımcılığı ile şu parçaları sipariş ettim.

2 tane

bundan bir sağ bir de sol

bir takım bundan

bir takım da bundan

2 tane de bundan (işte düşen parça bu arkadaşlar)
Tamamı 530 liraya mal oldu. Ayın 28inde bu parçalar gelecek. Bizim araçtan fazla anlayan ustalarda maalesef yok. O yüzden bu aşamalar başından geçmiş arkadaşlar var ise ve başka hangi parçaya ihtiyacım varsa buradan yazarsanız sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Bu arada mod arkadaşlardan da özür dilerim. Malum devam eden konular yerine yeni konu açtım. Hangi konu altına yazacağıma karar veremediğimden böyle oldu.
Edit: Fiyat bilgisi